Şimdi Ara

40-45bin₺'ye Alınacak araba kalmamış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
7.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greatturk

    Şu kısımda yanılıyorsunuz, hemen açıklıyayım.

    Almanyanın nüfusu 80 milyon bizim de 80 milyon.
    18-20 yaşlarına gelmiş bir birey hem türkiyede hem almanyada olsun ilk ihtiyacı araç almak. Araç alacak gezecek eğlenecek vb.

    Türkiyede 1 yılda satılan sıfır km araç sayısı ??
    Almanyada 1 yılda satılan sıfır km araç sayısı ??

    Yani Almanyada araba almak isteyen insan sayısı az araba çok fazla her yıl Türkiyeden binlerce daha fazla araç sıfır km olarak satınalınıyor. sıfır araç alanlarda 3 sene 5 sene veya 10 sene kullandıkları eski araçlarını vergi sigorta vb. masrafların yüksekliğinden elden çıkarıyorlar. Bu fiyatların düşmesine sebep oluyor. Araç çok fazla var ama alıcı Türkiyedeki gibi çok değil.

    Bizde ise bir yılda trafiğe çıkan sıfır araç sayısı almanyanın yarısı bile değil millet aracını yenilemiyor. yenileyemiyor.
    Genç nufus var sürekli binlerce genç 18-20 yaşına geliyor araç almak istiyor. Senin elindeki 2. el araç bırak elden çıkarmayı havada kapışılıyor.

    FARK BU?
    Fark fakirlik, gelir düzeyinin düşüklüğü refah seviyesinin azlığı. Bu aynı zamanda tasarruf oluyor. 3 senede bir araç değiştirsen ne 5 senede bir değiştirsen ne. Sonuçta yurt dışından gelen maldan tasarruf etmiş oluyoruz paramız daha az yurt dışına gitmiş oluyor.

    Araçlar senin maaşınla 5 ayda-10 ayda alabileceğin fiyatlara gelse. Herkez araç alsa sürekli yeni çıkan modelleri takip etse aracını değiştirse. Bizde de 2. el araç fiyatları düşebilir ama almanya gibi yine olmaz çünkü alttan gelen genç fazla onlar bir şekilde talep oluşturur biraz düşer fiyatlar ama yine alıcısı bulunur. Bir malın hiç satılmaması lazım artık elden çıkarmak için bedava vermek için.
    Yanıldığım konuyu göremedim? Iphone Almanya'da 2.el araçtan daha pahalı dedim. Eski bir Golf'u yeni Iphone'dan ucuza alırsın örneğin.




  • bizim insanımız boyalı ya da küçük değişenli araçtan korkuyor, haklı da. ancak şasede birşey yoksa, kaputta tavanda ve bagaj kapağında birşey yoksa alırım mis gibi de binerim. 2 yıldır bindiğim aracım bu şekilde, aynı şekilde de satıyorum. arabama 35 diye teklif verenler oluyor, bende vermiyorum. 35e ağır hasarlı, komple boyalılar satılırken sürekli aynı şekilde mesaj almak inanın satıcının da canını sıkıyor. piyasa arabasına binmeye de gerek yok, bravoya biniyorum etraftakilerin alma demesine rağmen. hatta şimdi otomatiğinide alacağım nasipse, ihtiyacımı karşılıyor. bakımı da beni yormuyor. e daha ne, alınacak araba çok. siz yeter ki seçimi millete göre değil kendinize göre yapın.

    bir önceki aracım mk3 mondeoydu, onu da çevremdekiler alma demişti. şunu öğrendim alma denilecek araba almak daha mantıklı. satılmaz diye birşey yok, sadece arabaya el bağlamadan kendini zorlamadan alıp binmek lazım. 70e piyasa arabası alıp çabuk satarım demektense, 40a borçsuz araba alıp sıkışmadan rahat binmek bana daha mantıklı geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Yok dostum ciddiyim. Bu ülkede araç falan alinmaz. Hem araca bir çuval para veriyorsun hem yakıta bir dünya para veriyorsun , bunun vergisini , bakım ücretlerini saymıyorum bile. Eğer çok ciddi ihtiyaç yoksa alınmaması taraftarıyım.

    Alıntıları Göster
    Ülke bu durumda olmamalıydı ama.

    Şahsen katılıyorum, 2. ele girmeden sıfır götürecek araba al, sonra suyu çıkana kadar kullan her sene sıfır alarak devleti doyuruyoruz sadece.

    Gerçi ipler koptu araba almasak sigara alkole yüklenirler onuda almasak gıdaya yüklenirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu bütçede araç bakıyor olsam gider temiz bi cruze alır geçerim

    Sıfır satılan astra j sedan ile aynı araba...

    Piyasanın balon olması, hurdaya ayrılması gereken araçlara servet istenmesi başka mevzular tabi. Zaten şişirme fiyat yazanların çoğu araç satma derdinde değil, olta atıp balık takılmasını bekliyorlar.

    Yukarıda arkadaş paylaşmış 2001 astraya 48 yazmış adam, aklı başında olan kimse o parayı vermez o araca, sahibi de biliyor ama aklı başında olmayan birini bekliyor işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DntRx kullanıcısına yanıt
    40-45bin₺'ye Alınacak araba kalmamış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aspirin_Gripin kullanıcısına yanıt
    Almanlar ülkemize boşuna sıfır araç ihracat ediyor, tr de 9.000 euro ettiğini biliyorlar mı,,

    Birde site güzelmiş , gösterim ve favori şeffaf, ama bu özellik malum sitede olsa ülkemizde yalnızca vw sahipleri nemalanır,,

    Birde işte devlet bayileri bunlarla tehdit etse, bak Avrupa'dan 2.el getirip tanzim satışa koyarım dese ortalık rahatlar,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 21 Şubat 2019; 16:12:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40-45₺ çok ara bir para (klasik satıcı lafı ) :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araç almak tamamen imkanınla alakalı. Bütçeni aşan aracı almayacaksın. Kademe kademe 0 araç alabilirsin o da belki 2. Ya da 3. Araç olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya geçen yıl 300milyar dolar fazla verdi ithalat ihracat dengesinde, biz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl yok, Mitsubishi Lancer görmediniz sanırım.
    2010 model 125.000 de Mitsubishi Lancer (köpekbalığı kasa) aldım 1,5 sene önce, 9.000 TL hasar kaydı vardı, ne motorunda ne mekaniğinde hiç bir sorun yoktu, 1 yıldan fazla çok büyük keyifle bindim, yakın zaman nakite sıkışıp üzüle üzüle 39.000 TL' ye sattım, piyasası yok dedikleri aracı satmam 1 hafta sürdü (piyasası yok lafı saçmalık)

    Lancer şehir içi ortalama 6,5 lt benzin yakar, uzun yolda 6 litre altına düşer, 115 hp ile çok güzel kaçar, şahane motor sesi vardır,içi çok geniş ve konforludur ve yollarda az göründüğü için farklı hissettirir.

    40 ila 50k bandında şahane Lancer araçlar var, hem sağlamlık hem donanım hem konforları ile piyasada ki çöp Clio, Agea, 301 vs vs araçların hepsinden çok daha iyi araçtır (şirket aracım 2017 Clio iki araç arasında kullanım ve konfor olarak dağlar kadar fark var, Lancer satmadan önce hafta sonu gelse de Clio'dan kurtulsam kendi aracımı kullansam diye zamanı iple çekerdim.)
    velhasıl şu an 40-50 k arası bütçem olsa koşa koşa gider yine Lancer alırım, tavsiyem araştırın.




  • yukarıda yazılmış aynen katılıyorum bu bütçede diğer mantıklı araçta Cruze' dur.
    bu aracın en büyük eksisi fazla yakıt tüketimi, o da LPG ile çözülebilir.
  • Lancer önerileri alıyorum konu kirlenmesin ben çok cevap yazmayayım dedim de, arkadaşlar ben mi yanlış araştırıyorum? Dediğiniz yıllardaki Lancerlerin 20k altında hasar kaydı yok. Cruze aklımda hem de tanıdık Opel-Chevy ustam da var, bugün siyah bir tane kaçırdım :). Ancak 40-45k para Türkiye'de hiçbir şey yemeden 2 senelik asgari ücret ve bu paraya bile alınabilecek araç sayısı o kadar azaldı ki, ben bunun dikkatini çekmeye çalıştım şimdiye kadar da güzel gidiyor konu aslında :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byshakram

    Lancer önerileri alıyorum konu kirlenmesin ben çok cevap yazmayayım dedim de, arkadaşlar ben mi yanlış araştırıyorum? Dediğiniz yıllardaki Lancerlerin 20k altında hasar kaydı yok. Cruze aklımda hem de tanıdık Opel-Chevy ustam da var, bugün siyah bir tane kaçırdım :). Ancak 40-45k para Türkiye'de hiçbir şey yemeden 2 senelik asgari ücret ve bu paraya bile alınabilecek araç sayısı o kadar azaldı ki, ben bunun dikkatini çekmeye çalıştım şimdiye kadar da güzel gidiyor konu aslında :)
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2015-trafik-cikisli-630009605/detay

    Ilan ornektir alakam yoktur.

    Aha buyrun 47bin tl daha baska da var sitede.

    2014 model, 35bin km de yazdigina gore de kusursuzmus.

    8 havayastigi abs esp, dijital klima, anahtarsiz giris cikis calistirma, yagmur, far sensoru, sis fari, alasim jant, kendinden karartilmis arka camlar, lpg uyumlu super ekonomik motor. Benzinde 7.5 litre yakar istanbul sehirici, log de 8-9 litre.

    Yayla gibi ic hacim, yayla gibi bagaj.

    Sorunsuzluk garanti, sanayiye aksesuar taktirmak icin ugrarsin anca, bakimlari 20 binde bir.

    Amaciniz ailenize modern konforlu guvenli ve donanimli bir arac almaksa bicilmis kaftan.

    Al 10 sene bin yagini suyunu degistir o kadar.

    Hayirli gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Şubat 2019; 17:56:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her araç konusunda almanya ile kıyaslama olayı klasik oldu artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aracım. İlk sahibinden, geçmişi kayıtları belli.
    Açık ve net olarak detayları İlanda görebilirsiniz.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-duzgun-temiz-kullanilmis-aile-araci-634572354/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superficista

    Kendi aracım. İlk sahibinden, geçmişi kayıtları belli.
    Açık ve net olarak detayları İlanda görebilirsiniz.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-duzgun-temiz-kullanilmis-aile-araci-634572354/detay
    Fiyat fazla! Ayrıca konuda ilaninizin reklamını yapmanız hoş olmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat bravo bakardım aynı bütçem olsa. 1.4 tjet ya da multiair. Dizeline gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Arac Hollanda fiyati sitede marktplaats.nl
    Devlet tanzim satisi yaparmi bilmem ama otv ve kdv milletin sirtina bukadar yuk oldugu surece bu fiyatlar dusmez devlet ilk once otv yi kaldirsin ozaman elektronik ve oto fiyatlari daha alinasi olur..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Sen sahiplendiğin firmanın reklamını yapıyorken biz bir şey diyor muyuz? Zaten blokladı beni sanırsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Bu bütçede araç bakıyor olsam gider temiz bi cruze alır geçerim

    Sıfır satılan astra j sedan ile aynı araba...

    Piyasanın balon olması, hurdaya ayrılması gereken araçlara servet istenmesi başka mevzular tabi. Zaten şişirme fiyat yazanların çoğu araç satma derdinde değil, olta atıp balık takılmasını bekliyorlar.

    Yukarıda arkadaş paylaşmış 2001 astraya 48 yazmış adam, aklı başında olan kimse o parayı vermez o araca, sahibi de biliyor ama aklı başında olmayan birini bekliyor işte
    Vay arkadaş 48.000 ha Ben zamanında verecektim 44e kendi aracımı. Adam oyalayınca veremedik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.