Şimdi Ara

Triger Kayış sonrası Performans Düşüşü ve vites problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Doblo premio aracın 120 bin bakımdaki triger kayışı ve motor takozları(yan sanayi) değişti. Bakım sonrası 4. vitesi değiştirirken gırç diye dişli sürtme sesi geliyor. Senkromeç hatası diye düşünebileceğimiz bu problem için sorular şunlar:

    1- Bu ses kayış değiştikten sonra başladı.
    2- düşük hızda değişimde hiç ses çıkarmıyor.

    Bir de motorun genel olarak zorlandığını düşünüyorum. Yakıt tüketimi artmış durumda. Bazen de çalışırken motor parçalar değişmesine rağmen titreşim yapıyor. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patlakcdrom -- 29 Haziran 2017; 14:53:35 >



  • Triger değişimi sonrası çekiş düşüklüğü ve buna bağlı olarak yakıt tüketiminde artış varsa, sente yanlış ayarlanmıştır, yada sente atlatmışlardır kontrol edilmesi gerekir.
  • çok ciddi bir sorundur sente ayarları düzenli değilse piston eymeye kadar gider ve buda arabanın yarı parasına kadar varır
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Yine motorun tamamen sökülmesi gerekir mi? İnternetten baktım, dediğiniz gibi bir sorun olabilir gerçekten. Vites geçişi için bir tahmininiz var mı?
  • Vites geçiş zorluğu sadece tek bir viteste görülüyorsa senkromeçten başka bir ihtimal akla gelmiyor, her viteste olsaydı baskı veya debriyaj merkezi arızası diyecektim ama değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam daha fazla yol yapmadan sanayıye gıdın buyuk ıhtımalle 4 vıtes dıslısı sekromencinde problem var geçısı saglamıyor t degısmesı gerekır trıger kayısından bu sorunu yapmaz eger arkadasların dedıgı gıbı sente ayarsız olsa zaten motorun teklemelı calısır arac bogulur kayıstan olusabılecek hata dıslı kaçırmıstır oda senteyı bozar tıtresımde yapar dedıgınız gıbı bırde sundan kaynaklanabılır kasnagı çok germıstır ondan da kaynaklı motor zorlanabılır sanzuman hatanız ayrı trıger hatanız ayrı 2 promlem var aracta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patlakcdrom

    Yine motorun tamamen sökülmesi gerekir mi? İnternetten baktım, dediğiniz gibi bir sorun olabilir gerçekten. Vites geçişi için bir tahmininiz var mı?

    Motor değil, şanzuman sökülecek.
  • Herkese çok teşekkürler. Sente ayarını da sayenizde öğrenmiş oldum. Usta kullandı arabayı, performans kaybı yok dedi.

    Kayışın çok gergin olma ihtimali benim de aklıma geldi, araç kullanıldıkça rahatlıyor sanırım.

    Vites problemi ise, ustaya götürdüm ve senkromeç bu başka birşey değil. Kayış değiştirme ile bunun hiç alakası yok dedi. Durup dururken böyle sorunlar çıkabilir dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.