Şimdi Ara

4 MEVSİM LASTİK ARAŞTIRMASI 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
28.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Megane 2 için lastik araştırması yapmaya karar verdim ve 205/55/16 kar 4 mevsim yazlık 10 günlük araştırma sonucunu sizlere raporlamak istedim.

    Ben kahramanmaraşta yaşıyorum ve günlük 200 km yol yapıyorum yolum üzerinde 1650m yüksekliği olan bir geçit var ve 10 ayın sonundan itibaren 5 ay boyunca karlı bir 20 kmlik bir yol var (tipi vb. durum sıksık oluyor) ancak evimin bulunduğu kahramanmaraşta ise neredeyse hiç kar yağmıyor kış ayları sıcaklık ort. 10 derece ama işimin olduğu yerde -10 derece benden bunun üzerine evime gidip gelirken hem kış şartlarında yaz lastiklerinden çokçok daha iyi yol tutuşa sahip olan ve kuru zeminde de kış lastiklerinden çok çok daha iyi bir performansa sahip olan 4 mevsim lastiklerinden araştırmaya başladım ama sonuç HÜSRAN oldu.

    Neden 4 mevsim lastiği tercihim. (hala alamadım ama neyse) 1.Ortalama hızlarda kullanıyorum. Maximum bir şekilde aracı zorlamıyorum. Zaten yakıt fiyatları malum.
    Yazın ve kışın lastik sök tak masraflarından kurtulmak(ortalama balans + değiştirme 50 tl*2 100tl). Bir takım daha lastik almaktan kurtulmak(4*200 =800 tl). Karlı bir yolda hiç yoktan kalmamak. Zaten kar üzerinde ralli yapacak değiliz normal hızlarda güvenle gidelim yeter. 4 tekere de takılacak olması avantaj (maddi açıdan çekiş tekerliklerine kar lastiği almak yerine) Ancak sonuçlar aşağıda ne durumda olduğum :(.

    Yapılan lastik araştırmaları.

    GOODYEAR VECTOR 4 SEASON. 10 bayi arandı ankara istanbul gaziantep maraş ama ürün daha türkiyeye gelmemiş. Kasım ayında bekleniyormuş ürün bilginize. Bu lastiği geçen senede aradım yoook daha görmedim :)

    HANKOOK OPTİMO 4S 4 mevsim lastik avrupada süper satıyor TÜRKİYE ye hiç getirilmemiş. yetkili distrübütör bizzat aranmış bayiler değil bizzat firma ile görüşülmüş ama ürün hiç getirilmemiş.Ancak sitesinde ürün hakkında bir çok açıklama var ilginç bir olay.
    http://www.hankookabdulkadirozcan.com/page.php?ID=145

    HANKOOK CENTUM H720
    Bu lastik te yoooookkkk ne güzel değil mi.Buda linki buyrun.
    http://www.hankookabdulkadirozcan.com/page.php?ID=133

    Tek BULDUĞUM 4 MEVSİM LASTİK.
    Sava Adapto HP 4 mevsim ancak güvenemiyorum. Lastik goodyear yan ürünü. Arçelik altus , vestel regal hikayeleri bana iç açıcı gelmiyor.
    Bu lastik için aldığım fiyat 170 tl * 4 680 tl mantıklımı bilmiyorum. Kullanan biride yorum yapmamış aradım taradım yok.

    DÖRT MEVSİM LASTİK NEDİR. TR de satılan ve bir çok bayi tarafından 4 mevsim lastik diye müşterilere verilen tüm lastikler yaz ve ıslak zemin lastiğidir batı bölgelerinde güvenle 4 mevsim kullanılır ama iç anadolu , karadeniz , doğu anadolu ve güney doğu anadolu bölgelerinde bu lastikler kışın kar , ıslak kar, bu üzerinde hiç bir varlık göstermezler. Gerçek 4 mevsim lastikleri ise lastikler dış olulakları kuru ve ıslak zemin için tasarlanmışken en iç olukları kılcal damalarlarla kar için tasarlanmıştır ve kışın orta bölüm yere en iyi temas eden kısım olduğundan karda çekiş performansı yaz lastiğinden çok çok iyidir. Yazında bir kış lastiği gibi erimez ve dayanıklıdır.4 mevsim lastikler bir kar lastiğinden sadece %10 daha az çekişe sahiptir..( bu bilgi bir kaç sitede var ben onların yalancısıyım)

    SONUÇ

    145 liraya PETLAS W651 Snowmaster önlere takılacak gibi duruyor ne kadar güvenli olacak ? tabiki olmayacak ancak karda ilerliyecez.Ancak petlas yerli ve diğer lastikler 200 den aşağı yok ve topu topu 2 yıl sonra lastik sertlerşiyor ve ömrü kalmıyor kim nederse desin 2 yıldan fazla bir lastik beklese binilmez çünkü birde lastik almadan önce bayide bekliyor.Kafam almıyor insanlar tam yumuşak kauçuk lastiklere dünyaların parasını döküyor.Halbuki ülkemiz Norveç değil (doğu bölgelerdeki bazı iller hariç) ama inanılmaz bir lastik macerası içerisindeyiz.

    Bilenlere duyurulur bir silgi aldınız unuttunuz ve 3 yıl beklettiniz açın paketini silmeye çalışın yazıyı silmez. Size tavsiyem kış lastiklerine fazla para vermeyin ömrü 3 yıldır, 1 yıl bayide bekler 2 kış sağlıklı kullanılır en fazla yeni ürünse bayide beklemediyse 3 yıl. Bazı yerlerde 5 sene kış lastikleri iyi korunarak kullanılır diyor ben buna inanmıyorum çünkü içerisindeki maddelerin esneklikleri kayboluyor. Silgi örneğinde olduğu gibi.

    Kar lastiklerine çok para verip 2 yıl sonra unutmayın atın.Kullanmasanız bile iki kez yaz görecek ve öyle bekleyecek(30-40 arası bir sıcak görecek)
    Yeni kar lastiği alın ama UCUZ olanlardan daha iyi performans alırsınız ve lastiklerinizin dişleri hep daha iyi yere basacaktır. Unutmayın bir michelin alpini 5 senesindeki performansı 2.yılınki gibi olmayacak.

    Kar üzerinde unutmayın ki kış lastiğide taksanız aracın fren mesafesi artacaktır. Kar lastiği kullanmak yerine 1 hafta kar yağan illerde toplu taşıma ile gidip gelinip masraf engellenebilir.

    Kar lastiği konusunda yazdığım tüm yorumlar yaptığım araştırmalardan sonra oluşturduğum fikirlerimdir. Tavsilerinize her zaman açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgr1903 -- 23 Eylül 2011; 19:49:05 >



  • Bir cümlede benden yukarıda bulamadım yazdığınız HANKOOK lastiklerin linkini verdiğiniz bayii PETLASIN SAHİBİ..ve petlas şu an askeri ve sivil bir çok jetlere , dev iş makinalarına , kamyon, otobüs ve otomobillere, traktörlere lastik yapıyor..Satıyor..Yani kötü bir mal değil...Reklamsız çok satan bir marka...Bilginiz olsun diye yazdım..Saygılarımla..
  • 'Ben kahramanmaraşta yaşıyorum ve günlük 200 km yol yapıyorum yolum üzerinde 1650m yüksekliği olan bir geçit var ve 10 ayın sonundan itibaren 5 ay boyunca karlı bir 20 kmlik bir yol var (tipi vb. durum sıksık oluyor)' Ayda 6000km yapıyorsanız zaten lastiklerin 3 yılı doldurmadan ömrünü tamamlayacağını düşünüyorum.Yerinizde olsam o kadar karlı zeminde kullanacaksam mutlaka kış lastiği alırdım(bende kullanana kadar bu kadar fark edeceğini bilmiyordum).Kış lastiği (ben goodyear ultragrip 7+ kullanıyorum) sadece karlı zeminde değil yağmurlu havalarda ıslak zeminde de daha iyi tutunma sağlıyor.Mesela kışın özellikle derinliğini bilmediğimiz yol kenarlarında ki su birikintilerinden geçerken aracın suya temas eden lastikleri boşluğa düşüyormuş gibi(yalpa yapar gibi bir his) oluyordu sizinde dediğiniz gibi ülkemizde 4 mevsim diye satılan yaz lastiklerinde,ancak ug 7+ den sonra bu his azaldı,araç zemine daha sağlam basıyor,kayma olayları olmuyor,sanırım suyu daha iyi tahliye ediyor.Ben ayda 2000-2500km yapıyorum ve 2 takım lastiğim var,sizin gibi 5000-6000km yapanlar da kesinlikle kış ve yaz lastiğini ayrı olarak olmalı diye düşünüyorum,malum iyi lastik hayat kurtarır...
    Not:bunlar şahsi görüşlerimdir.Kolay gelsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: millercoholic

    'Ben kahramanmaraşta yaşıyorum ve günlük 200 km yol yapıyorum yolum üzerinde 1650m yüksekliği olan bir geçit var ve 10 ayın sonundan itibaren 5 ay boyunca karlı bir 20 kmlik bir yol var (tipi vb. durum sıksık oluyor)' Ayda 6000km yapıyorsanız zaten lastiklerin 3 yılı doldurmadan ömrünü tamamlayacağını düşünüyorum.Yerinizde olsam o kadar karlı zeminde kullanacaksam mutlaka kış lastiği alırdım(bende kullanana kadar bu kadar fark edeceğini bilmiyordum).Kış lastiği (ben goodyear ultragrip 7+ kullanıyorum) sadece karlı zeminde değil yağmurlu havalarda ıslak zeminde de daha iyi tutunma sağlıyor.Mesela kışın özellikle derinliğini bilmediğimiz yol kenarlarında ki su birikintilerinden geçerken aracın suya temas eden lastikleri boşluğa düşüyormuş gibi(yalpa yapar gibi bir his) oluyordu sizinde dediğiniz gibi ülkemizde 4 mevsim diye satılan yaz lastiklerinde,ancak ug 7+ den sonra bu his azaldı,araç zemine daha sağlam basıyor,kayma olayları olmuyor,sanırım suyu daha iyi tahliye ediyor.Ben ayda 2000-2500km yapıyorum ve 2 takım lastiğim var,sizin gibi 5000-6000km yapanlar da kesinlikle kış ve yaz lastiğini ayrı olarak olmalı diye düşünüyorum,malum iyi lastik hayat kurtarır...
    Not:bunlar şahsi görüşlerimdir.Kolay gelsin...

    Tavsiyeleriniz için tşkler görüşlerinize katılıyorum. Ancak her gün araçla seyahat etmiyorum ayda 10 defa araçla diğer günler başka arkadaşların arabaları ile seyahat ediyoruz. Birde mevcut aracıma 3 yıl daha binermiyim emin olamıyorum. Bunlar yüzünden kafam karışık ama şuan en son karar verdiğim olay Petlas w651 alacağım gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Bir cümlede benden yukarıda bulamadım yazdığınız HANKOOK lastiklerin linkini verdiğiniz bayii PETLASIN SAHİBİ..ve petlas şu an askeri ve sivil bir çok jetlere , dev iş makinalarına , kamyon, otobüs ve otomobillere, traktörlere lastik yapıyor..Satıyor..Yani kötü bir mal değil...Reklamsız çok satan bir marka...Bilginiz olsun diye yazdım..Saygılarımla..

    Demek ki biz de aynı gruptan Petlas alacaz gibi ayrıca YERLİ olması en güzel tarafı.Keşke diğer ürünler olsaydı onları gerçekten çok almak istiyordum..
  • ben de 4 mevsim lastik almak istiyorum. Ama dediğinize göre piyasa yok.

    Yılda 15 gün için de kış lastiği almak istemiyorum. Yazlıkları koyacak yerde yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    ben de 4 mevsim lastik almak istiyorum. Ama dediğinize göre piyasa yok.

    Yılda 15 gün için de kış lastiği almak istemiyorum. Yazlıkları koyacak yerde yok.

    tuncay bey beklerseniz sanırım herhalde büyük olasılıkla kasım ayında goodyear gelecek aynı zamanda sava adapto hp varmış aracınıza uyarsa alabilirsiniz ama ben emin değilim. :( birde kasım benim için geççççççççç....
  • kasım benim için geç olmaz. Sömestr tatilinde urfa dan malatya ya gittiğimde lazım olacak lastik.
  • petlas snowmasterı şiddetle tavsiye ediyorum...

    kar buz dinlemiyor bu lastikler fren olayı harika karlı yolda altımdaki araba tofaş doğan olmasına rağmen frene bastığım an kitliyor buzlu yolda önden çekişli arabaların çıkamadığı rampaları çıktım

    petlas alın paranızı çöpe atmayın micheline 140 tl vereceğime 80 tl ye petlas alırım

    ayrıca michelin gibi lastikler good year gibi lastikler türkiye yol koşullarına dayanmıyo

    petlas türkiye için üretilmiş bi lastik alın pişman olmazsınız bana dua edeceksiniz
  • Listenize bir lastik daha eklemek isterim, 4 mevsim lastigi olarak geciyor, uzerinde kar sembolu de olan (kis lastiklerinde olmasi gereken):
    DUNLOP SP4 ALL SEASON
    Bu yil ucuncu kisa girecegim. Turkiye fiyatlarini bilmiyorum bu arada. Yabanci dergi testlerinde genelde VECTOR4 birinci oluyor bu arada, VECTOR 5 cikti diye de okumustum ama testlerine ulasamadim.
  • eline sağlık güzel araştırma .bende yazlıkları geçen yıl atmıştım miadını doldurmuşlardı .şuan tigar kışlıklar takılı 205/55/16 megane benimde aracım .tigar almazdım normalde aracı yenilemeyi düşünüyordum ozaman bulabildiğim en ucuz lastiği almıştım ev alınca aracı değiştirme planıda ertelenmişti.

    yılda bi kaç kez kar yağıyor .eksiye düştüğünde zaten mecbur olmadıkça yolda olmam.ama tatsız süprizde istemem.onun için 4 mevsim lastik de karar kıldım.

    mevcut aracıma vector serisinden almayı düşünüyorum.kullanan varmı acaba.

    http://goodyearbursa.com/Anasayfa/GOODYEAR/VECTOR4_SEASONS_4_MEVSIM/310:205-55-R16-91H

    uygun fiyatlı burayı buldum yarın aramayı düşünüyorum.
  • bende başka bir konuda michelin energy saver demiştim ama, konuyu açan arkadaş bu lastiklerin 4 mevsim olmadğını söylemişti.

    bu markayı tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tandem_78

    bende başka bir konuda michelin energy saver demiştim ama, konuyu açan arkadaş bu lastiklerin 4 mevsim olmadğını söylemişti.

    bu markayı tavsiye ederim

    energy saver i kar üzerinde denedinizmi hiç.taze lastik 1-2 yıllık yaz lastiğide olsa kar üzerinde gidebiliyorsun kontrollü olmak kaydıyla ne zaman buz olur yada yokuş çıkmak zorunda kalıyorsun ozaman işi bitiyor.4 mevsim benim için ideal lastik şuan.kar boran olursa çıkmam zaten araçla mecbur kalmadığım sürece işte mecbur kaldığımdada zincir vs ile uğraşmamak için alıyorum .çok süratli sınırları zorlayan biri değilim yazında.ıslak performansı zaten çok iyi.karadenizde mesela çok işe yarar iç kesimlerde kar yaz kışda yağmur eksik olmaz.
  • kar a temas ediyorsanız, mutlaka kış lastiği yada kar lastiği almalısınız.
    4 mevsim lastikler karlı yollarda pati çekiyor.
    ama kış lastikleri zincir takmaya gerek kalmadan sizi götürüyor.
    karlı bir yolda mutlaka kar lastiği yada kış lastiği kullanılmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaiser şoze

    quote:

    Orijinalden alıntı: tandem_78

    bende başka bir konuda michelin energy saver demiştim ama, konuyu açan arkadaş bu lastiklerin 4 mevsim olmadğını söylemişti.

    bu markayı tavsiye ederim

    energy saver i kar üzerinde denedinizmi hiç.taze lastik 1-2 yıllık yaz lastiğide olsa kar üzerinde gidebiliyorsun kontrollü olmak kaydıyla ne zaman buz olur yada yokuş çıkmak zorunda kalıyorsun ozaman işi bitiyor.4 mevsim benim için ideal lastik şuan.kar boran olursa çıkmam zaten araçla mecbur kalmadığım sürece işte mecbur kaldığımdada zincir vs ile uğraşmamak için alıyorum .çok süratli sınırları zorlayan biri değilim yazında.ıslak performansı zaten çok iyi.karadenizde mesela çok işe yarar iç kesimlerde kar yaz kışda yağmur eksik olmaz.

    valla güzel kardeşim bende karabükte yaşıyorum, bu sene havalar zaten anormal seyretti.
    buzun üzerinde jilet gibi kayan q7 jipi gösterdiler kışın. zaten buzun üzerinde fazla şansın yoktur.
    bir önceki aracımda energy saver kullandım, ben çok çok memnundum şahsen. tek anormal tarafı, biraz yumşak olduğu için yırtıklar oluşuyordu.
  • selam
    yılda 7 bin km yol yapıyorum
    2 şer takım lastik ve jantım var
    kışlıklar lassa snowvays era, yazlılar mişlen enerji saver
    çok memnunum herkese tavsiye ederim
  • 4 mevsim lastik yok kardeşim ya para kazanmak için ad takılmış ya yazlık vardır yada kışlık bu kadar basit.
  • Sözü geçen vector 4season, optimo 4s, sava adapto gibi lastiklerin kış performansını ile kış lastikleri arasında hemen hiç fark yok.

    Kış lastiği 3600 nm aktarabilirken , yaz lastiğinde bu rakam 10 bin, sözü geçen lastiklerde ise 33-34 bin.

    Lastik firmaları karlarını arttırmaları için yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği diye iyi pompaladılar halk da bunu yedi açıkcası. 4 mevsim lastiği ısrarla getirmemeleri, az getirmeleri, yok demeleri hepsi bundan.

    Kış mevsimi Türkiye'nin kat ve kat sert geçen şikago, new york gibi şehirlerde bile insanlar 4 mevsim lastik kullanıyorlar. Ve burada tek bir model bile satmayan firmalar amerikada 4-5 farklı 4 mevsim lastiği piyasaya sürüyorlar.

     4 MEVSİM LASTİK ARAŞTIRMASI 2011


    aşağıdaki forumdan bir arkadaşın videosu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 12 Nisan 2012; 18:44:12 >
  • https://www.lastikal.com.tr/ &https://www.polatlastik.com/ En uygun fiyatlarla bulacağınıza eminim.
  • Ben bugün aynı ölçüde dört mevsim lastik aldım Petlas tan , PT 555 , Dört al üç öde kampanyası dahilinde 1200 TL ye geldi . Eski aracım da da Petlas vardı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.