Şimdi Ara

4 kanal Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu zamana kadar ya tek kanal ya da çift kanal ram slotu kullanmıştım. Şuan imzadan görebileceğiniz gibi 2*4 kullanıyorum. Bu konu da pek bi fikrim yok. Bazıları çok slot işlemciyi çok yorar diyor. Burdaki çok ne kadar etkileyici bilmiyorum mesela ? Bazıları da 4 kanaldan ram performansı düşük gelir diyor. Benim bildiğim tek şey ise 2 kanal en performanslı yol. Otoban gibi düşünürsek mantıken çift yol tek yoldan daha verimli olur. Aynı mantık 4 kanalda da var mı ? yardımcı olursanız sevinirim. Yakın zaman da 16 gb'a yükselteceğim sistemi.

• Quad icin lga2011 anakart ve cpu kullanmalisin . Lga1150/51 ler dual channel den yukariya cikamaz . Ama 4 adet ram takarsan .1-3 ve 2-4 kanallari ayni anda dual calisir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    bu cevabınızdan sonra inteli'n resmi sitesinden işlemcime baktım ve gerçekten öyleymiş. Çok ilginç 1000 liralık skylake işlemci 4 kanalı nasıl destekleyemez. Baştan bilseydim ramleri ona göre alırdım. Teşekkür ederim
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    4 Kanal rami napacan google'a yedek sunucu mi açacan? Ev kullanımı için dual channel sonnnnnn derece yeterlidir. Sunucular ağır yük altında olduğu için 4 kanala bazen ihtiyaç duyar.

• şuan 2 kanal 2*4 olarak dolu. 16 gb'a upgrade etmek istiyorum. 450 lira vermek yerine 2 tane daha alıp 4 slotu da doldurmayı düşünmüştüm 250 liraya.. Ama yanlış biliyormuşum slotları. 4 slotu desteklemiyormuş işlemcim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CYRUX

şuan 2 kanal 2*4 olarak dolu. 16 gb'a upgrade etmek istiyorum. 450 lira vermek yerine 2 tane daha alıp 4 slotu da doldurmayı düşünmüştüm 250 liraya.. Ama yanlış biliyormuşum slotları. 4 slotu desteklemiyormuş işlemcim.

islemcin 4 slot destekliyor . Ancak Quad desteklemiyor . Yani dolduracagin 4 slot ayni anda 2x dual calisacaktir . 1 ve 3 , 2 ve 4 birlikte dual channel calisacaktir .

Bende 4790K ve Avexir quad kit var . 4 slot da dolu . Sorunsuz calismakta .

Senin 6600K 2 Kanal/4 slot desteklemekte .

4 kanal Ram

4 kanal Ram

4 kanal Ram  4 kanal Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 7 Temmuz 2016; 3:26:55 >

• Aynen arkadaş açıklamış. 4 slot var ama bunlar dual channel çalışır. Yani ikişer ikişer. Zaten farkettıysen slotlardan ikisi mavi diğer ikisi de beyaz olur genelde. Diyelim 2 adet ram takacaksın birini maviye birini siyaha veya beyaza takarsan dual çalışır ikisini de aynı renge takarsan single çalışır. İşte böyle.

• Hocam slotlar kendi aralarında 2 li çalışıcaklar. Quad çalışmıcaklar. 2011-v3 olsaydı işlemcin quad desteklerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

quote:

Orijinalden alıntı: CYRUX

şuan 2 kanal 2*4 olarak dolu. 16 gb'a upgrade etmek istiyorum. 450 lira vermek yerine 2 tane daha alıp 4 slotu da doldurmayı düşünmüştüm 250 liraya.. Ama yanlış biliyormuşum slotları. 4 slotu desteklemiyormuş işlemcim.

islemcin 4 slot destekliyor . Ancak Quad desteklemiyor . Yani dolduracagin 4 slot ayni anda 2x dual calisacaktir . 1 ve 3 , 2 ve 4 birlikte dual channel calisacaktir .

Bende 4790K ve Avexir quad kit var . 4 slot da dolu . Sorunsuz calismakta .

Senin 6600K 2 Kanal/4 slot desteklemekte .

4 kanal Ram

4 kanal Ram

4 kanal Ram  4 kanal Ram

Anladım o zaman sorun yok aynen dediğim gibi 16 gb'a slotları doldurak çıkabilirim. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

• evet evet anladım teşekkürler cevabınız için en yakın zaman da upgradelerim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.