Şimdi Ara

4 Haneli Display

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tartidan soktugum 4 haneli kocaman bi display var ama nasil kullanacagimi bilmiyorum.Multimetreyle led test modunda butun kablolari tek tek + - ve - + olarak denedim ama sadece 3 ve 4 hanenin aradaki noktayi yakabildim.Acaba kac volt vermem gerek pinleri ben bulurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ErhanDemir

Tartidan soktugum 4 haneli kocaman bi display var ama nasil kullanacagimi bilmiyorum.Multimetreyle led test modunda butun kablolari tek tek + - ve - + olarak denedim ama sadece 3 ve 4 hanenin aradaki noktayi yakabildim.Acaba kac volt vermem gerek pinleri ben bulurum.

Görmeden sadece tahmin yürütülebilir.Bir display için enaz 9 uç gerekir. 7 segment + müşterek uç (+yada-) + nokta= 9 uç. Bunlardan 7 segment = 7 uç paralel bağlıdır. Bunları çalıştırmak için 4 select ucu (müşterek uçlara bağlanan) = 11 uç olmalıdır. Bu 11 uç mecburidir.Kalan 3 uçta noktalara ait olabilir. Uçları bulmak için 2v kullanabilirsin (Max 2.2v)bu volt en azından zarar vermez. Ancak bu verdiğim voltaj klasik led display içindir. Seninki özel olabilir. Bağlantılara bakarak uçları bulabilirsin. Söylediğin 14 uç, benim tarifime uyuyorsa önce her display' e giden tek uçları ( müşterek uçlar ) bul. Sonra, paralel bağlanan uçların birisiyle bu uca daha önce yaptığın gibi tek tek + - ve - + olarak deneyerek uçları bulmalısın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.