Şimdi Ara

4.Basamak: Gramer Konuları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
79
Favori
70.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kendi imlanlarımla ögrendim..
    Derdimi anlatacak kadar biliyorum.

    ingilizce'de 12 zaman dilimi var..
    ama bana göre 6 tanesi yeterli geldi..
    Size sorum Go kelimesi hangi zaman went-gone oluyor..

    Yani hangi zaman diliminde 2.hal hangi zaman diliminde 3.hal oluyor...

    1)I watched Tv=TV izledim.
    2)I had watched TV=Tv izlemistim.
    3)I was watching TV=Tv izliyordum..

    4)I am watching TV=Tv izliyorum

    5)I will watch TV=Tv izliyecegim

    6)I watch TV=Tv izlerim

    #Bildigim 1.kelime gecmis zamanda fiil 2.hal
    2.kelimede yani -mişli gecmis zaman fiil 3.hal aliyor.
    Dogrumu hatırlıyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 26 Nisan 2018; 8:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kısaca perfect tenselerde ve modallarda (olmalı, olmalıydı, yapmalıydı vb. yapılar) fiilin 3. hali kullanılır. Sadece geçmiş zamanda 2. hali kullanılır.

    Diğerlerini biliyorsundur zaten.
  • Merhaba, gramer öğrenimi için CEFR uyumlu kitap önerdiniz, ben de alma arefesindeyim zaten. Peki bu kitabı almaya gerek kalmadan CEFR uyumlu ingilizce gramer öğreten bir internet sitesi var mı?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    bu arada belirtmeyi unuttum üstat

    ben dil okuluna gitmeyeceğim o kadarda param yok zaten :) şansa 10 yıllık vize aldım new york'ta bir tanıdığın yönlendirmesiyle kaçak çalışıp 5 ay yaşamaya çalışacağım programım bu.

    şunu da belirtmek istiyorum. sizinle 3 ayda inanılmaz bir gelişim yakaladım gerçekten harikasınız emeğinize sağlık. üniversitede 4 sene önce hazırlık okumuştum (kemerburgaz üniversitesiydi hazırlıktan sonra bıraktım) sizin derlemelerle oluşturduğunuz bu method özenli çalışıldığı takdirde üniversitelerin hazırlık eğitimine ve dil kurslarından çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim (onların sosyal olanaklar hariç)

    ben şu anda gramer aşamasındayım. look ahead 2. defa yeni bitti. 2. aşama belirttiğim gibi alt yazıyı açararak vocabulary defterime ( sizin önerdiğiniz gibi ) yeni kelimeler kazandırarak ve onları anlamaya çalışarak geçti.

    henüz karar veremedim 3. aşama harry potter mi CBC mi ; ama şunu söyleyebilirim harry potter'le başlarsam bitirdikten sonra CBC 'ye başlayacağım ya da CBC ile başladım bitirdikten sonra harry potter'a başlayacağm.

    abd planım söylediğim gibi, haziran sonunda başlayacak. çok heyacanlıyım. ilk defa yurt dışına çıkmadım daha önce 7 gün sırt çantamla barcelona, paris, brugge, amsterdam'a tek başıma bir tur düzenledim geçen sene fakat öyle çok detay bir ingilizceye ihtiyacım olmadı sadece hostel rezervasyonlarında ihtiyacım oldu. bir seferide barcelona'da hostel odasından çıkarken yanıma odaya giriş kartını almayı unutmuştum odaya giremedim o zamanda duştanda yeni çıkmıştım saç baş ıslak bir şekilde danışmaya inip kartın yedeğini çıkartmıştım :))) bu sefer farklı inanılmaz heyacanlıyım. öyle 7 günde kalmayacağım. koca bir 5 ay. belki fırsat olur daha fazla. bu sene üniversitenin son dönemi heyacandan ders çalışamıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m19k91 -- 30 Nisan 2018; 12:46:57 >




  • sevtug kullanıcısına yanıt
    Ben görmedim.Bulan varsa buraya ekleyebilir ama telif haklarına aykırı olmamak koşuluyla.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Gramer olarak değil de alıştırma olarak şöyle bir site var:

    https://www.examenglish.com/CEFR/cefr_grammar.htm
  • Hocam, aldığım grammar in use ilk kitabı 3.edition diğerleri 4 ve 3.

    Sıkıntı olur mu acaba? 2012 baskısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Olmaz.3. ile 4.baskılar arasında çok ciddi fark yok.Baskı rengi değişmiş.Bazı cümleler değişmiş.Birkaç yeni kelime var.Çok az fark var.Ama 2. ile 3.arasında daha fazla fark var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Olmaz.3. ile 4.baskılar arasında çok ciddi fark yok.Baskı rengi değişmiş.Bazı cümleler değişmiş.Birkaç yeni kelime var.Çok az fark var.Ama 2. ile 3.arasında daha fazla fark var.
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktım da 1.kitapla 2.kitapta bir çok ortak konu var - mesela i have done-

    Bu sebeple internetten ekstra alıştırmalar hangi aşamada çözülmeli hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Onlar ortak konu değil.
    Bir konu 1.kitapta giriş şeklinde anlatılır.2.kitapta orta düzeyde bilgi verilir.3.kitapta daha detaylı bilgiler verilir.
    Bu şekilde konular kolaydan zora doğru sıralanmıştır.
    Eğer konuları anlayıp cümle içinde gördüğünüzde sorun yoksa tamamdır.Ekstra alıştırmaları yeterince anlamadığınız konularda çözün.
  • Essential Grammar in Use kitabının başında ilk üniteden son üniteye kadar bitirmeye çalışmayın diyor. Sadece eksik olduğunuz konulara gidin onlara çalışın diyor. Hangi konuda eksik olduğunuzu kitabın sonundaki testlerden belirleyerek bulun gibi bir şey yazmışlar. Biz hangi yolu kullanacağız burada?
  • Grammar in use aldım, orjinal değil. Cd lerini internette bulabileğimi söyledi aldığım yerdeki eleman. Kitabın arkasındaki kodla siteye girip indirebilirsin dedi ama yok herhalde öyle bir şey, yapamadım ya da. İnternette cd sini indirebileceğim bir yer var mı? Elementary third edition, intermediate four edition, advanced third edition. Cd leri olmazsa kitap genede kullanılır mı? Cd leri bulamazsam gidip geri vereceğim kitapları.
  • Bir de orjinal kitaptaki cd ler tek kullanımlık(kod ile vs.) değil de mi? En olmadı laptopu götürüp oradaki orjinal kitaplardaki cd lerden, cd'leri kopyalasam olur mu acaba
  • Lahmacun Küreği kullanıcısına yanıt
    Cd leri nasıl halletiniz hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Retrovski

    Cd leri nasıl halletiniz hocam?
    CD leride mi varmış
    Şuana kadar ihtiyaç duymadım.
  • Üstteki mesajlarımı görmüşsündür hocam, ben aldım ama cd lerini indiremedim. Gidip geri mi versem kitapları, cd leri ne işe yarıyor nedir ne değildir tam da bilmiyorum ama. Önemliyse gidip orjinal almayı düşünüyorum cd ler için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Retrovski -- 24 Mayıs 2018; 20:41:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Retrovski

    Üstteki mesajlarımı görmüşsündür hocam, ben aldım ama cd lerini indiremedim. Gidip geri mi versem kitapları, cd leri ne işe yarıyor nedir ne değildir tam da bilmiyorum ama. Önemliyse gidip orjinal almayı düşünüyorum cd ler için.
    Bilmiyorum fakat cd lere çokta gerek yok diye düşünüyorum.
  • Kitapları internetten alan varsa link verebilir mi?
  • Ben zamanında bu siteye baktığımda Murat Kurt'un English Grammar Today kitabı öneriliyordu. O yüzden bugün onu almaya karar verdim ve aldım fakat bu sefer kitapları değiştirmişsiniz. İki kaynak arasındaki fark nedir ve o kitapları da almam gerekir mi yoksa Murat Kurt'un kitabından devam edebilir miyim? Yoksa Grammar Today'i bırakıp şu anda konuda ekli olan kitaplardan mı çalışmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.