Şimdi Ara

4 Ağustos 2018 Ehliyet Sınav Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 Ağustos 2018 Ehliyet Sınavı Hazırlık

    Bu yazımızda sizlere 2018 yılının üçüncü ehliyet sınavı olan 4 Ağustos 2018 ehliyet sınavına nasıl hazırlanmanız gerektiğini aktaracağız. Öncelikle, ehliyet sınavına girecekler için en iyi yöntem, kayıt olduğunuz sürücü kursunda verilen derslere eksiksiz olarak katılmak olacaktır. Çoğu kişinin önemsemediği bu ayrıntı ile, aslında onlarca kitaptan öğrenemeyeceğiniz bazı ufak detayları bile sürücü kursunda öğrenerek sınavdan geçmenizi kolaylaştıracaktır.

    Bazı şeylerin kitaptan okuyarak öğrenilmeyeceğini unutmayın. Böyle durumlarda dersleri veren öğretmenler sizlere açıklayıcı şekilde yardımcı olacaklardır. Örneğin motor dersi, siz kitaptan motor kısmında yer alan parçaları görebilirsiniz ama unutmayın ki pratik yapmak her zaman teoriden daha önemlidir. Sürücü kursunda öğretmenin size parçaları birebir göstermesi sayesinde sınavda gördüğünüz an işaretleyip geçeceksiniz.

    Kursun yanında sizlere kurs tarafından verilen kitaplardaki ve internet üzerinden de kolayca bulacağınız ehliyet sorularını çözmenin büyük faydası olacaktır. Bunların yanında yine internetten daha önceki dönemlerde sorulan ehliyet sınav sorularını da kolaylıkla bulup onları da çözebilirsiniz. Geçmiş dönemlerde sorulan soruları çözerken, soruların büyük çoğunluğunun birbirine benzer sorular olduğunu fark edeceksiniz. Bu anlamda soruları ezberlemek yerine soruların mantığını anlamaya çalışmanız size büyük kolaylık sağlayacaktır.

    Çıkmış sınav sorularını çözmek için tıklayınız.


    Ehliyet Uygulamasını İndir

    Ehliyet sınavında hangi konulardan sorumluyum?

    Kursiyer, en fazla 4 (dört) teorik, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen kursiyerin 1 (bir) hakkı kullanılmış sayılır. Teorik sınava girecek kursiyerler; “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” ve “F” sertifika sınıfı
    türlerine ait;

    İlk Yardım
    Trafik ve Çevre
    Araç Tekniği
    Trafik Adabı
    derslerinden sorumlu olacaktır.

    “D1” “D” “C1” ve “C” ve “CE” sınıfı sürücü sertifikası alacaklarda deneyim şartı arandığından teorik sınavlardan muaf tutulmaktadır.

    Ehliyet sınavını geçmek için kaç puan almam gerekir? 

    Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. (Doğru yanlışı götürmez.) Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

    Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. (Her soru 2 puan) Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

    Sitemizde yer alan çıkmış sınav sorularını günlük birer kez çözmeniz size ekstra fayda sağlayacaktır. Genel olarak MEB’in soru havuzu benzer soruları içeriyor. Bu soruları çözdüğünüz de sınavda rahat edeceğinizden şüpheniz olmasın. Hatta çok tekrar yaptığınızda bazı soruların sadece şıklarının değiştiğini bile görebileceksiniz. Bu durumda 1 dakika bile sürmeden diğer soruya geçeceksiniz. Unutmayın sınavda süre önemlidir. Ne kadar çok soru çözerseniz o kadar sorular aşina olursunuz.

    Diğer bir konu ise sitemizde yer alan ehliyet sınavı ders notları kısmından ehliyet sınavına hazırlık yapabilirsiniz. Aşağıdaki linkten sayfamıza ulaşabilir ve mesai arasında ve ya yolda bile ehliyet ders notlarını gözden geçirerek sınava kolayca hazırlanabilirsiniz.

    Ehliyet Ders Notları için Tıklayınız.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.