Şimdi Ara

4.90 TL OLDUĞUNDA KONTAKLAR KAPANIYOR (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
3
Favori
36.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O kadar benzin fiyatlarına vergilere ÖTV lere vs. vs. lere rağmen etraf 520d ler E350 ler Ranger Rover lardan geçilmiyor.%50 memlun sonuçta
  • çok merak ediyorum bu şekilde devam ederse Şubat*Ocak 5.15'leri görürüz diyorum ben! 4.90'da nasıl kontak kapanır ve insanlar hayata nasıl devam eder merak ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DündenBugüne

    inşallah benzin 20 lira olur.ulan yeter artık önüne gelen araba alıp trafiğe çıkıyor sonra da neden bu kadar trafik var?biraz bilinçli olsak trafik mrafik olmaz

    Katılmamak elde değil
  • Gel de İsyan Etme! Yerliye 4,57 Yabancıya 1,60

    benzin Türk insanına 3 katı daha pahalı satılıyor!

    Türkiye'de fazla üretim var dışarı ucuza satacağımıza fiyatı düşürün.. YERLİYE 4.57, YABANCIYA 1.60 LİRA

    Rafineri çıkış fiyatında önceki akşam yapılan artırımın ardından, yılbaşından bu yana benzin fiyatları tam 34 kuruş arttı. 2012 yılının ilk zammının gerçekleştirildiği 10 Ocak'tan bu yana tam 9 defa zam, 7 kez de indirim gören benzin fiyatı 5 lira sınırına yaklaştı. Böylece 95 oktan benzin ile çalışan bir aracın 50 litrelik deposu ocak ayında 211 liraya dolarken zamların ardından 229 liraya doluyor.

    Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot Hürriyet'teki köşesinde ucuz benzinin formülünü yazdı. "Türkiye'de fazla üretim var dışarı ucuza satacağımıza fiyatı düşürün" dedi.

    PAHALI SATILMASININ ANA NEDENİ
    Ağustos ayında, arka arkaya yapılan zamlar, bu soruyu tekrar gündeme getirdi. Tablo-I'de gördüğünüz gibi, rafineriden 1,59 TL'ye çıkan benzin, pompada 4,57 TL'ye satılıyor. Rafineriden 1,59 TL'ye çıkan motorin ise, pompada 3,99 TL'ye satılıyor. Benzin ve motorinin, rafineriden çıkış fiyatı aynı olmasına rağmen, benzinin litrede 58 kuruş pahalı satılmasının ana nedeni, benzinden alınan verginin motorinden fazla olmasından kaynaklanıyor.

    İNSAFSIZ VeRGİLER
    Tablodan da fark ettiğiniz gibi; -Benzin, vatandaşa rafineri çıkış fiyatının yüzde 187 fazlası, -Motorin ise yüzde 151 fazlası bir fiyata satılıyor.

    Benzin ve motorin fiyatının bu kadar yüksek olmasının nedeni, "insafsız vergiler"den yani Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve KDV'den kaynaklanıyor.

    Vatandaş, sadece benzin ve motorinin değil, bunların ÖTV'sinin de yüzde 18 KDV'sini yani "verginin de vergisini" ödüyor!

    RÜYA GİBİ FİYATLAR
    En ucuz benzini kullanan 10 ülke var. Venezuella'da, bir litre benzin 12 cent'e (22 kuruşa), Mısır'da 14 cent'e (25 kuruşa) satılıyor. Türkiye'de, 60 litrelik depo 274 TL'ye, Venezuella'da 13 TL'ye doluyor. Başka bir anlatımla, Türkiye'deki 3 litre benzinin parasına, Venezuella'da bir depo (60 litre) dolduruluyor!

    CİDDİ BİR SORUN
    Bilmeyenler olabilir. İthal ettiğimiz ham petrol rafineride işlendiğinde belli oranda benzin, motorin, fuel-oil vs. elde ediliyor. Bu aşamada, Türkiye'de ham petrolden üretilen benzinin yarısı tüketilemiyor. Böyle olunca, Türkiye tüketemediği benzini yurt dışına 1,50-1,60 TL civarında ihraç ediyor! Daha açık bir anlatımla, benzin Türkiye'de yaşayanlara 4,57 TL'ye, yurt dışına ise 1,60 TL'ye satılıyor!

    FİYAT DÜŞSE TÜKETİM ARTAR
    Oysa, motorinin satış fiyatı yükseltilmeden, benzinin satış fiyatı düşürülse, örneğin 4 TL ya da 3,90 TL olsa, belli bir süreçte benzin tüketimi artar. Dışarıya daha az benzin satılır. Yurt dışına 1,60 TL'ye satılan benzin, yurt içinde 3,90 TL'ye satılırsa, devlet milyarlarca lira ek gelir elde eder. Yurt dışından ham petrol ithalatı azalır ve daha az dövizimiz dışarı çıkar. Cari açık da azalır.

    Olay bu kadar basit...
    http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/yerliye-457-yabanciya-160/81233




  • Alınmayan gaza 2,99 milyar lira ödendi

    Kamu şirketi BOTAŞ, 'Al ya da öde-Take or pay' çerçevesinde almayı taahhüt etmesine rağmen kullanamadığı doğalgaz için Rusya, İran ve Azerbaycan'a üç yılda 2 milyar 999 milyon lira ödedi.

    Kamu şirketi BOTAŞ, 'Al ya da öde-Take or pay' çerçevesinde almayı taahhüt etmesine rağmen kullanamadığı doğalgaz için Rusya, İran ve Azerbaycan'a üç yılda 2 milyar 999 milyon lira ödedi. En fazla ödeme 1,4 milyar lira ile Rusya'ya yapılırken, İran'a ödenen para 1,3 milyar, Azerbaycan'a ise 186 milyon lira oldu.

    BOTAŞ'ın, almayı taahhüt ettiği ama kullanamadığı doğalgaz için ödediği fatura kabarıyor. Kullanılmayan gaz için Rusya, İran ve Azerbaycan'a üç yılda 2 milyar 999 milyon lira ödendi. En fazla ödeme 1,4 milyar lira ile Rusya'ya yapıldı. İran'a ödenen para 1,3 milyar, Azerbaycan'a ise 186 milyon lira. Şirket, parası ödenen gazı kontratlarda yer alan sürede tüketmek için İran ve Rusya'dan gaz alımına ağırlık verdi. Zam yapmayarak tüketimi artırmaya çalıştı. 2008'den sonra ise zamlardan dolayı düşen tüketim, 2011'den itibaren artmaya başladı. BOTAŞ'ın Rusya, İran, Azerbaycan, Cezayir ve Nijerya ile 1986-2001 yılları arasında yaptığı alım kontratlarında 'Al ya da öde' maddesi yer alıyor. Anlaşmaya göre, şirket, taahhüt ettiği doğalgazı almasa bile parasını ödüyor.


    Sesi soluğu çıkmayan insanlar, kuzu gibi herşeyi sineye çekerek refah bir hayatmı yaşıyor acaba. Acaba toplum olarak bayağı bir zenginmi oldukta bize koymuyor bu zamlar artık. Hiçkimsenin kanına dokunmuyormu bu olanlar. Ayrımcılığı o kadar iyi yapmışlar ki, burada bir konu açıyoruz, ulaştığımız, tartıştığımız maksadın sonucu da ikimizinde lehine olan birşey. daha halen körü körüne karşı çıkanlar olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WapTRyphoon -- 14 Eylül 2012; 22:32:28 >




  • ben varım.
    ancak 2 çift lafımda var.
    bu millete böyle herşeyi ti ye alan kişilere müsteak.resmen ağzına s.çsalar yapana bakıp gülcek.gerçi zaten şuan yaşanılanlarda aynen buda neyse.
    millet olarak hiçbir şeye ses çıkarmaz tepki göstermez hale geldik.1 şehit ses yok.10 şehit ses yok.25 şehit ses yok.benzin 1 lira ses yok.2 lira ses yok.3 lira ses yok.4 lira yine yok.bişeylerin zamanıdır belkide hatta geçiyordur belkide ses çıkaralım tepki gösterelim.
    andımız okutulmuyor.19 mayıs kutlamalarına izin verilmiyor.müfredattan atatürkçülük ve laiklik şartları kaldırılıyor ve resmi gazetede yayınlanıyor.millet vekili denilenlerden bir vekil (akp den) okullardaki ne mutlu türküm diyene yazısı kaldırılsın diye önerge veriyor.atatürk büstlerine saygısızlık hemde ileri derecede saygısızlık yapılıyor.ordu mensupları terör örgütü üyeliğinden içeride ama terör suçundan yakalanan 432 kişi özel yasa ile dışarıda ve daha unutmuş olduğum bir çok şey olan ülkemizde ARTIK BELKİDE SESİMİZİ ÇIKARMA ZAMANI GELMİŞTİR DİMİ ARKADAŞLAR.




  • Bu konuyu ne zaman görsem içimden sonsuz sayıda küfür etmek geçiyor
  • bu mıllet oyle bır hale gelmıskı ınat yapar gene biner gene biner
  • birde yurt dışından aldığımız benzini işleyip bize 4.6 yada 4.7 tl ye satan devletimiz aynı işlenmiş benzini tekrar dışarıya ihtiyaç fazlası adı altında 1.1 yada 1.2 tl civarına satıyor.inanmayanlar kendileri araştırsınlar internet ellerinin altında.en fazla 1.2 tl değildir belki biraz artmıştır.ama bu gerçek enayi yerine konulduğumuz gerçeğini asla ve asla değiştirmez.birde ne demek ihtiyaç fazlası.ite böyle iç piyasadaki rakamlar bu seviyelerde tutuluyor.
    bundan 1-2 sene önce bir tanıdığım irana girmişti adam yemin ederek 20 kuruşa benzin 25 kuruşa ise mazotun litresini aldık diye.suyun litresi 50 kr muş.
  • 10 tl olsun badem bıyık bırakacam
  • Padişahım çok yaşa
  • Doğalgaza ve Elektiriğe Şok Zamlar Ekimde!

    Ekim ayından itibaren geçerli olacak
    Doğalgaza ekim ayından geçerli olmak üzere yüzde 10-15 arasında zam yapılması gündemde. Doğalgaza yapılacak zammın elektrik fiyatlarına aynı oranlarda yansıması bekleniyor.


    Türkiye’de elektrik üretiminin yaklaşık yarısı doğalgazla gerçekleştiriliyor.

    En son 1 Nisan’da elektrik fiyatlarına yüzde 8.1, doğalgaz fiyatlarına da yüzde 18.72 zam yapılmıştı. Birkaç yıl önce kış aylarına girerken yapılan zam nedeniyle tüketimde ciddi düşüş olmuş, ardından doğalgaz fiyatlarında yüksek oranlı bir indirime gidilmişti.
    Bir yetkili, Botaş’ın 2011 yılında 1.3 milyar lira zarar ettiğini ve bu yıl zarar etmesinin yüksek ihtimal olduğunu kaydederek, “Botaş’ın aldığı gazı daha düşük fiyattan satmasının bir maliyeti var. Birkaç kamu kurumu da yüzde 10’dan az olmamak üzere doğalgaza zam yapılmasını talep ediyor. Ekonomi yönetimi son durumu değerlendirecek, talep daha yüksek de olsa doğalgaza yüzde 10-15 aralığında zam yapılabilir” dedi.

    Rusya, İran ve Azerbaycan’dan doğalgaz, Cezayir ve Nijerya’dan LNG ithal eden Türkiye, talebi karşılamak için arz çeşitliliğine gitmeye çalışıyor.

    Türkiye’nin doğalgaz tüketiminin bu yıl 48.5 milyar metreküp olması öngörülüyor. Türkiye geçen yıl İran ve Azerbaycan’dan da gaz çekişinde sorun yaşayınca spot piyasadan LNG almıştı.

    Ekimden sonra bu fiyatta benzin, gaz, motorini zor göreceksiniz arkadaşlar hepsi sırayla geliyor sene son 5,5-6 lira diyorum. Gazda 3-3,5 arası olacak. Yazdığımı unutmayın.




  • kontak

    kapatmayla

    hiç

    bir

    şey

    olmaz.


    hep söylüyorum, yine söylüyorum.

    3 kişiyle kişiyle 500 kişiyle kontak kapatırsanız "fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" hikayesi olur.
  • Az kaldi sabredin ; )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu amacından saptığından....
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.