Şimdi Ara

4,7 Litre Yağ Kapasiteli Araca 5 Litre Yağ Eklenirse (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diğer marka araçlarda da olması gereken bir sistem bence. Hatta araçtaki tüm sıvıların seviyeleri ekrandaki servis bölümünde görünmeli. Dünya kadar paralar ödeniyor otomobillere, firmalar maliyet düşürmek uğruna basit seviye sensörlerini eklemiyor maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle fazla yağ konulması iyi bir şey değil, daha fazla basınç oluşturup gereksiz yük bindirir araca. Ama araç "çok fazla yağ var çıkar at bunu" demiyorsa takmana gerek yok. Zaten o kadar payı tolere ediyor çoğu motor. Ama bir daha özellikle "4.7'den bir damla fazla koymayın" diye iyice belirt, motorun ömrünü yavaş yavaş kısaltır fazla yağ.

Yani araç uyarı vermiyorsa gidip uğraşmazdım ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Katılıyorum. Hele Peugeot bu konuda felaket. Yağ çubuğunu sarı renkli yapmışlar, yeni konulan yağ seviyesini anlamanız imkansıza yakın, kendini kamufle ediyor çubuk üzerinde (benzinli motor).

sensör yok çünkü, abs/esp sensörlerini kullanarak tur farkından anlıyor düşen var mı.

a4 için sensörleri kit olarak 180 dolara aldım kodlaması filan 2000e gelecek muhtemelen, gerekli değil bence ama can sıkıntısı işte :)

16

300ML'de yağ filtresi çekeceği için konulur gayet normal bir durum.

• Motor ömrüne çok bir etkisi olmaz. Yağ basıncı dediğiniz şey bir kaç bar öyle ahım şahım değil. Yanma odasını, sekmanları etkilemez pek. Yanma odasında çok daha yüksek bir basınca dayanıyor o sekman ve pistonlar. En büyük zararı fazla yağın basıncından dolayı keçe, conta ve muhtelif yerlerde terleme şeklinde yağ kaçaklarının başlamasına veya mevcut durumda olan yağ kaçakların artmasına sebep olabilir.

Bir önceki ve ondan öndeki bakımda da muhtamelen böyle oldu 3. Bakimi aldığımdan beri motorda herhangi bir terleme veya yağ kaçağı yok bugün istanbul'dan Sakarya'ya gidip geldim giderken yağ seviyesi ok dönüşte kontrol ettigimde azaltın yazısı yazdı ekran yanan bir uyarı değil servis ayarlarından girip yag seviyesini sorguladığımda yazıyor

İçinde bir miktar yag çeksemmi emin olamadım bir türlü

4.7 doğru hocam, 4.7 filtre dahil hali zaten. geçmiş servis kayıtlarına baktım 4.7 hepsi. en son 5lt motul kendim götürdüm fazlasını arabanın içine bırakmışlar.

• dizelden önce 1.4 tfsi a4 vardı onu sanayiye götürdüm 3 kere sanırım, ekranda full gösterene kadar koyuyorlar o da bazen hemen güncellemiyor fazla koyuyorlar vs en son araba inat etti ölçmedi durduğu yerde gaza basıyor ölçsün diye vs. dediğim gibi normalde ayarlı çubuğu motora göre ayarlayıp dediğim yerden kontrol etmeleri lazım ama üşeniyorlar.

Ekranda yazıyor sıcak motor düz zemin ve biraz bekle diye adam oturmuş durduğu yerde gaza basıyor.

Olmasına gerek olmayan bi sistem emin olun. Hiç tutarlı göstermiyor. Hadi sensörü koydun bari normal yağ çubuğunuda koy demi ? Sensör yerine çubuk çok daha mantıklı. Neden mi ? İnsan onu mekanik olarak kontrol etmek ister. Seviyeyi mekanik, elektronikten çok daha iyi ölçer her zaman. Aynı yol bilgisayarı verilerine güvenmek yerine pompadan hesap yapmak gibi

Ben çubuk olsa yağın rengine bakarım, parmağımla şöyle bi yoklarım yağda ne var ne yok. Seviyesini en iyi çubuk gösterir. Arkadaşımın a3 ü var onun yağ çubuğunu takıyorum çıkarıyorum oluyor. İnsan onu bari serviste bi opsiyon olarak sunar.

Bu elektroniğe çok güvenmiyoeum çünkü gün içinde bazen yarıda gösteriyor bazen tam max seviyede gösteriyor bazen değişik yani tam tutarsız.

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• Filtre değişimiyle birlikte 4.7 yazıyor zaten kitapçığında hocam. Yani siz kartere 5 koyarsanız kalan 300 ü filtre dahi çekemiyor fazlalık oluyor. Filtresiz büyük ihtimalle 4.4 4.5 civarı alıyor.

4.7 litre almasını normal karşılarım çünkü 1.6 tdida öyle. Yani 1.6 ile 2.0 arasında yağlama farkı yok. Yağlama kanalları büyük olsaydı veya karter hacmi genişleseydi daha fazla yağ alırdı 2.0 tdi. Maliyet dolayısıyla adamlar demekki 2.0 ı öyle bi yapmışlarki 1.6 ya indirirken sadece piston çapı ve stroke u düşürmüşler

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Birkaç sefer sorun olmaz ama alışkanlık haline getirmemek lazım. Aracın kapasitesi 4.7 lt. Bu miktarda yağ katılması gerekli. Doğru miktar yağ katılmaz böyle yarım lt'ye kadar fazla yağ konursa zaman ile ön veya arka krank keçesinden terleme sonra sızdırma yapar yağ miktarı fazla ise patlatma riski çok yüksektir. Motor direk gitmez ama bu keçelerin değişim işciliği de ucuz değil.

Sanayiye bakma, ondan sanayi zaten kafasına göre iş yapmayı sever bizim ustalar. Bu kadar paraya bu kadar iş mantığı vardır genelde.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.