Şimdi Ara

4.5G data trafiği yüzde 32 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4.5G teknolojisi 3 ayını doldururken, 5 milyon Turkcell’li dünyanın en güçlü 4.5G şebekelerinden birisini kullanmanın keyfini çıkarıyor.

    4.5G şebekesine yatırım yapmaya da devam eden Turkcell, şebekedeki upload kapasitesini de 3 katına çıkartan yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi.

    Sanayiden hizmet sektörüne, sosyal medyadan haberleşmeye kadar hayatın her alanında kısa süre içinde büyük bir değişim başlatan ve ekonomiye milyarlarca dolar katkı sunacak 4.5’nin ilk 3 ayında Turkcell’in data trafiği yüzde 32 artış gösterdi. 4.5G’nin kullanıma sunulduğu 1 Nisan 2016 tarihinden bugüne kadar geçen 90 günlük sürede tam 15.1 milyon Turkcell’li daha yüksek mobil internet hızı ve kapasitesi sunan 4.5G’ye geçmeyi tercih etti. Bu abonelerin 5 milyonu ise aktif olarak 4.5G’yi kullanmaya başladı.

    4.5G ile birlikte Turkcell’in BiP, Fizy, Turkcell TV+, Hesabım, Akıllı Depo ve Goller Cepte gibi popüler servisleri servislerini kullananların sayısı da hızla yükseldi. Abonelerin bu servisleri daha yoğun şekilde kullanması ile birlikte toplam mobil internet data trafiği de 1 Nisan öncesine göre önemli miktarda yükseldi. 4.5G’de kullanılan datanın toplam trafiğe oranı yüzde 22’e yükselirken, Turkcell’in 4.5G’ye geçen aboneleri üç aylık sürede toplam yaklaşık 27.000.000 GB data kullandı. Turkcell şebekesindeki 4.5G uyumlu cihaz sayısı da 8 milyonu aştı. Cihaz sayısındaki bu hızlı artış trendi önümüzdeki dönemde 4.5G’yi aktif olarak kullanacak olanların daha da artacağı anlamına geliyor.


    Turkcell’lilerin upload hızı 3’e katlanıyor

    4.5G’de ilk 3 ay geride kalırken Turkcell 4.5G şebekesine yatırım yapmaya hız kesmeden devam ediyor. Huawei işbirliği ile kullanıma sunulan yeni teknoloji sayesinde dosya gönderim hızını 3 kata kadar artırmayı başaran Turkcell, taşıyıcı birleştirme teknolojisiyle 4.5G ile dosya gönderiminde 140 Mbps hıza ulaştı. Bu gelişme fotoğraf, video ve sunum gibi büyük boyutlu dosyaların saniyeler içerisinde karşı tarafa gönderilmesini sağlayacak.

    4.5 ihalesinde en fazla frekansı alarak Avrupa’da da en fazla frekansa sahip operatörlerden birisi haline gelen Turkcell, taşıyıcı birleştirme teknolojisini kullanarak veri gönderme (upload) hızında Türkiye’de ilk defa 140 Mbps’leri gördü. Turkcell dışında dünyada sayılı operatör tarafından kullanılan sistem sayesinde bulut servislerinin kullanımından sosyal medyada fotoğraf ve video paylaşımlarına kadar birçok işlem saniyeler içinde gerçekleşecek. Turkcell’in Antalya’da kullanılmaya başlanan taşıyıcı birleştirme ile 1800 MHz ve 2600 MHz spektrumlarından toplamda 40 MHz frekans (20 MHz +20 MHz) ayrılarak ve 64 QAM modülasyon teknolojisi kullanılarak saniyede 140 Mbit upload hızına ulaşıldı. Antalya’daki 17 sahada kullanılmaya başlanan teknoloji kısa sürede 81 ile taşınarak Turkcell’in 4.5G şebekesinin bu yeteneği kazanması sağlanacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Katlanan kampanyasını bitirdiler tekrar 3G'ye geçtim. Yanlış açtığım video ben kapatana kadar yüklenmiş oluyordu. Su gibi akıp gidiyor. Fiyatları da düşürmediler, tam sahtekarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güçlü 4.5G şebekesine gelirsek...

    Birkaç gün önce Şemdinli'den Tekirdağ'a kadar otobüs yolculuğu yaptım. Rotam ve sinyal durumu şuradan görülebilir:http://www.cellmapper.net/map Geçtiğim tüm ilçe merkezlerinde Turkcell'in 4G sinyali vardı. Merkezi yerlerde 1800MHz, uzaklaşınca da 800 MHz frekanstan veriyor ve hız olarak da 50 Mbit altını sadece araç hareket halinde ise gördüm genellikle. Hani 4G sinyali namına belki tüm ilçelerde sinyal vermiş, vermediği de vardır belki ama pek fazla olduğunu sanmıyorum.

    Geleyim kendi ilçeme. Burası 3G'yi yaklaşık iki yıl sonra alabilmiş bir ilçe, bu yüzden pek 4G yatırımı beklemiyordum. Ancak ilçeye yaklaştığımda sinyali aldım. İlçe girişindeki yeni istasyondan veriliyor anladığım kadarıyla ve 800 MHz frekans ile 10MHz bant genişliğinde. Hani 1800 MHz sinyali yok. Muhtemelen nedeni ilçedeki baz istasyonlarının fiber bağlantısı yok diye, radyolink ile 1800MHz üzerinden yüksek hızlar verme hayallerine girişmemişler hiç. Sinyal ilçe merkezinde zayıflıyor tabi, bina içlerinde sıkıntı oluyor.

    Kurulum ise anladığım eskiden ayrı ayrı her sektörde ikişer 900MHz paneli ve bir 3G paneli vardı. Şimdi 3G/2G için sanırım ortak panel kullanmışlar, paneller de muhtemelen başka bir baz istasyonundan çıkma eski paneller ki renkleri bile sararmış artık. 800 sinyali için de eski 900 MHz antenlerinden birini kullanmışlar sanırım. Yani panel eskilere çok benziyor, ya ondan 800 verdiler; ya da diğer çift bant panelden 800 veriyorlar diyeceğim ama o da sararmış, eski bir panel. Hani fikrim 900MHz antenlerinden 800 MHz verdikleri yönünde. :D RRU olarak ise Ericsson'un yeni tip RRU'larından var gibi gördüm.

    Eski istasyon dört sektör olarak hizmet veriyordu, şimdi ise üç sektörde 4G var, bizim eve bakan sektörde 4G yok. Yaklaşık 500m uzaklıktayım istasyona. Bu şekilde bahçeye ve cam arkalarına kadar bir ya da iki çubuk olarak gelen sinyal çok fazla sürmeden kayboluyor. Yine de bize bakmayan sektörlere rağmen bu mesafeden bu sinyali alıyorsam hiç de fena değilmiş diyorum. Yani belli ki bu istasyonda 4.5G için iş çok.

    Tabi hız olarak ise 3G ile çok farkı yok. Bir çubuk 4G ile 30 - 35 Mbit civarı alıyorum genelde. Dört çubuk 3G ise 28 - 30 Mbit civarı oluyor.

    Fiber vs. ulaştığında tekrar toparlayacaklardır bu istasyonları tabi ama 900MHz panelinden 800MHz verip bir de bir sektör eksik verip, yağmurda kopan radyolink bağlantısı ile Dünya'nın en iyi 4.5G şebekelerinden biri lafına söverim ancak. Lan Şemdinli'de bile 1800 MHz frekanstan hizmet verip düzgün hız veriyorken Avrupa'da bizle derdiniz ne.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 3 Temmuz 2016; 20:31:38 >




  • Hizi arttirdiklari kadar kotalarda da iyilestirme yapsalar, arttiklari havanin bi anlami olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Btk ağustos gibi karar verirse sizce 4.5g sınırsız net paketleri gelir mi ? Şöyle akk sonrası makul bir hızda 4.5g sınırsız paket verseler on numara olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köfteciŞakir kullanıcısına yanıt
    Mobilde sınırsız işi çok zor hocam. Olursa şuanki 96kbit muhabbetinin biraz iyileştirilmiş varyasyonları çıkar ortaya. 512 kbit olur mesela. Ama ciddi ciddi ADSL alternatifi sınırsız paketler beklemeyin. Bunu verecek kablo altyapımızın durumu belli ki kablosuz bağlantılarda bu çok çok daha zor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Turkcellin ciddi frekans alımı olmuştu.Mevcut baz istasyonlarına fiber altyapı getirip superonline çatısı altında verebilirler diye düşünüyorum.Ama akk sonrası mobil internette 1 mbitten aşağı hız vermemeleri lazım.O zaman 4.5g nin hiç bir anlamı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köfteciŞakir kullanıcısına yanıt
    Tüm baz istasyonlarına fiber ulaştırmak oldukça zaman ve kaynak alır. Fiber ulaşsa bile eldeki frekanslar ile bu tür cömert bir hizmet vermeleri zor. Ha verebilirler vermesine de, bir ton paraya hizmet verdikten sonra da çok bir anlamı yok. 1 Mbit AKK'li sınırsız paket verseler ve uygun fiyata verseler baz istasyonları yükten göçer zaten. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Telefon neti ile idare etmeye devam o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hdplus

    Katlanan kampanyasını bitirdiler tekrar 3G'ye geçtim. Yanlış açtığım video ben kapatana kadar yüklenmiş oluyordu. Su gibi akıp gidiyor. Fiyatları da düşürmediler, tam sahtekarlar.

    nerede sahtecilik yapıyorlar ?
  • 128 kbps pttcell kullanıyorum,bu bile iş görüyor. fakat 512k yapsalar iyi olur.
  • Kulede 3 adet standart 3 g anteni tek söktöre çift bakan 2 anten onların üstünde 3 adet 1tanesi 900mhz anayola bakıyor artı bide resimdeki leri takmışlar dün banyoda çekmiyordu çekmeye başladı

    Baz istasyonunda fiber yok tahminimce turuncu kablo göremedim hiç
    Bunlar 900 veriyor olabilir samsung tel evde deneyemedim
    Şebeke h + ya geçmiyor sıkıntı orada
    Ya bunlar yoğunluk için koydular yada üstekileri yeni kuleye taşırken sıkıntı olmasın diye


    O küçük parça ne işe yarıyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

    4.5G data trafiği yüzde 32 arttı4.5G data trafiği yüzde 32 arttı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Yeni kuleye koyacakları ekipmanları da test ediyor olabilirler. Ya da bazılarını yeniye koyup bazılarını başka yerlere götürürler.

    Küçük dediğin parça hangisi? Bir baz istasyonlarının bağlandığı Nokia bts-radyo ekipmanını gördüm.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Şuan edge de yazıyorum bu kulede 3g de sıkıntı var h + yok bağlantı yavaş resimleri diğer bazın oradan attım 😀
    H + neden geçmiyor onu merak ediyom gelmişler anten takmışlar yapsaydınız ya bari


    Yeni Antenlere kablo ile giden parça bazdan kablo ile geliyor o parçaya oradan da yeni antenlere gidiyor 2kablo bağlı antenlerde
    Kutunun üstündeki bayrağın altındaki parça

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    3g 900 mhz den vermişler

    Yeni antenlerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Konteynerden o cihaza fiber ya da bakır kablo ve enerji gidiyor. O cihaz da radyo sinyalini üretip antenlere gönderiyor.

    Sadece 900MHz veriyorsa 2G de vermek için bant genişliğini düşük tutmuşlardır belki, bundan H+ olmuyordur. Ya da radyo cihazının kapasitesi sınırlıdır. Hani yakında kaldırılacak bir istasyon ise bu çok da bir şey yapılmayacaktır daha buna.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bence bu bazın 3g de sorunu var
    2100 3g de h +olmuyor hız yavaş
    O yeni antenlerede 2g ve 3g 900mhz geliyor 2.resimde önünde şato var o taraf şehir merkezi ve anten yok bence bu anteni toki için koydular direk tokilere bakıyor😀
    900 3g de h+oluyor 3g yazıyor h yazıyor saniyede 1 bağlanmıyor nete
    2g de 1800ve 900de bağlanıyor😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yazdığım ilk yorumumu sileni saygıyla ve sevgiyle anıyorum kulakları iyi çınlamıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.