Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (568. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
29 Misafir (6 Mobil) - 23 Masaüstü6 Mobil
5 sn
235.381
Cevap
1.165
Favori
11.780.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volpenotte kullanıcısına yanıt

    aynen oyle... hep pişmanlıklar hep pişmanlıklar...
  • Dolar bozdurmakla olmuyomuş demek ki başka şeyler yapmak lazımmış. Bizim millet ne zaman akıllanıcak acaba?
  • Yaptığı 50 lira karla sevinen küçük insanları görünce sırıtıyorum böyle devam.
  • 3.60 yetmez 5 olacak o dolar
  • Müdahaleyle durduramazsın. MB fiyat istikrarını koruyacağını güçlü bir şekilde ilan etmeli. Başından beri söylüyorum ABD faiz arttırma trendine girmişken faizleri tutmaya kalkarsan dolar uçar, enflasyon uçar dolayısıyla faiz eninde sonunda uçar. Kangren olmuş parmağı kesip atmıyoruz, kolun gitmesini bekliyorlar.

    Dövizdeki artışın asıl etkisi 1 ay sonra görülecek.
  • Dolar yine rekor kırdı.

    Sorun ilime değil,inşaata,dine yönelmemiz yüzünden.Niye o sıcak paralar argeye ayrılmadı da inşaata ayrıldı.Eğer ilime-argeye ayırsaydık rekoru bile umursamazdık.

    Yerli malı diye bir şey kalmadı.Her şeyi ithal ediyoruz.Tarım sektörü çöktü.Yani dışa bağımlıyız.

    Üstelik hükümetin çözüm adımları da çok yanlış.Önce halkın dövizine göz dikildi.Ne oldu hiçbir şey olmadı.O kadar faiz arttırıldı,para sürüldü.Devletin değerleri,kurumları bir hiç uğuruna satıldı.Ne oldu olan bize oldu.Tl bunlara rağmen inanılmaz eridi.

    Çözüm şudur ki önce imam hatiplerin yayılmasını durduracaksın ve çoğunu eski haline getireceksin.Zorda kalan markaları satın alıp ülkemizde arge yapmasını sağlayacaksın.Yerli üretime teşvik kampanyası yapacaksın.Terörü bitireceksin.Bütün tehditleri sökeceksin.Yatırımcıları böylece geri toplayacaksın ve dolar düşecek.Öyle dolar bozmakla,varlık barışıyla değil.

    Ben şu anda hiçbir şey yapılmassa doların yıl ortasında 4tl'yi bulacağını düşünüyorum.




  • yandaş medya sitelerine ( haberturk, dogan grubu vs ) çok uzun girmiyorum.. yandaş hurriyet.com a gireyim dedım o nasıl sayfa.. son dakika.. şok..flash gelişme.. teror.. saldırı.. katliam... kriz.. batmış ekonomı.... kar geliyor...

    hollywood aksiyon - gerilim filmlerinde bu kadar heycan yoktur..
  • 3,51'den 8000 dolar almiştık. Ne yapsak bilemedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanCbn

    3,51'den 8000 dolar almiştık. Ne yapsak bilemedim

    Paraya ihtiyacin yoksa bekle hocam. Ben de ayni 3.51 den girdigim bir miktar dolarla beklemedeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemena


    quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Arkadaşlar burada pek çok arkadaş biraz iç güdüsel hareket ederek al-sat yapıyor tabi bu yanlış demek değil bazen insanlar profesyonellerden bile daha çok kazanabilir ama dolar-tl'nin yeniden 3.40tl civarına çekilme ihtimalini hiç bir zaman göz ardı etmeyin bunun olabileceğini de unutmayın.

    Eğer referandumdan evet çıkarsa bu sefer dolarda sanıldığının aksine yükseliş değil düşüş bile yaşatabilir çünkü en kötü istikrar istikrarsızlıktan iyidir mantığı oluşacaktır yabancı yatırımcılarda.

    Son olarak 20 ocak trump, 24 ocak merkez bankası toplantısı ve 28 ocak fitch not tayini olaylarını unutmayın. Eğer bu işlerden anlamıyorsanız tüm birikiminizi iyi faiz veren güvenilir bir bankaya atın kafanız rahat olsun.

    Her zaman uyarımı yapıyorum tekrar yapayım. Hem bu sayede paranız ekonomi çarkına girer insanlara kredi olarak verilir ve faizlerin düşmesine sebep olur. Paranızı her zaman güvenilir bir bankada tutun yastık altında değil.

    İyi faiz veren banka mı var? 11.50 civarında faiz veriyorlar %15 de stopaj kesiyorlar. Sen gerçek enflasyonun bu orandan düşük olduğuna inanıyor musun? Millet parasını gayrımenkule yatırıyordu, orada da balon şişince dolarizasyon başlayacak gibi.

    Bu ülkede dolarizasyon yıllardır var. En azından parasının değerini koruması için faize koymalı diyorum eğer bu işlerde doğru karar vereceğine inanmıyorsa biri.




  • Dolar RABİA olsun bende satacam. Sırf vatana millete faydamız olsun diye satacam, bir an önce rabia olsun.

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥
  • Dolari bozun bu büyük oyunu bozun akkefenliler! :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voodoo child

    kredi faizleri ile mevduat faizleri arasindaki iliskiyi sorgulamni tavsiye ederim...

    banka mevduat faizine yuksek verip kredileri belese mi verecek?

    Enflasyonun düşmesinin önemini sorgulamanızı tavsiye ederim. Enflasyonun 10, mevduat faizlerinin 11, kredinin 18 olduğu faiz oranı mı tercih edersiniz?

    Yoksa enflasyon 5, mevduat 8, kredi faizi 11 olan mı? Reel kazanç faktörünü hesaplamalardan eksik etmeyin. Siz paranızı 11.5'tan faize koyarsanız reel anlamda %15 stopaj ile 9.77 faiz alırsınız. Enflasyon şuan 9 desek real kazancınız 0.77. Eğer faizler 11.5 kalıp önümüzdeki dönemde olacağı gibi enflasyon artarsa bu sefer paranız faizde erimeye başlayacak.




  • Bahar aylarında yapılacak işten çıkarmalarda çok güleceğim hatta şimdiden gülüyorum hahahaha...merak etmeyin bir şey olmaz size devletiniz makarna kömür verir açlıktan ölmezsiniz işsiz kalınca.
  • Vatanini seven DOL4R bozsun arkadaslar.
  • Geçmişe baktığınızda siyasi belirsizliğin TL deki zayıflatıcı etkenler arasında en başlarda geldiğini görürsünüz.Merhum Ecevit döneminin kitapçık fırlatma olayı, AKP döneminin seçim öncesi döviz sepeti grafikleri bunların hepsinde belirsizliğin etkileri klasik olarak bellidir. Buna dayanarak büyük olasılığı görebiliriz.Büyük olasılık başkanlık sistemi referandumuna kadar siyasi belirsizlik nedeniyle yabancı sermaye girişinin ve de yurt içi yatırımcıların yatırımlarının sınırlı olacağı ve TL nin güçlenmesinin biraz zor olduğu yönünde.
    TCMB nin faiz arttırımının da olsa bile sınırlı kalacağını düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanı yüksek faize karşı olduğu yönünde açıklamaları yaptı. Cumhurbaşkanı niçin altını çizerek defalarca faizlerin düşük kalması açıklamasını yapıyora gelince. Ülkemiz ekonomisinde en güçlü sektörlerden birisi inşaat sektörüdür. YÜksek faiz iç talebi daraltacağından sektörel bazda küçülmeye neden olur. Bu da inşaat firmalarının kar oranlarını düşürür hatta zarar yazmalarına neden olabilir.Bu nedenle TCMB nin TL yi dengede tutacak ölçüde faiz silahını çekebileceğini düşünmüyorum.
    Bu durumları dikkate aldığımızda seçimlere kadar TL de istikrarlı güçlenme bekleyemeyiz.Taban faiz oranlarında ve faiz koridorunda önemli bir artış ta bekleyemeyiz.
    Öte yandan şuanda piyasada likidite düştü. Bu da TL yi spekülatif etkilere karşı savunmasız hale getirmiştir. Yani TL de ani dalgalanmalar yükselişler düşüşler görme riskimiz bu dönemde var.
    Böyle bir tabloda normal şartlarda ben seçimden hemen önce TL ye geçmeyi tercih ederdim.Seçimden hemen sonra makas büyüdüğü için kar azalıyor. Ancak spekülasyon riski olduğundan bir miktar TL bulundurmakta da fayda var o da dolardaki ani düşüş gerçekleşirse zararı sınırlamak için.
    Bütün bunlara ek olarak ons fiyatının 1150 ler civarında olduğunu ve önümüzdeki aylarda Hindistan Pakistan,İran vb ülkelerde düğün sezonunun başlamasıyla talebin artacağını da aklınızın bir köşesinde bulundurunuz. Gram altınının iki çarpanı ons fiyatı ile dolardır ve gram altın bunların çarpımıyla korelasyon gösterir.
    Buna göre de neye ne kadar yatıracağınıza karar verebilirsiniz.
    Yukarıdaki görüşlerimin hiçbiri YTD.




  • 3 aydır iş bulamadım. bundan 2 sene evvel aynı dönemde 30 35 tane iş ilanına başvurmuşken. Başvurduğum yer sayısı şimdi 10 tane var yok. İlan verenlerin de bazıları öylesine ilan veriyor. İhtiyaçtan değil. Beni alsa eminim ya maaşımı geciktirecek. ya beni 6 ay sonra işten çıkartmak zorunda kalacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinergy -- 3 Ocak 2017; 13:48:6 >
  • ben türk halkına münferit neden tepki göstermiyorlar diye kızamıyorum,

    insanoğluyuz çünkü hepimiz korkuyoruz, korku cumhuriyeti yarattılar,

    içeri mi alırlar, işsiz mi kalırız korkusu bu,

    3,60 çok ciddi bir rakam,
  • Dolar 3.60 tl tarihi rekor kırdı dıyor hurrıyet
    http://www.hurriyet.com.tr/haber-1-dolar-yeni-gune-boyle-basladi-40324966
  • İş ılanlarına bakıp kanmayın. Bugün işyerimin kapatıalcağı ve işsiz kalacağım tebliğ edildi. Ofis çalısanı 5 kişi bie anda işsiz kalıyoruz ama hala eleman alımı için sağda solda ilanlarımız var. İŞsizler kervanına katılıyoruz, ama kriz falan yok ha yanlış anlamayın biz zevk için işsiz kalıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.