Şimdi Ara

4+1 ses sistemini kasaya bağlayamıyorum ayarlarını yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
15
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> 4+1 ses sistemini kasaya bağlayamıyorum ayarlarını yapamıyorum
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    113 Mesaj
    arkadaşlar bende 4+1(subwoofer) microlab ses sistemi var 2003 yılından kalan kolonlar ama sağlam
    aygıtım realtek ac 97
    kolonlar subwoofer a bağlanıyor sabwooferdanda tek uçlu bi soket kasaya bağlanıyor ses gelsin diye
    bu kolonlar ayarsız pc de 2 kolon kullanıyormuşum gibi olaylar çıkıyor
    realtek sound managerde ayar bölümünde bi yanlışlık yapıyorum sanırım yada kasaya giren soketi mi yanlış yere bağlıyorum anlamadım
    realtek sound managerde test yaptığımda tek kolonumdan ses geliyor ne diğer üç kolon nede subwooferdan ses gelmiyor ses kartımda ve kolonlarımda bi problem olmadığına eminim sadece sorun ayarları yapamamam bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ? internette araştırdım bi sonuca ulaşamadım anakartım gigabyte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silkroadzede -- 2 Temmuz 2011; 0:35:05 >



    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    4502 Mesaj
    Kardeş bu nasıl bir sokettir görsek iyi olurdu. Genelde 3 adet stereo jack ile bağlantı yapılıyordu.
    |
    |
    _____________________________
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • Binbaşı
    1676 Mesaj
    Öncelikle kolonları tek tek deneyiniz. Daha sonra kolon yerlerini sağlam olduğuna emin olduğunuz bir kolon ile deneyiniz.

    Bağlantılardan emin olduktan sonra da denetim masası üzerinden kolon birimini ayarlamayı deneyiniz.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    beyaz bi kablo iki ucuda tekli soket
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    iGroN aynı dediğin gibi yaptım ama kasanın arkasındaki 6soket girişinide denedim 3ünden ses geliyo ama gene sorunu bulamadım bide denetim masasından benim 4+1 i ne diye göstercem 4+1 yok 5+1 var 4yönlü hoparlör var onuda anlamadım
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    bu realteğin programında jackleri ayarlamaya çalışıyorum speaker configuratindan 2ch speaker var 4 var 6 var 8 var hangisini seçicem
    kasaya giriş kablosunu nereye bağlarsam bağlıyım kendi otomatik 2 ch speaker a ayarlıyo ben 4 yaptığım zaman test ettiğimde arka hoparlörden ses geliyo ön den gelmiyo bi yerden ayarı var sanırım ama bulamıyorum
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    Resimleri ekledim arkadaşlar bi yardımcı olun kafayı yiyicem ayarları anlatırmısınız resim sırasına göre
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    613 Mesaj
    ses kartı sürücünü güncelle en güncel sürümünü indir sorun düzelecek
    |
    |
    _____________________________
    Hayatta her şeyi yapın ama şu üç şeyi asla yapmayın
    1.Üzgünken karar vemeyin.
    2.Mutluyken söz vemeyin.
    3.Kızgınken cevap vermeyin.
  • Yüzbaşı
    337 Mesaj
    windows ve realtek deki tüm ayarları 2 li hoparlör olarak yap sorunun düzelir arkaya tek kablo takılıyorsa 2 li diyecen eğer arkaya 2 kablo takılıyorsa 4 lü diyecen 3 kablo ise 5.1 yada 6 kanallı diyecen xp kullanıyorsan 4 yönlü verir win 7 ise sağlı sollu bölüp verir yani xp de sağ arkadan ses geldiyse sadece ordan gelir win 7 de sağdaki 2 kolondan ses gelir vin 7 de böyle bir sıkıntı var malesef driver ın son sürümünü indirmen birşey ifade etmez ha dersenki hiç ses gelmiyor o zaman driver çözüm olabilir ama ulan 4 hoparlör var 2 si çalışıyo 2 si çalışmıyorsa benim dediğim gibi yapman lazım
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    hayır yükledim ses kartının güncelledim olmadı
    hayır 4kolonumda çalışıyor ama programda 2 kolon çalışıyomuş gibi gözüküyor o ayarı nasıl yapıcam
    |
    |
    _____________________________
  • Çavuş
    84 Mesaj
    orda 6ch hoparlör diye seçenek olması lazım onu seç ve tmam de
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    seçiyorum tamam diyorum o auto test e basıyorum animasyondaki twnin sağ tarafındaki kolona tıkladığımda benim sağımdaki 2 kolondan ses geliyor yani tek kolondan gelmesi gerekirken sol taraf içinde aynı şey . subwoofer resmine tıklıyorum animasyonda ondanda ses gelmiyo ama normalde benim subwooferım çalışıyo. yani sorun animasyondaki 4 kolon 1 subwooferdan sadece 2sine tıkladğımda benim 4kolondan ses almam .tek tek olmuyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silkroadzede -- 2 Temmuz 2011; 1:45:11 >
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    eski anakartımda yani asusda sound max diye bi program vardı yanlış hatırlamıyosam onda ayarlayabiliyodum tek tek kolonları bu gigabyte ta hiç bişey yapılmıyo
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    337 Mesaj
    bak söylediğim gibi eğer win 7 kullanıyorsan sadece tek sağ arkadan alamazsın o sistemle sağdaki 2 kolondan gelicek ama win xp kullanıyorsan 2 li hoparlör de testi salla ona bakma oyunlarda bir dene 4 yönlü gelecektir bendede 4.1 var biliyorum bende uğraştım zamanında 4 yönlü almak istiyorsan o kablo olmaz değiştirmen lazım pc ye mutlaka 2 kablo girmesi lazım windows 7 de sen hangi işletim sistemini kullanıyorsun bi söyle ben sana anlatıyım ne yapman gerektiğini
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    113 Mesaj
    XP PRO kullanıyorum ben
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
kolayoto.com
Canlı Tv izle
Bey Azura
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,516
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.