Şimdi Ara

3D yazıcı çok küçük parçaları basabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aklımda bir proje var.Çizdiğim parçaları önce 3D yazıcıda bastırıp sonra kalıbını almam gerekiyor. Ama parçalar çok küçük 5 mm 3mm gibi detayları var.3D yazıcı bunları basabilir mi?




  • FDM yazıcılar yani kendin yap modunda gördüğünüz flamentli yazıcılarla biraz. Basılmaya basılır ama evde kendin yap konseptinde olanlardan ziyade Stratasys gibi firmaların profesyonel ürünleri ve hammaddeleri ile basılabilir. Ya da direkt SLS (toz plastik hammadde kullanılır) teknolojisi kullanan makinelerden çıktı alabilirsiniz. Hatta SLM (toz metal hammadde kullanılır) direkt kalıbı 3D printer da basın olsun bitsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    FDM yazıcılar yani kendin yap modunda gördüğünüz flamentli yazıcılarla biraz. Basılmaya basılır ama evde kendin yap konseptinde olanlardan ziyade Stratasys gibi firmaların profesyonel ürünleri ve hammaddeleri ile basılabilir. Ya da direkt SLS (toz plastik hammadde kullanılır) teknolojisi kullanan makinelerden çıktı alabilirsiniz. Hatta SLM (toz metal hammadde kullanılır) direkt kalıbı 3D printer da basın olsun bitsin.

    3D modeli kendim çizip göndereceğim Firma basacak Yazıcıyı kendim almayacağım.Nereye bastırtabilirim?

  • romedon kullanıcısına yanıt

    +90 ile iletişime geçebilirsiniz. Onların elinde her türlü yazıcı var. Yalnız fiyatlar pek ucuz olamayacaktır şimdiden söyleyeyim. Silikon kalıplama da var ellerinde. Yapacağınız parçadan mukavemet beklentiniz nedir bilmiyorum ancak SLS yöntemi ile mukavemet değerleri çok iyi parçalar basılabiliyor. Ayrıca firmanın elinde silikon kalıplama olanağı da bulunuyor.

  • aeronics kullanıcısına yanıt

    Sadece 1 adet çok minik parçaya ihtiyacım var kalıbını kendim yaparım diye düşünüyorum.Ama o parçanın detaylı olmasını istiyorum. 3d baskı ne kadar detay verir bilemiyorum

  • 0.15mm katman kalınlığı, 0.3mm minimum detay. Yani 0.3mm hassasiyet var diye düşünebilirsiniz. Bu bahsettiğim PA2200 plastik malzemenin SLS yöntemi için geçerli. Gayet de mukavemetli bir malzemedir.

  • Cura programını kurun cizdiginiz şekli atın baskı ön izlemeden bakın detaylarınız istediniz gibi gözüküyor mu size fikir verecektir
  • Zortrax makinem var detayli baski alabiliyorum ama dosyası gormem lazim. Gonderin bakayim isterseniz. Olmazsa sla ile alinacak
  • akcanon kullanıcısına yanıt

    SLA ile parçayı üretip, ondan kalıp alıp, sonrasında tekrar parça elde etmek yrine direkt SLS ile parçayı basıp kullanmak daha mantıklı sanki?

  • aeronics kullanıcısına yanıt

    SLS yazicilar biraz tuzludur diye biliyorum ama tabi o da bir yol. SLA dan bahsetmiyorum bu arada

  • SLS zaten evde kullanılabilecek bir teknoloji değil. Maddi nedenlerden ziyade teknik nedenlerden dolayı. Ama sonuçta direkt kullanılabilir parça basabiliyor. FDM'in delaminasyon ve UV problemleri SLSde yok zaten.

  • 3D yazıcı tavsiye etmem. Küçük parça basamıyorum. Yani basılıyor ama kalitesiz. Zaten bu yüzden SLS yazıcılar satılıyor.

    Örneğin vida basmak için SLS yazıcı gerekir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzgünK

    3D yazıcı tavsiye etmem. Küçük parça basamıyorum. Yani basılıyor ama kalitesiz. Zaten bu yüzden SLS yazıcılar satılıyor.

    Örneğin vida basmak için SLS yazıcı gerekir

    "3D yazıcı tavsiye etmem." diyerek herhalde FDM yazıcıları kastettiniz. Çünkü SLS de bir 3D yazıcı teknolojisidir. FDM ile de vida basabilirsiniz ancak profesyonel cihazlara yönelmek gerekiyor. Masa üstü tabir edilen modeller ile profesyonel aletleri birbiriyle bir tutmamak gerekir.

  • Doğru. FDM işe yaramıyor. FDM yazıcı kesinlikle fakir işi. İsterse fiyatı 10 bin olsun. Zaman kaybı.

    Maddi olarak karşılayabileceklerin SLS yazıcı almasını öneririm. Hobi olarak veya profesyonel amaçlı FDM yazıcılar çok işe yaramıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.