Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.389
Cevap
21
Favori
221.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garanti24

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/viewsonic-pjd5233-dlp-projeksiyon-projeksiyon-fiyati-en-ucuz-uygun-sinevizyon-cihazi-modelleri-projektor-indirimli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,30430.html
    http://www.viewsonic.com/products/pjd5233.htm

    Merhaba arkadaşlar yazılarınızı ilgiyle okuyor ve takip ediyorum, yukarıda linki olan viwsonic 5233 cihazda hdmi girişi 1.4mü acaba, resmi sitesinde ps3 bağlanabilir diyor, bana cevap verirseniz sevinirim, fiyat da uygun alabilirim bu cihazı, hd cihaz olmadığını biliyorum fakat imkanlar bu paranın üstünü malesef kaldırmıyor, cevaplarınız için şimdiden tşk.

    Merhaba ,

    Bu cihazın HDMI girişi 1.3 versiyondur.Bu cihaza PS3 bağlayabilirsin ama 3D olarak kullanamazsın.Eğer PS3 ile birlikte 3D modeunda bu cihazı kullanmak istersen o zaman bir adet converter satın alman gerekir.Bu cihaz ile PC ile birlikte 3D film izleyebilirsin.Birde bu baktığın cihaz 1100 TL fiyata sahip.Biraz daha zorlarsan LG BX327 modelli cihazı satın alabilirsin.LG BX327 modelli cihaz 1500-1600 TL gibi bir fiyata sahip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyildirim

    Merhabalar. Birkaç gün önce acil bir projeksiyon seçmem gerekiyordu. Bende çok alakam olmamasına karşın bu konuyu okuyarak LG BX327 projeksiyon satın aldım. Bugünde Ufocu arkadaşın mesajını görür görmez vatandan 2 adet gözlük aldım. İlk denememi gerçekleştirdim ama merak ettiğim ve konuyu okudukça kafamı karıştıran birkaç sorum olacak uzman arkadaşlara.
    1. Bilgisayarımda çift DVI çıkışlı Geforce 9600GT ekran kartı var. HDMI dönüştürücü ile bağladım ama şuan için ben hdmi 1.3 veya 1.4 hangisini kullanmış oluyorum veya pc.de farkedermi bu durum?
    2. Pc.ye Steroscopic playerı kurdum SBS videoları açınca önce player 3d ye çeviriyor. Birde projeksiyondan 3d yi aktif edince garip bir görüntü ortaya çıkıyor. Onun yerine videoyu KM player yada PowerDVD ile açıp projeksiyondan 3d yi etkinleştirince daha rahat izliyorum. Steroscopic playerın artısı nedir?
    3. Yukarıda belirttiğim ekran kartı ile 3d oyun için ne yapmam lazım. Nvdianın streoskopik ayarlarında DLP gözlük seçeneği mevcut değil. Bu gözlüklerle 3d oyun oynamam için ekstra ne yapmam lazım.
    4. TV.lerde olduğu gibi 2d filmleri 3d izleme imkanı varmı bu projeksiyonla, varsa nasıl?

    Belki BX327 alacaklar da belki fikir edinmiş olur. Cihaz hakkında cevaplayabileceğim bir konu varsada cevaplayım. Şimdiden teşekkür ederim.

    Cevaplar

    1 - DVI çıkışı HDMı dönüştürücü ile kullandığın zaman HDMI 1.3 seviyesini yakalayabilirsin.
    2 - Stereoscopic player veya Sview2009 gibi programları kuyllanırken projeksiyonun 3D format modunu otomatik olarak ayarlarsanız o zaman bütün birleştirme görevini yazılım yapar ve sizde hem yaılımı hemde projeksiyonu kontrol etmekten kurtulursunuz.
    SBS filmleri KMplayer , Gom Player , VLC , Power DVD gibi programlarla açtığınız zaman ekranda çift görüntü oluşur ve bu görüntüleri projeksiyon birleştirir.Stereo scopic Player esnek bir programdır.Her türlü 3D sisteme uyum sağlayailir.Hatta Xpand firması ile yaptığı anlaşma ile bu programın lisansını Xpnad firması almıştır.
    3 - DVI ve VGA çıkışlarından hiç 3D oyun oynamadım ama ekran kartını HDMI çıkışlı bir karta çevirirsen daha rahat 3D keyfi yakalarsın.
    4 - 2D filmleri 3D olarak izlemek için bir converter gerekiyor ama tavsiye etmem.Çünkü sistem olarak sadece derinlik hissi veriyor ve 3D zevkini köreltiyor.

    Not : Bir önceki yazılarımda belirttiğim gibi firmware Update işlemini yapmayı unutmayın.
  • benim laptop ta hdmi çıkışı yok o zaman 3d görüntü alamammı? 2007 yılında almıştım dell inspiron 6400 marka, 3d ekran kartı yoktur büyük ihtimalle ps3 de almak istemiyorum açıkçası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garanti24 -- 29 Aralık 2011; 19:55:43 >
  • Mastercodex, cevaplar için çok teşekkür ederim. En iyisi HDMI çıkışlı bir ekran kartı almak daha iyi olacak. 3D için orta seviye bir kart için tavsiyeniz ne olur birde 3D oyun için NVDIA veya ATI hangisi daha mantıklıdır?
  • Merhaba ,bugün projeksiyon.com dan Onur adli arkadas ile gorustum.optoma gt750 icin 2000 tl /12 teklif ettim.fakat fiyati kurtarmadigi icin en son 2100tl/12 yapabilecegini soyledi.ben Antalyada yasiyorum ,yarin kısmetse siparis verecegim.bu arada mesajlari cepden yazdigim icin Turkce karakterlerde sorun var.kusura bakmayın.Mastercodex arkadasim sende optoma gt750 kullaniyormussun, yabanci forumlarda ps3 performansinin cok iyi oldugu ( sıfır lag ) yazıyor.3D performansi nasil , baska kullanan arkadaslar varsa fikirlerini rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyildirim

    Mastercodex, cevaplar için çok teşekkür ederim. En iyisi HDMI çıkışlı bir ekran kartı almak daha iyi olacak. 3D için orta seviye bir kart için tavsiyeniz ne olur birde 3D oyun için NVDIA veya ATI hangisi daha mantıklıdır?

    Ati 6850 veya 6870 çok performanslı çalışıyor. Bütçenize göre 5000 seriside tercih edebilirsiniz. Eğer Nvidia 3D vision kiti ile 3D izleyecekseniz Nvidia ekran kartı şart ama AMD HD3D için Ati kart seçimi yapmalısınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garanti24

    benim laptop ta hdmi çıkışı yok o zaman 3d görüntü alamammı? 2007 yılında almıştım dell inspiron 6400 marka, 3d ekran kartı yoktur büyük ihtimalle ps3 de almak istemiyorum açıkçası

    3D görüntü için illaki HDMI girişi şartı yok ama HDMI çıkışı daha fazla bant genişliği sağlıyor. Notebook 'unuzun Vga / DVI çıkışından projeksiyona 3D görüntü verebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugberkank

    Merhaba ,bugün projeksiyon.com dan Onur adli arkadas ile gorustum.optoma gt750 icin 2000 tl /12 teklif ettim.fakat fiyati kurtarmadigi icin en son 2100tl/12 yapabilecegini soyledi.ben Antalyada yasiyorum ,yarin kısmetse siparis verecegim.bu arada mesajlari cepden yazdigim icin Turkce karakterlerde sorun var.kusura bakmayın.Mastercodex arkadasim sende optoma gt750 kullaniyormussun, yabanci forumlarda ps3 performansinin cok iyi oldugu ( sıfır lag ) yazıyor.3D performansi nasil , baska kullanan arkadaslar varsa fikirlerini rica ederim.

    Bende Optoma GT750 kullanıyorum ve çok memnunum. PS3 konsolum olmadığı için deneme şansım olmadı ama Xbox 360 konsolum var ve bu konsolda süper performans sergiliyor.Birde Kinect sensör ile birleşince keyfime diyecek yok. Zaten Optoma GT750 aslen bir oyun projektörüdür zaten.

    Optoma GT750 modelli cihazın fiyatı 2012 yılında aşağı inecek. Satın alacak arkadaşlar acele etmesinler ve biraz daha beklesinler. Tabiki almak isteyen arkadaşlarımızında önüne geçmek istemem.
  • Şöyle uzunca bir göz gezdirmenin sonunda saygıya değer bulduğum Mastercodex arkadaşımızı özverisi ve ilgisi için tebrik ediyorum. Ardından soruma geçiyorum.
    Lg 327 hakkında şiddetle tavsiyede bulunduğunuzu gördüm, ben ise Optoma HD66 DLP ile LG BX327 arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı olsa da Optomanın teknik verileri daha yüksek gözüküyor. Basitçe izah ederseniz, LG yi diğerinden üstün kılan özelliği nedir?
  • Mastercodex arkadasim tsk ederim.Optomayı bekliyelim ozaman .Dün Antalya Vatan bilgisayara lg bx geldi.Bugün tekrar gidip bi sunum yaptırıcam.Dayanamazsam onu alırım artık:)
  • selamlar , elimde birçok 3D film var ancak 1080p , GT750 aldığım taktirde bunları seyretmekte sorun yaşayacakmıyım ? 3D için 720p destekli diyor HD Ready (720p Çözünürlükte 3D Oynatabilme)... 1080 p filmi 720 p ye mi çeviriyor 3D izlerken ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 30 Aralık 2011; 9:14:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tikileaks

    Şöyle uzunca bir göz gezdirmenin sonunda saygıya değer bulduğum Mastercodex arkadaşımızı özverisi ve ilgisi için tebrik ediyorum. Ardından soruma geçiyorum.
    Lg 327 hakkında şiddetle tavsiyede bulunduğunuzu gördüm, ben ise Optoma HD66 DLP ile LG BX327 arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı olsa da Optomanın teknik verileri daha yüksek gözüküyor. Basitçe izah ederseniz, LG yi diğerinden üstün kılan özelliği nedir?

    Merhaba ,

    Öncelikle ilginiz için ben teşekkür ederim.

    Optoma HD66 performanslı bir cihaz olmasının yanında HDMI 1.3 girişine sahip, Dünyada artık standart olarak kabul edilen HDMI 1.4 bağlantı arabirimi bundan sonra üretilecek tüm cihazlarda sabit olarak yer alacak.LG BX327 modelli cihazın üzerinde bu HDMı 1.4 arabiriminden mevcuttur ve içindeki yazılım sayesinde SBS ve Over/Under film birleşimleri projeksiyuonda yapılmaktadır.LG BX327 1024*768 çözünürlüğünde olmasına rağmen ev kullanıcıları için iyi bir seçim oluşturmaktadır.TAbiki Optoma HD66 modelli cihazın değerleri daha yüksek ama HDMı 1.4 uyumlu cihazlara ek donanım olmadan bağlanma şansı yok. Bu yüzden ya Optoma HD66 + HDMI 1.4 converter kombinasyonu yada sadece LG BX327 tercih edilebilir.

    Bu karşılaştırmayı yaparken eğer Optoma GT750 mi yoksa LG BX327 mi deseydik kesinlikle Optoma GT750 ön plana çıkardı ama bu seçimde tabiki tüketicinin bütçeside önemli bir rol almaktadır. LG BX327 modelli cihaz 1024*768 çözünürlüğünde olmasına karşın çok iyi bir performansa sahiptir.Bu farkı göz ile birebir görmeden değerlendirmek biraz zordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga_06tr


    selamlar , elimde birçok 3D film var ancak 1080p , GT750 aldığım taktirde bunları seyretmekte sorun yaşayacakmıyım ? 3D için 720p destekli diyor HD Ready (720p Çözünürlükte 3D Oynatabilme)... 1080 p filmi 720 p ye mi çeviriyor 3D izlerken ?

    Merhaba ,

    Hiçbir sorun yaşamazsın arkadaşım.Yalnızca 3D içerikleri projeksiyon cihazının desteklediği 720p çözünürlüğünde izlersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mastercodex

    Merhaba ,

    Hiçbir sorun yaşamazsın arkadaşım.Yalnızca 3D içerikleri projeksiyon cihazının desteklediği 720p çözünürlüğünde izlersiniz.


    teşekkürler.... değerlendireceğim....



    ilgilenenler ve merak edenler için

    epson 3010 ve optoma HD33 kullanıcı yorumları...

    Optoma vs Epson

    okuduğum kadarıyla epson3010 biraz daha önde HD33 ten.... görüntü kalitesi açısından... tabiki mastercodex düşüncelerini paylaşırsan seviniriz...

    bu arada epson 3010 da split screen future dan bahsedilmiş ......
    Split-screen feature
    Displays 2 images from different sources simultaneously (not available in 3D mode).

    bu arada araştırırken epson 3010 ile ilgili bir kullanıcı yorumunu paylaşmak istiyorum... osanırım 3D oyunlarda lag sıkıntısı var cihazın ....

    quote:

    I just returned my 3010 to best buy. Why? As a gamer, the lag is just totally unacceptable. For anybody that plays FPS games (COD, Battlefield, etc), any rhythm games, or any games that require quick input, this is NOT the projector for you, IMO.

    Also, I tried out 3d gaming with Uncharted 3 on PS3. First off, the loss of resolution is pretty terrible. As neat as 3d is, losing more than half the resolution just isn't worth it... at all. Also, at least on my projector, the 3d for Uncharted 3 had a "liquid-y" effect. I didn't notice this on movies, but the 3d game definitely had a strange artifacting, more notable on objects further away. It made my eyes hurt a bit.

    One other thing is that the 3010 seems a bit soft to my eyes. Not bad, but a bit soft. The was not a big issue to me, but for those looking for the sharpest around, this may not be it.

    I really wanted to like the 3010. 1080p, 3D, 2200 lumens, 2 pairs of glasses, just 1599. I thought this was it. But all in all it wasn't worth it. The lag is awful (it was enough for people to notice a frame or two off-sync with movies, and NO it's not my receiver to blame or anything else. I've tried my 5ms response 52" Vizio LCD TV in the same exact place in the chain and there is no delay), the 3D gaming was very lackluster (for now), and it just didn't seem to pop as much as I hoped.

    Anyways, just my thoughts after owning it for almost 2 weeks and deciding to return it.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 30 Aralık 2011; 16:47:08 >
  • Arkadaşlar birisi bana DLP 3D ready ile 3D arasındaki farkı anlatabilirmi?
    3D ready cihazlarla 3D görüntü izlememiyormu? mesela Viewsonic in en düşük modelinden en yüksek modeline kadar hepsinde var. Nedir bu cihazla OPtoma 3d cihazının arasındaki fark.. Neden soruyorum, 3D ev sinema sistemi kurmak istiyorumda, Türkiye de yaşamamıyorum. Rusya ya alıp getireceğim..
  • @mastercodex bu siyah perdeler çok alımlı görünüyor.... black diamond a alternatif perde ne alınabilir ?

    bu arada Black Diamond türkiye yetkili satıcısı Cineglass ın telefon numarası değişmiş.... merak edenler için 0216 465 39 33

    115" Zero Edge Black Diamond HD 2,7 $4.590,88 + KDV

    113" Black Diamond HD 2,7 $3.806,88 + KDV

    http://www.glassgroupcompanies.com/movie1.avi

    http://www.glassgroupcompanies.com/movie2.avi


    Black Diamond Projector Screen ISF


    Black Diamond Zero Edge 235 Wide Screen



    ışılar açık bir şekilde en büyük 3D formatını alabileceğiniz bir perde dir şekilinde bahsedilmiş...






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 30 Aralık 2011; 15:19:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulusbil

    Arkadaşlar birisi bana DLP 3D ready ile 3D arasındaki farkı anlatabilirmi?
    3D ready cihazlarla 3D görüntü izlememiyormu? mesela Viewsonic in en düşük modelinden en yüksek modeline kadar hepsinde var. Nedir bu cihazla OPtoma 3d cihazının arasındaki fark.. Neden soruyorum, 3D ev sinema sistemi kurmak istiyorumda, Türkiye de yaşamamıyorum. Rusya ya alıp getireceğim..

    DLP 3D Ready Cihazlar HDMİ 1.3 teknolojisine sahiptir.

    Bilgisayardan Proğram yardımı ile 3D Filmleri izleyebilirsiniz.
    Bilgisayardan Proğram Yardımı ile 3D Oyunları oynayabilirsiniz.
    Bilgisayardan Proğram Yardımı ile 3D Fotoğrafları görüntüleyebilirsiniz.
    3D Converter cihazı aracılığı ile 3D Bluray disk izleyebilirsiniz.
    3D Converter cihazı aracılığı ile Uydu cihazı üzerinden 3D yayın izleyebilirsiniz.


    3D Cihazlar ise HDMİ 1.4a teknolojisine sahiptir.
    Proğram veya Converter ihtiyacınız yok.

    Doğrudan uydu alıcı bağlayıp 3d televizyon izleyebilirsiniz.
    Doğrudan BlueRay player bağlayıp 3D film izleyebilirsiniz.
  • Arkadaslar merhaba optoma diye tuttururken sabredemedim Lg bx327 aldım.Makine, yedek lamba, hdmi kablo hediye bende ilave gold master 10 mt hdmi 1.4 kablo , üç adet Lg dlp gozluk toplam 1.998 tl 10 taksit almis oldum.Aksam Ps3 ve 3D deneyip ilk izlenimlerimi paylasirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaba fpr gözlükler ile izleyebileceğimiz projektörler çıkarmı acaba, çünkü dlp 3d gözlüklerin insan sağlığını tehdit ettiği söyleniyor, ayrıca bulantı ve baş ağrısı yaptığı konuşuluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugberkank

    Arkadaslar merhaba optoma diye tuttururken sabredemedim Lg bx327 aldım.Makine, yedek lamba, hdmi kablo hediye bende ilave gold master 10 mt hdmi 1.4 kablo , üç adet Lg dlp gozluk toplam 1.998 tl 10 taksit almis oldum.Aksam Ps3 ve 3D deneyip ilk izlenimlerimi paylasirim.

    Güzel bir tercih Olmuş. Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.