Şimdi Ara

3d programlarına hakim birinden özel istek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lafı uzatmadan konuya girmek istiyorum benim şöyle arzum var sizlerden,
    Bana bu görselde gördüğünüz tahtanın üstüne çizilen şeklin çıktısı lazım ama orginal boyutlarında çıktısı lazım ve 3d olarak değil normal kağıt üstüne olacak bir nevi kopya kağıdı gibi kullanacam.
    Şundan bahsediyorum buyurun : 3d programlarına hakim birinden özel istek

    Buda bana lazım olan kundağın orginal 3d halinin olduğu link : orada igs uzantılı dosya var işte o benim istediğim şeklin hazır hali..


    Kısacası bu igs dosyasındaki kundağı kağıda basmak istiyorum o kağıdıda kopya kağıdı gibi kullanıp tahtanın üstüne çizecem.

    Yani özetlemek gerekirse şunu 3d programlarına hakim birinden özel istek bi jpg dosyasını çıktı alır gibi almak istiyorum.
    Bu parça tek sayfaya sığmayacağı için 2 yada 3 e bölmek lazım galiba..

    Umarım sorunumu anlatabilmişimdir , anlamadığınız anlatamadığım bir yer varsa lütfen sorun daha güzel açıklamaya çalışayım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooper113 -- 18 Mart 2018; 15:49:29 >







  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JPEG ile ölçekli resim alamazsınız. Size vektörel veri taşıyan bir format lazım. Herhangi bir CAD programınız yok ise (AutoCAD bile olsa yeter) o zaman kullanabileceğiniz format TIF'tir. Sİtede model gözükmüyor ancak modeli yollarsanız, tif ve dxf formatlarında size yollayabilirim. Çıktıyı da normal bir yazıcı değil de plotter'dan almanız daha sağlıklı olacaktır. Yazıcıların kağıt kaydırmaları baş ve sonda değişkenlik gösterdiğinden sıkıntı olabilir.
    Anladığım kadarıyla bunu ahşap takoz üstüne aktarıp, ahşabı işleyerek kendi kundak-dipçik yapınızı oluşturacaksınız. Bunu hangi silah gövdesine monte etmek istediğinizi gerçekten merak ettim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    JPEG ile ölçekli resim alamazsınız. Size vektörel veri taşıyan bir format lazım. Herhangi bir CAD programınız yok ise (AutoCAD bile olsa yeter) o zaman kullanabileceğiniz format TIF'tir. Sİtede model gözükmüyor ancak modeli yollarsanız, tif ve dxf formatlarında size yollayabilirim. Çıktıyı da normal bir yazıcı değil de plotter'dan almanız daha sağlıklı olacaktır. Yazıcıların kağıt kaydırmaları baş ve sonda değişkenlik gösterdiğinden sıkıntı olabilir.
    Anladığım kadarıyla bunu ahşap takoz üstüne aktarıp, ahşabı işleyerek kendi kundak-dipçik yapınızı oluşturacaksınız. Bunu hangi silah gövdesine monte etmek istediğinizi gerçekten merak ettim :)

    Derdimi tam olarak anladınızya inanın çocuk gibi sevindin :) evet ahşap üstüne işleyerek kendi tüfeğime kundak yapacağım.Pcp tüfek kullanıyorum yani havalı katagorisine giriyor,Ateşli silahlara karşıyım bu yüzden pcp kullanıyorum hobi amaçlı.
    Bende hiçbir program yüklü değil çünkü bu işlerden hiç anlamıyorum, benim işimi görecek ve düşük gb yani boyut olarak en düşük olan program autocad mi ? onumu indireyim ?

    Modelin igs dosyası bende mevcut yukarda verdiğim link den indirdim ve buda hazır inmiş hali :https://www.dosyaupload.com/m7cp buraya yükledim, ister buradan indirin yada isterseniz yukarıda grabcad link'inde bulunan orginal hali var.




  • hooper113 kullanıcısına yanıt
    A4, A3 ve A1 sayfa boyutlarına göre yapılmış halleri aşağıdaki linke koydum
    https://www.dosyaupload.com/qjlO
    kesikli çizgiler kesikli çizgiler A4 ve A3 için parçalı çıktı aldığında birbirlerine eklerken kolaylık olsun diye koydum. Hiçbir şekilde ölçeklendirme yapmadan çıktı alabilirsin. Yazıcıların kenar boşluklarını tölere edecek şekilde herşey. Varsın o kısımları basmasın yazıcı önemli değil. Ama benim sana tavsiyem plotter dan A1 boyutunda sayfaya tek parça şeklinde çıktı alman ve bunu mümkünse dxf uzantılı olan dosyadan alman yönünde olur. Hangi sayfa ebatında çıktı alırsan al birleştirilmiş haldeyken kesikli çizginin oluşturduğu dikdörtgen'in ebatları 750mm boyunda ve 160 mm eninde olacak.




  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Hocam çok çok teşekkür ediyorum zahmet verdiniz ama ben bu işlerden zerre anlamadığım için açıklama bana biraz karışık geldi .Ben bunu bi kırtasiyeye gidip göstersem o halledermi? bu yazdıklarınızı ve dosyaları ona gösteririm herhalde şıp anlar yazdıklarınızı okuyunca doğrumudur ?

    Son olarak aynen eni 160mm ama arkadaşın dediğine göre boyuda 63cm diyordu bana, galiba bu benim verdiğin uzun namluya göre çizilmiş şekli, Tamam ben onu ayarlarım artık..

    Şimdi işlem tamam mı bunlarla kırtasiyeye yada matbaya gitsem yeterlimi ?
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi tekrar tekrar okuyup ve verdiğiniz dosyalara bakarak olayı çözdüm,süper elinize sağlık sağolun.
  • hooper113 kullanıcısına yanıt
    Arkadaki lastik kısmı çıkartarak düşünürsek toplam boy 634mm civarında :) Lastik takoz dahil 654mm civarında.
    750mm diktörgen için geçerli bir ölçü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.