Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (255. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @007bull Hocam Cura benzeri bir program ile .stl uzantılı dosyayı .gcode'a çevirip sd karta atarsanız yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Ayrıca program vasıtasıyla bazı ince ayarlarda yapıyorsunuz. Youtube'da bildiğim kadarıyla detaylı videolar mevcut.


    @yusuforhan Çok teşekkürler hocam araştıracağım dediğinizi. Dediğiniz gibi yükü azaltırsam tmc2100 rahatça kaldırır heralde.
  • @kizil_elma Teşekkür ederim 👍



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007bull -- 21 Şubat 2018; 10:16:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yine sorun yaşıyorum
    X ekseni baskı yükseldikçe sağa sola kayma yapıyor. Bu neden olur ? Yani aynı katmanda hiçbir kayma yok ama üst kata geçince mesela biraz sağa kayıyor baskı -yada sola-. Ama aynı katmanda çok güzel yuvarlak çizip içini gayet güzel bir şekilde dolduruyor, üste geçince birden kayma yapıyor.

    Düzenleme : Araştırmadan sormamak lazımmış :) Motor sürücülerle oynarken sürücünün ayarıyla oynadığım için yeterli akım gitmiyordu galiba. Şimdilik çözdüm gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizil_elma -- 21 Şubat 2018; 22:35:45 >
  • kizil_elma kullanıcısına yanıt
    Çözüm bulduğunuza sevindim.

    Aklınızda kalsın, baskı başladıktan belirli bir süre sonra eksen kaymaları yaşıyorsanız akım fazladır sürücüler adım kaçırmaya başlar aşırı ısındığı için.

    Baskı başlar başlamaz ikinci yada üçüncü katmandan itibaren eksen kayması yaşanırsa ya kayış gerginliği azdır yada sürücünün akımı düşüktür.

    Keyifli baskılar dilerim.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
    Aslında kayışta da problem var gibi. Şuan için baskıda sorun çıkarmadı ancak daha ileride sorun çıkaracak gibi duruyor. Yakın zamanda onuda elden geçirmeyi düşünüyorum
  • Satilik wade extruder. yanlislikla alip hic kullanamadim



    https://i.hizliresim.com/EPmbZ9.jpg

    https://i.hizliresim.com/jygLoG.jpg

    https://i.hizliresim.com/2J6yb0.jpg



    15 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar,

    Wade ekstrüder ararken aşağıdaki ekstrüder'e denk geldim.

    https://www.thingiverse.com/thing:2348459



    Tasarımcısı 0.85A lik motor ile kullandığını söyledi. Tmc2100 gayet rahat kaldırır yani. Bunu önerir misiniz yoksa önereceğiniz başka tasarım var mı ?



    Ayrıca parçaları toplu temin edebileceğim neresi var acaba ?



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizil_elma kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Wade yerine bunu da seçebilirsiniz yine rahat bir şekilde çalıştıracaktır. Ancak uzun vadede kapalı kayıştaki esneme sonucu diş atlamaları yaşanabilir. Ama bu sistemin Wade extruder'a göre avantajı da backlash' ın olmaması diyebiliriz. Wade Extruder' a göre parçaları biraz sıkıntılı tabi.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için



    Yakın zamanda karar vermeye çalışıp, uygulamaya geçeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler tekrar merhaba,
    Wades extruderda karar kıldım. Plastik parçaları yazdırmaya da başladım.
    Bazı parçalar satın almam lazım ama nereden alabilirim ? Parçaları topluca karşılayabileceğim bir yer yok mu aliexpress dışında ?
  • kizil_elma kullanıcısına yanıt
    Parçalardan ne lazım ? Özelden yazın, yardımcı olayım inşallah.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kısmını -hobbed bolt, 608zz,yay vs olsun- temin ettim. Onlar yeter gibime geldi. Şuan eksiğim bazı vidalar gibi duruyor. Onlarıda ya uyduracağım yada burada nalburlardan temin edeceğim.
    Çok teşekkürler
  • Herkese iyi günler.
    3D yazıcı olarak pla flament kullanan yazıcı kullanıyorum. Fakat son günlerde aklıma SLA yazıcılar takılmaya başladı. Hem yazdırma zamanı hemde kullanılan malzemesi yönünden. İkinci el SLA baskı yapan yazıcısı olan var mı? Yada nereden bulurum. Malum fiyatlar biraz uçuk. Birde aliexpress ten almak istersem gümrükten geçirebilir miyim? Yardımcı olacak olan varsa memnun olurum.
  • 83Gece83 kullanıcısına yanıt
    İyi günler,

    Öncelikle gerçekten SLA yazıcıya ihtiyacınız var mı onu belirlemeniz lazım. Makina pahalı, reçinesi pahalı, baskı maliyeti yüksek, hatalı baskı sonucu çöp olan baskının maliyeti yüksek. Reçine kokulu, yapışkan ve zararlı. Baskı sonrası parçayı temizlemek için izopropil alkol, etanol, ve su banyosu lazım ve sonrasında parçayı sertleştirmek için de UV kür.

    Yani anlayacağınız gerçekten ihtiyacınız yoksa çok emek istiyor ve maliyetli oluyor.

    Ben Moai SLA yazıcı kullanıyorum, dental ve diğer tıbbi amaçlarla. Makina aktif olarak çalıştığından saydığım olumsuz etkenler beni durdurmuyor.

    Ancak sizin minyatür ve yüksek detay seviyesinde baskılara ihtiyacınız varsa elbette SLA kullanmalısınız ve bütçeniz kısıtlıysa Wanhao D7 gibi yazıcılar düşünebilirsiniz. TR de ikinci el bakıyorsanız sahibinden.com tarzı sitelere göz gezdirebilirsiniz.

    Aliexpress den alacağınız SLA yazıcılar gümrükten geçer. Siz %20 gümrük vergisini ödersiniz. Evinize kadar gelir.

    Keyifli baskılar.




  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
    Asıl amacım evde dekor için küçük parçalar çıkarmak, hobi olarak maketler, biblolar yapmak ve bunlarla diaroma oluşturmak. Elimdeki pla yazıcı sürekli sıkıntı çıkarıyor ve uzun sürüyor.
    Süre konusunda uzun süremeyen ve sıkıntı çıkarmayacak düzgün bir makine arıyordum. Bu kadar ayrıntı görmemiştim ama bu bilgiler çok iyi oldu.
    Yapacağım şeylerden maddi gelir olmayacak. Çok aşırıya gitmenin anlamı da gereksiz oluyor haliyle.
    Bunlar için bir öneriniz varsa çok mutlu olurum. Teşekkürler.
  • 83Gece83 kullanıcısına yanıt
    SLA yazıcılarda sıkıntı çıkmıyor diye bir şey yok. İllaki problemler yaşanıyor. VAT ünitesinin bir ömrü oluyor, teflon fep film yada silikon tabaka zamanla hasar görüyor ve değişmesi gerekiyor. Ya da led sistemi ile çalışıyorsa zamanla ışık şiddetinde sıkıntı yaşanabiliyor.

    Bütçeniz nasıl bilemiyorum ama wanhao d7 ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Giriş seviye bir üründür. Youtube da epey inceleme ve bakım videoları mevcut. Ancak bu makina ile daha çok küçük parçalar basmanızı öneriyorum. Tablasını max seviyede kullanmak istediğinizde kenarlarda çözünürlük kaybı oluşuyor tek ışık kaynağı kullandığından.

    Keyifli baskılar dilerim.
  • Arkadaşlar Merhaba,

    3d yazıcı almam gerekli. Bütçem 700 800 civarları. Aliexpresste bu aralıkta 2 3 ürünvar. Tevo tarantula ve anet a8 en çok gördüklerim.

    Eğer bir öneriniz var ise bu aralıkta. yada 2. el satan varsa tavsiye ve yönlendirme yapabilirmisiniz.

    İyi forumlar.
  • ozgurdurmaz85 O kullanıcısına yanıt
    O fiyatlara prusa i3 steel yada bahsettiğiniz anet ve tarantula modelleri var. Aralarında seçim yapacak olsam tarantulayı seçerdim sanırım. Kullanıcıların yazıcıyı daha iyi hale getirmek için yaptığı güncellemeler de var onlarıda uygularsanız güzel sonuçlar alabilirsiniz.
  • Selamlar, zamanında TMC2130 ların nasıl kullanıldığını göstereceğim bir tutorial hazırlayacağım demiştim. Türk bir arkadaşımızın (kendisini tanımıyorum ama aksanından belli Türk olduğu) hazırladığı İngilizce bir tutorial videosu var. Anlamasanız bile videoda gördüklerinizi yapsanız her türlü yeterli. Ayrıca bende gerekli tüm adımları anlatacağım ve videoda bahsedilmeyen bazı detaylardan bahsedeceğim.

    Video bu

    https://youtu.be/AVHVCPcFHUs

    Şimdi anlatıyorum.

    TMC2130 sürücüleri çinden alabilirsiniz ve ucuza geliyor gerçekten. Çinden aldıklarınızın V1.0 versiyonu ve V1.1 versiyonu var. İkiside kart olarak tamamen aynı ancak V1.0 versiyonu standalone şeklinde kullanmaya hazır halde gelirken V1.1 versiyonu SPI modunda kullanmaya hazır halde geliyor ve bu sürücüyü SPI modunda kullanmanızı kesinlikle öneririm. V1.0 ve V1.1 arasında geçiş yapmak biraz lehim yapmaya bakar, ama eliniz yaktın değilse ve ince uçlu ve kaliteli bir havya ucunuz yoksa videoda görülen o küçük lehimleri yapmak biraz zor, kartı bozabilirsiniz bile dikkatsiz davranırsanız, ben yanlışlıkla o pedlere yakın olan ufacık bir şeyi söktüm o küçük yerlere köprü yapmaya çalışırken, 20 dk falan aldı geri takmam normal bir havya ile. Neyse imkansız değil, ben şu ana kadar 10 tane tmc2130 sürücü getirdim çinden ve hepsine o lehimleri 20 tl lik ucu temiz bir havya ile yapabildim ve hiçbirini o lehimleri yaparken bozmadım. 3-5 dolar daha fazla verip V1.1 de alabilirsiniz ama eliniz havya tutuyorsa ve uğraşırım diyorsanız V1.0 alın. Ayrıca extruder a takmadım ben, a4988 gayet iyi iş görüyor mk8 extruder ımda. Extruder a taktım olmadı falan diyip yardım istemeyin, çünkü tecrübem yok o konuda.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Watterott diye bir firma var ve insanlar daha iyi olduğunu söylüyor ancak çinden aldıklarınız birebir klon ve aynı işi yapıyor. Çinden almaya göre daha pahalı ve daha uğraştırıcı.

    TMC 2130 sürücüleri LCD ekranla birlikte kullanabilirsiniz ve hiçbir sorun çıkartmaz, sadece Marlini düzenlerken pins.RAMPS.h (başka kart kulanıyorsanız ona göre ayar çekin) kısmından X ve Y nin CS pinlerini değiştirmeniz gerekiyor, çünkü o pinler normalde aux 3 te ve lcd ekran onu kullanıyor. MKS kart falan kullanıyorsanız bile bu gerekli anakartta dönüştürücüsüz lcd ekran desteği var diye aux3 ün boşta olduğu sizi yanıltmasın.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Tabiki LCD ekran MOSI MISO ve SCK pinlerini kullanıyor ve tmc sürücülerinde bu pinleri kulanması gerek, bunları direkt olarak aux 3 e lcd ekrana paralel olarak bağlayabiliriz. Sadece CS (Chip Select) pinini aux 3 e paralel bağlayamayız, her sürücünün ayrı bir CS pini olması gerekiyor.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    Bu resimi youtube linkindeki videodan aldım.
    Bu resimde Z ekseni için kablo çekilmemiş ama yapacağınız şey çok basit, MISO MOSI ve SCK pinlerini paralel şekilde diğer motorlarla birlikte aux3 yeki uygun yere bağlamak ve CS pinini Marlinde Z için hangi CS pini seçiliyse ona bağlamak (D40 pini yani)

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Bunları yaptıktan sonra dikkat etmeniz gereken şeylerden biri TMC2130 takınca motorlar terse dönüyor, ya motorun konnektörünü ters takın, ya da marlinden ilgili kısmı ayarlayın.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    configuration_adv kısmından tmc2130 kısmını açmanız gerekiyor şimdi.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Benim p3steel için yaptığım ayarlar, y ekseninde büyük bir nema 17 var, benim akımlar sizi yanıltmasın biraz yüksek değerler verdim. Size 800ma yetecektir, bendeki nema17 ler biraz büyük.

    Şimdi tmc_debug ı da aktif edelim, sonradan herşeyin yolunda olup olmadığına M122 komutu sayesinde bakacağız.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    M5 threaded rod ile z eksenini hareket ettiriyorsanız Z hızını 2.5 ten fazla vermeyin, yoksa step kaçırıyor tmc2130 stealthchop modunda (sessiz olan mod). Spreadcycle 12V ile çok sesli çalıştığı için ve stealthchop modu yüksek hızlarda sapıttığı için böyle yapmalıyız. T8 trapez dişliniz varsa ya da uzun adımlı başka bir şey, hızı 2.5 a falan düşürmeye gerek yok, neyse o kalsın. Amaç motoru hızlı döndürmemek, tmc2130 lar motor hızlı dönerken spreadcycle modunda step kaçırıyor.

    Ayrıca acceleration değerlerini 1500 civarına düşürmemiz gerekiyor, yoksa yine 12v kullanan sistemlerde ile step kaçırma ihtimaliniz çok yüksek.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Slicer ayarlarınızdan travel hızını 100mm/s ye çekmenizi öneririm, a4988 yada drv8825 lerde 150-200mm/s lerde bile sorunsuz oluyor bu işlem ancak sessizlik istiyorsak bazı şeylere katlanacağız.

    Her şeyin doğru olduğunu görmek için yazıcıyı bilgisayara bağlıyoruz ve M122 komutunu yolluyoruz. Driver register kısmında resimdeki gibi mantıklı şeyler yazıyorsa olmuş demektir, resimdeki gibi değilse olmamıştır. Birebir aynı olmasına gerek yok resimdekiyle, anlarsınız zaten olup olmadığını motorları hareket ettirmeye çalıştığınızda. Geriye dönüp nerede hata yaptığınızı bulmanız lazım.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    Bu resimi youtube linkindeki videodan aldım.

    Daha yapacak bir şey kalmadı. Anlamadığınız yer olursa sorun.




  • baskıları değişken ısı ile nasıl basabilirim, elimde ısıya göre renk değitiren filament var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.