Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hazır konu stepper motorlardan açılmışken.Benim extruder motoru aldığımdan beri filamenti itebilior ama retraction yani geri çekme yapmıyor.Geri çkincede ileri itincede hep ileri itiyor filamenti.Step motor tek yöne dönüyor yani.Bu konu hakkında fikti olan var mıdır?Şimden teşekkürler.
  • Atmin kullanıcısına yanıt
    Bu problem benimde başıma geldi daha önce.

    -Ramps da kablonuzu tam olarak yerine yerleştirdiğinizden emin olun.

    -Marlin de configuration.h dosyasını açın, DEFAULT_MAX_FEEDRATE kısmında 4. sayı extruder'i ifade ediyor. Onu 10 yapın ve deneyin.

    -Nadirde olsa motor markalarının modellerine göre geri çekme olayı çok iyi çalışmıyor. Sizin motorun marka / modeli nedir ?

    -A4988 sürücü kullanıyorsanız, DRV8825 sürücü ile tekrar bir deneme yapabilirsiniz. Sürücüden sürücüye de fark olabiliyor. Belki sadece sürücünüz arızalıdır.

    Kolay gelsin.
  • |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Arkadaşlar merhaba,

    27-29 Ekim tarihlerinde İstanbul Haydarpaşa Garında Maker Faire etkinliği düzenlenecek. Bizde Sigma3D ekibi olarak orada olacağız inşallah. Hem Sigma3D yazıcı hemde yeni tasarladığımız emsallerine göre kasa/yazım alanı oranı yüksek, kaliteli çıktılarıyla beğeni toplayan sürpriz bir 3D yazıcı ile sizleri bekliyor olacağız.

    İstanbul Maker Faire 2017 de görüşmek üzere




  • Sadece extruder motoru çalışmıyor diğerleri çalışıyor. Motor ve kablo sağlam. Ramps ta E0 yazan yere motor sürücüsünü bağladım. Marlin de ayar yapmam gerekiyor mu? Teşekkürler.
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    hocam şu ikinci devreyi bir bardak ısıtıcıda kullanmak istiforum fan çıkışı yerine 12volt güç altında çok ısınan bir direnç ekleyipte sensör soğuyunca dirence tekrar güç gönderip tekrar ısıtacak sizce nasıl olur,
    birde led eklemek istirum ısınırken led yansın onu nereye ekleyebilirim
  • TOMKO kullanıcısına yanıt
    Extruder motoru, hotend ısınmadan çalışmaz. Öncelikle hotend ı 200 dereceye ısıtıp öyle deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmettaskin84

    TMC2100 step sürücülerle ilgili bir soru sormuştum ama kimseden cevap gelmedi. Yabancı kaynakları araştırdım orada da bilgiler farklıydı 1'i farklı söylüyor öteki farklı en sonunda rams ve TMC2100 data sheet bakarak gözü kararttım ve denedim sonuç süper. Yazıcılarını sessizleştirmek isteyen arkadaşlar varsa TMC2100 sürücüleri tavsiye ederim eğer motor miline bakmazsanız çalıştığını dahi hissetmiyorsunuz.(Ben sadece X ve Y ekseni için yaptım ama exturder ve Z içinde alacağım)

    Yabancı sitelerde ve türkçe bir kaç kaynaktada TMC nin pinlerinin hepsini takmadan bazılarını iptal edip monte edip kabloyla köprü yaptırıyorlar hiçbirine gerek yok. yapılacak işlem basit 1/256 için RAMPS ta hangi motor kartı yuvasına TMC sürücüsünü takacaksanız o yuvadaki Jumperların hepsini sökün. TMC nin hiçbir pinini iptal etmeden bacaklarını motaj yapın soğutucusunu chip üstüne değil arkasındaki metal üstüne yapıştırın yoksa soğutucu altta kalacak vede jumperlara çarpacak.Çıkarılacak jumperlar sarı kare ile işaretlediklerim.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Hocam extruder içinde tmc2100 mü kullanıyorsunuz ? Ben başta o bahsettiğiniz işlemleri yaparken birini yaktım. Daha sonrada sizin gibi hiç işlem yapmadan diğerlerini taktım. X,y ve z ekseni sessizce çalışıyor ama extruderda hala eski sürücü var.

    Bir yerde extruder için tmc2100 önermediklerini görmüştüm o yüzden size sormak istedim. Eğer memnunsanız bende değiştiricem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cr 10 ve tornado arasinda kalmistim. A8 de indirim vardi 130 dolara onu aldim



    Simdi 130 dolar varken 400 dolara gerek yok dedim dogerlerinin goruntusu ve buyuk cizim alani cexbetmisti ams pahsli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem_F1-Mclaren

    Cr 10 ve tornado arasinda kalmistim. A8 de indirim vardi 130 dolara onu aldim



    Simdi 130 dolar varken 400 dolara gerek yok dedim dogerlerinin goruntusu ve buyuk cizim alani cexbetmisti ams pahsli

    Uyguna aldin baya hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://tr.aliexpress.com/item/2017-hot-sell-WANHAO-New-Version-UV-resin-DLP-SLA-3D-printer-D7-with-250mm-resin/32798094386.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.263.gNjaXa
    https://tr.aliexpress.com/item/Micromake-2017-L2-UV-Re-ine-3d-yaz-c-SLA-DLP-3D-Yaz-c-ile-dokunmatik/32834232312.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.270.gNjaXa

    bu iki sla yazıcı arasında kaldım 11.11de ikisinden birini alıcam sla yazıcıdan anlıyan var mı küçük evde atolyem için yüzük küçük figür tarzı şeyleri döküm için kullanıcam sla bu iş için şart dediler o yüzden bunları düşündüm

    ayrıca bi sorum daha var bunun reçinlerinide aliexpressten getirebilir miyim sıvı olduğu için sıkıntı çıkma ihtimali var mı gümrükte teşekkürler şimdiden bilgisi olan varsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasomelih -- 4 Kasım 2017; 3:0:54 >




  • sasomelih kullanıcısına yanıt
    Bu yazıcılar içerisinde bir LCD ekran bulunduruyor. Bu ekranın arka aydınlatması sökülerek yerine UV ledler döşeniyor. Bu UV ledler ile reçineyi kürleyerek istediğiniz çıktıyı alıyorsunuz. Buradaki asıl maliyet reçine fiyatları. TR de en uygun reçinenin 1 litresi yaklaşık 400 lira civarı. Ancak gerçekten oldukça minyatür baskılar alıyorsanız ve detay seviyesi yüksek ise mecburen SLA kullanacaksınız.

    Şimdi gelelim makinalara;

    Micromake, bilinen bir marka ancak SLA yazıcısını henüz yeni çıkardı, çok fazla alıp geri dönüşte bulunan yok. Bu yüzden riskli. Ayrıca ekranı 2k değil FULLHD buda eksi bir özellik. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa o kadar detaylı çıktılar alabilirsiniz. Ayrıca baskı alanı Wanhao D7 ye göre düşük. Güzel yanı ise iyi programlanmış dokunmatik ekrana sahip olması ve post proses de çıkan ürünü daha da sertleştirmek için kürleme kabı yapmış olmaları.(Buna çok aldanmayın, 10 tane 405nm 3w led alırsınız çinden kendi kabınızı kendiniz yapabilirsiniz.)

    Wanhao d7, diğer yazıcıya nispeten 4 defa güncelleme aldı kullanıcılardan gelen geri dönüşler ile. Hataları vs. giderildi. Daha stabil yani. Onun dışında ekranı 2k, yani micromake yazıcıdan çok daha kaliteli yüzey çıkaracaktır. Baskı alanı diğer yazıcıya göre çok az daha büyük. Ne yazık ki kontrol için ekran yok. Yazıcıda dair iyi ve kötü yorumları ve videoları görebilme imkanı var satın almadan önce.

    Ben olsaydım Wanhao D7 alırdım. Ancak aynı zamanda Amazon üzerinden de micromake yazıcıyı kovalardım, bazen ciddi indirimlere girebiliyor. Fiyatı çok düşerse Micromake yazıcı da fazlasıyla iş görecektir elbetteki.

    Ayrıca Youtube üzerinden iki yazıcının da kullanım ve çıktı kalitelerini gösteren videoları incelemeniz ve siparişinizi öyle vermenizi tavsiye ederim.

    Keyifli baskılar.




  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim bilgilerinizi benimle paylaştığınız için 11.11de baya indirie giriyor diye gördüm micro make 420$dolarak kadar inicek kargoda 50$ Wahhao d7'de 399 dolar 130dolar kargo ücreti 11.11de hemen hemen ücretleri aynı olacak 10$ fark ediyor sadece ikisi
  • sasomelih kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek.

    Söylediğim gibi şu anda kalite ve ürün güncelliği açısından wanhao d7 daha iyi bir seçim olarak duruyor. Aradaki fark da zaten düşünülmez. Siz sadece youtube dan çıktı kalitelerini ve makinanın kurulum ve kalibrasyonuna bakın. Sonuçta bu makina size kurulu gelmeyecek siz kuracaksınız ve kalibre edeceksiniz.
  • Merhaba arkadaşlar, P3steel tabanlı yazıcımda x ve y için drv8825 kullanıyorum, a4988 kullanıyordum önceden, aşırı gürültü yapıyordu, drv8825 ler sesi çok azalttı ama baskı kalitesi düştü bariz şekilde. Vref ler falan sıkıntısız ayarlı, sorun drv8825 in kendisinde bence. tmc2130 sürücülere geçmeye karar verdim ama Ramps ile sıkıntı çıkar mı bir fikrim yok, her motora tam uyumlu değildir falan demiş bazı insanlar araştırdığım kadarı ile. Ayrıca ucuz bir ürün olmadığı için olmayacak işe para harcamak istemiyorum, fikrinizi alayım dedim bu konuda, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur4721

    hocam şu ikinci devreyi bir bardak ısıtıcıda kullanmak istiforum fan çıkışı yerine 12volt güç altında çok ısınan bir direnç ekleyipte sensör soğuyunca dirence tekrar güç gönderip tekrar ısıtacak sizce nasıl olur,
    birde led eklemek istirum ısınırken led yansın onu nereye ekleyebilirim

    ikinci devre derken anlamadım ?
  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    A4988 den DRV8825'e geçtikten sonra Steps sayılarını 2 katı ile çarpıp düzenlediniz mi EEPROM dan ?

    DRV8825'i hangi modda kullanıyorsunuz 1/16 yada 1/32 ?

    Sürücü altında ki Jumperları doğru bir şekilde taktınız mı ?

    TMC serisi sürücüler iyidir hoştur fakat ciddi bir soğutma isterler, Yeterli soğutmayı sağlayamadığınız da eksen kaymaları yaşayacağınız kesin. Onun dışında ramps ile uyumlu, bir sorun yaşamazsınız. Sadece o chip, o kadar küçük bir PCB ye sığdırılırken ciddi bir termal bütçe yetersizliği ortaya çıkarmış bu sebepten stabil çalışamıyor.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Merhaba Yusuf bey, 1/32 de kullanıyorum, jumperlar doğru ve step sayılarını iki katına çıkarttım tabikide. aliexpressten 5 tane tmc2130 siparişi verdim. Aslında zaten bayağı iyi baskılar alıyorum, P3steel kasa sağlam, kayışlar iyi gerginlikte, rulmanlar temiz ve ince yağlı, ortam iyi bir baskıya çok müsait. Drv8825 te salmon skin diye tabir edilen parçaların dışına bir desen oluşturma söz konusu, beni çok rahatsız ediyor, bunu çözmek için 24v kullanıp, motorlara diyot bağlamak falan lazımmış, bu konuda ingilizce bir makale var, adamın biri çok uğraşmış bu olay üzerine. Ayrıca tmc2130 sürücülere çoktandır geçmek istiyordum, bu bahane oldu, umarım güzel sonuç alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    Umarım güzel sonuçlar alırsınız, beğenmediğiniz baskılara yönelik fotolar atarsanız aslında probleme dair daha detaylı görüş sunabilme imkanımız olacaktır.

    Diyot meselesini çok ciddiye almayın şehir efsanesi gibi bir şey. Kimi ciddi yarar görürken, kimi hiçbir fark göremiyor diyot uygulamasından sonra.
  • |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021



    Kalp şeklinde içi boş vazo, 3 katman olacak şekilde bastım, salmon skin sorunu bu baskıda çok belli değil ama yine de gözüküyor resimde, geçen birisi için büyükçe bir baskı almıştım para ile, düz görünmesi gereken duvarlarda çok belli şekilde salmon skin efekti vardı. Ne yazıkki o baskıların fotoğrafını çekmedim. A4988 lerde bu yoktu ama onlar çok gürültülü çalıştığı için kullanmıyorum. Başkasına hediye etmeye baykuş basmıştım, onda da bazı bölgelerde katman çizgileri çok belli oluyordu. Araştırdıkça gördüm ki bunlar hep drv8825 kullananların yaşadığı ortak sorunlarmış, bende tmc2130 a geçeyim bari dedim. Sanırım drv8825 ler her motorla iyi çalışmıyormuş, zaten a4988 de neredeyse ısınmayan motorlar 50-55 dereceyi bulur oldu düzgün vref ayarı yapmama rağmen. Sürücüler gelince ve yazıcımda takınca aldığım sonuçları yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    Sürücü gibi hassas bileşenlerin hangi satıcıdan alındıkları da çok önemli. Her DRV8825 bu hatayı vermiyor.

    Bir de söylediğiniz gibi DRV8825, A4988 e göre çok daha fazla motor seçiyor. Uyum yakalayamadığı motorda aşırı ısınıyor bu konuda haklısınız.

    Sorun sürücü kaynaklı duruyor, inşallah yeni sürücüleriniz ile problemi aşarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.