Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Becede ..
    Kullanıcılar iyi deneyim yaşadıkları ( ucuz / kaliteli / hızlı vs vs ) yerleri buraya yazmalılar ki biz de sanayilerde kazıklanmayalım.
    Teşekkürler, iyi çalışmalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinekel

    ben de elektronik kit olarak 10 gün önce bunun siparişini verdim:
    http://www.aliexpress.com/item/Reprap-Ramps-1-4-Kit-With-Mega-2560-r3-Heatbed-mk2b-2004-LCD-Controller-A4988-Driver/1970049102.html

    hotend olarakta 1.75 0.4 nozzle küçük boy sipariş verdim:
    http://www.aliexpress.com/item/ALL-matal-Jhead-J-head-Hotend-for-1-75mm-3-0mm-E3D-Bowden-Extruder-0-2mm/2041998945.html

    abs parçalarını sahibindenden bi arkadaşla konuştum:
    abs parçaları+indüksiyon milleri+sonsuz vidalar+somun,pul,civatalar+alüminyum frame+hobed bolt=260 tl civarı konuştuk kargo felan 290 diyelim(belki bu arkadaşta buralardadır :D )

    Geriye bir tek motorlar rulmanlar kaldı bunlar hakkında yardımcı olabilecek var mı?Şahin rulmanda 608 ve 624 ü bulamadım.Kaplin ve rulmanları yurtdışından mı almalıyım yoksa buradan mı?Bide motorlarda hala kafam karışık nasıl almalıyım,çıkma mı yoksa sıfır yurtdışından mı alayım?

    Arkadaşlar hot end bugün elime ulaştı 10 günde nasıl geldi anlamadım ama geldi

    Elektronik kitten ses yok daha.20 gün oldu ama takipte Triste yazıyor bu ne demek bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yxsdf

    Teşekkürler, böyle birşey düşünebilriim. Siteyi burada paylaşmanızda bence bir problem yok. Çünkü hepimiz malzeme aldığımız yerleri burada belirtiyoruz.

    O zaman düşünenler içi yazayım sitenin adı pleks*burada.com * karakterine i yazıp girebilirsiniz.Kendi hesaplayıcıları mevcut ve lazer özel kesim için 8-15 tl arası ek ücret alıyorlar hesapladığınız fiyatın üzerine.
  • Arkadaşlar şu an bu yazıcılardan en profesyonel olanı hangi marka??

    Yoksa en iyisi custom yapmak mı??
  • Metal ile çalışmak isteyenlere; link

    yöntem basit, alaşımı eritmek için lazer kullanmak.


    Konuya şöyle bir göz attım. Yapılan cnc leriniz stabil değil. Çift motorlu Z ekseni dengesiz çalışır. Hareketli X tablası için aynı problemin tersi var. Tek motor ile çift mil desteği ile sonsuz vidalar kayışlarla dişili ile sabitlenerek hareket verilmesi gerekir.

    Hata oranı yüksek, sallantılı bir yapı kurulmuş. Yükseklik azaltılarak problem çözülebilir veya sallanmaya karşı daha sağlam bir yapı hesaplanabilir.


    Plastik malzeme için çok dertleniyorsunuz. Ham plastik alıp kendiniz ısıtıp çektirerek kablo haline getirebilir yada poşetçilerin birine gidip istediğiniz kadar çektirebilirsiniz. Ham plastiğin en pahalısının fiyatı kiloda 3 lira civarında. 40$ parayla 10 kilo plastik çektirip alırsınız.

    Ucuz malzeme istiyorsanız sanayi bölgelerinde 2-3 hafta geçirseniz ucuzluğun kurdu olursunuz. Bu türde işlerle ilginiz, alakanız varsa zaten organize sanayi bölgelerinden çıkmayın derim. Yaşı ufak olanlar robotikçilerin yanına kapağı atıp yeme-içme-yol masrafını ver çayını getireyim, yerleri süpüreyim diye kapak atsın. Merak diye mühendislerin başına eşkiyip öğrensin. Malzemeler bedavaya gelir




  • arkadaşlar prusa i3 kullanıyorum, bunu dremel ile işleme merkezi olarak kullanabileceğim şekilde gcode larını çıkarabileceğim bir uygulama var mı özel olarak? herhangi bir CAM programı bu kodları çıkarıyor ama acaba direkt atsam çalışır mı bilemiyorum. deneyen oldu mu hiç?
  • Mach3 ile kullanıyorsan LazyCAM gayet başarılı bir şekilde iş yapıyor.
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    arduinonun içine başka firmware gerekli.
  • mach3 sanırım bir cad programı, ben solidworks kullanıyorum. solidcam ile freze için gcode u almak mümkün ancak makinaya özgü M kodlarını sanırım arduino tanımaz. daha denemedim ama freze için gcode çıkarıp makinaya atacağım umarım dağılmaz alet

    firmware olarak ne kullanılmalı?
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    mach3 CAM programı. Basit yapıyla USB üzerinden motor hareketlerini yönetiyor. LazyCAM G-Code üretmek için yardımcı program. mach3 3D yazıcı içinde kullanılıyor. ReplicatorG den ürettiğin kodla atabiliyorsun. CNC, Lazer kesim, Lazer metal deposit kaynatma 3D print yada plastik 3D print yaptırabilirsin.

    Mach3 ün kendi kontrol kartını kullanıyorum. Tüm M ve G kodlarını destekliyor. Solid den dosya çevrimi mevcut. Bilinen tüm formatlar var. Ben kolaya kaçıp ufak düz işler olduğunda dxf atıp (pcb örneğin) LazyCAM ile kazıma delme yüksekliklerini ayarlayıp geçiyorum.
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    Youtube da dremel bağlı bir yazıcı gördüm benim istediğim de ayrı kart takmadan bu işi yapmak. 3d yazılan parçayı sökmeden üzerinde işlemler yapılabilir böylece, mesela yüzey temizliği için ufak bi paso verilebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uCNC

    kartı yeniden programlaman gerekiyor yinede.
  • selam herkese sayfanızı araştırırken gördüm bütün yazdıklarınızı okudum. bendede cube x duo bir yazıcı var nozzleları düzelteyim derken soketi bir sıra kaydırmam sonucu yazıcının anakartını yaktım. bu yazılcılarda kartış chipli olduğu olduğu için bende open source bir yazıcıya çevirmeye karar verdim. tabi bu arada cihazın orjinal kartını sipariş verdim fakat dhl sağolsun gümrüğe soktu ve karti çekmek için 800 tl para isterdiler ve sonucunca bende almaktan vazgeçtim olan 150 dolar oldu sağlık olsun.
    şimdi bütün kartları banggood sitesinden sipariş verdim muhtemelen 2-3 haftaya elimde olur diye temenni ediyorum. bu cihazı toplarken sizden yardımcı olmanızı rica edeceğim.
    bu arada filament konusunda benim tasarladığım bir extruder var bütün malzemeri alınmış mekanik kısmı çalışır vaziyete toplanmış resimlerini en kısa zamanda koyarım elektronik kısımda takıldım yine yardımcı olacak olan arkadaş çıkarsa kendi filamentimimi kendim çekmek istiyorum. tabi isteyenelerede yardımcı olabilirim. kendim plastik kalıpçısı olduğum için istemediğiniz kadar hammadde var elimde 7/24 filament çeker durur makina kenarda.




  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    linkteki download kısmı çalışmıyor malesef, github da ramps gibi cnc modülüne rastladım:

    http://blog.protoneer.co.nz/arduino-cnc-shield/

    Bunlarda gcode oluşturmak için yazılımlar olmalı:

    https://github.com/grbl/grbl/wiki/Using-Grbl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badstorm

    selam herkese sayfanızı araştırırken gördüm bütün yazdıklarınızı okudum. bendede cube x duo bir yazıcı var nozzleları düzelteyim derken soketi bir sıra kaydırmam sonucu yazıcının anakartını yaktım. bu yazılcılarda kartış chipli olduğu olduğu için bende open source bir yazıcıya çevirmeye karar verdim. tabi bu arada cihazın orjinal kartını sipariş verdim fakat dhl sağolsun gümrüğe soktu ve karti çekmek için 800 tl para isterdiler ve sonucunca bende almaktan vazgeçtim olan 150 dolar oldu sağlık olsun.
    şimdi bütün kartları banggood sitesinden sipariş verdim muhtemelen 2-3 haftaya elimde olur diye temenni ediyorum. bu cihazı toplarken sizden yardımcı olmanızı rica edeceğim.
    bu arada filament konusunda benim tasarladığım bir extruder var bütün malzemeri alınmış mekanik kısmı çalışır vaziyete toplanmış resimlerini en kısa zamanda koyarım elektronik kısımda takıldım yine yardımcı olacak olan arkadaş çıkarsa kendi filamentimimi kendim çekmek istiyorum. tabi isteyenelerede yardımcı olabilirim. kendim plastik kalıpçısı olduğum için istemediğiniz kadar hammadde var elimde 7/24 filament çeker durur makina kenarda.

    oo extruder işi süpermiş. poliemid, polietilen, delrin vs. filamenti yapabiliyor musunuz?




  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    farketmicekki nihayetinde makina elimizde olduğu için istersen pet şişeyi kes erit kullan öneli olan rijit bir şekilde çapı yakalıyabilmek oda moturun dönme hızı ile ilgili olacaktır diye düşünüyorum.
  • badstorm B kullanıcısına yanıt
    Çaptan dolayı değil sıcaklık kurtarıyor mu? 3d printerlar sanırım 300 dereceye kadar çıkıyor, ayrıca bunlar termoplastik mi ondan da emin değilim. Aslında aklımda abs ile alüminyum tozu karıştırmak var, yapabilir miyiz senin extruderla?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon fiber ile abs karıştır. Mümkün olan en düşük abs miktarıyla karbon fiber flamenti gayet sağlam yapılar oluşturur.

    Alüminyum pudrası ile karışımının sonucu dayanımı düşük bir plastik olmaz mı...
  • Selam,
    Çok iyi gidiyorsunuz arkadaşlar, yeni yeni şeyler öğreniyorum.
    Malzemelerimiz gelince yapım aşamasında da tecrübe kazanacağız inşallah. ( çoğul eki gereçekten çoğul, 2 kişiyiz :-*)
    Devam..
  • dayanımı düşer kırılgan olur diye düşünüyorum. pcabs diye bir malzeme var. dayanımı 4-5 kat daha güçlü abs göre.

    http://filaments.ca/products/polycarbonate-abs-pc-abs-white-1kg-spool



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badstorm -- 2 Ocak 2015; 15:50:56 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.