Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yucelnet

    pla ile çalışıyoruz diyelim. Aynı zamanda flex malzemeyle de çalışmak istersek yazıcının ayarlarını değiştirmemiz mi gerekiyor.

    Flex malzeme kullanmada önemli nokta Extruder'da hobbed bolt'un filamenti ittiği noktadan sonra erime bölgesine kadar açıktan ilermemesi. Açıkta ilerlemesi durumunda kıvrılacağı için tüm aralık kapalı olmalıdır. Bunun içinde genelde teflon tüpler kullanılıyor.
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    Liste güzel olmuş. Tek endişem motorların ne kadar sağlıklı olacağı.

    Her eksen için homing denilen bir kalibrasyon işlemi var. Bu aşamada motorlar minimum end stop tetiklenene kadar başlangıca doğru hareket ediyorlar, böylece her eksen için 0 noktası tespit edilmiş oluyor. X ve Y için çok problem olmuyor. Ancak Z ekseninde tam minimum noktasında nozzle zemine ucu ucuna değiyor olmalı. Zeminin her yere paralel olmadığını varsayarsan bir noktaya göre kalibre etsen bile başka bir bölgede nozzle çok yukarıda ya da çok aşağıda kalabiliyor. Uç durumlarda bu durum bazı yerlerde filamentin yüzeye aşırı sıvanmasına ve bazı yerlerde de zemine tutmamasına sebep olabiliyor. Dolayısıyla zemini paralel yapmak için genelde yaylı ayaklar kullanarak zemini yere tam paralel hale getirmek için ayar yaparlar. Bu yöntemde yazıcıyı yerinden hareket ettirdiğinde ya da zamanla bu kalibrasyon hassasiyeti yok olur.
    Ancak, auto bed leveling denilen yöntem ile z min stop butonunu servo motorun hareket ettirdiği bir mekanizma üzerine koyup zemin üzerinde en az 3 noktada ölçüm yaptırınca o zeminin düzlemini hesaplayabiliyorsun. (Bir düzlem en az 3 noktadan geçer :) ). Dolayısıyla artık zemin yere tam paralel olmasa bile Z yüksekliği sorunsuzca hesaplanabiliyor. Bu sistemle aynı katmanda yazmaya devam ederken Z eksenin motorları da hareket ederek zeminin o anki durumuna göre yüksekliği ayarlıyor. Hem kalibrasyon eziyetini azaltıyor, hem de çıktı kalitesinde epey fark yaratıyor.




  • 1 noktadan sonsuz doğru geçer

    Çok güzel açıklamışsın abi sağolasın. Epey anladım
  • Şurda bi video var ama auto bed levelling ile ilgili




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 21 Aralık 2014; 3:47:31 >
  • hocam o elektronık kıtısıparıs ettınızmı
  • .koray. . kullanıcısına yanıt
    Ettim hocam
  • Benim elektronik parcalarin bir kismi ptt ile bulundugum sehire geldi tahmini yarin elimde olur. Elektronikte eksigim step motor, heatbed, extruder elektronigi kaldi. Planim ise ucuza plastik kismi bulursam mendelmax 1.5 bulamazsam kendi tasarimimda sigma profil ve ahsap ile baglanti yapip kendi plastik aksamlarimi kendim yazdirmak olacak.

    Yarin gelecek arduino mega 2560, ramps 1.4, step suruculer a4988 ve lcd 2004 urunlerinin calisip calismadigini anlamak icin en azindan test edebilecegim bir yontem bilen varsa fikir verirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    gelince kalıtesını vb paylasabılırmısınız bu yaz bende siparis edeceğim
  • ben de elektronik kit olarak 10 gün önce bunun siparişini verdim:
    http://www.aliexpress.com/item/Reprap-Ramps-1-4-Kit-With-Mega-2560-r3-Heatbed-mk2b-2004-LCD-Controller-A4988-Driver/1970049102.html

    hotend olarakta 1.75 0.4 nozzle küçük boy sipariş verdim:
    http://www.aliexpress.com/item/ALL-matal-Jhead-J-head-Hotend-for-1-75mm-3-0mm-E3D-Bowden-Extruder-0-2mm/2041998945.html

    abs parçalarını sahibindenden bi arkadaşla konuştum:
    abs parçaları+indüksiyon milleri+sonsuz vidalar+somun,pul,civatalar+alüminyum frame+hobed bolt=260 tl civarı konuştuk kargo felan 290 diyelim(belki bu arkadaşta buralardadır :D )

    Geriye bir tek motorlar rulmanlar kaldı bunlar hakkında yardımcı olabilecek var mı?Şahin rulmanda 608 ve 624 ü bulamadım.Kaplin ve rulmanları yurtdışından mı almalıyım yoksa buradan mı?Bide motorlarda hala kafam karışık nasıl almalıyım,çıkma mı yoksa sıfır yurtdışından mı alayım?




  • Merhaba arkadaşlar,

    2 Haftadır yurt dışındaydım, o sebeple bu konunun varlığından şimdi haberdar olabildim. Konunun uzmanı değilim ama yardımcı olabileceğim konular olursa elimden geleni yaparım. Web siteme fırsatım oldukça yeni konular ekleyeceğim. Henüz montaj aşamaları kısmını tamamen bitirmediğim için genel konulara çok yer vermedim, ama zamanla onları da ekleyeceğim.

    Saygılarımla
  • Hoşgeldiniz.

    Siz 3D printer konusunda çok ilerlediniz. Çok deneyler yaptınız. Ben hem pla hem de flex çalışmak istiyorum. Sizce ayrı ayrı iki yazıcı yapmak mı daha mantıklı olur yoksa her ikisini tek yazıcıda kullanabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yucelnet

    Hoşgeldiniz.

    Siz 3D printer konusunda çok ilerlediniz. Çok deneyler yaptınız. Ben hem pla hem de flex çalışmak istiyorum. Sizce ayrı ayrı iki yazıcı yapmak mı daha mantıklı olur yoksa her ikisini tek yazıcıda kullanabilir miyiz?

    Bence iki ayrı yazıcı gereksiz olur. Hem masraf, hem yer kaybı. PLA baskıda genel olarak zatan bir sorun yok, iyi bir hotend ile çok rahat baskı alınabilir. Esas sıkıntı fleksibl malzemede. Burada sorun fleks malzemenin çok kolay bir şekilde bükülebilmesinden kaynaklanıyor. Dişliler malzemeyi iterken en ufak bir engelde malzeme katlanıyor ve ilerleyemiyor. Bu sebeple farklı ekstruder tasarımı gerekiyor. Fleks malzemenin kullanılabildiği tasarımlarda ana prensip filementin hiçbir aşamada desteksiz kalmaması. Bu da genellikle ya direct-drive denilen ekstruder sistemleri ile sağlanıyor, ya da teflon tüp kullanılarak. Teflon tübün özelliği hem ısıya dayanıklı olması, hem de çok kaygan olması. Bu sayede filament her aşamada desteklenebiliyor. Açık kaynak kodlu yazıcılar için fleksibl malzemeye uygun ekstruder tasarımlar üretiliyor bildiğim kadarı ile ama bu konuda deneyimim Sigma 3D ile kısıtlı olduğundan çok bilgi sahibi değilim. Aslında fleksibl malzemeyi basan ekstruder tasarımı ile ABS ve PLA da basılabiliyor, dolayısıyla doğrudan fleksibl malzemeye uygun bir tasarıma sahip ekstruder monte edilerek her tür baskı alınabilir. Ama ABS ve PLA gibi sert malzemelerin teflon tübü çizebilme olasılıkları mevcut olduğundan ara ara teflonu yenilemek gerekebiliyor. E-bay'de uygun boyutlara sahip teflon tüp satılıyor, çok pahalı değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinekel
    Geriye bir tek motorlar rulmanlar kaldı bunlar hakkında yardımcı olabilecek var mı?Şahin rulmanda 608 ve 624 ü bulamadım.Kaplin ve rulmanları yurtdışından mı almalıyım yoksa buradan mı?Bide motorlarda hala kafam karışık nasıl almalıyım,çıkma mı yoksa sıfır yurtdışından mı alayım?

    Ben kaplin kullanmadım. Onun yerine plastik boru ve plastik kelepçe ile tutturdum motor ve gijonu. Sorunsuz çalışıyor. Rulmanları Aliexpress'ten aldım, gayet sorunsuzlar. Türkiye'de temin etme ile ilgili çok bilgim yok.
    Motorlarda tavsiyem kesinlikle sıfır almanız. Aliexpress'te 5 tanesi 50-70 dolar arasına bulmak mümkün. 17HS8401 diye aratın, bu modeller güç olarak sorun çıkarmayacak ideal modeller.
  • Merhabalar,

    Bugün hem bir deneme yaptım hem de ilk kez M600 filament değiştirme komutunu kullandım. LCD ekrandan direkt ulaşmak mümkün.
    G-Code'u Cura ile oluşturup, SD karttan yazdırdım.

    Basketbolcuyu yazdırırken soğutma fanı yetmediği için vantilatörü dayadım öyle yazdırdım Vantilatör ilk çalıştığında nozzle ve bed sıcaklığı bir anda 5-10 derece düşüyor, ancak PID yeni duruma en geç 30 saniye içinde adapte olup tekrar sıcaklıkları dengeliyor.
    Vantilatör sadece ön taraftan üflediği için basketbolcunun arka taraf biraz kötü çıkmış. Bunu düzeltmek için biraz daha deneme yapmam lazım. Önerileriniz varsa sevinirm.

    Model:http://www.123dapp.com/123C-3D-Model/Basketball-Player--Free-Throw/717727

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 21 Aralık 2014; 22:43:41 >




  • Arkadaşlar bir kaç arkadaşımızla PM den mesajlaşarak konuştuk. Konumuzun adında da olduğu gibi konu içerisidne satış ve pazarlama yok. Sadece bilgi, paylaşım ve yardımlaşma var. Bu yüzden PM den prusa modelinin plastik aksamlarının yazdırılmasını ve ücret karşılığında almak istedim. Fakat;

    yxsdf arkadaşımızın aklına bir fikir geldi; Şimdi herkez yazıcısını yaptıktan sonra hemen yazıcıyı kopyalayacak. Yani plastik aksamı yazdırcak ve ihtiyacı olan arkadaşa hediye edilecek. Hediyeyi alan arkadaşımızda yazıcısını topladığında aynı şekilde o da hediye edicek. Böylece herkez kendi yazıcısını yapmış olcak.

    Şu an benim prusa modelinin plastik aksamına ihtiyacım var. Yazıcımı yapabilirsem yapıcak olan bi arkadaşımıza plastik kit yazdırıp hediye edicem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 21 Aralık 2014; 22:55:59 >
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    Cok mantikli bir cozum ama tum parcalarin yerine temel parcalarin yazdirilmasi yeterli olacaktir. Benim aklimda yapmayi dusundugum model olarak Haeckel modelinin biraz degistirilmis bir modeli var temel parcalari temin edip yazicimi tamamladiktan sonra isteyen 1(bir) arkadasa kargosunu karsilamasi halinde istedigi temel parcalari yazdirmak isterim.

    Bu arada parca arayanlar listesi olusturulursa listeye gore gonderim yapilir yazicisini tamamlayan da baskasina gondermesi icin sira takip edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    hocam güzel bir fikir bende bundan yararlanmak isterim fakat abs parça üretimi çok ucuz bi olay değil diye biliyorum 400 gr yakın filament gider sanırım ona,bunun elektrik harcaması var uğraşması var kimse bunu hayrına yapmaz.
  • Sadece temel plastik parçalar hediye edilecek. Yani makinayı çalıştırabilecek olan olmazsa olmaz plastik parçalar.
  • Bu iş olmaz hocam malesef çünkü hemen ha deyince yapılabilecek bir şey değil malesef . Çünkü onun kalibrasyonu vs uzun iş her yazıcısını yapan bence hemen yapamaz 3d parçaları.

    Ben yaparsam eğer yazıcımı sadece filament ve kargo parasına bastırıp yollayabilirim , aslında hiç para almamam gerekir ama öğrenciyim. Bu işten karım olmayacak ama yardımcı olmak istiyorum.

    Ayrıca baktım da 3d yazıcı parçaları 150gr vs tutuyor bu da 15tl bile yapmıyor.

    Ayrıca bir konu daha açıp ileride robot vs üretmeyi planlıyorum bunun da kodlarını , dökümanlarını paylaşmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Ryzz -- 22 Aralık 2014; 3:27:43 >
  • Evet şu an öyle gözüküyor.

    yxsdf; şahin rulmandan aldığınız lm8uu rulmanlar uymadı mı ? Sanırım 1 mm büyük geldi dediniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.