Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (271. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.922
Cevap
191
Favori
287.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guardian80 G kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler sorun anakarttaymış az önce yandı yanında bir sürücü birde lcdnin koruma entegresini götürdü.
  • Arkadaslar printerin yatagindan memnun degilseniz ayar sirasinda kenarlar esit fakat ortada bosluk oluyorsa yataginizda problem var demektir. Biraz arastirdiktan sonra Borosilicate Glass denen bir cam buldum yatagi isitmali olanlar icin uygun ama yataginiz isitmali degilse normal cam isinizi gorur. Yatagin her noktada esit yukseklikte olmasi icin cam gibi bir yuzey sart. Ikinci problem ise yapisma problemi. Ben ender 3 kullaniyorum ama hem yatagi geldigi gunden beri ortasi cukur hemde bir sure sonra yapiskanligi azaldi ve ilk gunku haline donduremedim. Cozumu basit PEI sheet denen birsey satiliyor bunu Borosilicate Glass in uzerine kalici olarak yapistiriyoruz. Bu PEI inanilmaz bir performans sergiliyor ne yapistiriciya ne banta hicbirseye ihtiyaci yok ABS, PLA vs hepsini cok cok iyi tutuyor. Yapiskanligi azaldiginda aseton ile silince ilk gunku haline geliyor hatta oyle tutuyor ki print yataktan ayrilmiyor yada printe zarar veriyor o yuzden asetonla silmeyi onermiyorum sadece cok acil durumlarda. Her printten once hizli hizli izopropil alkol ile bir kere geciyorum ve mukemmel tutuyor su ana kadar printin yataktan ayrildigini gormedim. ABS ile print edenleriniz bilir kenarlari genelde yataktan ayrilmak ister, iste o problem tamamen bitti. PLAda da bu problem olabiliyor ama ABS kadar degil. Hem cam hemde PEI sheet ucuz materyaller o yuzden siddetle oneriyorum. Ben cami 3mm camcida kestirdim PEI yi de Ebayden aldim.
    Bu problem canimi bir sure sikmisti ve yeni baslayan biri olarak tam olarak ne yapacagimi bilmedigim zamanlardi ayni problemden muzdarip insanlar icin yararli olur diyerek paylasayim dedim.

    edit:
    simdi bir parti ABS printi bitti hazir cekeyim dedim. goruldugu gibi normal cam ucuz is goruyor ama 100-110 derecelere cikan yatakta boyle catliyor arkadaslar ama bu sadece gorsel birsey PEI nin alti komple yapistirici oldugu icin oynamasina imkan yok.
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 13 Şubat 2019; 20:4:22 >




  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Cam yerine 3mm ayna kullanırsanız çatlama sorunlarına çözüm bulmuş olursunuz. Yerli imkanlarla geliştirip ürettiğimiz PowerABS Filament var, 90 derece Heatbed ısısı yeterli oluyor. Tabana da hiçbir şey sürmeye gerek kalmıyor temiz bir ayna yada cam üzerine baskı alabilirsiniz. Baskı sırasında çatlama da yapmıyor. Denemek isterseniz Pm atabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de olsaydım denerdim ürünü fakat imkanı yok :) öneriler için ayrıca teşekkürler, aslında dünya kadar upgrade imkanı var anakart, hotend, bltouch, manyetik yatak vs ama fiyat acayip kabarıyor. Bunların hepsi prusa i3 mk3 te var ve inanılmaz sessiz bir makine bu gidişle onu alacağım. Ender 3 e daha fazla para yatırmaya değmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Prusa i3 mk3 ile ender3 u karşılaştırmak da fiyat açısından doğru olmaz :) elbette mk3 çok çok daha iyi bir cihaz. Ender3 e tmc serisi sürücü takarsanız onda da fan sesi dışında birşey duymazsınız.

    Yurt dışına gönderim yaptığımız zaman sizi tekrar rahatsız ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Aynen fiyat açısından bambaşka o yüzden hala düşünüyorum değer mi diye :) sadece prototip için kullandığımdan aslında Ender 3 yetiyor ama şu sesi beni kanser edecek. Şu dediğiniz sürücüye bir bakayım teşekkürler öneri için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar baskı yüzeyini pürüzsüzleştirme için ne kullanıyorsunuz epoksiye alternatif başka bir ürün varmı bunun için biliğiniz? malum epoksi biraz pahalı ve bulunduğum yer açısından temin konusunda sıkıntı yaşıyorum her istediğim zaman ulaşamıyorum.
  • NocHe kullanıcısına yanıt
    Aseton aldım ama plada bir işe yaramıyor imiş. Youtubeda videolar vardı hiç alakası yok. Ev ortamında abs ile çalışmak istemiyorum. Zehirli diyorlar ama hiç araştırmadım. Pla için önerileri alabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d yazıcı satan birileri var mı forumda
  • Sigma3D yazıcı satıyorum. İlgilenirseniz özelden yazabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ben hypercube yazıcı yapmak istiyorum kart olarak arduino ramps kullanmak istrmiyorum acaba ne kullansam, mks ler var farklı var hangisinş kullansam acaba? Sürücüde elimde 1 tane 8825 var, onu kullansam mı acaba tmc ler biraz pahalı geldi tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seeder kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek hızlara ihtiyacınız yoksa 8 bit kartlardan MKS GEN L yada MKS GEN 1.4 fiyat / performans olarak ihtiyacınızı görür. İleride yapacağınız sürücü güncellemelerine de cevap verir.

    Biraz daha yüksek hızlarda baskı alacağım derseniz o zaman 32bit bir işlemciye geçmeniz gerekiyor. Orada da fiyatıyla MSK SBASE 1.3 ve Robin - robin lite 'a bakabilirsiniz.

    Bir kart daha gözüme çarptı ama hiç tecrübem yok onunla ilgili de araştırma yapabilirsiniz : LINK




  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Hocam mks sbase de motor sürücüleri bütünleşik mi? Linktekini bir araştırayım ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seeder kullanıcısına yanıt
    Evet gömülü Drv8825 ile geliyor sbase.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzunca bir zamandır bir yazıcı toplamaya çalışıyorum ara ara parçalarını aliexpresten alıyorum. Nerdeyse hepsi tamamlandı. Ama bütün sistem 12 v olmasına rağmen yanlışlıkla aldığım heatbed 24 v. Acaba farklı bir heatbed almadan elimdeki 24v headbadi yazıcımda kullamamın bir yolu var mı?
  • Mut4201 kullanıcısına yanıt
    Aslında farkında olmadan size yararı olacak bir şey yapmışsınız. 24V tablalar 12V tablalara göre çok daha hızlı ısınır, daha düşük akım çeker daha güvenli çalışır.

    Bir adet external mosfet alın, 1 adet de 24V güç kaynağı, mosfet yardımı ile 24V güç kaynağı ile direkt tablanızı beslersiniz.

    Aslında bir çok 3D yazıcı kontrol kartı 24V destekler. Diğer bileşenlerinizi 24V a göre ayarlarsanız ( örn : fişek, fanlar vb. ) ikinci bir adaptöre ihtiyaç olmadan direkt 24V olarak tüm sistemi çalıştırabilirsiniz.
  • Elimde mosfet var ama 12v yazıcılarda filan diye açıklama vardı aliexpreste satıcıya sordum 24v ile de çalışır mı diye cevap yazmadı. Nette biraz karıştırdım mosfetlerin hepsi 24v destekliyor gibi geldi ama tam anlamadım. motor fan hotent de 12v sanırım en ucuz yol 24v adaptör ve mosfetle kullanmak.
  • |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    Nacizhane iyi kötü bir yazıcı topladım. Bu yazıcı Prusa I3 kopyası ilk baskımı aldım.

    Bu baskıya bakarak hataların neler olduğunu ve de nasıl çözeceğimi siz değerli hocalarımdan rica ediyorum.
  • mehmettr M kullanıcısına yanıt
    Z eksenini rijit ve düzgün kuramadığınız için wobble dediğimiz dalgalanmaları görüyoruz.

    Yazıcınızın öncelikle Z eksenini elden geçirin, muhtemelen metrik 5 gijon kullandınız, eğer çok yamuksa daha düzünü bulup değiştirin. Üstten düzgün bir yataklama yaparak daha iyi duruma getirebilirsiniz.

    Dilimleme ayarlarınız da önemli, hangi filament ve hangi ayarlar ile bu baskıyı aldınız ?
  • T8 Trapez kullandım. Filament olarak Anatolia marka kullandım.

    Dilimleme Cura ayarı olarak 210 derece 60 derece tabla ısısı PLA filament 0,20 katman yüksekliği Kabuk kalınlığı 0,8
    Baskı hızı 35, dolgu %20 Parça sogutma fanı var.

    Yapmış olduğum baskının kenardan hemen kırıldı.
  • 
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.