Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (229. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
199
Favori
370.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hannibal_sk1986

    quote:

    Orijinalden alıntı: yenilmez1905

    arkadaşlar benim bir sorum var bileniniz vardır belki 47lm660s tv kullanıyorum ben normal filmleri online film sitelerinden izliyorum tvden 5.1 ses sistemim var bu online sitelerde 5.1 sesli film bulmak mümkün mü acaba ?

    Alkışlık soru
    takip


    Online sitelere eklenen filmler boyutu düşürmek adına hem rip kaliteleri düşüktür hemde kullanılan ses kodeği stero sestir.

    Çok nadirde olsa bazen online HD Film sitesine veya sitede bir kaç filme denk gelebilirsiniz. Ama burada görüntü HD (çözünürlük) olduğu zamanda genelde stero ses kullanılır yani iki kanal.

    5.1 Dolby Digital ses formatındaki riplerin ses kodekleri ya AC3'tür yada DTS'dir.

    Kabataslak bir hesapla bir filmde;
    2.0 stero ses dosyasının boyutu 50 MB - 150 MB arası değişir.

    5.1 AC3 ses dosyasının boyutu 300 MB - 500 MB arası değişir.

    5.1 DTS ses dosyasının boyutu 400 MB - 800 MB arası değişir. - + değişikliklerde olabilir fakat kabataslak böyledir.

    Hal böyle olunca online film izleme sitelerine 5.1 dublajlı versiyon eklemek pek mantıklı değildir.

    Bununda sebebi site trafiğini çok meşgul etmemek ve serverlara yüklenmemektir.

    Şunuda unutmamak gerek online film izleme sitelerinin kullandığı player flash playerlardır. Çoğu sitedede vasattır. Bir youtube player gibi gelişmiş değildir.

    İşin özü 5.1 dublaja sahip bir online film bulmak zor bildiğim kadarıyla. Bulunsa bile 5.1 ses alınırmı o playerdan işte bunu tecrübe etmeden birşey söylenmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_dance

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatpo

    arkadaşlar bimeks te japon bir şarkıcı kızın 3d li klibini oynatıyorlardı. yazın görmüştüm, kız şapkasını eşarbını gözlüğünü fırlatıyor ta gözümün dibine kadar geliyordu. bilen varsa bir yardımcı olursa sevinirim. bir türlü bulamıyorum. şimdiden teşekkür ederim.

    pardon topgirl olucak

    teşekkürler
  • valla bakmadım...türkçe dublaj varmı bilmiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0DECB8E5A

    quote:

    Orijinalden alıntı: ihsanttk

    night of the living dead.... 2012 yapımı ...zombi vari filmleri sevenler için mutlaka izlenmesi gerekir..... 3d derinlik ve pop out açısından gayet iyi...

    Turkce sesi var mi nette?

    Turkce dublaj olmazsa izlemiyor da peder

    Alıntıları Göster
    Turkce sesi var mi nette?

    Turkce dublaj olmazsa izlemiyor da peder

    bilmiyorum varmı yokmu ben orjnl dilde izledim...oha diyeceğiniz bir film.....youtube tan fragmana bakabilirsin.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CosmiC16

    quote:

    Orijinalden alıntı: göktürk

    dün akşam john carter 1080p olarak 3d tvde izledim 12 gb lık bir ripti görüntü kalitesi iyiydi ama beklediğim tadı malesef alamadım.
    Sadece derinlik vardı hiç pop out yoktu desem yeridir.

    Popout etkisi yüksek film tavsiye edermisiniz. MEsela samsung s800 lerde ve s700 lerde dönen food wars isimli bir demo var gerçekten kafanızı sağa sola kaçırmaktan demoya bakamıyorsunuz bu tarz kaliteli film arıyorum.


    demolar zaten özel hazırlandığı için demo gibi bir film bulamazsınız 1 kere onu geçelim :) benim önerim belgesel olarak ımax serileri film olarak my bloody valentine journey the mysterious ısland final destrination 4-5

    haklı olabilirsiniz ama en iyi film benim için Yogi dir. Gerçekten çok güzel.
  • half-sbs için oyun ve film çıktı, şu tarihte vizyona girecek cinsinde takip edilebilecek bir site var mı?

    ek: son zamanların half-sbs destekli oyunları hangileri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 30 Ocak 2013; 21:08:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artemes

    quote:

    Orijinalden alıntı: sigma2005

    quote:

    Orijinalden alıntı: artemes

    quote:

    Orijinalden alıntı: sigma2005

    Merhaba ;

    Benim giibi 3d filmlere altyazı çevirmekten muzdarip olanlar için çok kolay bir yöntem buldum.

    3dsubtitler programını denemiştim ama .srt yi 3 adet dosyaya çeviriyor (sub) ve benim media player okumuyordu. Yeni işlem ondan çok daha kolay ve 3d .srt dosyası oluyor , böylelikle tvnin veya harici media player rahatlıkla okuyor.

    srt23Dass programını internetten google amca vasıtası ile indiriyoruz. Kullanımı çok kolay. ayrıca altyazıyı derin veya ileride gösterme imkanı , font-renk seçme imkanı sunuyor.

    2-3 sn. lik ilem sonunda .ass dosyası vericek ve ona sağ tıklayıp yeniden adlandır diyoruz ve .ass i .srt olarak değiştirip evet diyoruz ayrıca altyazı ismini film ismi ile aynı yapıyoruz. Sonuçta elimizde hemen hemen bütün tv veya harici media playerların okuyabileceği derinliği de ayarlanmış 3d .srt altyazı oluyor.

    Hocam programı indirdim, anlatıldığı gibi işlemleri yaptım, dediğiniz gibi bir kaç saniye içinde .ass dosyasını oluşturdu. uzantısını .srt olarak değiştirdim. Ancak 3D filmde normal .srt uzantılı dosya gibi altyazı ortaya oturmuyor, sağa sola kayıyor. Hem PC de, hem TV de denedim ancak altyazı hiçbir şekilde ortaya oturmadı. Ayarlarda atladığım birşey mi var acaba? Yardımcı olabilir misin?

    Valla bu programın uzmanı değilim ama kullanışlı geldiği için tavsiye ettim. Ben ilk kurduğumda ayar yapmama bile gerek kalmadı , otomatik olarak herşey ayarlıydı ( hatta fontun Türkçe uyumlu olmasını bile ayarladı otomatik) Geriye benim zevk için yaptığım değişiklikler kaldı ( altyazı rengi, derinliği , font çeşidi) Sizin bahsettiğiniz sorunla hiç karşılaşmadım. Ama google'da srt23dass guide yazıp ilk çıkan sitedeki yabancı forumda programın kullanılışı ve hangi ayarın ne işe yaradığı anlatılıyor , belki yardımcı olur.

    Ayrıca kendi tecrübelerimden yola çıkarak 3d televizyonların media playerlarının işlevsiz olduğu kanaatindeyim. Bunun yerine artık piyasadan yavaş yavaş kalkan ama çok kullanışlı ve 3d bluray iso harici bütün 3d filmleri okuyan ikinci el bir medya player almanız işinizi çok kolaylaştırır(60-80 tl.arasında ikinci elleri internette rahatlıkla bulunabilir sanırım. Hatta bütçeniz uygunsa 3d bluray iso oynatan üst versiyonları da olabilir.

    Mesela ben 1,5-2 sene önce 120tl ye forex r6a almıştım . Hiç sorunsuz halen ve Türkçe destekli videowall özelliği ile 3d-normal film seyretmek ayrı zevkli oluyor.

    Örnek vermek gerekirse arayüzünün fotoğrafını çektim , altta fotoğrafları var.









    Hocam teşekkür ederim bilgi için.

    Programı yazan kişi popcorn c-200 ile denemiş yarattığı .ass uzantılı 3D alt yazıyı. Ancak bu sistemin çoğu tv nin kendi media oynatıcılarında ve harici video oynatıcılarında işe yaramayacağını belirtmiş. Ayrıca çoğu PC programlarının desteklediğini söylemiş. Sanırım problem bundan kaynaklanıyor. Uyumsuzluk durumu söz konusu.

    Siz bu şekilde TV de çalıştırabildiniz mi yoksa sadece media player de mi denediniz acaba?

    Kusura bakma geç cevap için.

    Media playerım olduğu için tvnin media playerında deneme şansım olmadı. Sanctum 3d'nin .srt altyazısını media playerda denedim sorunsuz çalıştı. İlk önce bilgisayarda denemiştim vlc media player sorunsuz çalıştırdı fakat diğer 3d ve 2d-3d altyazılarda sorunsuz çalışan gom player görmedi altyazıyı ama vlc çalıştırdığından önemsiz bir sorun kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurkαn

    Sanctum 3dyi indiriyorum 2 gb kaldi nasil film guzel mi 3d olarak nasil?

    ben pek beğenmedim....3d açısından daha başarlı işler var....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurkαn

    Sanctum 3dyi indiriyorum 2 gb kaldi nasil film guzel mi 3d olarak nasil?

    benim izlediğim sanctum 7 gb falandı ben gözlükleri çıkartıp izledim son zamanlar pek hoşuma gitmemişti 3D si ama film harika
  • 2 gün önce lg smart 3d tv aldım digiturkte 399. kanala bakıyodum 3d için ama hiç tatmin etmiyodu hatta tvyi geri vermeyi bile düşünüyodum sayenizde burda top girl videosunu keşfettim meğersem sorun tvde degıl vıdeodaymış o top girl videosu nedir ya resmen sinemadaki gibi gözümün önüne kadar geldi objeler bukadarını beklemiyordum acıkcası şimdi imax under the sea çekiyorum sağolun beyler çok güzel konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arslan Bey

    2 gün önce lg smart 3d tv aldım digiturkte 399. kanala bakıyodum 3d için ama hiç tatmin etmiyodu hatta tvyi geri vermeyi bile düşünüyodum sayenizde burda top girl videosunu keşfettim meğersem sorun tvde degıl vıdeodaymış o top girl videosu nedir ya resmen sinemadaki gibi gözümün önüne kadar geldi objeler bukadarını beklemiyordum acıkcası şimdi imax under the sea çekiyorum sağolun beyler çok güzel konu

    Pop out efektleri her filmde kolay kolay olmaz genelde derinliğe yoğunlaşırlar o yüzden tv nizde sorun aramayın rahat olun. :)
  • Tinker Bell Gizemli Kanatlar 2012 3D indiriyorum bende bakalım nasıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ımmortals35

    Arkadaşlar Saw 3D indiriyorum. 5gb filan

    3D olarak güzel mi sizce hemen yorumları alayım lütfen

    pop out yok biraz derinlik var....eh idare eder filmin sürükleyici olması açığı kapatıyor...
  • 3D Filmler DTS'li oluyor, tvden de o ses alınmıyor. 1080P veya 720p 3D olan ama DTS kullanmayan filmleri indirebileceğimiz bir yer var mı?
  • arkadaşlar bugün Sevimli Hayvanlar (Animals United) die bir film izledim 3d si gayet başarılıydı konusu da çok güzeldi. tavsiye ederim... özellikle çocuklarla eğitsel açıdan izlenmeli diye düşünüorum...
  • Mkv formatlı filmleri menülü bluray yapmak adına anlatım varmı nette türkçe.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: göktürk

    dün akşam john carter 1080p olarak 3d tvde izledim 12 gb lık bir ripti görüntü kalitesi iyiydi ama beklediğim tadı malesef alamadım.
    Sadece derinlik vardı hiç pop out yoktu desem yeridir.

    Popout etkisi yüksek film tavsiye edermisiniz. MEsela samsung s800 lerde ve s700 lerde dönen food wars isimli bir demo var gerçekten kafanızı sağa sola kaçırmaktan demoya bakamıyorsunuz bu tarz kaliteli film arıyorum.

    food wars isimli demoyu bulamadım ben, youtubede falan varmı, yada linki
  • LG'nin Elektornik Mağazalarda Yayınladığı Özel 3D yayınları. Harika görüntüler yer alıyor. Bir göz atın isterseniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaumut22

    quote:

    Orijinalden alıntı: göktürk

    dün akşam john carter 1080p olarak 3d tvde izledim 12 gb lık bir ripti görüntü kalitesi iyiydi ama beklediğim tadı malesef alamadım.
    Sadece derinlik vardı hiç pop out yoktu desem yeridir.

    Popout etkisi yüksek film tavsiye edermisiniz. MEsela samsung s800 lerde ve s700 lerde dönen food wars isimli bir demo var gerçekten kafanızı sağa sola kaçırmaktan demoya bakamıyorsunuz bu tarz kaliteli film arıyorum.

    food wars isimli demoyu bulamadım ben, youtubede falan varmı, yada linki

    al kardeşhttp://www.youtube.com/watch?v=LcRrIWY3-KA
  • Oluşan son illegal site linki isteme/verme durumundan sonra konu tarafımdan kilitlenmiş ve gerekli uyarı cezaları yine tarafımdan verilmiştir. Bu başlık altında yapmış olduğum tüm uyarılara rağmen süregelen illegal konuşmalar ve içerik teminleri konunun süresiz kilitlenme sebebidir.
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.