Şimdi Ara

3D animasyon ögrenmek istiyorum. Yardım !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar 3d animasyon ögremek istiyorum. fakat bu programlarla ilgili kurs ücretleri cok pahalı beni aşacak cinsten :) bu yüzden internetten ögrenebilirmiyim?öncelikle hangi programlarla başlamalıyım ? tek başına 3d animasyon filmi yapmak cok zor deniliyor gerçekten tek başıma animasyon filmi yapamazmıyım ? bu konularda yardımcı olurmusunuz



  • http://www.3dakademi.com/index.php

    böle bir kursa var ücretlerini bilmiyorum ama eğitmenler kaliteli.

    3dsmax ile başlanması önerilir zira türkçe kaynak çok ancak maya öğrenmek meslek açısından daha avantajlı olabilir. animasyon film işine gelince o iş öğle basit bişi değil. gerek kullanılacak donanım gerek kullanılan yazılımların kendi içerisinde ayrı uzmanlıklar gerektirmesi ile tam bir ekip işi ha tek başına 3d kısa filmler yapanlar yok mu var tabi ama önce yazılımı yalayıp yutmak gerekir.

    Öğrenme aşaması ise tutorialler indireceksin izleyip deneyerek öğreniceksin. Forumları takip et gerek programsal gerek sektörel terimleri çözmen lazım ki istediğin tutoriallara ulaşasın.




  • İlk olarak 3ds max veya herhangi bir modelleme programına başla gerisini kendin göreceksin zaten zorluklarını vs. ...
  • internette bazı anlatımlar var ama bu şekilde öğrenmek çok zor
    videolar falan var anlatım şeklinde ama dediğim gibi ben denedm kendi kendime pek olmadı :/ çok karışık.
    kursa gitmek lazım diyorlar . bilişim eğitim merkezi veriyor bu eğitimleri çok iyi diye duymuştum.
  • Bu çok çok büyük ve zor bir sektör öncelikle şunu unutma 3d bir tekniktir, ama animasyon çok uzun zaman boyunca çalışarak ve okuyarak hatta ders alarak edinebileceğin bir bilgidir.

    Atıyorum maxi çok iyi bilen bir adama mimar plan verir plana göre binayı modeller render alır mükemmel olur. Burda lazım olan tecrübe ve program bilgisidir. Ama animasyon öyle bir şey değil söz gelimi bir insan nasıl yürür? Bir yaprak nasıl düşer? bir top nasıl zıplar yani olay aslında bayağı teorik çalışma da istiyor.

    Burada bilgisayarlı grafik sektörünü özellikle 3d alanını iyi incelemen lazım. Modellememi yapacan onun eğitimini alıcan bir heykeltraş gibi. Rendermi yapacan onun eğitimini alıcan, animasyon ise biraz daha farklı bir alan. Bunun için benim bildiğim bir tek anadolu üniversitesinde bir bölüm var bunun dışında eğitim veren yer yok (animasyondan kastım basit transform işlemleri değil bir karakteri yürütmek gibi şeyler) tabi illa bu işi yapmak için eğitim almak zorunda değilsin ama kendini eğitmen şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 16 Şubat 2012; 16:08:17 >




  • bana sorarsanız bu işte bilişim eğitim en iyisi .
    kuzenim gitmişti çok memnun kaldı sonrasında da ben kaydımı yaptırdım.
    öğretme garantisi veriyorlar yani eğitimden kaçış yok :)
  • animasyon yapmak bence max ın başka bir boyutu modelleme bilmeyebilirsin ama animasyon öğrenebilirsin özellikle sırf max için geliştirilmiş kırılma dökülme akma yürüme patlama dağılma tanecik vs.vs.vs. bunları zahmetsizce yapabileceğin onlarca plugin mevcut bunları kursta gösterdiklerini sanmıyorum internetten rahatlıkla öğrenip uygulayabilirsin
  • Bile adamla ilgili bilgi için buraya gözat derim.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_RIDVAN -- 26 Ocak 2020; 14:30:21 >
  • arkadaşlar
    3D Akademi'nin "Autodesk Maya Karakter Modelleme ve Animasyon" kursuna kayıt yaptırdım başlıyorum.
    10 yıldır iş olarak grafikerlikle ve hobi olarak sinema ile uğraştığım ve ingilizceyi anlama seviyesinde %70 öğrendiğim için yapabilirim diye düşünüyorum ne dersiniz?
    bu kursun eğitimlerine katılanlar varmı forumda ve programı öğrendikten sonra bizi nasıl bir yol bekliyor bilgi verebilecek insanlar varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 31 Mayıs 2012; 11:18:14 >
  • bilişim eğitim merkezi microsftun türkiyedeki yetkili eğitim merkezi, o nedenle bir şüpheniz olmamalı seçerken bence .
  • Düzinelerce özel dersi incelemiş biri olarak, hiç para vermenize gerek yok diyorum. Şu siteden çok iyi bir başlangıç yapabilirsiniz:
    https://omerogretmen.weebly.com/blender-3d-kursu/blender-3d-kursu

    Daha sonra gerisini siz kendiniz getirebilirsiniz zaten. Bu site çok olumlu geri dönüt almaktadır.
  • webde yeteri kadar kaynak mevcut hocam başarılar
  • 3D Animasyon film işide tek kişi ile çok zor bir olay sağlam ekip arkadaşı lazım bu konu işin sandığınız kadar basit ilerlemiyor işler
  • Bilmem çok mu geç kaldım bu sorunuzu yanıtlamada. Esasında kendi web sitemde tam olarak bu sorunuzun cevabını veriyorum ben. Hala ilgileniyorsanızhttp://saysis.net/Home/Animasyon linkinde bu sorunuzu çok detaylı olarak cevaplıyorum. Ama ben diğerlerinin aksine bu işin zor olduğunu düşünmüyorum. Orada verdiğim bilgiler doğrultusunda çok hızlı yol alabilirsiniz
  • Cinema 4d ile başla bence 3dmaxs le başlarsan anca otomatik iskeleti yürütürsün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • internetten ögrenebilirmiyim?
    evet

    öncelikle hangi programlarla başlamalıyım ?
    Hangi alanlarda çalışmak istiyorsanız o alanlar için en iyi program seçilmeli

    tek başına 3d animasyon filmi yapmak cok zor deniliyor gerçekten tek başıma animasyon filmi yapamazmıyım ?
    Bu tamamen size bağlı

    3d animasyonu hangi amaçla öğrenmek istiyorsunuz(hobi/meslek) bilmiyorum ama yolun başındaysanız çok uzun bir yolunuz var.
    Çok emek vermeniz gerek,çok sabırlı olmalısınız,başarılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.