Şimdi Ara

3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
21
Favori
27.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güle güle kullanın. Hayırlı işler bol kazançlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rgb +30% performans artışı
    argb +50% performans artışı
  • Evet arkadaşlar , bu işlemci stok soğutucu ile kullanmak benim gibi render alan birisi için git gide mantıksız bir hal almaya başladı. Önerileri alabilirim
  • Öncelikle, kendimda şahsen sağlam bir AMD tabanlı content creation desktop peşindeyim. Şu anda Ryzen 5 2400g + 1050ti + 16gbram kombosu ile gerilerden geliyorum. Hedefim 2700x + 1060 + 32gbram seviyesine gelebilmek. Bu soğutma işi benimde merakımı cezbediyor. Neticede 3950x benimde hayalim. Bu yüzden konunuzu ilgili ile takip ettim.

    Öncelikle.

    Bir tecrübemi paylaşmak isterim.

    Yaklaşık 21 sene önce bir şirkette işe başlamıştım.

    Windows NT vardı Digital dual core pentium pro işlemci 256 mb ram var üzerinde lakin sıkıntılı exchange server var mail için sürekli göçüyor.

    Alternatif üretmek için linux kurup test yapacağım. Dolayısı ile makina lazım. Hazırda yok. Köşede bir pentium 166 mmx makina var. Dual cpu destekli asus kart var.

    Lakin makina toplama ve sorunlu imiş, çok ısınıyormuş, o yüzden şirket olarak tercih etmiyorlarmış yeni bilgisayar için bir sürü kağıt kürek lazım. Tabii genciz toplamacıyız ver hele dedim sen şu toplamayı bakalım derdi neymiş.

    Üstündeki cpu güçlüdür, çok ısınır diye 3 tane fan koymuşlar, 3 tanesi de çeri üflüyor, cpu fanından gelen sıcak hava bir türlü dışarı çıkmadığı için, makina bir süre sonra kitlenip kapanıyor.

    En büyük fanı ters çevirip diğer iki fanı söktüm. Bastım, linux u, koydum bir tane proxy server tüm çıkışları bağladım, alet bir daha sorun çıkarmadı. 3 sene boyunca gıkı çıkmadı. Ne zamanki
    mail server a anti virüs kurmam gerekti. Ozaman scsi tabanlı bir diske geçip arkadaşı emekli etmiştim.

    Yeni nesil cihazlarda (maddiyatan dolayı) çok fazla tecrübem yok. Bir tane AIO sulu sistem kullandım. Eskimişmiş çok ses yapıyordu, 2 gün dayanamadım fan aldırdım. Üstündeki cihaz coolermasterin bir ürünüydu, şirket sahibi kendi keyfi için toplamış cihazdan memnun olmadığı için sekreterine vermiş vs. Toplamda 2 yıl ofis işi için çalışmış.

    Şahsen AIO ve veya sulu sistemler için yurt dışı forumlarda çok da iyi konuşmuyorlar ve veya verilen para karşılığında alınan performansın aynı olduğu, pompaların çabuk bozulduğu sızdırmalar yüzünden bir sürü sıkıntı ve sorun çıktığını okudum.

    Neticede siz bilirsiniz. Lakin su yoluna gitmeden, mevcutu upgrade etmek acaba daha mantıklı olmaz mı ?.

    Mesela, en basitinden kasa yan kapaklarını açıp denediniz mi ? ne kadar fark ettiğini ?




  • Bende yeni topladım. Q8400 işlemci ile stok soğutucu, ga g31m gigabyte anakart, 4 GB Ram, 400 watt 2006 dan kalan casper power, kasayı 2017 de almıştım Allah tan. Zaman Z11 plus. 5570 ekran kartını aldım ohh mis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 10 Kasım 2019; 13:56:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah o sisteme şu Gamepowerları, James Donkeyleri takmasanız her şey çok iyi olacak. Sistem Ferrari, şase Tofaş. Onun dışında güzel, hayırlı olsun.
  • Dh de özledigimiz konular bunlar. 9900k ile h150 kullandim biliyorsunuz 9900k aşiri güç çeken cpu ona ragmen 50 derece oluyordu corsair candir ya . Kasayi begendim nornalde gamepower felan begenmem ama kasa güzel gerçekten. Özellikle 540 gibi moduler kasa kullanmis biri olarak cidden psu nun arka da olmasi çok iyi özellik dediginiz gibi aşiri rahat montaj sagliyor. Cpu voltaji biraz fazla geldi manuel voltaj verebilirseniz sicaklik lar daha iyi olur. Yanliz montaj için 6 saat biraz fazla gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hem video çekip hem fotoğraf çekip hem detay çekmeye çalışınca normal hocam aslında şimdi düşününce , ama yine de çok tabiki :)

    Bu soğutmalar çok pahalı ne yapacaz bilemiyorum
  • Güle güle kullanın. :)
  • O kasa tam dibinde rahatsız olmuyor musun? Ne olursa olsun ses ısı özellikle ışık gelecek ben yapamazdım bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işıktan rahatsız olsak 32 monitör kullanmazdık hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gta5 ayarlar full oluyormu
  • Kasa süper, parçalar harika benim q8400 den iyi olduğu kesin. Ama o ışıklar lunapark gibi Ankara pavyon gibi. Tek kelime ile rezalet. Tabi zevk meselesi. Ama ben kesinlikle duramazdım yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    bana da sıvı soğutucu saatli bomba gibi geliyor ne zaman patlayacağı belirsiz belki geri kafalıyım ama hava soğutma ömürlük sıvıya verilen paraya yazık bence. al bir noctua 12 14 yada d15 bak keyfine sıvı alıp strese girmeye gerek yok ama kasa yan kapağı aç tavsiyesi olmamış hem kasa içi hava akışını bozar hem de duyan toz içeri dalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 10 Kasım 2019; 19:35:35 >
  • Argb demek adreslenebilir her renk demek, görseller de pavyon gibi durmasının sebebi renk gamutunu göstermek, o ışıklar istediğiniz renge ayarlanabilir, siyah ve beyaz dahil, kapatıladabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık güzel bi konu olmuş. Sistem bir yana p400s kullanan ve soğutmasından memnun olmayan biri olarak kullandığınız kasa ilgimi çekti. Nette hakkında pek bir şey yok ama iyi gibi duruyor.
  • Thrashbringer kullanıcısına yanıt
    Arkaya egzost fan şart.
  • toplamda ne kadara maal oldu
  • kardeşim senin bu psu gibi yana takılan başka kasa varmı bildiğin biraz daha uygun fiyatlı olanı ?
  • Kasayla ilgili bir inceleme yazacağım arkadaşlar , çok soran oldu.

    Kasa tamamen görsel sunum kasası denilebilir. Ölçüler konusunda bir dez avantajı bulunuyor , hava soğutmaların çoğunda cam kapak kapanmaz yani çoğu hava soğutma bu kasaya sığmaz. 90mm ler sığar da 12 lik fanı olanların hiç birisi sığmaz. Kasa tamamen su soğutma üzerine düşünülmüş anladığım kadarıyla. Bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.