Şimdi Ara

388. Dönem (Ağustos 2022 celbi).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
13.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ağustos 2022 celb dönemi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ağustos 2022 sınıflandırma dönemi duyurusu msb'nin sitesinde yayınlandı. yoklama ve hizmet tercihi için son tarih 31 mayıs. sonuçlar 29 temmuzda açıklanacak.

  • LosYalchos L kullanıcısına yanıt

    31 mayis dan sonra yoklama yaptirsak ne zaman gideriz hocam?

  • Heatfs H kullanıcısına yanıt

    ağustos ayının sonuna kadar yapılan yoklamalar kasım celbine tabi olur diye biliyorum

  • Bende ağustos celbinde gidecem kısmet olursa

    Yedek subaylık istiyorum umarım çıkar

  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle ağustos celbinde askere gidecek herkes için hayırlısı olmasını umuyorum. Benim şöyle bir sorum var (derdimi anlatmak için biraz uzun ve açık yazacağım uzun olduğu için kusuruma bakmayın); Askerlik yoklamasını e-devlet üzerinden tamamladıktan sonra, muayene olmak için aile hekimine gittiğimde "sistemde bir hastalığımın olduğunun gözüktüğünü" söyledi bende kendisine "eskiden sadece şüphelendiklerini ve testler sonucu o hastalığımın olmadığını" söyledikten sonra teyit etmek için beni bir devlet hastanesine sevk etti. Gittiğim hastanede gerekli testler yapıldıktan sonra hastalığımın olmadığı ortaya çıktı ve bana gerekli evrakları vererek askerlik şubesine gitmem söylendi. Bunun üzerine söyledikleri askerlik şubesine giderek evrakları teslim ettim ve bana orada hizmet tercihlerimi sordular bende cevapladım. Daha sonra bana 1.askerlik durum belgesi 2. askerlik hizmet tercihi belgesini vererek ağustos ayında askere gideceğimi söylediler. Askerlik şubesinden eve döndüğümde e-devlet üzerinden yoklama başvuru süreç takibi sekmesine girdim (normalde orada 3 ışık vardı) ve "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. " yazısını gördüm. Daha sonra e-devlet üzerinden askerlik hizmet tercihi sayfasına gittiğimde 12 adımdan 11.adımda olduğunu ve 11 adımın tamamını kontrol ettiğimde üniversite mezuniyet bilgileri kısmının hatalı olduğunu(lisans ve yüksek lisansım olmasına rağmen üniversite mezuniyetiniz yoktur yazıyordu (fakat sıralama kısmında yedek subay vardı)) gördüm ve yukarıdan başvuruyu güncelle dedim. Başvuruyu güncellediğimde lisans ve yüksek lisans bilgilerimde sistemde görünür oldu. Fakat hala 11.adımda kalmış gözüyor bir türlü 12.adıma geçiremedim. Bunların üzerine kendi askerlik şubemi arayıp durumu tek tek anlattım ve bana senin hizmet tercihlerin yapılmış gözüküyor o yazıdan (Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz.) bir şey olmaz ağustosta askersin ihtiyaca göre ydk. subay ydk. astsubay olabilirsin denildi. Fakat benim içim rahat etmedi. daha önce böyle bir sorunla karşılan veya fikri olan var ise söylebilir mi? Şimdi 2 sorum var 1.si Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. yazısı 2.si ise askerlik hizmet tercihini nasıl 12. adıma geçirebilirim yada geçiyor mu? Okuyanların gözlerine sağlık :)





  • IKatsumoto I kullanıcısına yanıt

    "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz." yazısı daha önce yoklama yaptırdığınız için çıkıyor. Yoklama sonrası süreç hizmet tercihidir. Askerlik şubesi aracığıyla hizmet tercihlerinizi yapmışsınız. Mezuniyet bilgileriniz görünmese sistemin yedek subay başvurusunda bulunmanıza izin vermemesi gerekirdi, verdiğine göre bir sorun yok. Benim düşüncelerim bunlar, e-devletten nasıl 12. Adıma geçersiniz bilmiyorum işlemlerinizi şubede yaptığınız için karışıklık oldu muhtemelen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romentus -- 19 Mayıs 2022; 13:10:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IKatsumoto I kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Ben de ağustos celbiyle askere gideceğim e-devletten hizmet tercihimi yaptığımda 12 adımı da onayladım daha sonra 11. adımda kalmış göründü bu durumu yaşayan birçok kişi varmış. Bu durumun bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü aynı sayfada hizmet tercihimin çıktısını aldığımda bir sorun görünmüyordu.


    Yoklama başvurusunda ki aşamaları tamamladığında e devlette "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. " yazısı çıkar bende de öyle görünüyor.

    Durum belgenizde 18/08/2022 gibi bir tarihte görünüyorsa yüksek ihtimalle ağustos celbiyle askersiniz demektir içiniz rahat olsun.

  • Allah hepinizin yardımcısı olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hadi hayırlısı bakalım.

  • Aile hekimim izinli olduğu için askerlik muayenem haftaya pazartesiye kaldı. Salı günü ise işlemler için son gün. Muayeneniz sisteme ne kadar sürede düştü ve şube ne kadar sürede onayladı? İşlemlerim yetişir mi diye şüpheliyim.

  • LosYalchos L kullanıcısına yanıt

    benim aynı gün düştü hocam. sabah 10 da gitmiştim gece10 da düşmüştü

  • uçan_adam kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. İşlemlerimi bugün bitirmiş bulunmaktayım. Durum belgesinde 18.08.2022 yazıyor.

  • Hocalarım merhabalar, bilgim olmadığı için yazıyorum. Ben bu ağustos celbiyle gitmek istiyorum. Sanırım başvuru için son gün 31 mayıs.

    Asıl sorum şu; muayene falan yazmışsınız, bu muayeneyi de 31 mayıs'a kadar yapmam mı lazım? Öyleyse yetişir mi şüpheliyim :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeartAttack4 kullanıcısına yanıt

    Daha önce yoklama başvurusu yapmadıysan e-devletten yoklama başvurusunu yapmalısın sonra muayene olmalısın. Ağustos celbiyle gitmek istiyorsanda bu işlemleri 31 Mayısa kadar tamamlamalısın son gün 31/05/2022 1 hazirana kalırsa Kasım celbine kalırsın. Muayeni aile hekiminden olabilirsin benim aynı gün düşmüştü sisteme ama kesin yetişir diyemem.

  • envengineer kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, yoklama ve muayeneyi yaptım, artık sadece bekleyeceğim sanırım, umarım olur.

    Aile hekiminin verdiği belgeyi bir yere vermemiz gerekiyor mu, ya da bir yere yüklememiz?

    Bir de yedek subay olmak istiyorum ama komando hayır dersem şansım azalır mı, bu konu hakkında bilgi var mı? Çok teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeartAttack4 kullanıcısına yanıt

    Hayır sağlık raporunuzu bir yere vermeniz gerekmiyor. Askerlik hizmet tercihlerinizi yaptıktan sonra sadece bekleyeceksiniz.


    Komando olmak istiyorsanız işaretleyin Komando yedek subay olarakta gitme durumunuzu arttıracağından şansınız artar sonuçta TSK ihtiyacını ilk olarak istekli olanlardan karşılıyor. Hayırlı olsun.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.