Şimdi Ara

380. Dönem (Ağustos 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
887
Cevap
11
Favori
91.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pekiii P kullanıcısına yanıt
    Hocam yedek astsubaylığı da işaretlediniz mi? O da maaş alıyor sonuçta.
  • Merhaba arkadaşlar. Konu içinde bununla ilgili birçok şey sorulmuştur lakin merakımı gidermek için bir an önce yanıt almak istiyorum kusuruma bakmayın.

    Ben birkaç gün önce Yoklama Başvurusu'nu, bugün de Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'ni yaptım. 6 Eylül'de KPSS'ye girmeyi düşündüğüm için celp ve sevk dönemi tercihimi Ekim - Kasım - Eylül- Aralık 2020 sıralamasıyla yaptım. Buna karşılık Askerlik Durum Belgesi Sorgulama ekranında "06/08/2020 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur." yazıyor. Ağustos dönemini tercih etmek için son tarihin 31 Mayıs olduğu söylenmesine karşın ben yine de şüphe içindeyim. Bu durumda askere Ağustos döneminde mi gideceğim?
  • Şuan korona sürecinden dolayı tecil süresi dolan herkesi ve kasımda gitmek isteyenleri ağustos celp dönemi olarak gösteriyor.
    31 mayıs 2019 ağustos celp döneminin son başvuru tarihiydi. Bu seneyle ilgili herhangi bir gelişme yok. Siz dediğiniz gibi kasımı başa alacak şekilde yaptıysanız temmuzun 1 i gibi asal sistemi kendini güncelleyerek sizi kasım celbine atar diye biliyorum. Yapmamız gereken tek şey şuan için beklemek ve dönem tercihlerini kasım olarak seçmek gibi gözüküyor
  • Nesetertas69 N kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Kasım'ı başa yazdım, sınıflandırılmanız bekleniyor yazıyor. Sanırım Kasım'dan önceki ayları tercih dönemi yazanları Ağustos'a atmış olabilir. En azından durum öyle görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesegayi batiran adam -- 19 Haziran 2020; 11:45:2 >
  • sesegayi batiran adam kullanıcısına yanıt
    Tarih olarak ne yazıyor sende? Şu tarihe kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyor ya. Ben de kasımı başa aldım da 06.08 yazıyor şuan.
  • Kutsal Libido kullanıcısına yanıt
    Önizlemede ''Sınıflandırılmanız bekleniyor.'' yazıyor sadece. Tarih yazmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

    Teşekkürler cevap için.

    Yarın ben arayıp soracağım inşallah.

    Yalnız ben şunu kastediyorum: ben bedelliye başvurumu yapacağım

    Yani bedelli parasını son yatırma tarihî , yerler belli olduktan sonra değil mi ?

    Yani yerler açıklandıktan sonra , bedelli parasını yatırma imkanım olmaz mı ?

    Aklımda deli sorular

    Askerlik şubesi YouTube kanalı açsın, zaten az çok belli sorular soruluyor

    Alıntıları Göster
    Hocam tekrardan merhabalar. Arayıp sordunuz mu? Sizin durumunuzda olan diğer arkadaşlar da bilgilensin diye soruyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sesegayi batiran adam

    Önizlemede ''Sınıflandırılmanız bekleniyor.'' yazıyor sadece. Tarih yazmıyor.
    Askerlik durum belgesi yazın e devlette. Belgedeki şu tarihe kadar ilişiği yoktur yazar o tarihini sormuş yukarda arkadaş. Sizde de herkes gibi 06/08 yazıyordur kesin.
  • pekiii P kullanıcısına yanıt
    /Aynen hocam şimdi baktım 06/08/2020 yazıyor. İleride düzelir herhalde.
  • Öncelikle merhaba sırf bu soruyu sormak için üye oldum. Bu yaz temmuzda mezun olacağım. Mezun olur olmaz askerliğe başvurursam Kasım celbi geliyor. Peki Kasım celbinde sadece Kasım ayında mı gidiyor askere gidiş dönemi ne zaman oluyor tam olarak ilk sorum buydu. Biraz fazla sorum olabilir kusura bakmayın. Diğer sorumsa makine mühendisliği mezunu olacağım ales 61 puanım var bunun yedek subaylığa etkisi olur mu ve makine mühendislerine yedek subay çıkma ihtimali ne kadardır. Son sorumda yedek astsubaylık çıkar mı bizim bölümdekilere öncelik önlisansın mı yoksa lisansın mı yedek astsubaylık için. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım celbi: Kasım-Aralık-Ocak. Ales puanının önemi yok. Makine mühendisliği alımı fazla oluyor ancak mezun sayısıda fazla. Yedek astsubaylık için öncelik ön lisans.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pekiii P kullanıcısına yanıt
    Sormadım.

    Son olarak bedelli yapmaya karar verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

    Sormadım.

    Son olarak bedelli yapmaya karar verdim.
    Hayırlı olsun
  • Van'da öğretmen olarak görev yapmaktayım. Bedelli ile öğretmen askerlik arasında çok kaldım. Öğretmen askerlik çıktığı takdirde Van'da görev yapma şansım olacaksa bunu yapmayı istiyorum. Başka bir şehirde yapmak kız arkadaşımdan dolayı benim için çok kötü olacak. Bu konuda bilgisi ya da tavsiyesi olan var mıdır acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreaktheCode

    Van'da öğretmen olarak görev yapmaktayım. Bedelli ile öğretmen askerlik arasında çok kaldım. Öğretmen askerlik çıktığı takdirde Van'da görev yapma şansım olacaksa bunu yapmayı istiyorum. Başka bir şehirde yapmak kız arkadaşımdan dolayı benim için çok kötü olacak. Bu konuda bilgisi ya da tavsiyesi olan var mıdır acaba?
    Ben aynı şehirde yapılıyor diye biliyorum hocam. Emin değilim ama yine de sormak lazım yapan birine.
  • Değerli arkadaşlar;

    Koronavirüs öncesi bildiğiniz üzere Ağustos celbi için son başvuru tarihi 31 Mayıs, sınıflandırma tarihi ise 24 Temmuz olarak söyleniyordu.

    Bugün 22 Haziran ve hala Ağustos celbi için ASAL tarafından duyuruya çıkılmadı.

    Sizce ASAL, Ağustos celbi için bir açıklama yapacak mı? Yoksa üstte belirttiğim tarihler net midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün askerlik şubesini arayıp konuştum. 31 Mayıs'tan sonraki bir tarihte başvurduğum halde ve tercih listeme Kasım ve ondan sonraki ayları yazdığım halde askerlik durum belgemde 06/08/2020 yazıyor dedim. Ben Ağustos'ta değil Kasım'da gitmek istiyorum dedim. Kadın onun şans işi olduğunu söyledi. Yani bizim celp tarihi seçmemiz biraz formalite ama hiçte önemsiz değil tabii ki. :) İleride askerlik durum belgesinde yazan tarihlerin bazen değişme ihtimali olduğunu da söyledi. Kısaca beklemekten başka bir şey yok.
  • 24 temmuz kpss son başvuru tarihinin 1 gün sonrası. O kadar insan kpssye girecek ancak daha öncesinde neden açıklanmıyor sınıflandırma? Gerçekten büyük saçmalık. Madur oluyoruz. Hazirana sarkan mayıs celbi için mayısın 29unda açıklandı sınıflandırmalar. Umarım o kadar geç olmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, CİMER'e yazıp cevap alan bazı kişiler olmuş. İnstagramda gördüm ben de. CİMER'in cevabı 24 temmuzda yerleriniz belli olacak şeklindeymiş. Ayrıca 1-2 temmuzda bu meşhur 06/08 yazısının değişebileceğini söyleyenler ve bekleyenler var. Beklemek dışında yapacak birşeyimiz yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sesegayi batiran adam

    Arkadaşlar bugün askerlik şubesini arayıp konuştum. 31 Mayıs'tan sonraki bir tarihte başvurduğum halde ve tercih listeme Kasım ve ondan sonraki ayları yazdığım halde askerlik durum belgemde 06/08/2020 yazıyor dedim. Ben Ağustos'ta değil Kasım'da gitmek istiyorum dedim. Kadın onun şans işi olduğunu söyledi. Yani bizim celp tarihi seçmemiz biraz formalite ama hiçte önemsiz değil tabii ki. :) İleride askerlik durum belgesinde yazan tarihlerin bazen değişme ihtimali olduğunu da söyledi. Kısaca beklemekten başka bir şey yok.
    Aynı durum benim için de söz konusu. Hayır KPSS olmasa Ağustos-Kasım çok fark etmezdi ama sınav olduğu için bu konuda endişeliyim. Umarım Kasım olur hepimiz için.




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.