Şimdi Ara

368. Dönem [Ağustos 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları [GÜNCEL] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.187
Cevap
69
Favori
525.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adam bana sülüsünü e devletten alıp direk birliğine onunla teslim olabilirsin dedi. Askerlik durum belgesini gösteren kağıtta "yükümlü sevk öncesi hazırlık işlemlerini 1-30 haziran arasında yapması gerekmektedir." yazıyor. Sevk öncesi hazırlık işlemleri dediği ne oluyor?
  • ebucendel kullanıcısına yanıt
    Her halde haziran ayında sevk için son kontroller yapılıyor sağlık, eğitim durumlarında değişiklik varsa bildiriliyor.

    Ben tecil bozduktan sonra adam ağustosta gel dedi ve 1 ağustos pazartesi gidip sülüs aldım ve 3 ağustos çarşamba 2016 da teslim oldum.

    Bu arada katılım tarihi ne ise o gün katılın 1 gün önce filan gideyim demeyin 3 ünde gelip 4-5 ağustos olanları almamıştı Ankadara'da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beedrill364 -- 12 Nisan 2017; 23:52:8 >
  • Arkadaşlar sizlere bir sorum var, benim tecilim 25 Mayıs itibariyle son buluyor. Fakat ben hem bilgi güncellemek hemde işimi garantiye almak adına önümüzde ki hafta gidip tecilimi bozdurmayı düşünüyorum.

    Ortalama olarak bu süreç ne kadar sürüyor (1 saat, 2 saat?) Ona göre şirketten ya bir günlük izin alacağım ya da kısa süreli bir gecikme ile hiç izinden düşmeyeceğim, yıllık izini biriktiriyorum da.
  • Tecilim aralıkta bitiyor, ben tecilimi bozdurup ağustos ayından asker olmak istiyorum. 96/8 doğumluyum. 31 mayısa kadar bozarsam ne zaman giderim ?
  • Noix~ kullanıcısına yanıt
    Benim ki 15-20 dk bilemedin yarim saat sürdü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadow.42 S kullanıcısına yanıt
    31 mayisa kadar bozdurursanız agustos ayında gidersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebucendel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstat. O zaman izin kağdı doldurmayayım, olur bir terslik olursa geldiğimde doldururum artık. Temmuzun 7'si itibari ile tam 30 gün yıllık izin birikiyor, bir gün bir gündür
  • Hayırlıysa mayıs ta başvurup Ağustos ta kısa dönem gitmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Aramıza hoş geldin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noix~

    Aramıza hoş geldin.

    Hoşbulduk inşAllah hayırlısı olur kararımdan da caymam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1 Martta tecili bozdurdum şubedeki kadın Ağustos celpinin ilk askerisin dedi :)
    Kütüğüm Antalya, yaş 28 bakalım neresi çıkıcak :)
  • Kıdem tazminatının değiştirilmesi yönünde ki yasa görüşmeleri yakın bir zamanda başlıyor, işin kötüsü bu yasa konuştuğum köşe yazarlarınca geçmişi de kapsıyor. Umarım kanun değişikliği bize vurmadan alabiliriz tazminatlarımızı ve işten ayrılabiliriz.

    Eğer alamaz isek yandık.
  • 4B sozlesmelilerde var mi acaba bu kidem tazminati?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rauf07

    Ben 1 Martta tecili bozdurdum şubedeki kadın Ağustos celpinin ilk askerisin dedi :)
    Kütüğüm Antalya, yaş 28 bakalım neresi çıkıcak :)



    Benimde aralik ayina kadar tecilli. Fakat mayistan önce tecili bozdurabiliyormuyuz?
  • Noix~ kullanıcısına yanıt
    Tazminat işi karışık :( bende onun için gideceğim geç kaldık gibi sanırım mayıs sonu haziran da yasa çıkabilir çıkarsa alamıyacağız gibi Allah tan hayırlısı :( mayıs celbine yetişseydik alırdık :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamakstyla

    Tazminat işi karışık :( bende onun için gideceğim geç kaldık gibi sanırım mayıs sonu haziran da yasa çıkabilir çıkarsa alamıyacağız gibi Allah tan hayırlısı :( mayıs celbine yetişseydik alırdık :(

    Hocam o biraz zor gibi şu anlık konuştuğum kişilere göre,

    -Öncelikle kıdem tazminatı bir kanun olduğu için, meclis tarafından yeni kanunun kabul süreci vs. uzayacak gibi.
    -Kanun Hükmünde Kararname ile çıkamıyor, OHAL dönemi içinde olmamız süreci biraz daha uzatacaktır.

    Şu an bahsedilen fon olayında şu an ki taslakta şirketlere inanılmaz bir yük biniyor bunu şu an ki ekonomik süreçte kaldırabilecek firma sayısı çok az..

    O yüzden bu taslak döner dolaşır belli bir süre daha... yani umuyorum, pozitif olalım. Valla 3 senedir çalışıyorum ve geldikten sonra evlilik vs planım mevcut bu paraya ciddi manada ihtiyacım var. Devlet duy sesimi, yap bir kıyak be.

    Oldu da görüşüldü ve karar kılındı buda BES gibi kademeli olacaktır diye düşünüyorum, şirket ölçeklerine, personel sayılarına göre vs vs, ya da başlangıç olarak ileri bir tarih vs.. Şöyle bir 'kıdem tazminatı fon' yazdığımda 2012-2013'lerden dahi haberler var.. Ben yine bir dönüp dolaşacağını düşünüyorum. En azından şöyle bir örnek vereyim 60 kişilik, ortalama maaşları 3.500-5.000 TL olan bir firmanın yıllık olarak ödemesi gereken tutar ortalama 300.000 TL, piyasa bu kadar kötü iken böyle bir ekonomik sorumluluk yüklerler mi, yüklemeye çalıştıklarında firmalar kabul eder mi? Çoook zor.. İşçi haklarını koruyan derkenler, birlikler taslağa karşı çıkıyor.. Bakalım neredeyse Mayısa geldik, dolu dolu 3 ay sonra işten çıkacağız 21-25 temmuz tarihlerinde.. İnşallah alalım be, çok dertliyim.

    edit: 1 Temmuzda meclis tatile giriyormuş, bu bence Ekim oturumlarına kalır onayı vs.. Daha taslak halinde sadece ekonomi bakanı çalışmış üzerinde, meclise anlatılacak, halka anlatılacak, halkın nabzı yoklanacak, şirketlere sorulacak. Kolay işler değil, büyük paralar dönecek. 'ay hadi inşallah modu ' tam.

    Edit 2 : Şimdi bir kaç video, bir kaç ekonomist, bir kaç kulağına taslakla ilgili bilgi gelen insanların konuşmalarını dinledim. Oldu ki yasa çıktı, yasanın çıkması ardından geçmiş kıdemlere ne olması istendiği işçiye sorulacakmış, fona mı aktarılsın yoksa şirkette mi kalsın diye sunulacakmış. Bizler şirkette kalmasını istersek gittiğimizde misler gibi alıyoruz, ama yasa cidden kaka gibi, 30 günden değil 15 günden hesaplanarak yapılacakmış. Vah halimize vah vah vah.. Hayırlısı olsun hakkımızda, bu parayı almamız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 20 Nisan 2017; 22:20:1 >




  • Ben 2015 yılında lisanstan mezun oldum, 2 yıllık tecil hakkını kullanmak istedim , askeri hastaneye gittim asker olur raporu aldım tecil ettirdim , şu an tecilim 25 mayıs 2017 bitiyor gözüküyor askerlik şubesindeki görevli haziran 2017 de gelirsin işlemleri yaptırmaya demişti ki verdiği kağıttada öyle yazıyor , ben Ağustos'ta gitmek için ne zamana kadar şubeye gidiyim haziran ayı içerisinde mi yoksa 31 Mayıs'a kadar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaya_es kullanıcısına yanıt
    Benimde tecilim 25 Mayısta bitiyor, kısmetse gelecek hafta bir şubeye gidip tecilimi yine de bozduracağım. Sizin için sorarım bu soruyu.
  • mamakstyla M kullanıcısına yanıt
    evet askerlik şubesine gidip bozdurabilirsin 10 dk da bitti benim işlerim
  • kaya_es kullanıcısına yanıt
    Haziranda gidersen kasıma atar mayıs 31e kadar gitmen gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.