Şimdi Ara

367. Dönem [Mayıs 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.740
Cevap
47
Favori
303.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mrvlklr

    Arkadaslar merhabalar size bir sorum olacakti her kafadan bir ses cikiyor netlestiremedim durumu. Nişanlim Antalya'da askerlik yapiyor. 23 haziranda ya da 30 haziranda yemin toreni olacakmis. Yemin toreninden sonra da esas birligi olan ankara mamak'a gidecek. Sorum su, yemin toreninden sonra Antalya'dan Istanbul'a gelme ve hafta sonunu burada gecirip sonra Ankara'ya gecme sansi var mi? Bazi arkadaslar ailesinden biri olmadan hafta sonu gelemez diyorlar. Dagitim iznini kullanmak istemiyor sadece yol izni kullanarak Ankaraya gecmek istiyor. Bizim antalyaya gitmemize gerek olmadigini yemin toreninden sonra ucakla istanbula gelip bir gun sonra da Ankaraya donebilecegini soyluyor ancak bana pek mantikli gelmiyor. Beni aydinlatabilirseniz cok sevinirim

    Yemin törenine aileden biri geleydi evciye çıkarırdı. Evci izni askerliği uzatmaz. Bizde neredeyse herkes evciye çıktı törenden sonra.

    Yalnız garnizon dışına yani birliğin olduğu ilçenin dışına çıkmak yasaktır. Not: askerde yasaklar yüzünden kimse ceza yemez sadece yakalananlar ceza yer. Yani her yasağı çiğnemek serbest yakalanmak cezadır :D




  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    eyvallah dostum. benim sorun büyük. bir sürü askeri para cezasına çarptırıldım. sülüs ne zaman alırsam ertesi gün teslim olmam gerekieyormus. devre kaybı olacam gelicem. sevk dönemlerine tabi değilim ben. insallah görüşürüz orada. telefon sorun yapıyorlar mı?
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    fatih kardeşim bu ne heyeecan. tecil etsen ne, etmesen nedir? problem ne? senin zaten normal şartlartlarda 28 ila 30 yaşına kadar lisans tecil hakkında var. y.lisansta 32 geçiyor. sen daha 21 yaşındasın. bu mesajları 2027 yılında yazarsan daha uygun olur:)

    para cezası meselesı. benim binliradan fazla cezam var. her gbt yakalandığından hakkında tutank tutulup 15 gün süre veriliyor. işlemleri yaptırman için olurda gitmezsen yine para cezası. para cezaları "idari" para cezası olarak geçıyor. şubelerden öğrenebılıyorsun. eğer askere gidersen bir kısmı dusuyor. birde bana dediler ki peşin ödersen %25 indirm yapıyorlar. çok kafaya takma ödemene gerek yok.

    benim yerim belli oldu. sınıflandırıldım. teslım olmam gerekıyordu gitmedim. 10 gün sonra falan çevirmede jandarmaya yakalandım. tutanak tuttu bıraktı. zorla askere alma olayı bitmiştir. yaşın 50 de olsa kendi isteğinle gitmezsen zorla olma olayı yok. ben 32 yaşındayım. dert etme fatih kardeşim :)




  • eyges E kullanıcısına yanıt
    Telefon yerden yere değişiyor ama genelde komutanların gözüne sokmaz ve okul komutanına vs. yakalanmazsan sorun olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelin artık torunlar bitsin bu hasret $ 17 ÇANAKKALE Aydın Söke komando birliğine duseceklere yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26 haziranda yüksek lisans tecilim bitti bayram falan derken gitmedim şubeye kasım celbine gidiyorum galiba şimdi şubeye gidip askere gitmek istiyorum desem yada ne zaman gitmem lazım? Bir de uzun dönem paralı çıksın istemiyorum bunun ekstra bir şey demeli miyim 6 ay yapmak istiyorum, son olarak kasım ve şubat celpleri var bildiğim bunun ortası olan aralık ve ocakta gitme şansım var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavukum kullanıcısına yanıt
    kasimda b gurubu cikarsan aralikda gidersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmarrea

    kasimda b gurubu cikarsan aralikda gidersin

    peki bu aralıkta gitme şans işi mi şeçme gibi bir seçeneğimiz var mı?
  • tavukum kullanıcısına yanıt
    sans kasim celbindeki b grubuna cikarsa askerliğin aralikda gidersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Kütük: Konya

    İl: Adana

    Yaş:29

    Mezuniyet: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - İnsan Kaynakları

    Meslek: Çağrı Merkezi Yöneticisi

    Boy: 183 cm

    Kilo: 79 kg

    Yedek subay: Evet

    Komando: Hayır

    Az zaman kaldı hakkımızda hayırlısı :)
  • Cuma günü usta birliğim babaeskiye teslim olacağım belge olarak dağıtım izni kağıdı var onun dışında herhangi bir şey lazımmı arkadaşlar?
    Bu arada babaeskide 2-3 tane kışla varmış benim yer 1inci zh tug lojistik destek komutanlığı bakım birliği bu tam olarak hangi kışla oluyor bilen varmı?
  • İYİ GÜNLER. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SON SINIF ÖĞRENCİSİYİM. 22 YAŞINDAYIM. OKUL ORTALAMAM 2.80 ASKERLİĞİMİ YEDEK SUBAY OLARAK YAPMAK İSTİYORUM. TEHCİLİMİ HANGİ AYLARDA BOZDURMAM DAHA AVANTAJLI OLUR. BOY:167 KİLO:73 GÖZLER:2 NUMARA MİYOP..... ACABA BENİM YEDEK SUBAY OLMA OLASILIĞIM NASILDIR YARDIMCI OLURMUSUNUZ...
  • Uzun zaman oldu buraya girmeyeli. Aslında akıllı telefonum olsaydı yanımda buradan sizleri daha sıkça bilgilendirmeyi düşünüyordum. Bildiğiniz gibi acemiliği 367 KD - 2 olarak tamamlayıp birçoğumuz 10 gün önce kadar usta birliklerine katıldı. Benim acemi birliğim Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi - Balıkesir. Öncelikle ileride buraya düşen arkadaşlar olursa gönülleri rahat olsun. Çok güzel bir ortama ve kışlaya gidiyorsunuz. Komutanlarimiz arasında bir iki tane hariç art niyetli olan neredeyse yoktu diyebilirim. Toplam 4 bölükten oluşmakta. Benim bölüğüm 4. Eğitim bölüğüydü. Her anlamda en rahat bölük diyebilirim. Komutanları iyidir. Çok yardımcı oluyorlar. Çavuşlar çok iyiydi sağolsunlar. Kantin yakın bölüğe. Bi dünya otomat var. Bozuk paracı hergün geliyor. Yemekler fena değil hatta güzel bile. Duşlar temiz ve 55 kabin kadar var sıra bekleme çok olmuyor. Tuvalet sırası veya traş sırası beklemezsiniz. Genel anlamda iyi yani. Ictima larda çok beklersiniz sorumsuz arkadaşlarınız yüzünden. Rıdvan yücel astsubayın emre uzmanın ve bölük komutanı coşkun komutanın kıymetini çok iyi bilin. Bunun dışında bol bol yürürsünüz marş söyleye söyleye. Usta birliğim ise 5. Kolordu karargah destek garnizon komutanlığı emniyet muhafız bölüğü tekirdağ çorlu. Henüz 10 gündür buradayız. Aynı acemi birliğinden gelen 14 kişiyiz. Bu sayede adapte olmamız daha kolaylaştı. Zira herkesin 3 hafta sonra yaptığı atışları biz 4. Günümüzde yaptık. Böylelikle nöbet ve görevleri bi anlamda kitleyebildiler. Mesleğim ve buradaki ihtiyaç doğrultusunda beni eğitim yazıcısı yaptılar. Haberci de diyorlar. Burada ki kamera arıza ve durum tespitlerinden sorumluyum. Aynı zamanda bölük komutanı ne derse onu yapıyorum. Ortam güzel. Çavuşumuz iyi. Sıracılık var. Çoğu angarya işleri biz yapıyoruz artık en alt devre olduğumuz için. Nöbetler artık bizde. Geçen gün aralıksız 12 saat nöbetim vardı mesela. Burada tuvaletler temiz değil. Sayısı da yeterli değil. Çoğunun kilidi felan kırılmış. Insan gibi kullanılmamış yani. Asteğmenimiz iyi. Duşlarda sıcak su var kabin sayısı yeterli sayılır en azından acemide olduğu gibi süre sınırı yok 15 dk gibi. Çorlu nun çarşısı fena değil. Ben çok canlı bulmadım gerçi. Balıkesir de sadece bir cadde var çarşı diyorlar oraya. Şu an için söyleyebileceğim bunlar sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım. Tuşlu telefonla internete girebilen bi ben varımdır herhalde. Live long nokia!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • okçu kullanıcısına yanıt
    eyv hocam , bilgiler için sağolun , az çok tahmin ettiğimiz şeyler yaşanmış
    bir de, tuşlu internetli telefonu acemiliğe de mi götürdünüz ?
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Hocam acemide de bu telefonlaydim. Ama internete girdiğini bilmiyordum. Üstteki mesajı attığım gün turkcell e internet ayar yazıp 2222 e yolladım. Bi denedim giriyor. Dünyadan bi haber yaşıyordum en azından haber okuyorum transferleri takip ediyorum. Bu telefonun normalde yüzüne dahi bakmazdim. Meğer internete bile giriyormuş ;-D nokia bitmemiş yani. Bu arada usta birliklerinin çoğunda ligtv felan var. Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım canım nokiam ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sülüs'ü aldıktan sonra sevk tarihine kadar yapacağımız bir işlem var mı? Ptt kart, yol parası vs.. için fazladan bir işlem yapmam gerekiyor mu yoksa direk adrese mi postalıyorlar, ayrıca ne zaman postalıyorlar?
  • M@rvelous M kullanıcısına yanıt
    yapman gereken islem yok 5 gun icinde kimligin l

    ile ptt den parani cekebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    Peki aynı gün içerisinde çekebiliyor muyuz, ertesi gün tatile çıkıyorum ve sevk tarihine kadar herhangi bir ptt şubesine uğramamın pek bir ihtimali yok
  • M@rvelous M kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadari ile hayir 3 yada 5 gun bekletiyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgiler için

    Normalde çok takmazdım, verirlerse sanırım herhangi bir zaman da alırım, alamazsam çok şükür muhtaç değilim diye düşünüyordum da kyk ödememi 2 ay geciktirdim diye askerde bile kyk ödemesini ertelemedikleri için bu olay başka bir meseleye büründü artık
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.