Şimdi Ara

361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.456
Cevap
90
Favori
471.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imblind-notdeaf İ kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun, komando olsan bile refüze olursun hocam. Bu sağlık sorunlarınla seni sıkıntıya sokacaklarını sanmıyorum. Ama doğuya çıkmam diye düşünme, bal gibide çıkma ihtimalin var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sardemir kullanıcısına yanıt
    Hayır benim anlamadığım (Ki biliyorum askerlikte mantık yoktur niye sorguluyorsam) komando olamayacak sağlık durumunda olan birini, sen piyade veya jandarma olarak da tehlikeli bölgeye gönderemezsin. Çünkü adamın sağlık sorunu var, karşısındaki hırsla ona saldıracak düşmanla mücadele edecek seviyede değil...

    Dediklerimi yanlış da anlamasın kimse, bizde bu vatanın evladıyız, bizde bu vatan için askerlik yapmak istiyoruz. Bizde canımızı veriririz "ama". Askerlik hizmetini, benim yapabileceğim bir işle, vatan savunmasını da benim savunmaya fiziksel olarak yetebileceğim yerde yapmak isterim (muhtemelen herkes gibi).

    Benimde mükemmel bir fiziksel gücüm olsa, sağlığımda sıkıntı olmasa o zaman benim savunabileceğim alan genişler. Düşmanla çarpışırım. Ama hadi diğer sorunumu geçtim, gözlerim 6 numara ben nabacam doğudaki karakolda nöbet tutup önümden geçen adamı zor görüyorum.
  • the.answer kullanıcısına yanıt
    Tecil hakkı dediğin Şubat 2014'te mezun olmuştum, Mart 2016 ya kadar tecil ettirmiştim daha evvel. Sonra tecili bozdurdum, ve olaylar patladı. Tekrar mart 2016ya kadar tecil ettirebilir miyim?
    +Yer belli olduktan sonra tecil olur mu?
  • imblind-notdeaf İ kullanıcısına yanıt
    tam bilmiyorum ama sağlam raporun varsa gitme ihtimalin var ama gidince sevk alıp gataya gidip çürüge çıkma olayı olabilir diye düşünüyorum... iyice araştır.. inşallah sağlıgına bir an önce kavuşursun.. ayrıca gözlerin toplamı 12mi 14 ne geçince çüürüge çıkan arkadaşları duydum ve okudum... hatta diger hastalıgından bile muaf olabilirsin kesinlikle çekinme gerekirse özel araç kirala veya babanla gataya kadar git bu işi çöz...
  • Asteğmenler gerçekten acemilik döneminde harçlık mı alıyor? 2.5 ay acemilik çıkarsa mahvolduk o zaman:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rascon

    Şubenden aldığın askerlik durum belgesinin ilk sayfasının en altında "Yükümlünün 1 Eylül 2015-30 Eylül 2015 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekir." diye bir cümle var mı? Arka sayfada diploma notunun 0 yazdığı en üstte sevk öncesi hazırlık işlemi formu yazıyor mu? Memur sana 23 ekim'i bekleyeceksin, başka bir işlem yapmana gerek yok dedi mi?

    bana yeni verilen formda "yükümlünün 1 eylül 30 eylül tarihleri arasında..." bu yazı en altta ufak punto ile yazılı. bu belgeyi ben eylülde aldım ama. arka sayfada ise diploma notu evet 0 olarak girili ve üstte sevk öncesi hazırlık işlem formu yazıyor. memur 23 ekime kadar daha işlem yapmana gerek yok o tarihten sonra belli olacak dedi nereye düşeceğin vs.
  • Deep Rex kullanıcısına yanıt
    evet kardeşim. ilk üç ay cigara parası batıda olursan meslekçi degilsen 2300-2500 arası alırsın son ay teğmenlik oldugundan 2700 falan ama doğuya düşünce ek tazminatlar varmışş daha da artıyormuş.. tab, oralarda %100 birikim yaparsın çarşı falan yok sanırım..
  • imblind-notdeaf İ kullanıcısına yanıt
    evet biraz aptalca ama öyleymiş bende direkt şube müdüründen öğrendim.. 5 kasım gibi birliğe katılıyoruz ya 4 kasımda bile gidip tecil ettirebiliyormuşuz (Tecil hakkın varsa tabiki). senin tecil şubat 2016 da bitiyor yani kasıımı istediğin zaman tecil ettirebilirsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deep Rex

    Yedek subay acemilikte maaş alıyor mu?

    Yedek subaylılığın acemiliği yoktur. 2.5 ay askeri öğrencisindir sadece orada eğitim görürsün.

    Askeri öğrencilikte günlük 2-3 tl imiş. Asteğmenlik yapmış olan birisi söyledi.
  • beyler şubeden uzun dönem yedek subaylık için başvuru yaptım kasım celbi için. şuan gidip kısa döneme çevirme imkanım varmı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the.answer

    beyler şubeden uzun dönem yedek subaylık için başvuru yaptım kasım celbi için. şuan gidip kısa döneme çevirme imkanım varmı acaba ?


    30 eylüle kadar değişiklik yapabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doldurmayan arkadaşlar aşağıdaki linkteki listeyi doldursunlar,yarın yeni liste yayımlanacaktır,bilgilerinize.

    http://forum.donanimhaber.com/forumid_474/p_/tt.htm
  • the.answer kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durum söz konusu değil benim bildiğim önce yeri görüpte sonra tekrar tecil ettiremezsiniz. Yer belli olmadan belli bir süre içinde tekrar tecil ettirmek istiyorum diyebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • özket kullanıcısına yanıt
    yeri beğenmemekle yada yeri görmekle alakalı bi durum değil zaten. yer belli olmadan önce tecil ettirirsen daha sonra yine başvurursun normal bi şekilde ama yer belli olduktan sonra tecil ettirsen bile tecil bittikten sonra gideceğin yer değişmiyor.. neresi çıkmışsa oraya gidiyosun tecil bittikten sonra.
  • istanbul metalurji ve malzeme mühendisi
    beni de ekleyin listeye kasım celbine başvurdum geçen ay. Göz'de tembellik var komando olamaz raporu'da aldım. Ayrıca komando olmak istemiyorum da dedim.
    herşeye ragmen komando olursak, çok da sorun değil sol gözün maşallahı var.

    kısa dönem olarak istedim, ingilizcem var dedim aldığım sınav sonuçlarını ve yurtdışı ünv. kayıtlarını gösterip başvuruyu tamamladım.

    tam olarak gideceğimiz yer ne zaman belli olacak, görevli memur bana 28 ekim'de açıklanıyor dedi. sınıflandırılma tarihi 28.10.2015 diyor belge'de bir fikri olan var mı ?
  • beyler şafak 52 sakin olun başka da yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşıma çıkan kurs fırsatı yüzünden askerliği tekrar tecil ettirme kararı aldım. Çevremdekiler gitmeme pek razı değillerdi bu kursta karşıma çıkınca askerliği biraz daha ertelemeyi düşündüm. Tekrar tecil ettirmek için hangi belgeleri götürmem yeterli olur?
  • the.answer kullanıcısına yanıt
    İlk defa sizden duydum bunu vay canına sayın seyirciler ! :)
  • girye kullanıcısına yanıt
    O zaman sıfır girdirilebiliyormuş demekki. Hepimiz 23 Ekim'i bekleyeceğiz.
  • Ortalık karışık askere gitmeyim, savaş çıkacak askere gitmeyim, şu oldu gitmeyim bu oldu gitmeyim... Yapmayın gençlik ! Gidin ve gelin ! Gidip şehit olmak varsa hakkınızda onu layığı ile olun ! Sırtınızdan kurşun yiyipte rezil olmayın ! Hem kısa dönem erler operasyonlara katılmıyor ki hiç bir er katılmıyor. Mayın ıvır zıvır işleri yüzünden geliyor şehit haberleride. Bunu da yolda yürürken size araba çarpmış gibi düşünün !!! Ecelin nerde geleceğin belli değil. O yüzden şimdi iyi düşünün . Ölüm eninde sonunda var. Dua edin de ŞEHİT olarak ölmek nasip olsun. Bırakın şu gereksiz tereddütleri. Vakit ve zaman her zaman belirli. Bunu şanlı ve kutlu kılmak sizin elinizde. Bende nasip olursa bu kasım celbinde gidiyorum. Sülalemin tek erkek çocuğu olduğum halde ısrarla gitmeyi tercih ettim. Boynumun borcu bu ve artık daha fazla ezilmek istemiyorum. Gidip gelip bitireceğiz Allahın izni ile. Hepiniz Allaha emanetsiniz. Rabbim analarınızın babalarınızın dualarının karşılığını verir inşallah.
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.