Şimdi Ara

361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.456
Cevap
90
Favori
471.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de kasımda gidicem nasipse, yedek subay sorusunu hatırlamıyorum ama aday adayı yazıyordu kağıtta.
    Bu arada ortalamam 3.03 bölüm işletme yedek subay olma durumum olur mu ki ?
  • Oraya goturulecekler icin cok erken ekim ortasi gibi onu liste seklinde yazariz zaten arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek subay acemilikte maaş alıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Rex -- 5 Eylül 2015; 14:10:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcanus66

    quote:

    Orijinalden alıntı: efendy1453

    Sanırım diploma notu da bir faktör öyle değil sizin de 3,74 üzeri diploma notunuz varmış :)

    Benim de 3,00 ama sanırsam Boy Faktöründen dolayı elenicem :D 1,63 Boy :D

    En büyük etken ortalama. Daha sonra rastgelelik. Yani rastgele seçim yapıyorlar. Ortalaması yüksek olan illa olacak değil yani. Ayrıca boy çok önemli değil yedek subaylıkta.

    Teşekkürler hocam eyvallah :)

    Ama ihtimal bile vermiyorum yani şu boy meselesi yüzünden :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rascon

    Abicim diploma notunu sıfır girdirmeyi nereden çıkardılar bilmiyorum. Oradaki memur senin diploma notunu girmek zorunda zaten. Diplomayı alman için zaten ortalaman 2.00 olması lazım. Bu arkadaşlar büyük ihtimalle "Sevk Öncesi Hazırlık İşlemlerini" yaptırmıyorlar. Sadece yoklamalarını yaptırıyorlar. Burada bir arkadaşın da başına benzer bir şey gelmişti. Eylül bitene kadar Sevk Öncesi Hazırlık İşlemleri'ni yaptırmak zorundalar. Yoksa bakaya işlemine tabi tutulacaklar.

    şubedeki memur bana 0 olarak girebilirim istersen dedi bende sıkıntı olmayacaksa olur dedim. eğer problem olacaksa gidip transkript verebilirim zaten 5 dk yürüme mesafesinde şube.
  • Arkadaşlar merhaba.Ben de kasım celbi için komando ve yedek subaylık tercihlerini işaretleyerek aranızda yer almaktayım. Daha önce yazıldı mı bilmiyorum dikkatimi çekmedi.Yedek subay eğitimi sonunda %10'luk dilime girince istenilen yere gitme hakkından bahsediliyor.Nedir bunun detayları? Yazılı bir sınav mı yapılıyor ne tür sorular var? Ya da bir mülakat mı söz konusu? Bilgi sahibi olan cevaplarsa çok sevinirim.
  • Deep Rex kullanıcısına yanıt
    alıyor, 30 40 tl bir şey sanırım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason16 -- 5 Eylül 2015; 14:21:38 >
  • ben yedek subaylık istiyorum RTS mezunuyum ortalamam 2,97 çıkması çok zor.

    üstelik komando olmak istiyormusun dedi hayır dedim..

    Ama duydum ki komando olmak istiyorsan uzun dönem çıkma ihtimali daha yüksekmiş ? şimdi gidip ben komando olmak istiyorum desem olur mu :)
  • bende dün sevk öncesi hazırlık işlemini yaptırdım kısa dönem tercih ettim çünkü işim var dönünce hazır 5 ay 17 gun vatani görevimizi güzel rahat faydalı bir şekilde geçiririz inşallah
  • typhoonsevenhill1912 T kullanıcısına yanıt
    benim gittiğim askerlik şubesinde albayın yerine imza atan bi asteğmen vardı.

    Denizli'liydi PDR öğretmeniydi. 3.90 küsur not ortalaması vardı. Eğitim döneminde spor ve sınavlarda %10luk dilime girdiği için denizli'yi seçtiğini ve ailesinin yanında kalarak askerlik yaptığını söylemişti.

    ama denizli'de boş kontenjan olması lazımmış olmazsa seçemiyormuşsun.
  • arkadaşlar kasım için ben de başvuru yaptım ve yedek subaylığı işaretledim.
    23 ekimde sadece acemi birliği mi açıklanıyor ? usta birliğini 23 ekimde öğrenemiyosak ne zaman öğreniyoruz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thekodz

    ben yedek subaylık istiyorum RTS mezunuyum ortalamam 2,97 çıkması çok zor.

    üstelik komando olmak istiyormusun dedi hayır dedim..

    Ama duydum ki komando olmak istiyorsan uzun dönem çıkma ihtimali daha yüksekmiş ? şimdi gidip ben komando olmak istiyorum desem olur mu :)

    Aynen bende düşünüyorum ona pazartesi duruma göre gidicem bilgi sahibi olan fikir versin
  • arkadaşlar bende kısa dönem için başvurmuştum transkriptim yanımda olmadığı için notumu 0 girmişilerdi ve işlemleri bitirmişlerdi. fakat ben 10 ağustosta işlemleri yapmıştım ve o zaman diplomamızı daha alamadığımız için diploma yerine geçen belgelerle işlem yapmıştım. dün aradılar o günden beri ilk defa. diplomanızda not yazıor imzanız gerekli dediler.. p.tesi gidicem imza atacam ama daha diplomamıza ulaşamadık. bu imza yı atınca umarım uzun dönem çıkma ihtimali artmaz. ısrarla kısa dönem dedik kağıtta yedek subay adayı yazıor hiç bişi anlamadım ...
  • Kasimda ordayiz umarim aralik cikmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende 1 eylülde gidip başvurumu yaptım. Komando olma seçeneğine evet, uzun döneme hayır dedim. Saçma bişeymi yapmışım yani. Ben doğu batı vatanın verceği göreve hazırım demek istemiştim. Ama evlenmeyi planladığımdan yazın dönmek istiyodum. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hepimize hayırlı tezkereler. Şu an görevde olan tüm kardeşlerimize de Allahtan yardım dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • girye kullanıcısına yanıt
    Şubenden aldığın askerlik durum belgesinin ilk sayfasının en altında "Yükümlünün 1 Eylül 2015-30 Eylül 2015 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekir." diye bir cümle var mı? Arka sayfada diploma notunun 0 yazdığı en üstte sevk öncesi hazırlık işlemi formu yazıyor mu? Memur sana 23 ekim'i bekleyeceksin, başka bir işlem yapmana gerek yok dedi mi?
  • Uzun da istesek kısa da istesek hepimiz şu an Yedek Subay A. Adayıyız. Onun için herkeste Yedek Subay A. Adayı yazıyor. Kısa dönemleri ayıracaklar, bu sefer kalanlar Yedek Subay Adayı olacak. Eğitimleri sonunda da Yedek Subay olacaklar. İnşallah herkesin gönlüne göre gelir.
  • Aryel kullanıcısına yanıt
    Niye saçma bir şey yapasın? Komando olmak istemeyi geçtim, memleket asker kaçağı doluyken, herkes bu dönemde askere gitmekten kaçarken, parası olan parayı bastırıp tüyerken, devletin başının çocukları askerlik nedir bilmezken, komando olmayı istemek için aslan yürekli olmak gerekir. Bu memleket şu anda sizin gibi gençlerle ayakta kardeşim.
  • Merhaba arkadaşlar, bende temmuz ayında (ülke karışmadan evvel) kasım dönemi için başvurmuştum.
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi, iktisat bölümü mezunuyum. Kütüğüm doğu, doğum yerim İstanbul. Geçen sene tecil ettirirken 2 ayrı komando olamaz raporu almak zorunda kalmıştım. (Gözlerim 6-6.5 numara) ve Nörojenik Mesane hastalığım var. (Narkoz vb. ilaç almadan uzun yola gidemiyorum)

    Tecil ettirmek için sağlam raporunu bile 2 haftada zor aldım. Ürolog GATA'ya sevk edeceğini söylemişti, ama benim o dönem evden çıkıp GATA'ya kadar gidebilecek bile sağlığım yerinde değildi.

    Ülke karışmadan evvel bi şekilde aradan bir görev yaparak çıkarırım dedim, hem bir şekilde gidemeyip ömür boyu kendimi kötü hissetmemek hemde bir an önce iyi bir işe girebilemek için tecilimi bozdurup kasımda asker olmaya karar vermiştim ki, ülkenin geldiği son durum beni bir hayli endişelendiriyor.

    Sizce 2 tane komando olamaz raporu olan, ÖSS'de derece yapmış, boy 180 kilo 58 olan birini doğuya yollarlar mı. Yollarlarsa ben ne ederim? Ben özellikle yolculuk esnasında hastalıgımdan ötürü çevremdekileri tehlikeye sokmayacakmıyım. Nörojenik mesanedir diye raporum var, ancak askeri yasalarda bu nedenden dolayı asker olamaz diye bir durum yok. Ama bırakın Doğuya gitmek İstanbul'da karşıdan karşıya geçemiyorum rahatça.

    Nabarım ben?




  • imblind-notdeaf İ kullanıcısına yanıt
    ben de hastalık dışında tam olarak aynı durumdayım seninle. Tecil hakkın bulunuyosa istediğin zaman gidip tecil ettirebilirsin. Yerlerin açıklanmasını bekliyorum bende rahat biyer gelirse yapıp kurtulayım diyorum ama doğu geldiği gibi tecil ettirmeye gitmeyi düşünüyorum şuan için.. Daha 1 buçuk ay var açıklanmasına. inş şu lanet terör biterde aradan çıkarırız bu askerliği.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.