Şimdi Ara

361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.456
Cevap
90
Favori
471.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BENDE KASIMDA KISA DÖNEM GİDECEĞİM.YERLER NE ZAMAN BELLİ OLACAK VE NE ZAMAN BİRLİKLERİMİZDE OLURUZ TAHMİNİ.ONA GÖRE TATİL YAPICAM ASKERLİKTEN ÖNCE .D
  • Beyler ben başvuruda gözlerim 3 derece miyop diye komandoluk seçmedim. Seçsem çıkar mıydı. Gözlük kullanan komando olamaz mı. Bekli arka planda yapabileceğim şeyler olabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün gidip yedek subaylığa hayır dedim. daha önceden başvurumda evet demiştim benden transkript istediler 0 olarak girilsin dedim. artık yedek subay olma ihtimali yok gibi sanırım :) aslında gitmek isterdim fakat ortam cidden karışık. hadi onu gectim burada ailen var,sevdiklerin var onlardan bi 6 ay daha uzak kalmak baya yıpratacaktır onları. şu 23 ekim gelse de belli olsa her sey bir an önce ne çalışabiliyoruz ne başka bir şey yapabiliyoruz. bir an önce gidip gelmek en hayırlısı sanırım. birde 1. grup cıkarsak tadından yenmez :)
  • sevk öncesi hazırlık işlemlerini e devlet üzerinden görebilir ve düzeltebilirsiniz diyor ama bulamadım, bulan var mı? e devletten bakıyorum ''bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz'' yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diamantidis13 -- 3 Eylül 2015; 18:03:28 >
  • diamantidis13 D kullanıcısına yanıt
    Sanırım e-devlete geç yansıyor. O kadarda önemli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gltkn92 -- 3 Eylül 2015; 18:36:45 >
  • Arkadaşlar önümüzdeki hafta YDS'ye gireceğim sonuçlar kısa sürede açıklanıyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra YDS sonucumu gidip şubeye bildirsem/teslim etsem sorun olmaz sanırım. 30 Eylüle kadar düzeltme ve ekletme yapabiliyoruz diyebiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gltkn92 -- 3 Eylül 2015; 18:38:45 >
  • Arkadaşlar siz transkriptleri vermeyip notunuzu 0 şeklinde girdirdiniz.Oysa ben direk transkripti verdim.Yedek subay çıkmasın diye şubeye gidip o transkript notunu sıfır yaptırsam mı diye kara kara düşünmeye başladım.Şu işe bir açıklık getirin lütfen.Transkript notunun sıfır girilmesi yedek subay çıkma şansını düşürüyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 3 Eylül 2015; 18:43:24 >
  • Bize verilen kağıdın altında yazan sevk işlemleri ne oluyor ? Başvurdum her şeyimle, oradaki Yarbay komutan "Kasım'da askersin, hayırlı olsun." dedi imzaları atarken. Kağıdın altındaki sevk işlemleri nedir ?
  • Rahatsızlığınız nedir ? Aile Hekimi Nasıl doldurdu Rahatsızlığınızı bilmiyorum ama çok çok büyük bi mucize olmazsa 2.5 ay Kurs görerek yedek subaysınız. Komando Olamaz elenirsiniz kontrolde..büyük ihtimal tuzlaya Piyade olarak Ordanda %10luk dilime girip kendi yerinizi seçemezseniz büyük ihtimal Doğuya Takım komutanı. Hakkınızda Hayırlısı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gltkn92

    Arkadaşlar önümüzdeki hafta YDS'ye gireceğim sonuçlar kısa sürede açıklanıyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra YDS sonucumu gidip şubeye bildirsem/teslim etsem sorun olmaz sanırım. 30 Eylüle kadar düzeltme ve ekletme yapabiliyoruz diyebiliyorum.

    Ben aradım şubeyi. İngilizce sınavına gircem sonucunu getirsem yazabilir miyiz dedim. 30 eylüle kadar açıklanırsa getir yazarız dedi. 30 eylüle kadar değiştirme hakkın var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliye mezunu görmedim daha ama ortalaman çok yüksek onun için büyük ihtimal yedek subay yaparlar seni, yedek subay olmak istemiyorum desen bile :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efendy1453

    Sanırım diploma notu da bir faktör öyle değil sizin de 3,74 üzeri diploma notunuz varmış :)

    Benim de 3,00 ama sanırsam Boy Faktöründen dolayı elenicem :D 1,63 Boy :D

    En büyük etken ortalama. Daha sonra rastgelelik. Yani rastgele seçim yapıyorlar. Ortalaması yüksek olan illa olacak değil yani. Ayrıca boy çok önemli değil yedek subaylıkta.
  • Arkadaşlar herkes gibi merakla ekimi bekliyorum Bugün ayağımdaki rahatsızlık nedeniyle doktora gittim ortapedi bölümüne ve yarım düz tabanlık var dedi ayağında. Ben de o anda ayağımın ağrısından soramadım, unuttum. Bu rahatsızlık askerliğe engel olur mu normalde bir sıkıntı yaşamıyordum ama iş yerinde uzun süre ayakta durunca ağrı yapıyordu. Şuan askerliğe elverişli olarak gözüküyorum. Sizce bunun üzerine gitmeli miyim? Nereye başvurmam lazım ? En baştan sağlık muaynesi mi yapılacak yoksa sadece ayaklar için mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gelmisbulundum

    Arkadaşlar herkes gibi merakla ekimi bekliyorum Bugün ayağımdaki rahatsızlık nedeniyle doktora gittim ortapedi bölümüne ve yarım düz tabanlık var dedi ayağında. Ben de o anda ayağımın ağrısından soramadım, unuttum. Bu rahatsızlık askerliğe engel olur mu normalde bir sıkıntı yaşamıyordum ama iş yerinde uzun süre ayakta durunca ağrı yapıyordu. Şuan askerliğe elverişli olarak gözüküyorum. Sizce bunun üzerine gitmeli miyim? Nereye başvurmam lazım ? En baştan sağlık muaynesi mi yapılacak yoksa sadece ayaklar için mi?

    bendede düz tabanlık mevcut askeri hastaneye sevk ettiler orda düz taban oldugum ortaya cıktı ancak düz tabanlık askerlik için bir engel değil,kısacası askerliğe elverişli görünmeniz normal.




  • Ben herhangi bir muayene olmadım ayakla ilgili, düz tabanlığımın çok ileri seviyede olduğunu düşünmüyorum. Ama bunun bildirilmesi askerlikte bize verilecek görevleri etkilemez mi bunu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halou212

    Rahatsızlığınız nedir ? Aile Hekimi Nasıl doldurdu Rahatsızlığınızı bilmiyorum ama çok çok büyük bi mucize olmazsa 2.5 ay Kurs görerek yedek subaysınız. Komando Olamaz elenirsiniz kontrolde..büyük ihtimal tuzlaya Piyade olarak Ordanda %10luk dilime girip kendi yerinizi seçemezseniz büyük ihtimal Doğuya Takım komutanı. Hakkınızda Hayırlısı olsun

    Hocam peki komandoluğa evet deyince kesin çıkar diye bişey varmı? Birde benim abim doğuda 1.derece terör bölgesinde askerlik yaptı şubedeki komutan acemi birliğinde dağıtımlardan önce abimin doğuda askerlik yaptığına dair dilekçe verebileceğimi söyledi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 3 Eylül 2015; 23:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gelmisbulundum kullanıcısına yanıt
    şöyle anlatayım,burda askeri hastaneye sevk edilmiş olsaydınız bile bir işe yaramıyordu şahsen bende bel fıtığı,skolyoz,ve düz tabanlıktan dolayı askeri hastaneye gittim askerliğe elverişlidir komonda olamaz kağıdı verdiler sadece,ordaki binbaşı olan doktorlara sorduğumda kendilerinin sadece askere elverişlidir yada muaf kağıdı verdiklerini,askerlikte spor yapamaz vb gibi belgelerin askerliğe gidilen yerde doktora çıkarak ordan sevk edildikten sonra alınabildiğini söyledi.Kısacası askere gidersiniz orda dersin düz tabanım var bel ağırısı felan yapıyor diye sevk ederler belki spordan muaf tutarlar.Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
  • ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum sıkıntı yaşamadan çözüm üretilmiyor yani :) Gittiğimiz birlikte ayaklar şişecek muayene olucaz düz taban var diyicez anca muhaf tutacaklar bir şeylerden.
  • Sivil Memurlar Başında soruyor aslında Ailenizden 1.derece terör bölgesinde askerlik yaptımı diye orada düzeltirsen bence daha iyi olur.Arayıp sori istersen askerlik şubesini. Oran olarak verirsem komando isteyen,not ortalaması ve tsk nın komando ihtiyacına göre %70 şansın var diyebilirim. 270 330 civarı Isparta Dağ Komando ögrenci alıyor. Ama Dediğim gibi Sağlık sorunları nedeniyle Refüze olursun komando çıksa bile Tuzlaya geri göndericeklerdir. Ama yine de Ekim de Sonuçları beklemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halou212

    Sivil Memurlar Başında soruyor aslında Ailenizden 1.derece terör bölgesinde askerlik yaptımı diye orada düzeltirsen bence daha iyi olur.Arayıp sori istersen askerlik şubesini. Oran olarak verirsem komando isteyen,not ortalaması ve tsk nın komando ihtiyacına göre %70 şansın var diyebilirim. 270 330 civarı Isparta Dağ Komando ögrenci alıyor. Ama Dediğim gibi Sağlık sorunları nedeniyle Refüze olursun komando çıksa bile Tuzlaya geri göndericeklerdir. Ama yine de Ekim de Sonuçları beklemek lazım.

    Yok hocam eğer abim göreve devam ediyo olsaydı o zaman memur sevk belgesinin altına not düşüyor o zaman iki kardeş aynı anda doğuda askerlik yapmıyomuş ama abimin askerliği bittiği için bu durum memurların görev alanı dışında kalıyo acemi birliğinde genelkurmay başkanlığına hitaben dilekçe yazıp komutana vermemiz gerekiyormuş bu arada komandoluğu iptal ettirsem yedek subay olma ihtimali düşermi ? Birde sağlık sorunumu sormuşsun gözümde görme bozukluğu ve kasıklarımda fıtık var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 4 Eylül 2015; 0:23:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.