Şimdi Ara

360mm Radiator ve CPU block tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oncelikle 2 radiator arasinda kaldi hangisi daha iyidir.
    feeser X-Changer 360mm
    Thermochill 360mm

Forumlarda okudugum kadariyla Feeser radiatorler hava akimi yuksek olan fanlarla kullanildiginda daha yuksek performans veriyor. 6 tane yuksek hava ufleme degerli fan taktigimizda gurultuden durabilecegimizi sanmiyorum :)
    O yuzden de 2 tane thermochill radiator dusunuyorum.
    CPU block olarakta Heatkiller 1366 nikel olanini dusunuyorum.
    diger bilesenlerde degisiklik yapicagimi sanmiyorum
    Pompa olarak mc655
    tygon hortum
    EK GTX580 Full cover block
    EK Rampage III Nickel Plexi su blogu

oncelikle bunlari dusunuyorum. tavssiye ve onerilerinizi bekliyorum.

• XSPC Rx, Phobya G-Changer bunlarda güzel radyatörlerdir, tercih edebilirsin.Seçtiğin parçalar güzel ama böyle bir sistemi kurmak bayahı masraflı olur.1000Tl yi bulur bence.Birde bu parçaları nerden almayı düşünüyorsun?Türkiye de yok anca parça parça yurt dışından getirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proximity -- 29 Mayıs 2011; 8:14:34 >
  • tabiki yurt disindan getirtmeyi dusunuyorum. soyledigin radiatorlerin testlerinin oldugu bi yer varmi ?
  • Radyatör seçeneklerin iyi. XSPC'nin de kalın radyatörleri çok iyi özellikle düşük devirli fanlarla. Ama en iyisini istersen TFC Admiral ya da Monsta alacaksın. Fiyatları da Monsta ama onların

Blok olarak şunu alabilirsin indirimde:

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3830046990211

Yurtdışıyla aynı fiyata geliyor ve taksit var. Blok olarak şuan EK Supreme HF, Heatkiller 3.0'ın önünde. Diğer bloklar da iyi FC580 vb. Ondan Türkiye'de yok galiba şuan.

• hemen hemen 2 ayda bir yurt disina cikiyorum zaten yurt disindan almak daha mantikli gibi geliyor. en azindan kargo ucreti odemiyecegim icin oldukca ucuza gelecek. monsta nin fiyati oldukca yuksek gibi geldi. 360mm olani 160$ civarinda. Thermochill nasildir?
  • sogutma forumunda eski canlilik kalmamis yoksa bizmi geri kaldik millet daha extreme sogutmayla falan mi gurasiyor.
  • Ben XSPC rx radyatörü tavsiye ederim.Thermochill gereksiz pahalı.Boşyere isme para vermiş olursunuz, performans farkı olacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aralarinda 20$ lik bir fark var vede cok fazla bir isi farki yok 4 derecelik bir fark var.
    peki tavsiye edebileceginiz sessiz fan varmi? fiyat pekte onemli degil.
    radiatorlerden biri TFC Digeride Thermochill olacak ama TCF nin 360mm olanini bulamadim.
    thermochill de bi tek watercoolinguk.co.uk de var. acaba guvenilir bir yermidir.
  • o sisteme 480 lık al diyeceğim ama kasaya sıgmama vs olayları yüzünden birşey diyemiyorum..monsta dan uzak dur derim..hem çok büyük hem asırı pahalı..o fiyata 2 adet 480 lik rad alabilirsin daha fala getirisi olur..ama yine de 360 lık diyorsan,

XSPC RX 360 tek geçerim..özellikle düşük devirli fanlarla çok iyi..

cpu blogu olarak kesinlikle Ek almanı tavsiye ederim..nikel olan modellerinden secersen daha iyi..ve mutlaka HF olmalı..(imzamda ki model tavsiyemdir)
  • 2 tane 360 lik alicam zaten.480 li radiator sigmaz.
    ekran kartlarini sogutmak icin saglam bi radiator istiyordum ama monsta da dedigin gibi oldukca pahali.thermochill e kafam takildi bu gunlerde. zaten aklimda o vardi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

2 tane 360 lik alicam zaten.480 li radiator sigmaz.
    ekran kartlarini sogutmak icin saglam bi radiator istiyordum ama monsta da dedigin gibi oldukca pahali.thermochill e kafam takildi bu gunlerde. zaten aklimda o vardi ama

Evdeki sistemde 3x GTX580 Triple-SLI ve i7 960 için 2 tane 240'lık kalın radyatör fazlasıyla yetiyor Alphacool NexXxos II Xtreme var. Şunların aynısı sanırım:
    http://www.sanalmarketim.com/urun/5735a2ccfe3719c37f3a0b924d7e77cc/EK-CoolStream-RAD-XT-(240)-Radyator
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3831109860014

360'lığı da var. Sistemin çoğu EK. Pompa MCP355 + Custom Top. GPU'lar furmarkta 1 saat %99 yükte sırasıyla 51 - 53 - 55 derece fanlar orta devirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 3 Haziran 2011; 17:44:11 >

• Eğer ekran kartı bloğunu almadıysan EK'dan vazgeçmeni öneririm. Ya da nikel kaplı olmayan model bulursan alabilirsin. Son zamanlarda yaptıkları nikel kaplama berbat, fırtınalar kopuyor sıvı soğutmacılar arasında bu nedenle. Değişime yolluyor zarar gören herkes.
  • hala almıs degılım. Bu ay sonunda 1 ay boyuca yurt dısında kalıcam. Ordan gelirken almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz
    Eğer ekran kartı bloğunu almadıysan EK'dan vazgeçmeni öneririm. Ya da nikel kaplı olmayan model bulursan alabilirsin. Son zamanlarda yaptıkları nikel kaplama berbat, fırtınalar kopuyor sıvı soğutmacılar arasında bu nedenle. Değişime yolluyor zarar gören herkes.

Bildigim kadarıyla son raporlara gore içinde özel bir solusyon olan sıvı kullanıldığında sorun çıkıyor. Anti korozyon içeren sıvılarda sorun yok ki zaten tüm su soğutma sistemlerinde bu kullanılıyor.

Hatta surda yeni yazı yayınlamışlar:
    http://www.ekwaterblocks.com/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=83&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=17

Bakır sulfat ve gümüş türevleri içeren sıvılar suyu elektrolitik hale getirip nikel kaplamayı söküyormuş. E bı zahmet olsun o kadar :D Anti corrosion içeren sıvılarda bakır sulfat zaten oluşmaz. Gümüşün ısı ne onu hala anlayamadım loopun icinde. Sonradan mı ekliyorlar? Bir de komple nikel kaplı sette hic bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Kullanıcıların üreticinin tavsiye etmediği kullanımdan dolayı olan bir sorun yani ama yine de sorun yaşayan olursa RMA yapsın demişler. Bence rahatça nikel olan alinabilr bı sıkıntı yok :) lakin kac aydır Full nikel bloklar kullanıyorum ve bir sorun yok içleri tertemiz. Sıvı Feser One.

• Kullanılan sıvılar diğer markaların nikel kaplı modellerinde problem çıkarmıyor ama, en büyük sorun da burda zaten. Şu sıvıyı kullanacaksın emriyle durum düzelmez malesef. Tamam agresif sıvılar tabiki kullanılmaz ama yıllardır kabul görenler de onay almıyor bu durumda. Gümüş de killcoil denen saçmalık, döngü içinde bir yere koyuyorlar bakteri vb. oluşmasın diye. Bence çok gereksiz ama şehir efsanesi oldu artık, almayan kalmadı nedense.

http://www.sidewindercomputers.com/sikibyia.html

Bu arada senin sistemi de merak ettim, paylaştığın bir yer varsa link atarsan sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUZz -- 9 Haziran 2011; 3:36:51 >

• Valla dikkat ettikten sonra sorun çıkacağını düşünmüyorum Bende nerdeyse 1 yıldır full nikel CPU bloğu var bi sorun yok geçen sistemi yenilerken baktım tertemiz blok. TFC F1 sıvı vardı şimdi Aqua kullanıyorum bakalım ne olacak. Bu arada o gümüş spiral işi tamamen saçma bişey ya ne gerek var mikrop bakteri ürerse üresin Sanki içiyoz suyu. Çamaşır suyuyla yıkayıp sirkeli suya yatırdın mı tamam kalmaz mikrop bakteri

Sisteme yeni parçalar ekledikten sonra dün resimlerini çekmiştim zaten Yolda MBP her türlü oyun ihtiyacımı gideriyor ama evde güçlü bi makine şart. Hoş Ağustos'ta ABD'ye gidiyorum 2-3 yıl.. Bunu evdekilere bırakıp 5870CF'li bi Mac Pro alacağım PC'nin sorunlarıyla uğraşılmaz

Sistem bileşenlerini yazayım:

EK Full Nickel Supreme HF
    3x EK FC580GTX+ Nickel + Acetal
    2x 240'lık extreme radyatör Alphacool (Mat siyah boyalı)
    Tygon Tubing
    MCP355 + EK DDC v2 Top
    EK Bay Spin Reservoir

CPU Anakart VGA'lar belli zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 9 Haziran 2011; 10:45:15 >

• 980X
    Rampage III Extreme
    2 Adete Evga GTX580 SC
    Gskill Ripjaws 2000MHZ CL9

Bu bilesenler su anda yurt disinda gelirken bunlarida getirecem.

Condor senin sitemde guzelmis ama sogutmada sanki biraz cimrilik yapmissin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

980X
    Rampage III Extreme
    2 Adete Evga GTX580 SC
    Gskill Ripjaws 2000MHZ CL9

Bu bilesenler su anda yurt disinda gelirken bunlarida getirecem.

Condor senin sitemde guzelmis ama sogutmada sanki biraz cimrilik yapmissin

Cimrilik mi Sağolasın kardeşim.
  • Chilledpc.co.uk den alisveris yapan varmi daha once sogutma parcalarini ordan siparis vermeyi dusunuyorum.
  • arkadaslar su sogutma konusunda acemıyım yardımcı olursanız sevınırım
    http://forum.donanimhaber.com/m_50543187/tm.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.