Şimdi Ara

360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.013
Cevap
345
Favori
519.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oqi kullanıcısına yanıt

    Yok be hocam lafın gelişi espiri olsun diye demiştim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selimy34 kullanıcısına yanıt

    Yok artık öğlenki siparişi bile aynı gün çıkardılarsa bravo valla

  • Arkadaşlar hayırlı olsun 360 s7 ve c50 alan arkadaşları telegram grubuna bekliyoruz. Şuan forumdan alıp grupta olan yaklaşık 80 kişiyiz

    https://t.me/joinchat/OrIxsxg-qX0b1iIb1U0IFw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilisimci1903 -- 26 Kasım 2020; 21:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Peristaltik ve doğal damlatma arasındaki farkları gayet güzel yazmışsınız, teşekkür ederim.

    Ben tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim:
    Pompalı sistemlerde tamamen suyu kontrol edebiliyorsunuz ve bu hassas zeminli evlerde oldukça önemli.
    Pompalı sistemler yapıları gereği arıza yapabiliyor.

    Hortum sistemi iki sene gibi bir sürede kireçlenmeye başlıyor ve sertleşiyor, bu da motorun zorlanmasına ve bir süre sonra çökmesine sebep oluyor.

    Su hattının robotun içinden dolaşması ve bunun da sıvı teması riski taşıması ayrıca risk.

    Doğal damlatmalı sistemlerde ise drenaj hızı hava alma deliğinin çapı ile ilgili, kontrol yok denilebilir.

    Her şeye rağmen, ben pompalı sistemleri öneriyorum.
  • Sayfanız hayırlı olsun, çok aktif olamam ama okurum . S9 kullanıcısıyım, sanırım 50 gün kadar oldu. Mali burada mısınız?

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler bu detaylı ve değerli bilgiler için Ali abi.


    Hassas zeminli evleri açabilir misiniz ?


    İki sene giriş ve orta sınıf robotlar için genel olarak ortalama bir ömür olarak değerlendirebilir miyiz?


    Hortumların kireclenmesini; sizinde önerdiğiniz şekilde bir çay /tatlı kaşığı beyaz sirke ile ve benim kendi inancım olan hazır su kullanarak uzatabilir miyiz?


    "Su hattının robotun içinden dolaşması ve bunun da sıvı teması riski taşıması ayrıca risk." Çok mantıklı bir tespit, bu durum için x bir markanın y modelinde özel bir önlem alma gibi bir sistem mevcut mu?


    Pompalı sistemleri önermenizin nedenleri sizce neler Ali abi?


    Bir de abi 360 s7 de Akıllı su deposu ve özellikleri iddiasına yorumunu merak ettim, farkındayım çok soru sordum abi affına sığınıyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 26 Kasım 2020; 23:23:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdayım abi, hoş geldin bak zamanın da biz açmadık bu konuyu şimdi buralar çok değerlendi abi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilisimci1903 kullanıcısına yanıt

    Forumdan üye mi alıyorsunuz hocam? Azcık forumada üye bırakın ama 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    360 Robot konusunda ilk insan gibisiniz nasıl açmazsınız bu konuyu siz hayret     Beni mi bekliyordunuz neyse ki yabancı değiliz  

  • Konunun siz değerli S9 kullanıcılarına ihtiyacı var , Hoşgeldiniz.

  • oqi kullanıcısına yanıt

    Hoş bulduk , sizler de değerlisiniz sayfanız hayırlı olsun.

  • Haklısın dostum, zamanında bir kaç kez gündeme geldi 360 olarak ayrı bir konu açılsın, açsana gibi genelden ve dm den. Ali abiye @Hepsirobot danıştığimızda cok nazikçe; olabilir ama şahsi fikrim tek bir başlık altında olmak daha faydalı olur demişti. Bir de o zamanlar 360 kullanan toplasan 10 kişi yoktuk ki aktif üye olarak ben, @mavishow @ChelseaNy hocam vardık ana konuda kalmak daha doğruydu. Şimdi 360 çılar çığ gibiyiz masallah 

    O zamanda demiştim hem acemiydim konu açıp arkasında durup içini doldurmak açısından, hem de zaman isteyen işler, bizzat yoğun iş tempoma ve aile hayatıma şahitsin . Hele ki sezonda benim işler çok yoğun ve hızlı oluyor vakit ayırmam çok çok zor olurdu.

    Olsun artık büyüyen bir aileyiz 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 26 Kasım 2020; 23:25:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Ama eminim güzel mesajlar yazacaksın, ben daha robotun fırçasını çıkarıp bakmadım bile siz aştınız teknik bilgi olsun kullanım olsun. En son su damlatma mesajın da ilginç nereden buluyorsun bunları bravo.

  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Ciddi olarak yazıyorum, Sherman bu robotların yarısnı sayende sattı malibu. 360 markasının fahri elçisi gibisin, forumda yazdıklarını okuyup alan çok olmuştur. Sanırım aynı kampanyadan aldık hbd sitesinin sayacı işliyordu geri sayım sayacı vardı bu fiyattan son diye , ama sonra da o fiyattan satmıştı.

  • Estağfurullah abi, daha yolun çok başındayım

    Sağ olsun Ali abinin destekleri, hakkı emeği çok üzerimde kendimce Ali abiye Kalfanın K' Si olacağım inşallah.


    Abi sen bir çok tüketici gibi maksimum verimi, yararı alma pesinde olan bilinçli bir tüketicisin. Ben abartmıyorum 4,5 yaşından beri babamın da mesleği olması vesilesi ile elektirk-elektronik atölye, tamirhane ortamlarında büyüyüp, bunu lise üniversiteye yaymış teknoloji meraklısı bir deliyim   

    İnşallah Ali abinin @Hepsirobot destekleriyle donanımsal projeleri hayata geçireceğimiz ve bunu forumda paylaşacağımız günlerde gelir, ALLAH hepimize sağlık ömür verdiği sürece burada güzel paylaşımlarımız olsun.


    Abi su damlatma olayının hikayesine hiç girmeyelim ama bak sende bende s9 da su pompası varmış yeni öğrendik değil mi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağol abi, bu cümleyi bir çok kişiden duydum ama cidden sherman la bir bağım, ilişkim yok bu konu ile ilgili geçen gün bir birimizi yanlış anladık ama o günde yazdığım gibi aynı gemideyiz 

    Amacım ben yeni bir teknolojiyi detaylı öğrenirken herkesle bildiğimi, öğrendiğimi dilim döndüğünce paylaşıp Ali abinin dediği gibi onu örnek alarak başkalarına tarafsız bir şekilde ışık olmak. Empati olayını biraz abarttım sanırım, insanlar ne alacaklarını bilsin, kaldırılmasın istiyorum.

    Aynen aynı dönemde aldık abi, benden hemen sonra sen almıştın hatta ben aldım kaldı 73 Adet diye yazmıştım, sende ben alırken 54 gibi bir şeydi şimdi sayı artmış alışverişi iptal eden oldu galiba demiştin. Sonra birden 27 adete düşmüştü sayaç, 3.8k dan aldım abi ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 27 Kasım 2020; 7:19:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli eski 360 Robot sahipleri özellikle @mali_bu16 @mavishow @ChelseaNy ve Robotlara fısıldayan adam @Hepsirobot Ali abimiz , bir çok platformda aktif olarak varım insanların merak ettiği bazı soruları ben sizlere iletip hayatında ilk defa robot süpürge alacaklar için kısa bir soru cevap oluşturalım istiyorum umarım bu mesaj birçok kişiyi aydınlatacak ve rahatlatacaktır.


    İlk defa robot alanlar Cihazın kutusunu ilk açtıklarında ilk ne yapmalılar ? Şarja takıp açmadan bir süre şarj mı etmeliler eşleştirip şarj mı etmeliler vs vs detaylı bilgilerinizi rica ederiz. İlk şarj süresi ne olmalıdır diye soranlar da mevcut...

    Ali abinin cevabı : Kutuyu ilk açtığınızda hemen şarja takın ve en az 3 saat şarj edin. Işıklarını söndürmesi veya uygulamada tam şarj göstermesi önemli değil, 3 saat şarjda dursun. Bu, batarya içindeki hücrelerin oturması ve dengelenmesi için gereklidir.

    İlk şarj sırasında ağ bağlantısını yapabilir ve güncelleme varsa alabilirsiniz ancak robotu şarjdan oynatmamanızı öneririm.


    Eşleştirmenin 5G den değil 2.4 den yapılması gerektiği biliniyor ama bu nasıl yapılacak modem ayarlarından 5G yi iptal mi etmek gerekiyor vs vs detaylı bilgilerinizi rica ederiz.

    Ali abinin cevabı : Ağınızda mevcutsa, robotunuz zaten 2.4Ghz yayınları görecektir. Bazı yeni superonline modemler yayın frekanslarını bant genişliğini daha iyi turmak için hafifçe kaydırıyorlar, bu durumda ağı göremezseniz internet sağlayıcı firmadan destek isteyin.

    Şifrenizde Türkçe karakter ve noktalama işareti olmasa daha iyi olur. Firmalar hatta sadece rakam öneriyorlar ama bu sizin tüm sisteminizi etkileyeceği için karar sizindir.

    Exterder kullanıyorsanız yayın ismi ve şifreniz mutlaka ama router ile aynı olmalıdır.

    5G yayını kapatmanıza gerek yoktur.


    Modemin çekmediği odalarda cihaz çalışmaya devam eder mi ? Modemsiz evlerde kullanılır mı ?

    @mali_bu16 nın cevabı : Wi-fi nin çekmediği noktalarda robot tutarsız hareketler sergileyebilir, harita üzerinde kayma, oda üstüne oda ekleme gibi yazılımsal kafa karışıklıklarına neden olduğuna forumda şahit oldum.

    Robotun ilk kurulumu ve güncellemeleri için, modem destekli olmasada başka bir mobil cihazdan wi-fi paylaşımı ile yapilabilir. Burada şuna dikkat edilmeli wi-fi kaynağı/paylaşıcısı olan mobil cihaz ile, robotun ilk kurulunu ve app üzerinden yönetimi mümkün olmuyor. Yani bir bir cep telefonu modem vazifesi, diğer bir cep telefonu robotu app üzerinden yönetmeye yarıyor.

    Yinede aldığınız robot s5,s7, s9 , s5 max vb gibi özelliklerle dolu bir robota ve internet yoksa elinizle EDİT(Ali abi) Kapalı odaya bıraktığınızda anında oda haritasını çıkartıp düzenli temizlik yapar, sadece bunu size iletemez.

    s9 da olduğu gibi tuş kombinasyonu ile bölgesel (otomatik olarak 2m2 x 2m2 alanı zik zak - pitikareli yaparak temizliyor.

    Bir de 360 s9 ne gerek var ki denilen bir IR kumanda var. Bu kumandanın mantığı bir sebepten evinde interneti olmayan(ama ev dışında bağ bahçe dağ evi gibi) mekanlarda bu kumanda Rastlantısal temizlikten çok daha fazlasını vaad ediyor. Vakum güç seçimi, temizlik modu seçimi gibi. Bir de bu kumandanın ben diğer amaçları ; oldu da mobil cihazınız bozuldu(yaşayamayacak gibi hissederiz) ,modeminiz bozuldu ya da internet sunucunuz belli bir süreliğine revizyona girdiği kısıtlı internet kesilmelerinde kumanda bir anda kıymete biner. Belkide mobil cihaz, app gibi teknolijilere uzak olan sevgimi büyüklerimiz içinde iyi bir alternatif.


    Şarj ünitesini çift taraflı bant ile yere sabitlemek gerekir mi ? Kaymasından yada yer değiştirilmesinden sorun oluşur mu ?

    Ali abinin cevabı : Şarj ünitesini yere bantlamaya gerek yoktur ancak sırtı mutlaka duvara/mobilyaya dayanmalı ve paralel olmalıdır.

    Şarj ünitesi referans adımdır, robot tüm 90 ve 180 derece adımlarını şarj ünitesine göre konumlandırır.

    Yeniden haritalandırma yapmadan şarj ünitesinin kayması/yerinin değişmesi belli limitlerde mümkün görünse de illaki sorun yaratacaktır. Robotunuz sizden şarj istasyonu için topu topu 0,02m2 yer istiyor, onu rahat bırakın.

    Uzatma kablosu vs kullanılmasında bir sakınca yoktur.

    Enerji kesildiğinde robotun şarjdan ayrılması güvenlik algoritması gereğidir, arıza değildir.

    Şarj ünitesinin üstünü örtmeyin, dantel ile IR ışını uyumlu değildir.


    İlk temizlik ve haritalama sırasında şarj biter ise ne yapmak lazım kaldığı yerden şarjı doldurup haritalamaya devam eder mi ?

    Ali abinin cevabı : İlk haritalama önemli dolayısı ile gözünüz temizlikte olmamalıdır.

    En düşük fan gücünde, mop ünitesi takılı olmadan çalıştırınız. Ev içinde robotun rahat hareket edebileceği bir ortam yaratmak süreci hızlandırır ve hayal kırıklıklarını engeller. Yemek masası etrafındaki sandalyeleri ters çevirmek veya sehpaları kaldırmak ilk haritalamanın kolaylaşması için akılcı yöntemlerdir.

    Hiç bir şekilde müdahale etmeyiniz, vaktiniz varsa takip edin ve takılabileceği engelleri kaldırın.

    Kendi başına şarj ünitesine döndüğünde harita tamamlanmış olacaktır.

    Eğer şarjı yetmedi ise şarj olunca yeniden kaldığı yerden devam edecektir ancak bu durumda evinizin robota biraz büyük geldiğini de düşünmelisiniz.


    İlk haritalama da unutulan bir yer var ise robot giremez ise misal bir odanın kapısı kapalıydı unuttu kullanıcı 2. çalıştırmada açarsa robot kendisi oraya girmeyi dener mi yoksa haritasının dışına çıkmaz mı ?

    Ali abinin cevabı : Haritalar dinamiktir, her çalışmada değişiklikler olur ve haritaya işlenir. Kapalı odalar veya sonradan eklenen/çıkartılan mobilyalar normal şartlarda sisteme otomatik olarak eklenir ve buluta işlenir.

    Bunda sorun yaşanır ise robot şarjından itibaren uygulama ile yönlendirilerek eklenmesi istenen bölgeye getirilir ve çalıştırılır. Harita güncellenecektir.


    Başka bilinmesi ve ilk gün yapılması gereken birşey var mıdır ?



    Vereceğiniz değerli cevapları bu mesajı düzenleyip altına yapıştırıyor olacağım ve ilk mesajda alıntılıyor olacağım bu sebeple çok kişiye ışık olacaksınız... Değerli yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oqi -- 27 Kasım 2020; 11:0:43 >




  • Seneye S10 çıkacaktır fiyatları daha da düşer ama bize gelmesi 1 seneyi bulur. Benim iyi demem Sherman'a değildi robotun iyi olmasınaydı , başka marka ve modeller kullandığım için mukayese edebiliyorum o yüzden o gün öyle yazdım, izah ettiniz anlaşıldı sıkıntı yok . Sherman babamın oğlu değil ki kayırayım, kaldı ki olsa da umursamam. Hatta Ali bey'in dediği gibi bu kadar satıyorlar ama acaba yedek parça stokları nedir? Açık konuşayım asıl sigortamız Ali bey.

  • Geçen hafta servis desteği için beni aradıklarında yedek parça stokları yoktu.
    Getireceklerdir sanırım.
  • Aslında olabildiğince tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız çok faydalı olur, dediğiniz gibi mukayese edebilmeniz mümkün ve büyük bir avantaj. Benim ilk akıllı robot süpürgem olduğu için başka marka ve modeller için (bazı sorunları ile buradan öğrendiklerim dışında) çok yorum yapamıyorum, aslında 360 elçiliğide bu sebepten yapıştı bana.

    Yedek parçalar için bu ayın sonunu işaret ettiler ve geçen hafta kendi iternet sitelerine görselleri yüklediler. Stoğa girip fiyatları belli olunca duruma göre en iyi halde robotun bana 2-3 yıl hizmet edeceğini düşünerek HEPA filtre, ana fırça ve yan fırça satın alıp yedek parçalar konusunda en azından sarf malzemelerini kafamdan çıkarmak amacındayım.

    Robotu alırken ve sonrasında hatta bu gün bu konuda en kötü malum firma bizi yolda bırakırsa bize can simidini uzatacak üstad @Hepsirobot Ali abidir diye belirttim. Umarım hiç servislik bir işimiz olmaz abi, güzel günlerde sorunsuzca kullanırız ve bu günleri düşünüp hahaha ne kadarda yersiz panik olmuşuz dedirtir marka ve shemran.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 18 Ocak 2021; 21:58:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.