Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
123
Favori
590.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi birlikteyseniz o birligin marsini ezberletirler ornegin Zirhli birlikler marsi gibi...

Bunun haricinde birliginizin adini Alay/tabur/boluk gibi.. bazen bu cok uzun olabiliyor ( Ben ilk kendi taburumun ismini isittigimde oha demistim )

Kara,deniz,hava kuvvetleri komutan isimleri vs.. gibi seyleri ezberletirler aklima pek gelmiyor fakat zor birsey yok..

Daha bircok sey vardi aklima gelmiyor fakat bize kucuk bir el kitapcigi vermislerdi buyuk ihtimalle sizede verebilirler.

• MeRtuLaN kullanıcısına yanıt
    Bu kadarda karamsar olmayin lutfen.. Alistiktan bir sure sonra cok zevkli anlariniz da oluyor.
    Ben askerde kendimi hapiste sanirdim ta ki 2 gun oda hapsi (ceza evine) girinceye kadar. Oda hapsi alma sebebim ise usta birligine 1 gun gec katilmamdi savunmami yapmama ragmen ceza evine tikmisti 2 gun beni.

• Selamun aleykum arkadaşlar benim bi sorum olacaktı.

Önümüzdeki ağustos ta kısa dönem askerlik için tecil bozdurucam kasımda askere gitmek için fakat benim bu sene POMEM ( POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ) mülakatlarınada girmek istiyorum. Soruma gelince tecili bozdurduğum zaman şayet pomem olursa polisliğe gitmek istiyorum. Askerliği pomem dolayısıyla tekrar tecil ettirebilirmiyim. Bilgisi olan arkadaş(lar) yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • GreenMamba kullanıcısına yanıt
    Hepimiz için hayırlısı olsun,inşallah güzel anılarımız,güzel dostluklarımız olur,sıkıntısız,olması gerektiği gibi bir askerlik yapıp ve sağ salim gidip,geliriz inşallah..
    kardeşim olumlu tarafından bak tc deki erkeklerin %90 ı bizimle aynı durumda . Uzun dönemler ne yapsın 12 ay bir kaç yıl öncesine kadar 18 ay yapanlar ne yapsın. Pozitif düşün orada bu karamsarlıkla günleri geçiremeyiz . insanı öldürmeyen şey güçlendirir bu felsefeyle yola devam

735 diyor farklı konu mu?
  • Arkadaşlar merhaba, bu e-devlet üzerinden öğrenme yeni mi çıktı? geçen sene normal sorgulama sayfasından öğrendiğimi hatırlıyorum. 15 mayısta tecili bozdum lisans mezunuyum. E-devlet şifresi olmadan öğrenemeyeceksem pazartesi ptt'ye gidip çıkartayım madem.
  • Arkadaslar merhaba. Oncelikle umarim hepimizin hakkinda hayirlisi olur, Allah sag salim gidip gelmeyi nasip etsin insallah. Benim bir sorum olacakti bilenler cevaplarsa sevinirim. Ben 3 yil once varikosel ameliyati olmustum, ameliyat oldugum yerde bu durum tekrar nuksetmis ve yeniden ameliyat olmam gerekiyor. Eger olmazsam kısırlık riski var. Simdi ben askerdeyken onceki ameliyatimi oldugum doktorda yani sivilde ameliyat olabilir miyim, yoksa illa askeriyede mi ameliyat olmam gerekiyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tavsiyem 22 Temmuzda Birliğin belli olduktan sonra Acemi/Usta birliklerindeki hangi bankanın atm'si olduğunu öğrenmek olmalıdır.Kendi bankandan aldığın paradan ücret kesintisi olmaz.

Orijinalden alıntı: Frank08

Sonunda aldım E-devlet şifremi =) arkadaşlar birşey sorucam şimdi acemi birliğinde sivil eşyalarımızı sivil dolabında tutucaklar yemin törenine kadar,ee acemi birliğinde de dolaplarda kilit vs falan bile olsa açılıyor denilmiş,biz paramızı,iç çamaşırlarımızı,şampuanı falan nasıl güvende tutucaz ozaman? Dolaba ne koysak gidicek ozaman?

Arkadaşlar bu konuda fikir beyarn ederseniz çok sevinicem =)

Insallah bende bu Agustos askerim! Hepimize kazasiz, belasiz bir askerlik donemi dilerim!
    Bir şey danışmak istiyorum sizlere.
    Ben astım hastasıyım ama elimde rapor yok, bunu askere gitmeden önce almak istiyorum, aile hekimine gtmem gerekior ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: *InfLeXibLe*

Dedem kıbrıs gazisi. Geçen onu dinledim biz 3 sene askerlik yaptık diyor. Şimdikiler 12 aya burun kıvırıyor diyor. Adamı dinledikçe şükretmeye başladım askerlik süremize.

ne 12 ayı 6 ay deseydin

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

quote:

Orijinalden alıntı: *InfLeXibLe*

Dedem kıbrıs gazisi. Geçen onu dinledim biz 3 sene askerlik yaptık diyor. Şimdikiler 12 aya burun kıvırıyor diyor. Adamı dinledikçe şükretmeye başladım askerlik süremize.

ne 12 ayı 6 ay deseydin

• valla daraldım ya

Orijinalden alıntı: pascool

Arkadaşlar merhaba,
    Bir şey danışmak istiyorum sizlere.
    Ben astım hastasıyım ama elimde rapor yok, bunu askere gitmeden önce almak istiyorum, aile hekimine gtmem gerekior ne yapmalıyım?

Rapor çıkart, gerçi orada takan yok, koşunca düzelirsin diyorlar.
    ben acemi 12-14. gün arasında rahatsızlandım ertesü gün sevk ettiler doktara sıkıntı çektim.
    2 hafta hastanede kaldım apor topar vs..

komutanlarla özel görüşmen lazım durumunu kabul ettiremezsen normal muamele görürsün sorun olur..

oldu bitti, geldi geeçti çok şükür
  • Ağustos celbi başvuru evrağımda sınıflandırma tarihi için 25 temmuz yazıyor burada herkes 22 temmuz diyor, Aynı şekilde teslim tarihi için 12 ağustos demişlerdi burada 4-8 ağustos deniyor valla bişey anlamadım :S bir de e-devlet şifresi çıkarmışlar ne güzel t.c ile öğreniyorduk.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.