Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (1696. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34.097
Cevap
207
Favori
1.520.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16941695169616971698
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seffaf1 S kullanıcısına yanıt
    saol sanada iyi bayramlar
  • temmuzda bitti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jawseren

    353. kd den selamlar. 3 ay göz açıp kapayınca kadar geçmiş. askerde kalkıyosun , kahvaltı , vs vsvsvsvsvs... saat 3 olmustur diyosun . saaate bakıyosun . pili bitmiş galba. hacı saat kaç ? 11 .00 ... dünyanın şeyini yapıyosun ve saat hala 11 ... neyse kurtulduk bitti gitti .. güzeldi , eğlenceliydi .. özellikle de 30 yaşında gitmişseniz , kimse siz laf söyleyemiyo, hele bi de kısa dönemseniz , biraz kendinizi bilirseniz, efendiyseniz , nerde çıkış yapıp , nerede millletin suyuna gideceğinizi bilirseniz , kralsınızdır..


    Altına imzamı atarım.Yaş farkı ve ksd olmak zaten diğer erlerden bi şekilde farklı olmamızı sağlıyor.Üstüne efendilik ve olması gereken yerde sesini yükselttinmi sadece günde 2 saat nöbet tutup askerlik bitiyor.Benim ve karakoldaki devrelerimin askerliği böyle bitti.Bizimki çok şükür bitti o kadar kolay geçmesne rağmen yine gidermisin özledinmi diyenlere yok diyorum. Allah tüm askerlerin evlerine sağ salim dönmesini nasip etsin.Gerçekten bitipde eve dönmenin keyfi bir başka :) 353/1 KSD ^^




  • hay böyle askerlik şubesinin ben

    Askerlik durumunuz ile ilgili bilgi almak istiyorsanız askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir.
  • 741 cengaver unuttu buraları hayırsızlar

    acemi birliğine gidecekken tıpış tıpış geliyorunuz bilgi almaya
  • Hort diyelim o zaman
  • Vay be yalan oldu gitti ne izlemiştim şu konuyu bir geçen yıl bir sürü tereddüt sıkıntı nasıl geçecek bu askerlik ne alacam ne yapcam diye bir sürü sorularım vardı.Çok şükür bitti askerliğim de geleli 4 ay olacak nerede ise;

    353/1 KD. bütün devrelerime selam olsun.Çok kalabalık bir tertip idik.
  • Şafak olmuş çek git bebeğim uzaklara fgasgfagsfjasfkjha
  • Selam tertiplerim,

    Askerden sonra takip etmedim pek şimdi gördüm yazılanları. Kısaca özetlemek istiyorum;

    Acemi birliği tam bir rezaletti. Eminim burada da benim gibi Manisa'ya gidip, oradan Narlıdere'ye şutlanan birileri vardır. Arkadaş çok güzel tespit yapmış. 1 günde iki gün yaşıyormuşsun gibi, zaman geçmeyecek bitmeyecek gibi geliyor. Sürü halinde gidilip geliniyor, sürekli uygun adım, duş almak, yemek yemek tam bir ızdırap. Koğuşlar çok kalabalık, hastalığın biri bin para, rezillik.. Sabır diyorsun.

    Usta birliğim ise Kıbrısta Girne'de Bakım taburunun olduğu Şehit Er Yakup Güler kışlasında idim. Denize sıfır bir batarya, tek sıkıntımız asker sayısı idi, çavuş olmadan günde 6 saat nöbet tuttuğum oluyordu, ama çavuş olunca birde asker sayısı biraz da olsun artınca günde bir kez devriye atmak yetiyordu. Arkadaşında dediği gibi yaş farkı çok önemli, sonuşta 20 yaşında gençler geliyor. Yaşım 25. 4 tane 353 den en küçük benim düşünün, sayı az olunca çok güzel birlik olunuyor ve asker saçmalığı sıracılık/devrecilik hikayesi sökmüyor. Komutanlar bile yaşınıza ve eğitiminize göre davranıyor. Çok şükür, 160- 150-140-100 den düştük, plakama geldim derken bitti aylar oldu.. Tadını çıkarın derim gidecek arkadaşlara, o üniformayı istesende bir daha giyemeyeceksin. Ve tadını çıkarmaz da dert etmeye başlarsan orada geçen 1 saat sana 1 gün gibi gelir, gerçekten psikoloji uçar gider. Cem yılmazın gösterilerinde anlattığı gibi, herkes erkek olunca muhabbet, gırgır şamata eksik olmuyor. Hele birde tertipleriniz kafa adamsa o askerlik göz açıp kapayana kadar geçiyor. Bir faydası da herşeyin kıymetini o kadar güzel anlıyorsunuz ki, başta özgürlüğünüz, aileniz, sevdiğiniz, memleketiniz, eviniz, yatağınız.. Ben cam bardaktan çay içmeyi bile inanılmaz özlemiştim.. Ve hani derler ya her türlü insanı görürsün diye, gerçekten de öyle, yemesini, tuvalet ihtiyacını gidermeyi bilmeyen adam mı ararsın, afedersiniz de baksırını tuvalete atan adam mı ararsınız, hapçısı esrarcısı hepsi.. Suçlusu, efendisi, kendini yüksekte göreni, zengini fakiri.. herkes var.. Her kesimden insanları görüyorsunuz..

    En kısa haliyle özetlemeye çalıştım, bir daha gider misin deseler, " askerliğin en iyisinin ..... " diye bir söz var, onu hatırlatırım..

    Selametle..




  • ahmtsnyl kullanıcısına yanıt
    hayatımın en büyük süprizi idi sabah kalktım otobüse bindim manisaya gittim öğleden sonra gene izmir deydim

    seni bilmem ama kıbrısa gittikten sonra şahsen ben narlıdereyi mumla aradım yemek konusunda
  • yakında beni yine askere çağırırlarsa hiç şaşırmam

    Askerlik durumunuz ile ilgili bilgi almak istiyorsanız askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir.
  • hort
  • merhaba değerli cengaver ve civanmert arkadaşlarım :) , ben de askerliğini yedek subay olarak yapmak isteyenlerdenim. Kasım'da askere gidiyorum,30 eylüle kadar vaktim var ama henüz şubeye gidemedim. acaba asteğmen kontenjanları erken mi dolduruluyor yani erken gitmek yedek subay olma ihtimali açısından bir fayda sağlar mı? yoksa bilgisayar sistemi 30 eylülden açıklama tarihine kadar mı gerekli sınıflandırmayı yapar? cevap veren olursa sevinirim, hepimize şimdiden hayırlı olsun...
  • hala bitmedi askerlik : ) yedek subay olmak ne kadar zor arkadaş aklım olsa kısa dönem yapar biteli 4.5 ay olurdu : ) kastamonu 5. jandarma alay komutanlığından selamlar : ) bu arada jandarma komando olmak ayrıcalıktır
  • Vay be bitireli haftaya 5 ay olacak. Iyi ki asteg olmamisim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tertibler nabıyonuz ya
  • beyler siz tecrübeli askerlersiniz telefon sokmak konusunda ne diyorsunuz.çok sıkıntı olurmu.
  • Dil-hun kullanıcısına yanıt
    acemi birliği manisa batı kışlaydı girişte çıkışta hiç aranmadık.usta birliğinde kıbrıs da girişte çıkışta aranmadık tabi bu dediklerim gününde gidersen.yani sana 6 kasımda gel dediler sen 7 ya da 8 inde gidersen yani az kişi olursan gözleri keser ararlar seni ama ben abartmıyorum arkadaşlarda espirisini yaptım valizde karı kız laptop falan filan yani herşeyi sokarmışım.
    o derece yani istediğini götür ama gerisinde çaldırmamak senin işin.zaten askerde komutanlar yakalamazsa askerler çalar.
    hayırlı teskereler.




  • storier S kullanıcısına yanıt
    tamamen transkip ve sanş işi.
    kiminin not ortalaması yüksek aöf mezunları yedek subay oldu kimi mühendisler öğretmenler not ortalamasında dolayı olamadı.lıbide vücut ölçüleri önemli yani fit bir vucudun olmalı notun yanına.
    ben hem not olarak iyi değildim hemde göbek vardı bende
    sonuçta astekler rahat ellerinde telefon izinleri maaşları laptopları yani herşeyleri var.istedikleri zaman çıkıp gezebiliyolar.biz bildiğin köle gibiydik,tek artımız asteklerden erken geldik.ama varsın geç geliym rahat olaydım.çünkü sivilden pek bir farkı yok astekliğin.yani ha özel bir işte çalışmışım ha asteklik yapmışım aynı şey.hayırlısı olsun.
    hayırlı teskereler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1840 -- 25 Eylül 2014; 9:35:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kral1840

    acemi birliği manisa batı kışlaydı girişte çıkışta hiç aranmadık.usta birliğinde kıbrıs da girişte çıkışta aranmadık tabi bu dediklerim gününde gidersen.yani sana 6 kasımda gel dediler sen 7 ya da 8 inde gidersen yani az kişi olursan gözleri keser ararlar seni ama ben abartmıyorum arkadaşlarda espirisini yaptım valizde karı kız laptop falan filan yani herşeyi sokarmışım.
    o derece yani istediğini götür ama gerisinde çaldırmamak senin işin.zaten askerde komutanlar yakalamazsa askerler çalar.
    hayırlı teskereler.

    teşekkür ederim.peki yatakanelerde falan nasıl şarj ediyosunuz.birde yakalanırsak ne olur.




  • 
Sayfa: önceki 16941695169616971698
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.