Şimdi Ara

353. DÖNEM ( Kasım 2013) 59. TOPÇU EĞİTİM TUGAYI ERZİNCAN/Merkez gidenler buraya (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
35.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SemihGorgec kullanıcısına yanıt
    Telefon işi biraz sansiniza kalmış.. sabah 8 den 9 nce giriş yapmaya bakın. Ya da teslim olurken değil de çarşı dönüşü sokabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemi birlik : Ankara mamak mebs
    Usta birlik : 59.topcu tugayı / İSTİHKAM

    KASIM 2. CELP ARALIKTA GİDECEĞİZ İNŞALLAH KISA DÖNEM OLARAK

    istihkam nedir bilgisi olan varmı @titi106



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antidote_ -- 11 Kasım 2014; 11:34:31 >
  • Merhaba arkadaşlar bana da burası çıktı 59 UNCU TOP.EĞT.TUG.SLH.EĞT.TB. BOMBAATAR VE Aİ VE İG EĞT.BL
    Nasıldır? Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

    Merhaba arkadaşlar bana da burası çıktı 59 UNCU TOP.EĞT.TUG.SLH.EĞT.TB. BOMBAATAR VE Aİ VE İG EĞT.BL
    Nasıldır? Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum

    Bombaatar acemi
    Ateş idare usta birliğin.

    Eğitim cavusu olacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün Erzincan dan dağıtım için izne geldim (94/4b) buradan 95/1 olarak Erzincan a acemi birliğine giden arkadaşlara bilgi vermek istiyorum. Benim bölüğüm ateş idare çavuş bölüğüydü sülüsünüzün sağ tarafında A.İ ÇVŞ yazıyorsa bu bölüktesinizdir. Bu bölüğe düşen arkadaşlar öncelilke şunu söyleyeyim koğuşlardaki yatak çarşaflarının hepsini daha dün yıkadık temiz temiz yatacaksınız :) ayrıca koğuşlar,dolaplar,ayakkabılıklar, hela falan hepsi boyandı etrafı kirletmeyin lütfen okadar emek harcadık :) gelelim dğier bilgilere. Bu bölüğe düşen arkadaşlar eğitim açısından rahat edecekler, biz ilk bir hafta dışarıda eğitim gördük (selam dur,çök,yat,sürün gibi) sonrasında dersanelerde eğitim göreceksiniz tabi tören yürüyüşleri katmıyorum onu sürekli yapacaksınız biraz can sıkıcı bir durum sürekli uygun adımda yürümek. Koğuşlara gelecek olursak 3 kattan oluşuyor her koğuşta ustalar bulunuyor (orada ustalara kadro denmekte duyduğunuzda şaşırmayın ) ustaların çoğu iyidir hemen her konuda yardımcı oluyorlar bir tek koğuşçu iyi biri değil sinir bozucu hareketleri var. Şimdilik bu kadar sorusu olan varsa sorabilir 7 gün içinde cevap vermeye çalışırım...




  • An itibariyle kısa dönem acemiliğim ve usta birliğim buraya çıkmıştır.şu an yapmakta olan veya yapan arkadaşlarla konuyu tekrar hortlatalım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canerpicas

    An itibariyle kısa dönem acemiliğim ve usta birliğim buraya çıkmıştır.şu an yapmakta olan veya yapan arkadaşlarla konuyu tekrar hortlatalım :)

    Bölüğün yazıyor mu ? Muhtemelen Yer Ölçme olacak :) Gel bilet geeeeel
  • Esas Birliği59 UNCU TOP.EĞT.TUG.SLH.EĞT.TB. 3 ÜNCÜ HAV.EĞT.BL. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN

    bu bölük hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
  • sarıbaba S kullanıcısına yanıt
    kısa dönem isen eğitim çavuşu olacaksın demek nöbetin de bol olacak ama rahat yaparsın..
  • SemihGorgec kullanıcısına yanıt
    bölüğüm yazmıyor..
  • Arkadaşlar merhabalar nerden aklıma geldi bilmiyorum ama birden askerlik günlerim aklıma geldi. Belki gidecek olan arkadaşlara yardımcı olur yazdıklarım. Öncelikle amacım konu hortlamak değildir.

    12.12.2012 tarihinde 349. KD olarak Acemi ve Usta birliğimi Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayında askerliğimi tamamladım. Gittiğimizde yerde kar vardı ve marta kadar yerden kar kalkmadı. acemilik tam hatırlamıyorum 14 yada 16 gün sürdü. acemilik boyunca zaten bişi yapmadık. askerlik yemin töreni uygun adım derken bi baktım kendimi Yer Ölçme Eğitim Bölüğünde buldum. Asıl iş Ustalıkta başladı. Nöbeti, devriyesi eğitimi, acemi askeri ( Yer ölçme eğitim bölüğüne gelen askerler 28 gün acemilik yapar yemin töreninden sonra usta birliklerine giderlerdi)..
    Neyse kabaca şöyle söyleyim tugay arazi olarak büyük canınız sıkılmaz.
    Başa dönecek olursam size ilk tavsiyem erken saatte birlikte olmaya çalışın kaydı işlemleriniz uzun sürer (Benim öyle olmuştu). kayıt işleminden sonra giyindirmeye gidersiniz. ordan ne olduğunuzu anlamadan koğuşlara götürürler. ( Ben ÇVŞ bölüğü koğuşlarında kaldım. 70 kişilik koğuşlardı. Diğer koğuşları bilemiyorum nasıl olur.) Ertesi gün sabah erkenden kalkarsınız dogal olarak Askerlik başlamış olur. :)

    Ben askerde hiç sıkılmadım angarya işten kaçıp dolanmadım aksine yazıhaneye baktım, eğitime baktım, gidebildiğim kadar eğitim atış spora gitmeye çalıştım. İnanın vakit daha çabuk geçti. Nöbet olayı eğer şanslıysanız hafta da 3-4 defa gelebilir. (poligon bölüğüne düşen arkadaşlar sürekli nöbet tutuyorlardı.)

    Umarım yardımcı olmuşumdur. Şuan aklıma gelenler bunlar herzzaman özelden ulaşıp yada forumdan yazabilirsiniz.




  • 1 aya kadar bende buraya geliyorum ama benimki kısa dönem ve hava eğitim taburu hava eğitim bölüğü diye geçiyor ama hiçbir yorumda yada başka yerde hava eğitim bölüğü diye bişey yazmıyor hep topçu birliiği diye yazıyor bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
  • 8 sene geçmiş be aradan. Halan görüştüğümüz komutanlar, halen görüştüğümüz asker arkadaşları. Gerçekten çok güzel anılarla geçen 5.5 aydı.

    Devrelerime buradan da tekrar selamlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.