Şimdi Ara

351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!] (396. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.642
Cevap
137
Favori
685.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 394395396397398
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 351'ler nam-ı değer torunlar.. Yada uzunların deyimiyle poşetler.. :D

    Ben 349. Kd Dedeniz olarak size edindiğim tecrübeleri paylaşayım..

    Bende gelmeden önce aynı sizin gibi burdan paylaşımlarda bulunuyordum. Yedek subay olayım nasıl gideceğiz nasıl gececek ne götüreceğiz falan filan..

    Arkadaşlar merak etmeyin herşeyi yaşayacaksınız. Burda forumda çok atıp tutan gördüm ben şunu yaparım ben bunu yaparım bunu bana yaptıramazlar falan diye ama teslim olun ertesi gün sizi bir uyandırsınlar bakın nasıl herşey farklı oluyormuş görün. Ben yedek subay olmak istiyordum ama kısa dönem çıktı şansıma. Şansıma diyorum çünkü iyikide kısa dönem olmuşum, yedek subayda para veriyorlar ayağını falan geçin parayla bile durulmaz yapılmaz askerlik. Siz siz olun kısa dönem diye dua edin. Acemiliğimi Hatay Serinyolda yaptım. Jandarmayım. Oraya düşecekler için söylüyorum Allah kurtarsın ve Allah sabır versin. :D Serinyola düşeceğine kötü yola düş deyimi gerçektir. Acemilikte herşeyi yapacaksınız emin olun. 275 kişinin bulaşığını yıkamaktan, yemekhane temizliğine, koğuş temizliğinden, tuvalet temizliğine, ot yolmaktan, ağaç budamaya kadar... Biz aralık-ocak ayında orada olmamıza rağmen ot yolmaktan ellerimiz yeşil oldu sizi düşünemiyorum artık. Yemekler 10 numaradır tabi yiyebilirseniz.. :D Öyle benim temizlik takıntım var diyenler başkasının yediği kaptan yiyemem diyenler çok aç kalacak demektir. Duş sıkıntılıdır. Sıcak su günde 1 saat gelir 21-22 arası ondanda 30 dkkada biter 16 duş vardır aktif olarak 275 kişi nasıl duş alır buradan çıkın işin içinden. Yani acemilikte yemek ve temizlik konusunda konfor beklemeyin. Yoksa çok zorluk çekersiniz zaman geçmez. Kendinize bir arkadaş çevresi yaratın hep birlikte hareket edin zaman öyle geçiyor.Biz denetime denk geldiğimiz için eğitim konusunda biraz yoğunduk sizde nasıl olur onu bilmiyorum. Askerlikte ustalık on numaradır. Hele az kişinin olduğu bir karakola düşerseniz herşey çok güzel geçer. Karakolda yemekler daha güzeldir. Temizlik konusunda daha temiz olursunuz duş imkanınız daha rahat olur. Size görev verilir. Nöbet eri, asayiş eri, santralci, yazıcı, kantinci v.b. artık okul ve kişilik durumunuza göre. İşle meşgul olurken zamanın geçtiğini anlamıyorsunuz. Evli veya nişanlı olarak askere gelceklere söyliyim yandınız.. :D Zaman hiç geçmiyor gibi geliyor. Bunun dışında merak ettiğiniz şeyler olursa sorun anlatayım.

    Zorunuza gitmesin $=Atarsa 48.. Biz mi askerlik yapalım bu şafaktan sonra.. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djcenk18 -- 28 Mart 2013; 10:06:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    beyler ben askerlik kanunu kitabı almak istiyorum yanıma haklarımızı öğrenmek için bu kitabı nereden bulabilirim?

    sirnak tumende askerim 349. donem. moralini bozmak istemem ama kanun filan hikaye, emir altinda yasadigin bir ortamda hakktan bahsedilemiyor maalesef, zaten rutbeliler haklarimizi bizden cok daha iyi biliyorlar, her turlu sonuna kadarda zorluyorlar. o yuzden ya sabir deyip 155ten geriye saymaya baslayacan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    beyler ben askerlik kanunu kitabı almak istiyorum yanıma haklarımızı öğrenmek için bu kitabı nereden bulabilirim?

    asker malzemesi satan yerde var ama okumamanı tavsiye ederim daha once okumus biri olarak.

    neden okumamamı tavsiye edersin hocam?

    cunki hocam. yalandan yere kafanı karıstırırsın 1 2. si orda yazan kuralların askerlikte sadece %10 u nun uygulandıgını onlarında sadece emir komuta zincirine uymak oldugunu gormek seni sinir hastası eder . 3 oraya gidince zaten etrafında olmus oturmus bi duzen var ve o uygulanır. ne zaman is hak arama muhabbetine geldimi her zaman sen zararlı cıkarsın bu isten. 4 kıdemin cok buyuk etkisi vardır askeriyede. mesela senin basında er yada erbas cavusu olucak yani ya uzun donem yada kısa donem cavus. onların dedigini yapmak zorundasın cunki onlar senden gun veya ay olarak kıdemli ve komutanlara onların sozu geciyo. ben 29 yasındayım bu ocuk 24 yasında bana yuru diyo yurutuyo sola saga don diyo donduruyo gibi dusuncelere girerseniz SADECE kendi kafanızı yorarsınız. unutma orası acemi birligi ve 17 gun sora ordan cıkıcaksın. isin ucunda askerligin varken ve gelecegin varken. elin adamı sana 2 hafta git demis nolur gel demis nolur. bunu hazmedemicekseniz eger ya askere en erken zamanda gidicektiniz. eger yasınızda buyukken gidiyosanız o zamanda gormezden giyip sallamıcaksınız uygulucaksıız. cunki duzenin donmesi icin bazı seyler yapılmalı. 1200 tane adamın kendi kafasında ki seyleri yansıtması demek 1200 tane ayrı fikir demek. sen olsan bunla ugrasabilirmisin oyle biyerde?. bu tarz dusunmek lazim olayı. he sen ben yine de ogrenim dersende oku o ayrı bisey ama neden burdaki uygulanmıyo diye SORMA kendine.

    Çok doğru söylemişsin kardeşim.. Bende birşey eklilyeyim özellikle kısa dönem olanlar için biz kısa dönemiz mahkemeye çıkınca yedek subay sayılıyoruz astsubaylar ve uzmanlar bizden korkar falan diye düşünüp diklenmeyin artistlik yapmayın. Görevinizi yapın saygılı olun komutanlarla aranız iyi olur zaten..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SINAN42

    Günaydın Tertipler
    Gününüz Aydın Neşeniz Bol Sıkıntınız Az Olsun


    Tertibim günün aydın olsun.
    Güzel dileklerin için ayrıca teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    quote:

    Orijinalden alıntı: SINAN42

    Günaydın Tertipler
    Gününüz Aydın Neşeniz Bol Sıkıntınız Az Olsun


    Tertibim günün aydın olsun.
    Güzel dileklerin için ayrıca teşekkürler.

    Eyvallah kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jetressive



    Tertibim kişisel gelişim kitaplarına mı merak saldın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bujinkanbeyaz

    AYRICA SİZE ŞUNU DA SÖYLİYEYİM UNİVERSİTE MEZUNLARININ HEPSİ ASTEĞMEN OLARAK GÖZÜKÜYOR ASKERİYEDE..ÇÜNKÜ : ASKERDE BİR MEVZUNUZ OLDU DİYELİM MAHKEMELİK OLDUNUZ ASTEĞMEN OLARAK YARGILANIYORSUNUZ KISA DÖNEMDE OLSANIZ !!!
    AYRICA KISA DÖNEM OLARAK GİDEN BİRİNE ASKERDE KALMAK ISTIYORMUSUN DIYE DE SORULUYOR (sadece uzun dönem yedek subay olmasına gerek yok)KISA DÖNEMLERE DE SORULUYOR(bunun örnekleri var çevremde).....


    Hocam aman diyim yukarıda yazan gibi şeylere inanmayın (yazan arkadaşın şahsı adına söylemiyorum sadece ortada böyle bir bilgi dolaşıyor, benimde kulağıma baya geldi o yüzden diyorum) hatta ben size daha abartılısını aktarayım, yargı aşamasında kısa dönem er'e asteğmen üniforması giydirip mahkemeye çıkarılıp yargılandığını söyleyenler var. "aman diyim" sakın bu tip şeylere inanmayın. Neden derseniz ufak bir örnekle anlatayım hatta aramızda hukukçu arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler, sanırım bunu adı yargı açmazıydı.
    Örnek verelim kısa dönem ersiniz, bir astsubayla aranızda bir sorun oldu. Olay askeri mahkemeye gitti. Şimdi bizi asteğmen olarak yargılamaya başladıalr. Hakim astsubaya sordu "Bu şahıs senin emrini yerine getirmemiş doğru mu astsubayım" "Doğrudur sayın yargıç ama bu adam o zaman er'di ne ara asteğmen oldu bende şaşırdım bilseydim ben bu adama emir vermezdim" diye bir muhabbet geçerse sizde şaşırmayın. Yani diyeceğim astın üste emir vermeye yetkisi yoktur. Sizin yargı aşamasında şikayetiniz astsubayın emrini dinlememekten doğduğunu farzedin. Zaten böyle bir şikayette bulunamazsınız ki normalde size emir verme yetkisi olmayan biri nasıl emir verir ve siz onu nasıl dinlersiniz??? Ya da daha bir fantezi yapayım, geldi astsubay size tokat attı. Siz bu adamı neyden şikayet edeceksiniz? Üstün asta şiddet suçundan mı? Astın Üste şiddet suçundan mı? Olay siz "er" iken üstün asta şiddeti, siz asteğmenken astın üste şiddeti??? Böyle bir şey yok arkadaşlar keşke olsa gerçekten güzel olur ama maalesef böyle bir olgu yok.

    Sakın böyle şeylere inanmayın arkadaşlar. Bunlar askere gitmeyenlerin uydurmaları. Kısa dönem olanlar er oluyor. Mahkemesi asteğmenliği subaylığı falan yok. Siciline er diye işlendimi bitti. Ayrıca askeriyerde kalma diye birşey sorulmuyor kalma diye birşeyde yok. Hayatınız boyunca asker olmak istiyorsanız askeriyenin açtığı sınavlara başvurursunuz kabul edilirseniz seçmelere girer kazanırsanız olursunuz. Herşeye inanmayın.. Zaten askere gelin 1 hafta sonra görürüm ben kalmak isteyenleri. Ben askerde kalacam diyenlerin %98'i kesinlikle askerde kalmak falan istemiyor.. Tecrübeyle sabittir. :D
  • @djcenk18

    torun benim oldugum yerde utanmadan safak soyluyor yaw
    siz bot mu ne oyle bisi giyiomusunz kardesim nedir o ne ise yarıyor?
  • İMKANI OLAN VARSA 10 NISAN A KADAR ÇALIŞSIN.KALAN 2 GUNUDE ALISVERIS VE BILET VS ALMAKLA UĞRAŞSIN. FORUMDA ARKADAŞLAR ERKEN CIKMANIN IYI OLMADIGI HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİ SUNMUŞLAR. EVDE BOŞ OTURMAK SIKICIDIR İLLAKİ.. ALIŞVERİŞİN KABASINI BITIRIN INCELERINIDE BURDAN OKUYA OKUYA YAPARSINIZ KILIT NOKTALARI.. BU ARADA BURDA YAZAN HERSEYE ITIBAR ETMEYIN.. UZUNLARIN İÇİNDE ÇOK CAHİL OLANLAR VAR YAZMIŞ BAZILARI. YORUMLARI OKUYAN ANLAR LİSANS MEZUNLARINDADA BİHAYLI COK OKUMUŞ CAHIL ARKADAŞLAR VAR.. GEREKSIZ YERE GEREKSIZ KONUŞMALAR VE FIKIRLER VAR.. HER TÜRLÜ İNSANIN OLDUĞU YERE GİDİYORUM.. ALLAH HERKESE BOL ŞANS VERSİN..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djcenk18

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    beyler ben askerlik kanunu kitabı almak istiyorum yanıma haklarımızı öğrenmek için bu kitabı nereden bulabilirim?

    asker malzemesi satan yerde var ama okumamanı tavsiye ederim daha once okumus biri olarak.

    neden okumamamı tavsiye edersin hocam?

    cunki hocam. yalandan yere kafanı karıstırırsın 1 2. si orda yazan kuralların askerlikte sadece %10 u nun uygulandıgını onlarında sadece emir komuta zincirine uymak oldugunu gormek seni sinir hastası eder . 3 oraya gidince zaten etrafında olmus oturmus bi duzen var ve o uygulanır. ne zaman is hak arama muhabbetine geldimi her zaman sen zararlı cıkarsın bu isten. 4 kıdemin cok buyuk etkisi vardır askeriyede. mesela senin basında er yada erbas cavusu olucak yani ya uzun donem yada kısa donem cavus. onların dedigini yapmak zorundasın cunki onlar senden gun veya ay olarak kıdemli ve komutanlara onların sozu geciyo. ben 29 yasındayım bu ocuk 24 yasında bana yuru diyo yurutuyo sola saga don diyo donduruyo gibi dusuncelere girerseniz SADECE kendi kafanızı yorarsınız. unutma orası acemi birligi ve 17 gun sora ordan cıkıcaksın. isin ucunda askerligin varken ve gelecegin varken. elin adamı sana 2 hafta git demis nolur gel demis nolur. bunu hazmedemicekseniz eger ya askere en erken zamanda gidicektiniz. eger yasınızda buyukken gidiyosanız o zamanda gormezden giyip sallamıcaksınız uygulucaksıız. cunki duzenin donmesi icin bazı seyler yapılmalı. 1200 tane adamın kendi kafasında ki seyleri yansıtması demek 1200 tane ayrı fikir demek. sen olsan bunla ugrasabilirmisin oyle biyerde?. bu tarz dusunmek lazim olayı. he sen ben yine de ogrenim dersende oku o ayrı bisey ama neden burdaki uygulanmıyo diye SORMA kendine.

    Çok doğru söylemişsin kardeşim.. Bende birşey eklilyeyim özellikle kısa dönem olanlar için biz kısa dönemiz mahkemeye çıkınca yedek subay sayılıyoruz astsubaylar ve uzmanlar bizden korkar falan diye düşünüp diklenmeyin artistlik yapmayın. Görevinizi yapın saygılı olun komutanlarla aranız iyi olur zaten..

    hocam geleli 1 yıl oldu ama dun gibi hatırlıyorum herseyi, orda bas kural dedigin gibi
    1 efendi olmak 2 cok konusup herseye atlamamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noxite -- 28 Mart 2013; 10:23:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makina11

    quote:

    Orijinalden alıntı: oxsy

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozcannsert

    quote:

    Orijinalden alıntı: makina11

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozcannsert

    BU ASTEĞMEN OLURSUNUZ LAFI BELLİ BAŞLI MESLEK GRUPLARI İÇİN Mİ(MÜHENDİSLİK, ÖĞRETMENLİK VB) YÜKSEK İHTİMAL GEÇERLİ? MESELA BEN ANTRENÖRLÜK BÖLÜMÜYÜM NİSAN CELBİNDE BİZİM MESLEKTEN ASTEĞMEN ALMA İHTİMALLERİ YÜKSEK Mİ BİLGİM YOK, KISA İSTİYORUM BENDE, BİLGİSİ OLANLAR YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.

    kısada yazsan komanda asteğmen olma olasığın çok yüksek.. eğer olursan allah şimdiden kolaylık versin dağ-bayır-eğitim :)

    Nisan celbi olduğu için mi böyle yazdın yoksa genel mi? eğer genelse kısa dönem olan arkadaşım çok antrenörlükten..

    Hayır cahil olduğundan öyle yazdı :) Yazmış olmak için ,birşey bildiğini zannettiği için ...Ama aslında hiçbişiy bilmediği için öyle yazdı !!!

    Bu yedek subay TK daki istatisiklere çok güveniyorsunuz ya , Orda geçen sene nisan celbinde uzun dönem giden beden eğitimci 1 tane gözüküyor! ve şuan hali hazırda 1 kişi var yedek subaylık tercih eden 1 beden eğitimci .

    Ama basit bir sitenin yaptığı istatistik hiçbir genelleme veremez!!!

    Buarada diyorum ya herkesin askerliği farklı olacak !!!

    Nereye gideceğimi ve ka ç ay askerlik yapacağımı biliyorum ,

    Ve Hiç duymamışsınızdır ve aranızda inanmayacaklar olacaktır ama ACEMİLİK YAPMADAN USTA BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN ARKADAŞIM VARDI :)

    bilader cahilsin filan ayıp oluyo ama ben fikrimi söyledim şu olucaksın demedim ! önce oraya yazdığımı iyice bi oku sonra konuş ! paşa torunusun sen galiba baksana nerde askerlik yapcağını bildiğine göre yada vahiy falan indi galiba ;) sağa sola sataşmanın alemi yok.. !

    Bana diyorsunki oku ! sen kime ne yazdığımı bilmeden gelmiş buraya cevap yazıyorsun! ben senin alıntı yaptığın kişiye bir cevap verdim sana değil!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: djcenk18

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    beyler ben askerlik kanunu kitabı almak istiyorum yanıma haklarımızı öğrenmek için bu kitabı nereden bulabilirim?

    asker malzemesi satan yerde var ama okumamanı tavsiye ederim daha once okumus biri olarak.

    neden okumamamı tavsiye edersin hocam?

    cunki hocam. yalandan yere kafanı karıstırırsın 1 2. si orda yazan kuralların askerlikte sadece %10 u nun uygulandıgını onlarında sadece emir komuta zincirine uymak oldugunu gormek seni sinir hastası eder . 3 oraya gidince zaten etrafında olmus oturmus bi duzen var ve o uygulanır. ne zaman is hak arama muhabbetine geldimi her zaman sen zararlı cıkarsın bu isten. 4 kıdemin cok buyuk etkisi vardır askeriyede. mesela senin basında er yada erbas cavusu olucak yani ya uzun donem yada kısa donem cavus. onların dedigini yapmak zorundasın cunki onlar senden gun veya ay olarak kıdemli ve komutanlara onların sozu geciyo. ben 29 yasındayım bu ocuk 24 yasında bana yuru diyo yurutuyo sola saga don diyo donduruyo gibi dusuncelere girerseniz SADECE kendi kafanızı yorarsınız. unutma orası acemi birligi ve 17 gun sora ordan cıkıcaksın. isin ucunda askerligin varken ve gelecegin varken. elin adamı sana 2 hafta git demis nolur gel demis nolur. bunu hazmedemicekseniz eger ya askere en erken zamanda gidicektiniz. eger yasınızda buyukken gidiyosanız o zamanda gormezden giyip sallamıcaksınız uygulucaksıız. cunki duzenin donmesi icin bazı seyler yapılmalı. 1200 tane adamın kendi kafasında ki seyleri yansıtması demek 1200 tane ayrı fikir demek. sen olsan bunla ugrasabilirmisin oyle biyerde?. bu tarz dusunmek lazim olayı. he sen ben yine de ogrenim dersende oku o ayrı bisey ama neden burdaki uygulanmıyo diye SORMA kendine.

    Çok doğru söylemişsin kardeşim.. Bende birşey eklilyeyim özellikle kısa dönem olanlar için biz kısa dönemiz mahkemeye çıkınca yedek subay sayılıyoruz astsubaylar ve uzmanlar bizden korkar falan diye düşünüp diklenmeyin artistlik yapmayın. Görevinizi yapın saygılı olun komutanlarla aranız iyi olur zaten..

    hocam geleli 1 yıl oldu ama dun gibi hatırlıyorum herseyi, orda bas kural dedigin gibi
    1 efendi olmak 2 cok konusup herseye atlamamak.



    Askerlikte rahat etmenin kuralları;

    1- Sabır ( En Önemlisi)
    2- Saygı
    3- Nerde ne konuşmasını bilmek
    4- Emirlere riayet etmek
    5- Herşeye atlamamak

    Bunlara uyarsanız askerliğiniz rahat geçer..
  • askerliğini yapmış dedeler bu sorum size her birlikte girerken aşı yapılıyor mu? aşıyı normal erlere mi yaptırıyolar yoksa işin uzmanları mı yapıyor? aşı sırasında yanlış uygulamalar oluyor mu yanlış uygulamadan dolayı canı yanan arkadaşlarınız oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: hayaldenizi60

    sorumu tekrar soruyum arkadaşlar
    sizce hangi kilit alınmalı

    http://www.hirdabaz.com/index.php?route=product/product&product_id=829/

    http://hirdabaz.com/index.php?route=product/product&path=303&product_id=828

    http://hirdabaz.com/index.php?route=product/product&path=303&product_id=831

    http://hirdabaz.com/index.php?route=product/product&path=303&product_id=829

    http://hirdabaz.com/index.php?route=product/product&path=303&product_id=830


    birde sınav günü cep telefonu götürebiliyomuyuz emanete falan bırakabiliyomuyuz lütfen help

    http://hirdabaz.com/index.php?route=product/product&path=303&product_id=830

    bunu alabilirsin ama boyle sifreli islere girmeye o kadar gerek yok yanaldan yere korkutmayın kendinizi o anahtarlı kilitlerin en ufak boyundan alsan da olur

    http://www.bbu.com.tr/urun/267-large_default/master-lock-s31standart-ufak-kilit.jpg bundan bahsediyorum bunun cesitleri de isini gorur.

    telefon olarak ta tabiki goturebiliosun cunki sehir dısından gelen lerde oluyor.

    nizamiyede bi bolum var onlar icin kapıda ismini yazıp alıyolar telefonunu cıkısta kimligini gosterip telefonu acıp pin ini girince geri veriyolar.

    sen isini benim gibi saglama almak istersen bi naylon posetimsi seyler olurya sıfır telefonlar icin oyle bisey al hani azı plastik serit gibi birbirine gecirmeli, yanına bi kagıda da adını guzelce yaz hatta tc ni de yaz senin isminden bi baska kisi olabilir. o kagıtla birlikte teslim et cunki onlar lastik baglıyolar kopabiliyo kagıtlar karısabiliyo. o zamanda ordan cıkısın gecikebiliyor

    şifreli istediğimden deil zaten şifreyi unutsan Allah versin düşünmek istemiyorum ama ben anahtar taşımak belki zor olur diye hemde düşer müşer o yüzden yinede teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    askerliğini yapmış dedeler bu sorum size her birlikte girerken aşı yapılıyor mu? aşıyı normal erlere mi yaptırıyolar yoksa işin uzmanları mı yapıyor? aşı sırasında yanlış uygulamalar oluyor mu yanlış uygulamadan dolayı canı yanan arkadaşlarınız oldu mu?

    ası her yerde var bildigim kadarıyla yapılmayın yeri duymadım henuz. bize asker doktorlar yaptı oyle er ler falan igne yapmıyo oyle bisi yok. bana doktor yaptı 40 yasında bi sag bi sol hicde kimseye bisi olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    askerliğini yapmış dedeler bu sorum size her birlikte girerken aşı yapılıyor mu? aşıyı normal erlere mi yaptırıyolar yoksa işin uzmanları mı yapıyor? aşı sırasında yanlış uygulamalar oluyor mu yanlış uygulamadan dolayı canı yanan arkadaşlarınız oldu mu?

    ası her yerde var bildigim kadarıyla yapılmayın yeri duymadım henuz. bize asker doktorlar yaptı oyle er ler falan igne yapmıyo oyle bisi yok. bana doktor yaptı 40 yasında bi sag bi sol hicde kimseye bisi olmadı.

    eyvallah kardeşim
  • @hayaldenizi60

    yok be abi 3 haneli sifrenin neyini unutucan. sadece valizin icin kullanıcaksın onu zaten temiz corabımı atletimi araklamasınlar diye :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: moheviskalo

    askerliğini yapmış dedeler bu sorum size her birlikte girerken aşı yapılıyor mu? aşıyı normal erlere mi yaptırıyolar yoksa işin uzmanları mı yapıyor? aşı sırasında yanlış uygulamalar oluyor mu yanlış uygulamadan dolayı canı yanan arkadaşlarınız oldu mu?

    ası her yerde var bildigim kadarıyla yapılmayın yeri duymadım henuz. bize asker doktorlar yaptı oyle er ler falan igne yapmıyo oyle bisi yok. bana doktor yaptı 40 yasında bi sag bi sol hicde kimseye bisi olmadı.

    Aşı zorunlu. Herkese yapıyorlar. İki kola aynı anda yapılıyor. Sivilde sağlıkçı olan erler, hemşire, doktor kim boştaysa yapıyorlar.. Acı çekemeden askerlik olmaz bunu unutma.. :D
  • 14 gün sonra bu gün hepimiz yollara revan olacağız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaycanK

    14 gün sonra bu gün hepimiz yollara revan olacağız

    bunu yapmazsanda yıllarca aklın yollarda revan olucak
  • 
Sayfa: önceki 394395396397398
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.