Şimdi Ara

351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!] (128. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.642
Cevap
137
Favori
685.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterKill88

    quote:

    Orijinalden alıntı: teko99

    quote:

    Orijinalden alıntı: SinapS

    quote:

    Orijinalden alıntı: geniues

    quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterKill88

    şöyle birşey öğrendim ama ne kadar doğrudur bilemem

    '' uzun dönem olmak için 8 şart varmış. 100 üzerinden bir puanlama sistemi var 8 e bölünmüş şekilde.

    1- tsk ihtiyacı

    2- mesleğin

    3- mezun olduğun okul(meslekçi olup olmayacağını direkt etkiliyor)

    4- sınav sonucun

    5- not ortalaman

    6- sicil kaydın

    7- sağlık durumun

    8- o işaretlediğin tercih

    Bunların hepsinin belli bir puanlama harmanı varmış. İşaretlediğin tercih eğer yedek subay ise en son +5 puan koyuyorlarmış. Onun etkisi + 5 puan yani ''


    Hocam bu maddelere göre ben bittim, ben bir tek son madde den 5 puan alamam gerisi herşey askeriyenin beni asteğmen yapması için dizayn edilmiş sanki. Ben astek yapmak istemiyorum, hem maddi hem manevi zarara girerim eğer astek olursam.

    1- kesin ihtiyaç vardır
    2-makine müh
    3- uludag üni.
    4-kötü yapacam
    5-3.80 (okul ortalaması sanırsam bu )
    6-temiz
    7-problem yok biraz kilo fazlalık var
    8- tercih kısa -5 burdan gitse

    yandım ben:D bakalım ne çıkacak

    bu 8 kistasin arasinda kutugun ve ikametin nerede oldugu etkili olmaz mi acaba?
    illaki onunda belli bir oranda etkisi vardir.
    ayrica sehit yakini olmak, evli olmak, yas kistasi, yuksek lisans/doktora durumu da bir sekilde etkiliyordur bu secimi.

    ondan gayri not ortalamasini nerden biliyorlar? transkript mi verecegiz?
    "bana oyle bir bilgi gelmedi" erdal bakkal

    diploma ya da geçici mezuniyet belgesinde yazıyor not ortalaması

    Arkadaşlar ben Yıldız Teknik Bilgisayar Müh. mezunuyum. bizde diplomaları hemen vermişlerid o yüzden geçici meuniyet belgesi filan vermemişlerdi. Diplomada not ortalaması filan yazmıyor. Mezuniyet transkriptinde not ortalamamız yazıyor onuda zaten askeriye istemiyor.Eğer not ortalaması bir kıstas ise askeriyenin benim not ortalamamdan haberdar olmaması benim kısa dönem olma olasılığımı arttırır buda benim işime gelir :)
  • benide yazın
    yıldız teknik üniversitesi
    elektrik mühendisliği
    yaş 25
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    Merhaba 347 KD olarak sizlere tavsiyem; Samsun'da sınava girecek olanlar erken gitsinler, sabah 06:00'dan sonra Samsun'a varmayın.Ben sanırım 05:00 gibi Samsun'da olmuştum sınavın ikinci günü iyi bir kuyruk vardı.Yanında telefon olanların telefonları numaralı poşetlere koyuluyor ve size bir numara veriliyor.Yanında telefon olmayanları da ön sıraya kaydırıyordular.Tabi bu işlem Alay'ın içinde oluyor. Siz sabah'ın 06:00 sında alayın önüne gelseniz dahi sizi hemen içeri almıyorlar belirli bir saati var ve sanırım ben 1-1.5 saat kadar dışarda beklemiştim sırada.Sonra kapıları açıyorlar içerde komutan size 5'erli sıra yaptırıyor ve oradan aşağıya yaya olarak en az 200 metre yürüyorsunuz.. İkinci güvenlik kapısında telefonlarınız askerler tarafından emanete alınıyor ''yukarıda yazmıştım'' Oradan bir 600 metre daha yürüyorsunuz toplamda 800 metre yürüdükten sonra sınav olacağınız merkeze alıyorlar sizi. Sınav öncesi sınav salonuna girerken 5'erli şekilde olduğunuz sıraya göre sizleri oturtuyorlar ve aklımda kaldığı kadarıyla her sıradan 5'er kişi halinde çağırıyordular orada dosya işlemleriniz yapılıyor, tabip komutanlar, teğmen vs.. hastalığınız var mı yok mu soruyor tek cevapla işlemleri bitiriyorsunuz bir kaç kağıt karalıyorsunuz o kadar. Bu işlemler bekleme dahi 1 saatinizi alıyor.Sıra size geldiğinde zaten işleminiz maksimum 3 dakika.

    Daha sonra sınav başlıyor. Sınav kağıdında 6 ay kısa dönem ve yedek subay adayı olarak tercihler bulunmakta birini işaretliyorsunuz. Kısa dönem istiyenler kısa dönem 6.ay ı seçeceker.Uzun dönem yedek subayı.. Sınavda ki performasınız sınav sonucuna pek etkisi yok.Zaten kitapçıkta da üstü kapalı olarak yazıyor; Sınav sonrası Kara Kuvvvetlerini ihtiyacına göre yedek subay alınacaktır ibaresi mevcuttur. O yüzden sınava 1.gün 2 ve 3.gün girmek gibi hurafelere inanmayın.

    Test sınavından sonra da mülakata gidiyorsunuz.. Toplantı salonu gibi bir oda var 60-70 kişilik gruplar dahilinde içeri alınıyorsunuz. Mülakatta sorular toplu şekilde sorulur.. İlginç mühendislik dalları var adı aklımda olmayan; aranızda xxx mühendisi var mı? şehit ailesi, kardeşi askerde olan vs.. gibi.. Böyle biri varsa onu ayırıyorlar ona göre işlem yapıyorlar. Bu arada sınav'da size bir numara takıyorlar o numaraya göre işlemlerinizi yapıyordunuz..Daha doğrusu o numaraya göre sizi çağırıyordular..

    Sakın unutmayın Tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı snava girmeden önce hızlı bir şekilde giderin çünkü buna vaktiniz kalmayabilir.

    Bu işlemlerden sonra özgürsünüz ve 10 gün sonra sınav sonuçlarınız gece 00:00 dan itibaren bu saat gece 03:00 de olabilir ki 347'ler ne yazık ki 3 de açıklanmıştı ve o saatte kısa dönem mi yedek subay mı olduğunuzu ve nereye düştüğünüzü öğrenebiliyorsunuz.

    Sınav sonucu 9 Nisan gecesi açıklanır 12'sinde birliğinize teslim olursunuz.

    Bir hatırlatma; Sınava girecekler sabah erken vakit sınav merkezinde olursa 1.grup olarak bir süre bekledikten sonra saat 07:15 gibi içeri alınırlar. 1.grup alındıktan sonra ge gelenler ise 1.grubun sınav işlemleri tamamlandıktan sonra hemen hemen saat 11:10 gibi içeri alınırlar.

    Samsun'da Otobüsler Terminal'de son durak olarak yolcuları indiriyor ve sınav merkezi ise merkee giden yoldan bir sapak var ordan yukarıda kalıyor.Terminal- Sınav merkezi arası 10-15 dakika km olarak sanırım yaklaşık 6-7 km kadar..Biz sabah 05:00 gibi samsunda olduğumuzda otobüs firmasının ücretsiz servisi o saatte dolmuş yok diye bizi oraya kadar bıraktı. Bilgiler Samsun için geçerli olup üç aşağı beş yukarı diğer il ve ilçeler ile aynıdır diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca Samsun'da sınava girecekler, saç -sakal-bıyığa bakmıyorlar benden söylemesi.

    Umarı yardımcı olabilmişimdir

    yazı için sağ ol bende samsunda sınava girecem
    aralık la nisan arasında yoğunluk açısından fark olur sanırsam
    arabayla gidicem büyük ihtimal park sorunum olmaz İNŞALLAH

    Yoğunluk elbette olacaktır.Sonuçta he dönem belirli sayıda asker gidiyor. Nisan'da Karadeniz bölgesinden 400 gider Ağusts da 330 gider pek ahım şahım fark olacağını sanmıyorum..Park sorunu olmaz merak etmeyin ama sabah erken saatte orda olun derim
  • Arkadaşlar askerliği kafanızda bu kadar büyütmetin. Soru cevap yapacak olursak!

    1.Rahatsızlığım var ise bunun için ne yapabilirim?

    Raporlarınızla birlikte şubeye gidersiniz oradan sizi GATA'ya sevkederler.. Birliğinize teslim olurken bile raporlarınız yanınızda olsun.

    2.Acemi birliği zormudur?

    İlk 3 gün tokat yemiş gibi olursunuz ,bünye bir an da kaldıramaz, erken kalkmak,eğitim vs..

    3. Acemi birliğide alacağımız eğitimler neden?

    Temel askerlik eğitimi! Rahat-Hazır ol-esas duruş-sağa-sola-geriye dönme-selam ve tekmil verme- komutanlarla nasıl konuşulacağını öğrenme gibi vs..Yanaşık düzen. Ortaokulda ki beden eğitim dersi gibi.. Silahlı eğitim, vakit kalırsa atış da yaparsınız.

    4.Acemi birliği eğitimi kaç gün sürüyor?

    16-19 gün arası

    5.Yanımıza fazla birşey almaya gerek var mı?

    Haki renk atlet, iç çamaşır,bir adet içlik, hazır permatik jitlet,traş köpüğü,yara bandı,biraz da çoraptan başka birşey almanıza gerek yok..Havlu,diş fırçası gibi malzemeleri veriyorlar. Bunun yanına banyo temizlik malzemelerini yük etmeyin çünkü acemi birliğinde fazla banyo yapma şansınız olmuyor.Size valiz de veriyorlar..

    6.Askerliğin temel prensibi ,temel mantığı nedir? Mantık aramak doğru mu?

    Acemi birliğinde çoğu asker; askerlik mantıksızlıkdır derler ama halbu ki öyle değildir Silahını arkadaşına doğrultmak mantıksızlıktır, nöbette uyumak mantıksızlıktır. Bunun dışında tek mantıksızlık bozuk muslukların tamir edilmemesi, gereksiz yere masraf edilmesi diyebiliriz

    Askerliğin temel prensibi; Nöbet sistemidir.. Bunun ile birlikte emre itahat etmek üstlerini tanımaktır.

    7.Denetlemeler zormudur?

    347 KD olarak denetlemelere kalmadım. Ama alışkın değilseni spor denetlemeleri biraz zorlayabilir.Nisan dönemi gittiğiniz için hava koşullarının iyi olması avantajınıza

    8.Onbaşı- Çavuş olmak?

    Genelde her Kısa dönem onbaşı ve çavuş olur ama bu bölük astsubayı başçavuşun elinde olan birşeydir.Benden sonra ki slahlık arkadaş silahlıkta diye onbaşı yapmadılar er kaldı.. İstisnalar hariç genelde usta birliğine teslim olduktan 35 gün sonra onbaşı olursunuz. Tezkere'ye de 50-55 gün kala çavuş
  • Günaydın 351 ahalisi bir gün daha yaklaştık askerliğe

    çorluda sınav yeri merkeze ya da ulaşıma müsat bir yerde mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterKill88 -- 2 Mart 2013; 8:59:19 >
  • Gününüz Aydın Olsun Tertipler
  • 349 KD'lerden hepinize selamlar.

    Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Girnedeyiz :)

    Şafak: 75

    Darısı başınıza.
  • torunlar günler çok hızlı geçiyor artık 77 gün kaldı sizlerde kendiniz fazla kasmayın göreceksiniz herşey zamanla yoluna girecek onu getireyimmi bunu alayımmı diye kafa yormayın ufak bir çanta işinizi görecektir ben 2 bavul taşımak zorunda kaldım askeriyenin verdiği kıyafetler zorunlu olarak getiriliyor birde sizin çantanız eklenince tamamen hamallık oluyor hadi arayı açmayın bekliyoruz sahil güvenlik izmir saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asarcık

    şubat ayında başvurup, martta sülüsü alıcak olan herkes nisanda gider. diğerleri ağustosa kalır.

    şimdi ben diplomayı önümüzdeki hafta alıcam askere nisanda gidemezmiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SINAN42

    Gününüz Aydın Olsun Tertipler

    Günün aydın olsun tertip. Güneşli bir İstanbul sabahından selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    Merhaba 347 KD olarak sizlere tavsiyem; Samsun'da sınava girecek olanlar erken gitsinler, sabah 06:00'dan sonra Samsun'a varmayın.Ben sanırım 05:00 gibi Samsun'da olmuştum sınavın ikinci günü iyi bir kuyruk vardı.Yanında telefon olanların telefonları numaralı poşetlere koyuluyor ve size bir numara veriliyor.Yanında telefon olmayanları da ön sıraya kaydırıyordular.Tabi bu işlem Alay'ın içinde oluyor. Siz sabah'ın 06:00 sında alayın önüne gelseniz dahi sizi hemen içeri almıyorlar belirli bir saati var ve sanırım ben 1-1.5 saat kadar dışarda beklemiştim sırada.Sonra kapıları açıyorlar içerde komutan size 5'erli sıra yaptırıyor ve oradan aşağıya yaya olarak en az 200 metre yürüyorsunuz.. İkinci güvenlik kapısında telefonlarınız askerler tarafından emanete alınıyor ''yukarıda yazmıştım'' Oradan bir 600 metre daha yürüyorsunuz toplamda 800 metre yürüdükten sonra sınav olacağınız merkeze alıyorlar sizi. Sınav öncesi sınav salonuna girerken 5'erli şekilde olduğunuz sıraya göre sizleri oturtuyorlar ve aklımda kaldığı kadarıyla her sıradan 5'er kişi halinde çağırıyordular orada dosya işlemleriniz yapılıyor, tabip komutanlar, teğmen vs.. hastalığınız var mı yok mu soruyor tek cevapla işlemleri bitiriyorsunuz bir kaç kağıt karalıyorsunuz o kadar. Bu işlemler bekleme dahi 1 saatinizi alıyor.Sıra size geldiğinde zaten işleminiz maksimum 3 dakika.

    Daha sonra sınav başlıyor. Sınav kağıdında 6 ay kısa dönem ve yedek subay adayı olarak tercihler bulunmakta birini işaretliyorsunuz. Kısa dönem istiyenler kısa dönem 6.ay ı seçeceker.Uzun dönem yedek subayı.. Sınavda ki performasınız sınav sonucuna pek etkisi yok.Zaten kitapçıkta da üstü kapalı olarak yazıyor; Sınav sonrası Kara Kuvvvetlerini ihtiyacına göre yedek subay alınacaktır ibaresi mevcuttur. O yüzden sınava 1.gün 2 ve 3.gün girmek gibi hurafelere inanmayın.

    Test sınavından sonra da mülakata gidiyorsunuz.. Toplantı salonu gibi bir oda var 60-70 kişilik gruplar dahilinde içeri alınıyorsunuz. Mülakatta sorular toplu şekilde sorulur.. İlginç mühendislik dalları var adı aklımda olmayan; aranızda xxx mühendisi var mı? şehit ailesi, kardeşi askerde olan vs.. gibi.. Böyle biri varsa onu ayırıyorlar ona göre işlem yapıyorlar. Bu arada sınav'da size bir numara takıyorlar o numaraya göre işlemlerinizi yapıyordunuz..Daha doğrusu o numaraya göre sizi çağırıyordular..

    Sakın unutmayın Tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı snava girmeden önce hızlı bir şekilde giderin çünkü buna vaktiniz kalmayabilir.

    Bu işlemlerden sonra özgürsünüz ve 10 gün sonra sınav sonuçlarınız gece 00:00 dan itibaren bu saat gece 03:00 de olabilir ki 347'ler ne yazık ki 3 de açıklanmıştı ve o saatte kısa dönem mi yedek subay mı olduğunuzu ve nereye düştüğünüzü öğrenebiliyorsunuz.

    Sınav sonucu 9 Nisan gecesi açıklanır 12'sinde birliğinize teslim olursunuz.

    Bir hatırlatma; Sınava girecekler sabah erken vakit sınav merkezinde olursa 1.grup olarak bir süre bekledikten sonra saat 07:15 gibi içeri alınırlar. 1.grup alındıktan sonra ge gelenler ise 1.grubun sınav işlemleri tamamlandıktan sonra hemen hemen saat 11:10 gibi içeri alınırlar.

    Samsun'da Otobüsler Terminal'de son durak olarak yolcuları indiriyor ve sınav merkezi ise merkee giden yoldan bir sapak var ordan yukarıda kalıyor.Terminal- Sınav merkezi arası 10-15 dakika km olarak sanırım yaklaşık 6-7 km kadar..Biz sabah 05:00 gibi samsunda olduğumuzda otobüs firmasının ücretsiz servisi o saatte dolmuş yok diye bizi oraya kadar bıraktı. Bilgiler Samsun için geçerli olup üç aşağı beş yukarı diğer il ve ilçeler ile aynıdır diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca Samsun'da sınava girecekler, saç -sakal-bıyığa bakmıyorlar benden söylemesi.

    Umarı yardımcı olabilmişimdir

    yazı için sağ ol bende samsunda sınava girecem
    aralık la nisan arasında yoğunluk açısından fark olur sanırsam
    arabayla gidicem büyük ihtimal park sorunum olmaz İNŞALLAH

    Yoğunluk elbette olacaktır.Sonuçta he dönem belirli sayıda asker gidiyor. Nisan'da Karadeniz bölgesinden 400 gider Ağusts da 330 gider pek ahım şahım fark olacağını sanmıyorum..Park sorunu olmaz merak etmeyin ama sabah erken saatte orda olun derim

    samsunda sınava girilecek yer nasıl bir yer
    çevresinde araba park yerleri mi var arazi mi var ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinapS

    quote:

    Orijinalden alıntı: teko99

    Orijinalden alıntı: cengiz kızılırmak



    bu 8 kistasin arasinda kutugun ve ikametin nerede oldugu etkili olmaz mi acaba?
    illaki onunda belli bir oranda etkisi vardir.
    ayrica sehit yakini olmak, evli olmak, yas kistasi, yuksek lisans/doktora durumu da bir sekilde etkiliyordur bu secimi.

    ondan gayri not ortalamasini nerden biliyorlar? transkript mi verecegiz?
    "bana oyle bir bilgi gelmedi" erdal bakkal

    Mezuniyet belgesinde not ortalaması var ya?




    sadece sizinkinde mi yaziyor anlamadimki!
    simdi google da arastirdim ve gorduklerimin hicbirinde yok not ortalamasi.






     351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!]

    3,80 ortalama ile şeklimiz var diyorsun.

    İşin şakası bir yana bu başarıya Maşallah diyelim.

    Ben de 3,66 ile kendimi başarılı sayardım. Hem mühendislik okuyorsun hem de 3,80 ortalama ile mezun oluyorsun.

    Bu arada araba Honda mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fefeyx

    quote:

    Orijinalden alıntı: asarcık

    şubat ayında başvurup, martta sülüsü alıcak olan herkes nisanda gider. diğerleri ağustosa kalır.

    şimdi ben diplomayı önümüzdeki hafta alıcam askere nisanda gidemezmiyim

    gidemezsin nisan celpi icin basvurular bitti. agustos a kaldin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: bm34

    quote:

    Orijinalden alıntı: remo7


    quote:

    Orijinalden alıntı: tmykrkmz

    beyler askerde tenis oynayabilir miyim raketimi getiriyim mi :D :D

    önce askerlik şubesine verdiğin adrese katalog gelecek. oradan tenis, yüzme havuzu, sauna, spa gibi tesisleri olan bi yer seçmelisin.
    TSK da her birlikte bu imkanı bulamaya bilirsin.

    çay kahvede ister misin :)))

    nasılsa nizamiyeden içeri girince anlayacakksın kardeşim öyle pek rahatlık beklemeyin

    Oynarsın kardeşim :)
    Kanıt burda
    http://www.kisadonemaskerlik.com/2012/01/tenis.html

    vay süpermiş şansıma tenis oynayan bi komutan çıkarsa tabi :):)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinapS

    quote:

    Orijinalden alıntı: teko99

    Orijinalden alıntı: cengiz kızılırmak



    bu 8 kistasin arasinda kutugun ve ikametin nerede oldugu etkili olmaz mi acaba?
    illaki onunda belli bir oranda etkisi vardir.
    ayrica sehit yakini olmak, evli olmak, yas kistasi, yuksek lisans/doktora durumu da bir sekilde etkiliyordur bu secimi.

    ondan gayri not ortalamasini nerden biliyorlar? transkript mi verecegiz?
    "bana oyle bir bilgi gelmedi" erdal bakkal

    Mezuniyet belgesinde not ortalaması var ya?




    sadece sizinkinde mi yaziyor anlamadimki!
    simdi google da arastirdim ve gorduklerimin hicbirinde yok not ortalamasi.






     351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!]

    Vayy Abdulvahap hoca Dekan mı oldu,benim zamanımda İrfan Karagözdü.Gerçi çokta eski değil 2,5 sene önce.
    Ayrıca benim geçici mezuniyet belgem renksiz fotokopi kağıdıOrtalamamda 2,49
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    Merhaba 347 KD olarak sizlere tavsiyem; Samsun'da sınava girecek olanlar erken gitsinler, sabah 06:00'dan sonra Samsun'a varmayın.Ben sanırım 05:00 gibi Samsun'da olmuştum sınavın ikinci günü iyi bir kuyruk vardı.Yanında telefon olanların telefonları numaralı poşetlere koyuluyor ve size bir numara veriliyor.Yanında telefon olmayanları da ön sıraya kaydırıyordular.Tabi bu işlem Alay'ın içinde oluyor. Siz sabah'ın 06:00 sında alayın önüne gelseniz dahi sizi hemen içeri almıyorlar belirli bir saati var ve sanırım ben 1-1.5 saat kadar dışarda beklemiştim sırada.Sonra kapıları açıyorlar içerde komutan size 5'erli sıra yaptırıyor ve oradan aşağıya yaya olarak en az 200 metre yürüyorsunuz.. İkinci güvenlik kapısında telefonlarınız askerler tarafından emanete alınıyor ''yukarıda yazmıştım'' Oradan bir 600 metre daha yürüyorsunuz toplamda 800 metre yürüdükten sonra sınav olacağınız merkeze alıyorlar sizi. Sınav öncesi sınav salonuna girerken 5'erli şekilde olduğunuz sıraya göre sizleri oturtuyorlar ve aklımda kaldığı kadarıyla her sıradan 5'er kişi halinde çağırıyordular orada dosya işlemleriniz yapılıyor, tabip komutanlar, teğmen vs.. hastalığınız var mı yok mu soruyor tek cevapla işlemleri bitiriyorsunuz bir kaç kağıt karalıyorsunuz o kadar. Bu işlemler bekleme dahi 1 saatinizi alıyor.Sıra size geldiğinde zaten işleminiz maksimum 3 dakika.

    Daha sonra sınav başlıyor. Sınav kağıdında 6 ay kısa dönem ve yedek subay adayı olarak tercihler bulunmakta birini işaretliyorsunuz. Kısa dönem istiyenler kısa dönem 6.ay ı seçeceker.Uzun dönem yedek subayı.. Sınavda ki performasınız sınav sonucuna pek etkisi yok.Zaten kitapçıkta da üstü kapalı olarak yazıyor; Sınav sonrası Kara Kuvvvetlerini ihtiyacına göre yedek subay alınacaktır ibaresi mevcuttur. O yüzden sınava 1.gün 2 ve 3.gün girmek gibi hurafelere inanmayın.

    Test sınavından sonra da mülakata gidiyorsunuz.. Toplantı salonu gibi bir oda var 60-70 kişilik gruplar dahilinde içeri alınıyorsunuz. Mülakatta sorular toplu şekilde sorulur.. İlginç mühendislik dalları var adı aklımda olmayan; aranızda xxx mühendisi var mı? şehit ailesi, kardeşi askerde olan vs.. gibi.. Böyle biri varsa onu ayırıyorlar ona göre işlem yapıyorlar. Bu arada sınav'da size bir numara takıyorlar o numaraya göre işlemlerinizi yapıyordunuz..Daha doğrusu o numaraya göre sizi çağırıyordular..

    Sakın unutmayın Tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı snava girmeden önce hızlı bir şekilde giderin çünkü buna vaktiniz kalmayabilir.

    Bu işlemlerden sonra özgürsünüz ve 10 gün sonra sınav sonuçlarınız gece 00:00 dan itibaren bu saat gece 03:00 de olabilir ki 347'ler ne yazık ki 3 de açıklanmıştı ve o saatte kısa dönem mi yedek subay mı olduğunuzu ve nereye düştüğünüzü öğrenebiliyorsunuz.

    Sınav sonucu 9 Nisan gecesi açıklanır 12'sinde birliğinize teslim olursunuz.

    Bir hatırlatma; Sınava girecekler sabah erken vakit sınav merkezinde olursa 1.grup olarak bir süre bekledikten sonra saat 07:15 gibi içeri alınırlar. 1.grup alındıktan sonra ge gelenler ise 1.grubun sınav işlemleri tamamlandıktan sonra hemen hemen saat 11:10 gibi içeri alınırlar.

    Samsun'da Otobüsler Terminal'de son durak olarak yolcuları indiriyor ve sınav merkezi ise merkee giden yoldan bir sapak var ordan yukarıda kalıyor.Terminal- Sınav merkezi arası 10-15 dakika km olarak sanırım yaklaşık 6-7 km kadar..Biz sabah 05:00 gibi samsunda olduğumuzda otobüs firmasının ücretsiz servisi o saatte dolmuş yok diye bizi oraya kadar bıraktı. Bilgiler Samsun için geçerli olup üç aşağı beş yukarı diğer il ve ilçeler ile aynıdır diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca Samsun'da sınava girecekler, saç -sakal-bıyığa bakmıyorlar benden söylemesi.

    Umarı yardımcı olabilmişimdir

    yazı için sağ ol bende samsunda sınava girecem
    aralık la nisan arasında yoğunluk açısından fark olur sanırsam
    arabayla gidicem büyük ihtimal park sorunum olmaz İNŞALLAH

    Yoğunluk elbette olacaktır.Sonuçta he dönem belirli sayıda asker gidiyor. Nisan'da Karadeniz bölgesinden 400 gider Ağusts da 330 gider pek ahım şahım fark olacağını sanmıyorum..Park sorunu olmaz merak etmeyin ama sabah erken saatte orda olun derim

    samsunda sınava girilecek yer nasıl bir yer
    çevresinde araba park yerleri mi var arazi mi var ?

    JETAACK arabamız var diyosun gizliden gizliye...

    Mercedes C180 mi BMW 3.20d mi?
  • samsunda sınava girecekler sınav yerinin google mapden göstebilir misiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    Merhaba 347 KD olarak sizlere tavsiyem; Samsun'da sınava girecek olanlar erken gitsinler, sabah 06:00'dan sonra Samsun'a varmayın.Ben sanırım 05:00 gibi Samsun'da olmuştum sınavın ikinci günü iyi bir kuyruk vardı.Yanında telefon olanların telefonları numaralı poşetlere koyuluyor ve size bir numara veriliyor.Yanında telefon olmayanları da ön sıraya kaydırıyordular.Tabi bu işlem Alay'ın içinde oluyor. Siz sabah'ın 06:00 sında alayın önüne gelseniz dahi sizi hemen içeri almıyorlar belirli bir saati var ve sanırım ben 1-1.5 saat kadar dışarda beklemiştim sırada.Sonra kapıları açıyorlar içerde komutan size 5'erli sıra yaptırıyor ve oradan aşağıya yaya olarak en az 200 metre yürüyorsunuz.. İkinci güvenlik kapısında telefonlarınız askerler tarafından emanete alınıyor ''yukarıda yazmıştım'' Oradan bir 600 metre daha yürüyorsunuz toplamda 800 metre yürüdükten sonra sınav olacağınız merkeze alıyorlar sizi. Sınav öncesi sınav salonuna girerken 5'erli şekilde olduğunuz sıraya göre sizleri oturtuyorlar ve aklımda kaldığı kadarıyla her sıradan 5'er kişi halinde çağırıyordular orada dosya işlemleriniz yapılıyor, tabip komutanlar, teğmen vs.. hastalığınız var mı yok mu soruyor tek cevapla işlemleri bitiriyorsunuz bir kaç kağıt karalıyorsunuz o kadar. Bu işlemler bekleme dahi 1 saatinizi alıyor.Sıra size geldiğinde zaten işleminiz maksimum 3 dakika.

    Daha sonra sınav başlıyor. Sınav kağıdında 6 ay kısa dönem ve yedek subay adayı olarak tercihler bulunmakta birini işaretliyorsunuz. Kısa dönem istiyenler kısa dönem 6.ay ı seçeceker.Uzun dönem yedek subayı.. Sınavda ki performasınız sınav sonucuna pek etkisi yok.Zaten kitapçıkta da üstü kapalı olarak yazıyor; Sınav sonrası Kara Kuvvvetlerini ihtiyacına göre yedek subay alınacaktır ibaresi mevcuttur. O yüzden sınava 1.gün 2 ve 3.gün girmek gibi hurafelere inanmayın.

    Test sınavından sonra da mülakata gidiyorsunuz.. Toplantı salonu gibi bir oda var 60-70 kişilik gruplar dahilinde içeri alınıyorsunuz. Mülakatta sorular toplu şekilde sorulur.. İlginç mühendislik dalları var adı aklımda olmayan; aranızda xxx mühendisi var mı? şehit ailesi, kardeşi askerde olan vs.. gibi.. Böyle biri varsa onu ayırıyorlar ona göre işlem yapıyorlar. Bu arada sınav'da size bir numara takıyorlar o numaraya göre işlemlerinizi yapıyordunuz..Daha doğrusu o numaraya göre sizi çağırıyordular..

    Sakın unutmayın Tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı snava girmeden önce hızlı bir şekilde giderin çünkü buna vaktiniz kalmayabilir.

    Bu işlemlerden sonra özgürsünüz ve 10 gün sonra sınav sonuçlarınız gece 00:00 dan itibaren bu saat gece 03:00 de olabilir ki 347'ler ne yazık ki 3 de açıklanmıştı ve o saatte kısa dönem mi yedek subay mı olduğunuzu ve nereye düştüğünüzü öğrenebiliyorsunuz.

    Sınav sonucu 9 Nisan gecesi açıklanır 12'sinde birliğinize teslim olursunuz.

    Bir hatırlatma; Sınava girecekler sabah erken vakit sınav merkezinde olursa 1.grup olarak bir süre bekledikten sonra saat 07:15 gibi içeri alınırlar. 1.grup alındıktan sonra ge gelenler ise 1.grubun sınav işlemleri tamamlandıktan sonra hemen hemen saat 11:10 gibi içeri alınırlar.

    Samsun'da Otobüsler Terminal'de son durak olarak yolcuları indiriyor ve sınav merkezi ise merkee giden yoldan bir sapak var ordan yukarıda kalıyor.Terminal- Sınav merkezi arası 10-15 dakika km olarak sanırım yaklaşık 6-7 km kadar..Biz sabah 05:00 gibi samsunda olduğumuzda otobüs firmasının ücretsiz servisi o saatte dolmuş yok diye bizi oraya kadar bıraktı. Bilgiler Samsun için geçerli olup üç aşağı beş yukarı diğer il ve ilçeler ile aynıdır diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca Samsun'da sınava girecekler, saç -sakal-bıyığa bakmıyorlar benden söylemesi.

    Umarı yardımcı olabilmişimdir

    yazı için sağ ol bende samsunda sınava girecem
    aralık la nisan arasında yoğunluk açısından fark olur sanırsam
    arabayla gidicem büyük ihtimal park sorunum olmaz İNŞALLAH

    Yoğunluk elbette olacaktır.Sonuçta he dönem belirli sayıda asker gidiyor. Nisan'da Karadeniz bölgesinden 400 gider Ağusts da 330 gider pek ahım şahım fark olacağını sanmıyorum..Park sorunu olmaz merak etmeyin ama sabah erken saatte orda olun derim

    samsunda sınava girilecek yer nasıl bir yer
    çevresinde araba park yerleri mi var arazi mi var ?

    JETAACK arabamız var diyosun gizliden gizliye...

    Mercedes C180 mi BMW 3.20d mi?

    yok ya fiorino var :)
    taksitle aldıydım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    Merhaba 347 KD olarak sizlere tavsiyem; Samsun'da sınava girecek olanlar erken gitsinler, sabah 06:00'dan sonra Samsun'a varmayın.Ben sanırım 05:00 gibi Samsun'da olmuştum sınavın ikinci günü iyi bir kuyruk vardı.Yanında telefon olanların telefonları numaralı poşetlere koyuluyor ve size bir numara veriliyor.Yanında telefon olmayanları da ön sıraya kaydırıyordular.Tabi bu işlem Alay'ın içinde oluyor. Siz sabah'ın 06:00 sında alayın önüne gelseniz dahi sizi hemen içeri almıyorlar belirli bir saati var ve sanırım ben 1-1.5 saat kadar dışarda beklemiştim sırada.Sonra kapıları açıyorlar içerde komutan size 5'erli sıra yaptırıyor ve oradan aşağıya yaya olarak en az 200 metre yürüyorsunuz.. İkinci güvenlik kapısında telefonlarınız askerler tarafından emanete alınıyor ''yukarıda yazmıştım'' Oradan bir 600 metre daha yürüyorsunuz toplamda 800 metre yürüdükten sonra sınav olacağınız merkeze alıyorlar sizi. Sınav öncesi sınav salonuna girerken 5'erli şekilde olduğunuz sıraya göre sizleri oturtuyorlar ve aklımda kaldığı kadarıyla her sıradan 5'er kişi halinde çağırıyordular orada dosya işlemleriniz yapılıyor, tabip komutanlar, teğmen vs.. hastalığınız var mı yok mu soruyor tek cevapla işlemleri bitiriyorsunuz bir kaç kağıt karalıyorsunuz o kadar. Bu işlemler bekleme dahi 1 saatinizi alıyor.Sıra size geldiğinde zaten işleminiz maksimum 3 dakika.

    Daha sonra sınav başlıyor. Sınav kağıdında 6 ay kısa dönem ve yedek subay adayı olarak tercihler bulunmakta birini işaretliyorsunuz. Kısa dönem istiyenler kısa dönem 6.ay ı seçeceker.Uzun dönem yedek subayı.. Sınavda ki performasınız sınav sonucuna pek etkisi yok.Zaten kitapçıkta da üstü kapalı olarak yazıyor; Sınav sonrası Kara Kuvvvetlerini ihtiyacına göre yedek subay alınacaktır ibaresi mevcuttur. O yüzden sınava 1.gün 2 ve 3.gün girmek gibi hurafelere inanmayın.

    Test sınavından sonra da mülakata gidiyorsunuz.. Toplantı salonu gibi bir oda var 60-70 kişilik gruplar dahilinde içeri alınıyorsunuz. Mülakatta sorular toplu şekilde sorulur.. İlginç mühendislik dalları var adı aklımda olmayan; aranızda xxx mühendisi var mı? şehit ailesi, kardeşi askerde olan vs.. gibi.. Böyle biri varsa onu ayırıyorlar ona göre işlem yapıyorlar. Bu arada sınav'da size bir numara takıyorlar o numaraya göre işlemlerinizi yapıyordunuz..Daha doğrusu o numaraya göre sizi çağırıyordular..

    Sakın unutmayın Tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı snava girmeden önce hızlı bir şekilde giderin çünkü buna vaktiniz kalmayabilir.

    Bu işlemlerden sonra özgürsünüz ve 10 gün sonra sınav sonuçlarınız gece 00:00 dan itibaren bu saat gece 03:00 de olabilir ki 347'ler ne yazık ki 3 de açıklanmıştı ve o saatte kısa dönem mi yedek subay mı olduğunuzu ve nereye düştüğünüzü öğrenebiliyorsunuz.

    Sınav sonucu 9 Nisan gecesi açıklanır 12'sinde birliğinize teslim olursunuz.

    Bir hatırlatma; Sınava girecekler sabah erken vakit sınav merkezinde olursa 1.grup olarak bir süre bekledikten sonra saat 07:15 gibi içeri alınırlar. 1.grup alındıktan sonra ge gelenler ise 1.grubun sınav işlemleri tamamlandıktan sonra hemen hemen saat 11:10 gibi içeri alınırlar.

    Samsun'da Otobüsler Terminal'de son durak olarak yolcuları indiriyor ve sınav merkezi ise merkee giden yoldan bir sapak var ordan yukarıda kalıyor.Terminal- Sınav merkezi arası 10-15 dakika km olarak sanırım yaklaşık 6-7 km kadar..Biz sabah 05:00 gibi samsunda olduğumuzda otobüs firmasının ücretsiz servisi o saatte dolmuş yok diye bizi oraya kadar bıraktı. Bilgiler Samsun için geçerli olup üç aşağı beş yukarı diğer il ve ilçeler ile aynıdır diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca Samsun'da sınava girecekler, saç -sakal-bıyığa bakmıyorlar benden söylemesi.

    Umarı yardımcı olabilmişimdir

    yazı için sağ ol bende samsunda sınava girecem
    aralık la nisan arasında yoğunluk açısından fark olur sanırsam
    arabayla gidicem büyük ihtimal park sorunum olmaz İNŞALLAH

    Yoğunluk elbette olacaktır.Sonuçta he dönem belirli sayıda asker gidiyor. Nisan'da Karadeniz bölgesinden 400 gider Ağusts da 330 gider pek ahım şahım fark olacağını sanmıyorum..Park sorunu olmaz merak etmeyin ama sabah erken saatte orda olun derim

    samsunda sınava girilecek yer nasıl bir yer
    çevresinde araba park yerleri mi var arazi mi var ?

    JETAACK arabamız var diyosun gizliden gizliye...

    Mercedes C180 mi BMW 3.20d mi?

    yok ya fiorino var :)
    taksitle aldıydım :)


    Hayırlı olsun güzel kardeşim benim.

    Kazasız belasız iyi günlerde kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

    Merhaba 347 KD olarak sizlere tavsiyem; Samsun'da sınava girecek olanlar erken gitsinler, sabah 06:00'dan sonra Samsun'a varmayın.Ben sanırım 05:00 gibi Samsun'da olmuştum sınavın ikinci günü iyi bir kuyruk vardı.Yanında telefon olanların telefonları numaralı poşetlere koyuluyor ve size bir numara veriliyor.Yanında telefon olmayanları da ön sıraya kaydırıyordular.Tabi bu işlem Alay'ın içinde oluyor. Siz sabah'ın 06:00 sında alayın önüne gelseniz dahi sizi hemen içeri almıyorlar belirli bir saati var ve sanırım ben 1-1.5 saat kadar dışarda beklemiştim sırada.Sonra kapıları açıyorlar içerde komutan size 5'erli sıra yaptırıyor ve oradan aşağıya yaya olarak en az 200 metre yürüyorsunuz.. İkinci güvenlik kapısında telefonlarınız askerler tarafından emanete alınıyor ''yukarıda yazmıştım'' Oradan bir 600 metre daha yürüyorsunuz toplamda 800 metre yürüdükten sonra sınav olacağınız merkeze alıyorlar sizi. Sınav öncesi sınav salonuna girerken 5'erli şekilde olduğunuz sıraya göre sizleri oturtuyorlar ve aklımda kaldığı kadarıyla her sıradan 5'er kişi halinde çağırıyordular orada dosya işlemleriniz yapılıyor, tabip komutanlar, teğmen vs.. hastalığınız var mı yok mu soruyor tek cevapla işlemleri bitiriyorsunuz bir kaç kağıt karalıyorsunuz o kadar. Bu işlemler bekleme dahi 1 saatinizi alıyor.Sıra size geldiğinde zaten işleminiz maksimum 3 dakika.

    Daha sonra sınav başlıyor. Sınav kağıdında 6 ay kısa dönem ve yedek subay adayı olarak tercihler bulunmakta birini işaretliyorsunuz. Kısa dönem istiyenler kısa dönem 6.ay ı seçeceker.Uzun dönem yedek subayı.. Sınavda ki performasınız sınav sonucuna pek etkisi yok.Zaten kitapçıkta da üstü kapalı olarak yazıyor; Sınav sonrası Kara Kuvvvetlerini ihtiyacına göre yedek subay alınacaktır ibaresi mevcuttur. O yüzden sınava 1.gün 2 ve 3.gün girmek gibi hurafelere inanmayın.

    Test sınavından sonra da mülakata gidiyorsunuz.. Toplantı salonu gibi bir oda var 60-70 kişilik gruplar dahilinde içeri alınıyorsunuz. Mülakatta sorular toplu şekilde sorulur.. İlginç mühendislik dalları var adı aklımda olmayan; aranızda xxx mühendisi var mı? şehit ailesi, kardeşi askerde olan vs.. gibi.. Böyle biri varsa onu ayırıyorlar ona göre işlem yapıyorlar. Bu arada sınav'da size bir numara takıyorlar o numaraya göre işlemlerinizi yapıyordunuz..Daha doğrusu o numaraya göre sizi çağırıyordular..

    Sakın unutmayın Tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı snava girmeden önce hızlı bir şekilde giderin çünkü buna vaktiniz kalmayabilir.

    Bu işlemlerden sonra özgürsünüz ve 10 gün sonra sınav sonuçlarınız gece 00:00 dan itibaren bu saat gece 03:00 de olabilir ki 347'ler ne yazık ki 3 de açıklanmıştı ve o saatte kısa dönem mi yedek subay mı olduğunuzu ve nereye düştüğünüzü öğrenebiliyorsunuz.

    Sınav sonucu 9 Nisan gecesi açıklanır 12'sinde birliğinize teslim olursunuz.

    Bir hatırlatma; Sınava girecekler sabah erken vakit sınav merkezinde olursa 1.grup olarak bir süre bekledikten sonra saat 07:15 gibi içeri alınırlar. 1.grup alındıktan sonra ge gelenler ise 1.grubun sınav işlemleri tamamlandıktan sonra hemen hemen saat 11:10 gibi içeri alınırlar.

    Samsun'da Otobüsler Terminal'de son durak olarak yolcuları indiriyor ve sınav merkezi ise merkee giden yoldan bir sapak var ordan yukarıda kalıyor.Terminal- Sınav merkezi arası 10-15 dakika km olarak sanırım yaklaşık 6-7 km kadar..Biz sabah 05:00 gibi samsunda olduğumuzda otobüs firmasının ücretsiz servisi o saatte dolmuş yok diye bizi oraya kadar bıraktı. Bilgiler Samsun için geçerli olup üç aşağı beş yukarı diğer il ve ilçeler ile aynıdır diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca Samsun'da sınava girecekler, saç -sakal-bıyığa bakmıyorlar benden söylemesi.

    Umarı yardımcı olabilmişimdir

    yazı için sağ ol bende samsunda sınava girecem
    aralık la nisan arasında yoğunluk açısından fark olur sanırsam
    arabayla gidicem büyük ihtimal park sorunum olmaz İNŞALLAH

    Yoğunluk elbette olacaktır.Sonuçta he dönem belirli sayıda asker gidiyor. Nisan'da Karadeniz bölgesinden 400 gider Ağusts da 330 gider pek ahım şahım fark olacağını sanmıyorum..Park sorunu olmaz merak etmeyin ama sabah erken saatte orda olun derim

    samsunda sınava girilecek yer nasıl bir yer
    çevresinde araba park yerleri mi var arazi mi var ?

    JETAACK arabamız var diyosun gizliden gizliye...

    Mercedes C180 mi BMW 3.20d mi?

    yok ya fiorino var :)
    taksitle aldıydım :)


    Hayırlı olsun güzel kardeşim benim.

    Kazasız belasız iyi günlerde kullan.

    Eyvallah sağ olasın :)
    Herkese Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin :)
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.