Şimdi Ara

351. Dönem DİYARBAKIR ASAL Blg. Bşk. K.lığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi MEBS Okl. ve EM K.lığı
    MAMAK ANKARA

    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2013
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri DİYARBAKIR ASAL Blg. Bşk. K.lığı
    DİYARBAKIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 11 Nisan 2013; 11:17:10 >



  • Arkadaslar dagitim oluyor mu burada? Merkezde mi kaliyoruz? Daha once giden veya tanidigi yapan var mi?
  • Bende aynı önce mamak sonra diyarbakır asal... sordum soruşturdum dağıtım olmayacak diyarbakırın merkezinde olucaz çok rahat yapıcaksın dediler, bi arkadaşımın babası asker, bilgi sağlam yani :)
  • PM attim telefon numarami bakarsin ;)
  • Diyarbakır ASAL Blg. Bşk'lığı Güneydoğu Anadolu bölgesi askerlik şubelerini kapsayan ASAL birimidir. Çevrede bulunan Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illerinin ve bağlı ilçelerin asker alma şubeleri, bu birime bağlıdır. Görevli askerler Diyarbakır'daki merkeze gelir ve orada vasıflarına göre çevre illere ve ilçelere dağıtılır. Siz oraya gittiğinizde görev yeriniz daha öncesinden belirlenmiş olacaktır.

    Benim dönemimde 35-36 kısa dönem olarak ASAL bölge başkanlığına gönderildik. 9'umuz merkezde görev yaptı, diğer arkadaşlarımız çevre il ve ilçelere dağıtıldı. Merkezdeki koşullar ve o zamanki komutanlarımızın bize olan tutumu gayet iyiydi. Ancak bazı ilçelere gönderilen arkadaşlarımızın koşulları biraz ağırdı.

    Bizden sonraki dönem içerisinde başlatılan ASAL birimlerindeki sivil yapılandırma nedeniyle, Lice, Cizre, Nusaybin, Uluderegibi ilçelere asker gönderimi durmuştur. Başka bir deyişle sevk edileceğiniz en kötü askerlik şubeleri kaldırılmıştır. Görev yeriniz büyük ihtimalle Diyarbakır ya da Urfa Merkez olacaktır ki iki yerin de koşulları iyidir.

    Güvenlik konusunda kaygılanmanız gerekmiyor. Biz Diyarbakır'da rahatça dolaşabiliyorduk. Asker olduğumuzu herkes biliyordu. Buna rağmen herhangi bir olay yaşamadık. Oradaki halkın, esnafın bize olan tutumu gayet iyiydi. Sevkiyat olduğu zamanlarda da askerler korumalı askeri konvoylarla yolculuk ediyordu. Ancak yukarıda bahsettiğim gibi askeri konvoyla yolculuk etmeyi gerektiren askerlik şubeleri kapandı bile.

    Bu arada acemi birliği sonunda sevkiyat için bize bir yazı verilmişti. O yazıda kolordu içerisinde bulunan KTM (Kabul Toplama Merkezi) birimine gitmemiz gerektiği , sevkiyatımızın oradan yapılacağı söyleniyordu. Askerlik şubeleri için bu geçerli değildir. Kabul toplama merkezine gitmeden doğruca Askerlik şubesine gitmenizi tavsiye ederim çünkü KTM kalmak isteyeceğiniz bir yer değildir.

    Diğer sorduğunuz sorulara net bir cevap veremem, başınızdaki komutana göre koşullar değişecektir. Çok sert komutanlar da var, çok gıcık komutanlar da var bunların yanında babacan, iyi niyetli, kafa dengi komutanlar da var. Bizim zamanımızda Kıta komutanı Başçavuş gayet iyi biriydi, bizden 1 ay sonra tayini çıktı. Bildiğim kadarıyla onun yerine gelen komutan biraz sert.

    Geceleri sabit 2 saat; gündüzleri iki günde bir 2 saat nöbetimiz vardı. Nöbet düzeni 4 saat -2 saat olarak günlük değişiyordu. Sabahları, öğlenleri, akşamları, hafta sonları içtima yapılır. Günde 4-5 içtima olur, günlük görev dağılımı yapılır.

    Sabahları "ordu jimnastiği" olarak bilinen spor hareketleri zorunlu olarak yapılır. Bunun yanında merkezde olduğumuz için halı saha maçı yapma, pinpon, voleybol oynama imkanlarımız vardı.

    Sonuç itibariyle en kötü askerlik bile altı ayda bitiyor, en iyi askerlik bile sivil hayata benzemiyor. Bu nedenle çok kaygılanmayın. Başka sorularınız olduğunda tekrar iletişime geçebilirsiniz.

    Hayırlı teskereler dilerim.




  • Usta birliğim diyarbakır askeralma bölge başkanlığı burası hakkında güncel bilgi verebilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xbreakx

    Arkadaslar dagitim oluyor mu burada? Merkezde mi kaliyoruz? Daha once giden veya tanidigi yapan var mi?

    Hocam merhabalar sen burda askerliği yaptın sanırım bana bilgi verebilir misin genel olarak ne yapıldığını görevleri çarşı izni olanakları ve oranın sıkıntılarını pmde attım. Teşekkürler şimdidenn.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stoneman

    Usta birliğim diyarbakır askeralma bölge başkanlığı burası hakkında güncel bilgi verebilirmisiniz

    Hocam benimde burası çıktı sen bitirdin sanırım askerliği naptın nasıl bir yer bilgi verebilir misin?
  • Gidip dönen arkadaşlar güncel bilgi paylaşabilirler mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.