Şimdi Ara

35,000TL'ye kadar hangi otomobil alınır? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
24.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BasriAlper


    quote:

    Orjinalden alıntı: hlkkln

    subaru impreza ... evrekaaaaa?

    Cidden EVREKA oldu sonunda. :) Sağol arkadaşım.

    Sanırım sonunda fiyat/performans otomobilini bulduk.
    Umarım ileride mutlu kalmaya devam ederim.
    Herkese kazasız ve belasız günler dilerim.

    Tabii ki "hlkkln" arkadaşım, bana bu fikri verdiğin için sana da ÇOK TEŞEKKÜRLER.


    hayırlı olsun arkadaşım. kazasız belasız, iyi günlerde binmek nasip etsin allah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspcü -- 30 Eylül 2007; 1:12:46 >
  • BasriAlper hocam impreza'da karar kıldığına inan sevindim hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 30 Eylül 2007; 1:33:49 >
  • hayırlı olsun güle güle kullanın...

    Allah kaza bela vermesin... güzel bir araç seçmişsiniz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: levent14

    malesef özellikle esp ve vsa gibi sistemler üst donanımlarda mevcut





    Avrupa'da(örneğin Belçika'da) ESP gibi sistemler opsiyon değil.Bizim piyasadaki arabaları inceliyorum, en ufak şey bile opsiyon olumuş...
  • ABİCİM BİDE HONDA CİTY ELİTE OTOMATİK VİTESİ İNCELE İSTERSEN KARARINI SEN VER.FİYATI SENİN BÜTÇENDEN AŞAĞIDA HEMDE
    Bİ İNCELE DERİM BEN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kavaklı_alper

    ABİCİM BİDE HONDA CİTY ELİTE OTOMATİK VİTESİ İNCELE İSTERSEN KARARINI SEN VER.FİYATI SENİN BÜTÇENDEN AŞAĞIDA HEMDE
    Bİ İNCELE DERİM BEN

    hocam hiç yazılanları okumuyormusunuz yaaa
    basri hocam kaporayı saymış artık imprezaya


    basri hocamdan artık kullandıkça tecrübelerini yazmasını bekleyeceğiz
  • Basri hocam ne kadara anlaştınız?Aracın özellikleri nelerdir?
  • hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 4 Ekim 2007; 14:26:33 >
  • kia cerato advance çok iyi bir kampanya varbayisene uğrasan iyi edersin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yengeç kazım

    kia cerato advance çok iyi bir kampanya varbayisene uğrasan iyi edersin


    almış hocam almış: impreza almış arkadaş.
  • kesinlikle doğru tercih, sırf impreza demek için üye oldumki sen işi bitirmişsin, devamında yorumlarına devam edip bilgilendirirsen sevinirim
  • walla yazmadan edemicem
    düşünüyorumda bazen basri hocam ne iradeli bir adammış.walla çoğu insan onun gibi iradeli değil.zayıflıktan herhalde en iyisini alayım diye borçlanıp araba alıyoruz.sonra borça batıp mutsuz oluyoruz.niyeki yani walla
    walla 35 kaada araba alıcam ve borçlanmıcam dedi ve öyle yaptı.gaza gelmedi.ayağına göre yorganını uzattı.yani ne diyeyim helal basri hocam sana.seni tebrik ediyorum
    umarım imprezanı almışsındır.onuda bilmiyoruz yaaa
    aldıysan bize birşeyler yaz.naptın nasıl gidiyor araba filan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 7 Ekim 2007; 1:30:52 >




  • merak ediyoruz yorum ve görüşlerinizi..
  • Yeni İmpreza'nın forumdaki ilk sahibi sizsiniz,fotoğrafları ile beraber ayrıntılı yorumlarınızı bekliyoruz.İmpreza'yı ben de çok beğeniyorum.
    Hayırlı olsun.
  • hocam birşey ilave edicem
    basri hocam test sırasında imprezanın yakıt tüketimi biraz fazla geldi demiş
    bence imprezanın yakıt tüketimi kesinlikle yüksek değil hatta düşük bile
    çünkü bu hafta mazda3 ile skoda octavia kullandım.ikiside otomatik vitesdi.mazda3 10.5lt civarında yaktı.octavia 11lt civarında yaktı.
    imrezanın AWD olduğunu düşününce bence yakıt tüketimi yüksek değil hatta aynı segmentte olanlara göre AWD olmasından ötürü daha az.
    bazı arkadaşlar impreza çok yakıyor demişler bence yanlış.basri hocamın testine göre impreze yakıt tüketimi çok normal
    bence bir test etmek istiyorum imprezayı.test edip bende yazarım buraya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BasriAlper

    Öncelikle yardımcı olmak isteyen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Bu forum sayesinden haberdar olduğum Subaru Yeni Impreza'yı bayisinin çok yakın ilgisi sayesinde iki farklı test sürüşü sonunda yaklaşık 140 km boyunca test etme şansı buldum.
    İlk testi anadolu yakasından hareket ile TEM yolundan beylikdüzüne kadar gidip dönerek yaptık. Bu parkur köprü girişlerinizde yaşadığımız yoğun trafik dışında daha çok şehirdışı yolculuğu tarzında idi.
    İkinci testi yine anadolu yakasında kadıköy, üsküdar ve boğaz yolu ile ikinci köprüden avrupa yakası ve boğaz yolu ile yeniköy, beşiktaş ve birinci köprüden dönerek yaptık. Bu parkurda daha çok trafiği olan sehirçi trafiği şeklinde idi.

    Test sürüşü ve incelemeler sırasındaki izlenimler şöyledir;

    1. Impreza dış tasarım olarak güzel bir otomobil. Kaporta, kapı, motor kaputu, bagaj kapağı gibi yerlerde malzeme, boya ve işçilik olarak oldukça tatmin eden bir yapısı var. Yerden yüksekliği yeterli. Hondalar gibi 4 kişi olduğumuzda hafif kasislerde altını sürtme eğilimine girmedi. Impreza'dan önce test ettiğim ve çok benzer olan Hyundai i30 ile benzer tasarımda ama bence i30'dan çok daha olgun ve sağlam bir yapıya sahip.
    2. İç mekanda malzeme ve işçilik için rahatlıkla ortalamın üstünde denebilir. Zevkler değişseda bana göre içi mekanda kullanılan malzeme, işçilik ve tasarım benim hoşuma gitti. Ön konsol ise sade ve hoştu. Ben beğendim. Bir test sürüşünde 4 kişiydik ve hepimizde oldukça rahattık. Arkada oturanlar ise kesinlikle bir rahatsızlık duymadıklarını söylediler. Ancak arka koltukta 2 kişi uzun yolda rahat eder, 3 kişi pek rahat etmez. Ama benim kriterim uzun yolda 4 kişinin rahat edebileceği bir otomobil almak olduğundan rahatlık ve konfor anlamında bir kusur bulamadım.
    3. Motoru 1500cc 107ps olan ve otomatik vitesli bir modelini kullandım. Kullandığım tüm otomatik vitesli otomobillerde olduğu gibi düşük devirlerden yüksek devirlere çıkarken düz vitesliler kadar seri değil. Bu anlamda diğer otomatik vitesliler ile karşılaştırınca bir dezavantajı kesinlikle yok. Hatta birçoğundan iyi. Bazıları daha yüksek güçte olmasına rağmen bana daha sağır gelmişlerdi. Mesela, impreza'dan önce i30 kullanmıştım. i30 daha güçlü motora sahip olmasına rağmen daha sağır bir araç. Impreza'nın otomotik vites geçişleri sessiz ve sarsıntısız, bu anlamda başarılı bir şanzıman kullanılmış anlaşılan. Yokuş yukarı ve 4 kişi ile yaptığım testlerde otomatik vites ve 1500cc olmasının herhangi ciddi bir olumsuzluğunu görmedim. Toyota corolla'nın dizel motoru ve multimode vitesi olan modeli impreza'dan kesin çok daha kötü ve sağır idi.
    4. Yakıt tüketimi üzerinde en çok durduğum konuydu. Zaten bu nedenle sağolsun subaru bayileri bana sadece şehiriçinde dolaşacağımız ikinci bir test ayarladılar. İlk testimiz TEM yolu üzerinde, 2 kişi ve yaklaşık 110 km sürdü. Bu şehirlerarası yolculuğa benzeyen parkurda ortalama tüketim olarak yol bilgisayarı 6.8 lt gösteriyordu. Ancak köprüye girişlerde yoğun trafiğe yakalandığımızı belirtmem lazım. İkinci test sürüşünde ise otomobilde 4 kişiydik. Çok ciddi trafik sıkışıklıkları yaşamasakta hızımız hiçbir zaman 100 km/h üzerine çıkmadı. Bu yaklaşık 60 km'lik ikinci test sürüşü sonunda ortalama yakıt tüketimi olarak yol bilgisayarı 9.2 lt gösteriyordu. Bizimle birlikte olan subaru satıcısı aracın sıfır olduğunu ve 10.000 km'lre yaklaştıkça bu yakıt tüketimin düşeceğini ama çok yoğun trafik ve yüksek süratli yolculuklarda kesinlikle 10-12 lt arasında olacağını bahsetti. Korktuğum gibi değildi ve yakıt tüketimi bence makuldü. Yakıt tüketiminin yüksek olmasını dört tekerlekten çekişli olmasına bağladılar. Dört tekerlekten çekişin verdiği yol tutuştaki güvenlik ve rahatlığa 100 km'de 1-2 litre daha fazla harcanabilir dedim.
    5. Senede en ay 6 kere uzun ve virajlı yollarda araç kullanan ve başından tatsız bir kaza geçmiş biri olarak en önem verdiğim konu güvenlik idi. Bu fiyatlarda otomobillerde ESP ve VSA gibi donanımlar pek bulunmuyor. 40.000 TL'ye çıktığınızda ancak bu tip güvenlik donanımları olan modeller var. Internette yaptığım araştırmalarda okuduğun yazılarda dört tekerlekten çekişin ESP ve VSA gibi özelliklerden çok daha iyi olduğu ve değişik yol koşullarında ve sürüş tekniklerinde daha geniş kapsamda avantajları olduğunu okudum. Tabii bunu test etmesem olmazdı. İlk test sürüşüm sırasında bazı dönemeçlere 90-120 km gibi hızlarda girdiğimde yol tutuşun cidden çok mükemmel olduğunu gördüm. Sanki impreza yol örümceği gibi olmuştu. Çok hoşuma gitti. Daha önce test ettiğim hyundai i30'da ESP yoktu ve daha düşük hızlarda önden kaymaya meyilli olduğunu görmüştüm. Tasarım ve şekil olarakta impreza'ya en çok benzeyen aracın Hyundai i30 olması nedeni ile yol tutuşta ve konfor açısından bu kadar fark beklemiyordum açıkçası. Impreza yol tutuşta ve konfor açısından beni daha fazla memnun etti. Impreza ile derler ya kendinizi "yol örümceği" olmuş gibi hissediyorsunuz, o kadar başarılı açıkçası.
    6. Kabin içinde ses anlamında kasislerde ciddi bir ses yok. Beklentimin ve denediğim bir çok otomobilin altında. Düşük devirlerde motor sesi olsa da çok fazla değil. Yüksek hızlarda motor sesi herhangi bir rahatsızlık verecek boyutlarda değil. Zaten denediğim tüm otomobillerde düşük devirlerde motor sesi vardı, o yüzden Subaru Impreza'nın bu ortalama da olduğunu ve makul seviyede olduğunu söyleyebilirim. Motor devri arttıkça bu ses azalıyor. İlginçtir, 120 km üstünde kesinlikle aynı sınıftaki araçlardan çok daha sessiz bir otomobil oluyor. Zaten bayinin satıcısıda bu modelin eski impreza'lara göre daha yumuşak süspansiyona sahip olarak üretildiğini ve biraz daha konfor özelliklerine önem verdiğini söylemişti. Haklıymış.
    7. Anladığım kadarı ile servis yaygınlığı ve yedek parça fiyatları bu otomobilin en zayıf yönü. Bayinin satıcısı olan arkadaş bana servislerin hızla sayısının arttırılmaya çalışıldığı ve yedek parça konusunda bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Yaşamayınca bilinmez tabii ama, bana Türkiye'de nerde olursa olsun yolda kalırsanız size en kısa zamanda ulaşak gezici servislerinin olduğu söylendi. Yedek parça fiyatları ve servis/bakım ücretleri birçok alman otomobilinin altında. Bu anlamda da kabul edilebilir bir durumda. Ancak, aklımı kurcalayan sadece servislerinin diğerleri kadar çok yaygın olmaması oldu. Cebimdeki paranın tam anlamıyla karşılığı olduğunu düşündüğüm bu otomobilin bu kusurunu da yaşayarak göreceğiz artık. (aslında 6 senedir kullanmakta olduğum otomobilde kaza yapmadığım süre içinde uzun yolda herhangi bir sorun yaşamadım bu güne kadar, ilginçtir sorunlar hep daha çok şehiriçinde kullandığım zamanlarda olmuştu, subaru'nun da sağlam bir otomobil olduğunu düşünüyorum)

    Arkadaşlar, kimse yanlış anlamasın. Ben Subaru satıcısı filan değilim. Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerimdir. Sizler gibi otomobil sahibi olma peşinde koşuyordum. Tabii ki, cebimdeki paraya uygun ve cidden hoşuma giden bir otomobil bulmuş olmanın keyfi ile belki bazı yerlerde abartmış olabilirim.

    Sonuçta, kaporamızı verdik. :) Teslim edileceği günü beklemeye başladık. :)
    İnşallah, yakın bir zamanda metalik gümüş RK donanımlı 1.5 motor ve otomatik vites Subaru Yeni Impreza sahibi olacağız. Darısı otomobil sahibi olmak isteyenlerin başınıza.

    Herkese tekrar çok teşekkür ederim.


    Öncelikle hayırlısı olsun ama bana bu yazı çok profesyonel geldi..




  • Merhaba arkadaşlar,

    Forum ile fazla ilgilenemiyorum. Hafta içi iş gereği bilgisayar kullanıyorum. Evde ise pek bilgisayar kullandığım söylenemez, belki bir hafta içinde 1 veya 2 saat internete bakıyorumdur. Öğle arasını fırsat bilip forumda ne tür konular var diyerek incelerken sizlerin yazılarını okudum ve bir cevap gereğini hissettim.

    Subaru impreza olarak tercihimi belirlediğim otomobilimi satışı için anlaşmayı yaptım. Yani satın alacağım otomobil kesinleşti. Ancak teslimatı bayramdan sonrasına ve günü belirsiz bir zamana kaldı. Bu açıdan otomobilimi teslim almış değilim ve sizlere bu anlamda bir bilgi veremiyorum. Elbette otomobilimi teslim alıp ve sonrasında bende kesin bir fikir oluşturacak kadar kullandıktan sonra tecrübelerimi sizlerle imkanlar ölçüsünde paylaşabilirim.

    Saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BasriAlper

    Merhaba arkadaşlar,

    Forum ile fazla ilgilenemiyorum. Hafta içi iş gereği bilgisayar kullanıyorum. Evde ise pek bilgisayar kullandığım söylenemez, belki bir hafta içinde 1 veya 2 saat internete bakıyorumdur. Öğle arasını fırsat bilip forumda ne tür konular var diyerek incelerken sizlerin yazılarını okudum ve bir cevap gereğini hissettim.

    Subaru impreza olarak tercihimi belirlediğim otomobilimi satışı için anlaşmayı yaptım. Yani satın alacağım otomobil kesinleşti. Ancak teslimatı bayramdan sonrasına ve günü belirsiz bir zamana kaldı. Bu açıdan otomobilimi teslim almış değilim ve sizlere bu anlamda bir bilgi veremiyorum. Elbette otomobilimi teslim alıp ve sonrasında bende kesin bir fikir oluşturacak kadar kullandıktan sonra tecrübelerimi sizlerle imkanlar ölçüsünde paylaşabilirim.

    Saygılar.


    elinize geçince şöyle iç dış detayları resimlerini de koyarsınız umarım.




  • Resimler nerde kaldı uzun zaman oldu
  • noldu basri hocam aracı teslim aldın mı? bayramdan sonra derken kurban bayramı mı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.