Şimdi Ara

344 TL Osmangazi köprüsü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
1
Favori
47.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
251 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    İzmit körfezinin birbirine en yakın 2 burnu arasına 1km köprü yap, devlet kasasından köprü maliyetinin 50 katını hortumla ve bunun adına "zaman satıcılığı" de. Zeka fışkırıyor be!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuşulması gereken asıl konu buyken "zaman satışı" deyip konuya kendi ihtisas alanımdan baktım demek nedir anlamış degilim

    petrol ile ilgili f-t prosesinide akaryakıt fiyatı hesapladıgı için ekledim biraz düşünsün diye ..

    sorulması gereken konuşulması gereken asıl meseleyi konuşmuyoruz fiyatlar kazık - zaman satışı veya körfezi dolaşmak üzerinden akaryakıt maliyeti ile bu absürdlüğü mantıklı hale getirmeye çalışıyoruz veya ağlanıyoruz

    tamam realite bu ama kabullenme arkadas !!

    dediğin gibi 1 km köprü nün maliyeti ne ? kac m3 beton kullandın demir kullandın işçi kullandın bir dökülsün gider kalemleri bakalım

    1 birim maliyetli köprü 50 birime satılır mı ? fiyat neye göre belirleniyor ? 1980 lerde yapılmış köprülr halen paralı . köprü maliyetini çıkardı millet parasını ödedi bunlarda aynı olacak . kendi topragında bir yerden bir yere gitmek için dünyanın parasını ödüyorsun . devlet yol yapmayacaksa ücretsiz bu vergiler nereye gidiyor


    ticaret yapan tarım hayvan ürünleri taşıyan sanayi ürünleri taşıyan ekonomiyi döndüren şirket veya şahıs ne diye bu absürd gereksiz gider maliyetleriyle uğrassın




  • sanki pavyonda iki tek atmış gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35plt35

    Benim teknik eleman olarak bakış açım; hiç bir yerde satılamayan zamanı satın alabilmen şeklinde. Alternatif yol var mı? Var... 1000₺ olabilir tabii ki. Zaman satın almak isteyen alabilir.

    Teknik konuşalım dedim ya, anlatalım.


    Ödediği ücretten anlaşılan arkadaşın geçiş yaptığı aracın sınıfı 5. Yani kontrol eder isek 6 dingil ve fazlasına sahip treyler. Halk tabiri ile TIR.



    En az yakan TIR ise Volvo. 24 lt/100 km.
    Shell'de motorin 6,30 TL.
    24 x 6,30₺ = 151,20₺ / (100km)
    Yani en az yakan TIR'ımız Volvo 1 km'de 1,51₺ yakacak. Bu dursun kenarda.


    Osmangazi geçişi 16,5 Km ve 11 dk. Hadi TIR ile 20 dk olsun.


    Alternatifi olan ücretsiz Devlet Yolu ise 100 Km ve 90 dk. Tır ile 120dk sürecektir.


    ŞİMDİ GELELİM HESABA...


    Osmangazi
    16,5km x 1,51₺ = 24,90₺ sarfiyat / 20dk

    Alternatif Yol
    100 km x 1,51₺ = 151,00₺ sarfiyat / 120 dk

    KAZANILAN KÂR
    151-25 = 126 ₺ yakıttan tasarruf. (En az yakan Treyler Volvoya göre minimum kâr. Başka markalarda kazanç artar.)
    120 dk - 20 dk = 100 dk (1sa 40dk) zamandan kazanç.



    Başa dönelim. Köprü ücreti 327₺ idi. Yakıt kazancımızı düşelim.
    327₺ - 126₺ = 201 ₺ efektif geçiş ücretimiz.
    Yani 201₺ karşılığında 100 dk (1sa 40dk) satın aldınız.


    Köprünün bakım ve işletme masrafları da mevcut. Yaptık, bitti değil.
    Teknik açıdan herkesin anlayabileceği şekilde izah etmeye çalıştım. Umarım anladınız.
    Eleştirir iken teknik açıdan bakmalı vesselam. Sadece siz değil herkes bu açıdan bakmadan yazmış konuya.
    Teknik açıdan cevap verecekseniz, kabülümdür.

    Sevgilerimle,
    İstanbul 1. Köprü de en az o kadar zaman kazandırıyor. Orasi 8.75 tl. Onu da "teknik" olarak aciklayin o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç kimse de şunu demiyor. Acaba körfezi dolanmak 300 km olsaydı o zaman fiyat ne olurdu ? Herhalde o zaman 500-600 tl falan olurdu..Allah'tan körfez daha uzun değil de fiyat böyle Yani körfezi dolanmaya göre neden fiyat biçiliyor ki çok saçma işte. Fiyat köprüye göre yapılır.
  • tsfirtina kullanıcısına yanıt
    
    Aynen dediğiniz gibi. köprünün yapıldığı yerde körfez kıyıları 1,5 km aralıkta 2 sütun dikilebilecek kadar yakın. Bu coğrafi imkan sayesinde 2 sütunlu bir köprü yapılabiledi. Eskihisar arabalı vapur hattında körfez açıklığı 8km, fakat ana güzergaha cok daha yakın. Eskihisar hattına yapılacak köprü OGazi'nin çok fazla katı maliyetli olurdu. 1,5 km aralıkla körfezin en düşeş bölgesi bu köprü için kapatıldı, düşük maliyetle yapıldı ve bu fahiş fiyatlar ve hazineden garanti ödemeler ile halka fatura edildi.
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Sürüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35plt35

    Sürüm.
    Devlet işportacı gibi yani; günde 100 don satacaksa tanesi 5TL, 2 don satacaksa tanesi 200TL.
  • Bilmeden konuşunca böyle oluyor. Otoyollar verilmesi gereken mecburi hizmetlere dahil değildir. Bu sebeple ücretlidir. Alternatif yolun var, onu kullanabilirsin. Körfez etrafından senin A noktasından B noktasına gitmeni sağlamış mı? Sağlamış. Biraz gezerseniz görürsünüz otoyollar diğer dünya ülkelerinde nasıl. Zira anlamak istemiyor, laf ebeliği ile eleştirmeye çalışıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Otoyollar Amerikan kapitalizminde ücretlidir, burası Amerika değil. Şark kurnazlığı ile Amerikan kapitalizminin sentezini yaparak fahiş fiyatları masum göstermek için 10 takla atıyorsun ama böyle kazıklar cok sürdürülemez; eninde sonunda bir yerden patlar sen de eleştiri, otoyol, vs hikayelerini artık kendine anlatırsın.

    AKP destekçisi ama mantıklı, eğitimli, çalışkan ve akıllı kişiler dahi bu OGazi fiyatlarının kazık olduğunu kabul ediyor ve kendilerinin de kullanmadığını söylüyor. Hoş, bu köprü saçmalığını farkedebilmek için cok akıllı ve eğitimli olmaya da gerek yok.
  • Anlamamakta ısrarcısın, anlamak istemediğin için lütfen muhabbeti sonlandıralım. Ben trafik muhendisiyim ve sana teknik anlatamıyorum. Lütfen bu mesajıma artık cevap verme. Sen bildiğine inan. En kapital karşıtı ülkelerden biri olan İsveç sınırında bulunan Oresund köprüsü ücretlerine bakarsın bir ara. Ben teknik incelerken sen ajite edip, demagoji yapmaya çalışıyorsun. Körfez yolunu kullan. Hayatta başarılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35plt35

    Anlamamakta ısrarcısın, anlamak istemediğin için lütfen muhabbeti sonlandıralım. Ben trafik muhendisiyim ve sana teknik anlatamıyorum. Lütfen bu mesajıma artık cevap verme. Sen bildiğine inan. En kapital karşıtı ülkelerden biri olan İsveç sınırında bulunan Oresund köprüsü ücretlerine bakarsın bir ara. Ben teknik incelerken sen ajite edip, demagoji yapmaya çalışıyorsun. Körfez yolunu kullan. Hayatta başarılar.
    Zaten körfezi veya arabalı vapuru kullanıyorum yani senin şu Fırsatçı Düzenbaz Köprüne ihtiyacım yok; bunu bil öncelikle. Utanmaz köprü kazığını yemeden, arabalı vapurda kitap okuyup kahve içerek deniz havası soluyarak geçiyorum körfezi.

    Yerin altından girip üstünden çıkan 8km'lik Öresund Köprüsü ile 1,5 km'lik OGazi'yi bir mi tuttun? Bir de Trafik Mühendisi olacaksın!
    Havadan çekimlerde bile kadraja ancak sıgan bu dev köprü ile OGazi 'yi mi karşılaştıyorsun?

    344 TL Osmangazi köprüsü


    Oresund'dan HGS kartıyla geçiş ücreti otomobil için €23, senelik €43 abonman kartı almak şartıyla. (kaynak:https://www.oresundsbron.com/de/preise#!) Ayrıca h.içi 17:00-24:00 arası ve h.sonları, köprüden 6 saat içinde gidiş geliş yaparsa SmutTursrabatt denilen indirimle bu €23, €14'e iniyor. Danimarka'da yasal asgari ücret yok fakat kişi başı ortalama geliri brüt €4.830; Almanya ortalaması €3.572'e orantı ile danimarkada asgari saat ücreti €12.2 yani bahsettiğin Oresund'dan otomobil geçiş ücreti bir saatlik asgari ücretin 2 katı ve burada ülkeleri birleştiren, demiryolunu da içeren 8 km'lik bir köprüden bahsediyoruz. Senin öve öve bitiremediğin OGazi ise bir körfezi birleştiren, demiryolsuz 1,5 km'lik bir köprü. Türkiye'de asgari saat ücreti brüt 11,5TL. Binek oto geçiş ücreti? 103TL yani saatlik asgari ücretin 9 katı, 1,5km'lik bir asma köprü için! Daha fazla muhabbete bence de gerek yok. Heh teknikmiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 25 Mart 2019; 16:58:41 >




  • Evet, anlıyorum. Teşekkürler. Görüşürüz o zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elinize sağlık. Guzel anlatmissiniz. Trafik muhendisi olmasam da siradan vatandas olarak anladim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Bu OGazi'yi herkes sadece ilk açıldığı günlerde kullandı ki o da bedava olduğu için. Ücret kazık olduğundan hardcore AKP'ciler dahi bu köprüden öcü gibi kaçıyor.

    Trafik Mühendisi arkadaş, OGazi bu kazığı makul göstermek için kapitalizm karşıtı Oresund da ücretli diyerek İskandinavya ile kıtasal Avrupa'yı birbirine bağlayan 8km'lik denizin altından girip üstünden çıkan, dünyanın en maliyetli köprüsünü örnek verdi fakat o köprünün dahi geçiş ücretleri Danimarka 'daki asgari ücretin 2 katı. km başına maliyet hesabı yapacak olursak: Oresund'da km başına geçiş ücreti saatlik asgari ücretin 4'te 1'i yani Oresund'da her 1 kmde asgari ücretli biri sadece 15 dakikalık mesaisini harcıyor. Aynı hesabı OGazi için yaparsak; OGazi'de her 1 kmde asgari ücretli biri 6 saatlik mesaisini harcıyor! Hah Trrafik Mühendisi "zaman" hesabı yapıyordu,bir de bu açıdan zaman hesabı yapsın bakalım!




  • Arabalı vapur akar. Dolar euro üzerinden ihale yapıp vatandaşa kazığı sokanların köprüsünden geçmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    3 dakikalık zevk için 103 TL ödeyeceğime 45 dk deniz havasını tenefüs ederek, kitabımı okuyup kahvemi içerek arabalı vapurla 50-55TL'ye geçerim. Zaman satıyorlarmış, heh.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: die_caprio

    Benim vergimle yapılan köprüden yine paramla geçiyorum :)
    Ve kârı da özel bir şirkete gidiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue spirit

    senin verginle yapılmadı. Çünkü köprüyü devlet yapmadı. cahil cahil yazmak ne güzel di mi.
    Hocam kamu bankalarından kredi alınmış, sonra da geçiş garantisi verilmiş. Risksiz yatırım. Yani bizim paralarımızla oluyor.
  • Hehe konu ücretli olması değil ki. Zaten beleş otoyolumuz yok ki çevreyolları hariç...BURADA MEVZU ÇOK ÇOK ÇOK AMA ÇOK ÇOK PAHALI OLMASI !!!!

    HEr yerde ücretliymiş de .. İyi başka ülkelerdeki ücretlerin onların asgari ücretine oranı neymiş ????
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.