Şimdi Ara

335. DÖNEM(AĞUSTOS-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.025
Cevap
9
Favori
705.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar hepinize şimdiden hayırlı tezlereler... Karanet olayına gelince dün abime sordum kendisi binbaşı dedim karanet olayı nedir daha önceden öğrenebilirmiyiz bana yok öyle bişey dedi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drakan

    devrelerim 9u 10 a bağlayan 10u 12 ye bağlayan sonra hepsi 12 ye bağlanan sapık bir tarih ilişkisi yok.

    izin kağıtlarınızda açıkca yazıyor 10 ağustos 2010. ne 9 ne 11

    10 ağustos salı günü sınav sonuç sistemini mesai başladığında görevli subaylar bunu internete açarlar.

    10 ağustos 2010 salı günü sabahı 09:30 da sistemi açarlar. herkes öğrenir.



    Devrem gecen donem gece 12'ye varmadan acilmis.Mesai saatinde degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slgnizam

    Herşey iyi güzelde. Merak ediyorum benim gibi evli olanlar da var mı? Yapılacak askerlikk değilde, sanki 17 aylık oğlumun ve eşimin hasreti zaman geçirmeyecek gibi geliyor. Onlara belli etmiyorum ama benim için zor olacak. 335. dönem arkadaşlar şimdiden hayırlı teskereler.



    bende aynı dertten muzdaripim benimde 6 aylık kızım var allah sağlık versinde eşimle kızıma başka birşey istemiyorum. allahım bize ve bizim gibi eşini çocuğunu bırakanlara yardım etsin inşallah onlara yakın biryere düşeriz
  • ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN LUTFEN YARDIMCI OLSUN;

    - Benım ayakkabı numaram 39 ..cok kucuk yanı..ben sivil hayatta ayakkabı bulurken zorlanıyorum..askerde 39 numara bot nasıl bulacam??? varmıdır?* bu sorunu nasıl çozebiliirm??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memurasker

    ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN LUTFEN YARDIMCI OLSUN;

    - Benım ayakkabı numaram 39 ..cok kucuk yanı..ben sivil hayatta ayakkabı bulurken zorlanıyorum..askerde 39 numara bot nasıl bulacam??? varmıdır?* bu sorunu nasıl çozebiliirm??


    Zaten 2 numara buyuk alin diyorlar tabanlik koyacagin icin.41 numarada bulursun heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memurasker

    ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN LUTFEN YARDIMCI OLSUN;

    - Benım ayakkabı numaram 39 ..cok kucuk yanı..ben sivil hayatta ayakkabı bulurken zorlanıyorum..askerde 39 numara bot nasıl bulacam??? varmıdır?* bu sorunu nasıl çozebiliirm??

    devrem zaten 39 numara alırsan ayağını cok sıkar sana tavsiyem mutlaka 40 numara al burda coğu arkadaşımız 1 numara büyük alacak botlarını
  • sanada devrem bende bizimkileri kıramadım yoksa yapmıcaktım iyi eğlencelerr
  • en iyisi 40 numara alıp..tabanlık koymak sanırım..inşallah bir sorun cıkmaz ya...tskler devrelerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umitvar


    quote:

    Orijinalden alıntı: DOĞANSERİOUS


    quote:

    Orijinalden alıntı: frtmmk


    quote:

    Orijinalden alıntı: temhaulu

    arkadaşlar herşey yazılmış bu forumda ama kimse ramazan ayından bahsetmemiş . acemilik dönemimiz oruç dönemine denk geliyor ne yapıcaz oruç tutabilirmiyiz acaba. eğer tutarsak nasıl bir işlem oluyor. daha önce tecrübeleri olan arkadaşlar bilgi verebilirmi...

    Daha önce 15 ay askerlik yapan bir arkadaş sahur ve iftar için yemek veriyolar demişti.Bir liste yapılmış kim ne vakitte yemek isterse yiyebiliyomuş.Hem sahur hemde normal saate yemek kahvaltı olacak sanırım.Ama bu sıcakta ve acemilik koşullarında bu sene oruç tutmamak sanırım daha iyi.Durmu müsait olmayanlar için oruç tutmak farz değildir.


    doğru söylüyorsun tutmak şart deil askerde çünkü hür olmayacağız orda ama ben başlarda den,iyim diyorum bakalım nasıl olacak ona göre hareket ederiz denemekte fayda var.


    Merhaba arkadaşım, biraz önce bir asteğmen arkadaşımla konuştum, o da acemiliğini Tuzla da yapmıştı, oruç tutulabilir diyor, o kadar da kasmıyorlar diyor. Yani nasıl inşaatta çalışan biri oruç tutuyorsa asker de gayettabi
    tutabilir ama tabi ki de din vicdan işidir. Kişi ben tutamam diyorsa, tutmaz. Dediğiniz gibi orada hür olmama durumu var. Sahur ve iftarlar çıkıyormuş. Tuzladakiler cuma namazlarını da kılabiliyorlarmış Kışla içerisindeki camide.





    bence bu oruç olayıda yerden yere göre değişiyor inşallah tutacak arkadaşlar rahat rahat tutarlar oruçlarını. bende deniycem tutmayı. ben bi hocadan duymuştum durumu iyi olan arkadaşlar tutamazsa günlük olarak hesaplanıyormuş bi fakire para veriliyormuş. isterseniz bi hocayla görüşün. allah hepimize yardım etsin.




  • karanete baktımdır sistem ordada açılmıyormuşş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Au

    quote:

    Orijinalden alıntı: samuelson

    Beyler karanet'e erişim imkanı olan var mı acaba? Belki de belli olmuştur. Bakmak lazım.


    Erişimi olan bir arkadaşımız olsa bile, bu bilgiyi paylaşmayacaktır diye düşünüyorum. Malum TSK'nın kendi bünyesindeki intranet ve dışarı bilgi sızdırıldığında, sızdıranın hangi suçlardan hüküm giyeceğini az-çok tahmin edersiniz.

    Ama evet, şu an herşeyimiz bellidir, sadece bekliyoruz.


    askerlik beklemekten ibaret zaten




  • Arkadaşlar bu 10 unda sizin yerler belli olacak 12 sinde teslim mi olacaksınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linkinpark34

    sağolun...3 gün kaldı bilgisayarın başından ayrılamıyorum...okumadığım forum kalmadı..

    geçen yıl bende senin durumundaydım dostum. yalnız değilsin. eminim nisan dönemi de ondan önceki aralık dönemi de sizin yaşadıklarınızı yaşadı. elinden geldiği kadar sakin ol. umudunu koru. inşallah hayırlısı ile yapar gelirsiniz




  • Tertipler ben de normalde 46 giyiyorum. Birliğe girdiğimde bana 47-48 numara bot verecekler mi? Eğer kabul ediyorlarsa burdan 70 liraya alıp götürsem mi?
    Botları bir numara mı iki numara mı büyük alalım?
  • bende 41 giyiyorum bugün scholl tabanlık alıcam medikalden ve birlikte 42 numara alıcam olur heralde bu arada benim sorum arada kaynadı..
    -ranzalarda şimdiden belli demiş arkadaş ben üst ranzada bi keresinde düşmüştüm kötü bi şeklde o yüzden yatmam zor olur.. bunun için yerimi değiştirme imkanım olacakmı ve şu spor ayakkabı cidden alalım mı orada verceklerse boşuna masraf yapmayalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vatansever1i


    quote:

    Orijinalden alıntı: theBC


    quote:

    Orijinalden alıntı: saltugbugra


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fortesla


    quote:

    Orijinalden alıntı: Axaraylim.68


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fortesla

    Ya devrelerim,335.dönem bilgi ekranına soyle bır baktımda gruplar arasında yas farklarıda oldukca var:D Mesela devremin biri cocugum iki yasında demiş,naptın hocam unıversıteyı yenı bıtırdım,askerlıkte hayatı ogrenecegım modundayım suan ben:D Yanı bırtek benmı boyle hıssedıyorum yoksa benım gıbı hıssedenlerde var mı? Sokakta gorsem abi diyeceğim adamlara devrem dıyorum,vallaha komıgıme gıttı:D



    :)) devrem merak etme yaş ortalamamız 25 civarındadır 27 yaşında olanda vardır 30 yaşında olanda.. benim arkadaşım 28 yaşında şuan 333.dönem askerde dün konuştum bana dediği aynen şuydu '' ben askere giderken askerde ne öğreneceğim yaşım olmuş 28 herşeyi gördüm gurbeti zorluğu vs. diyordum askere gidince okadar cok şey değişiyorki 28 yaşında da olsan seni değiştiriyor ama sadece şunu söyleyebilirim askerlik bambaşka bir şey ve mutlaka yapılması gereken bir şey '' bana bunları dedi



    Anladım devrem de bazı arkadasların yası 30 olmus, daha 23 yasındayım ben bıraz garıpsedım durumu,sımdı uzun donem cıkma ıhtımalımde oldukca fazla oldugu ıcın mesela ıkı cocuklu adama emır verecegım dıye dusununce garıp hıssedıyorum:D sevecegım bu askerlıgı ben galıba.



    hayırdır devrem neyi sevcen.... emir vermeyimi sevcen? sen oraya hizmet etmeye gitcen... egonu tatmin etmeye değil... 12 ay sonra geri dünyana döncen... unutma bunu...


    ego

    GERÇEKTEN BU NASIL BİR DÜŞÜNCDİR ÖYLE EVLİ ADAMA EMİR VERME ZEVKİNE SAHİP HİSSEDİYORSAN KENDİNİ SEN ZATEN BELİRLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLAMAMIŞ TOPLUM İÇİNDE HEP EZİK KALMIŞ BİLDİĞİN SIFIR NUMARA Bİ ADAMSIN SEN! NASIL SİNİR ETTİ BENİ YA EZİK HERİF!!!

    ++++1907




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jwae

    Arkadaşlar bu 10 unda sizin yerler belli olacak 12 sinde teslim mi olacaksınız ?

    yes
  • bazı arkadaşlar şimdiden kendini asteğmen ilan etmişler. hiçbir şeyin garantisinin olmadığını anlamanız lazım beyler. burda kimse garanti asteğmen değil. kimse garanti kısa dönem değildir. askerlik bu. askerliği bitirip gelenlere sorduğunuzda hiçbiri tekrar geri dönmek istemeyecektir. çünkü orası zevk alma yeri değil. vatan borcunu ödeme yeridir. bunu kimi 15 ay, kimi 5 ay er olarak öderken. kimi 12 ay asteğmen olarak kimi de 1 eğitim öğretim yılı doğuda öğretmen olarak öder.
    Allah gönlünüze göre versin ne diyeyim
  • arkadaşlar burdan aynı birliğe düşecek arkadaşlar kısa olanlar özellikle birbirimize kesinlikle düştüğümüz yerde destek olmalıyız sonuçta o arkadaşlarla aynı zamanı aynı yeri paylaşacağız birisi o arkadaşımıza bir haksızlık yaptığında kendi adıma o arkadaşın yüzde yüz arkasında olacağım bunu yazmamdaki sebep eğer bir uzun dönem sırf adam kısa dönem olduğu için bir pislik çıkartıyorsa o arkadaşımın yanında kesinlikle duracağım öle yok uzun dönem iyi geçin adam sat moduna kendi menfaatin gerektiyorsa moduna girmeyeceğim haa bir sorun olmazsa zaten beraberce düzen içinde yaparız askerliğimizi ama yok bunlar neden 5.5 ay asker falan gibi bir zihniyetle bir kısa dönem arkadaşa bir pislik yapılırsa o arkadaşa yapılanı kendime yapılmış gibi sayarım uzun çıkarsada bu görüşüm değişmez bütün kısa dönem arkadaşarım inşallah sorunsuz bir askerlik geçirir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gatagy

    bende 41 giyiyorum bugün scholl tabanlık alıcam medikalden ve birlikte 42 numara alıcam olur heralde bu arada benim sorum arada kaynadı..
    -ranzalarda şimdiden belli demiş arkadaş ben üst ranzada bi keresinde düşmüştüm kötü bi şeklde o yüzden yatmam zor olur.. bunun için yerimi değiştirme imkanım olacakmı ve şu spor ayakkabı cidden alalım mı orada verceklerse boşuna masraf yapmayalım..



    Devrem ranzalar şimdiden belirlenmiş falan değildir, yer değiştirme olur diye düşünüyorum sıkıntı yapma yani

    Spor ayakkabı konusuna gelince ben sınava İzmir Narlıdere'de girdim orada neredeyse her duvarda tc no,kan grubu belgesi ve spor ayakkabılarınızı MUTLAKA getirin yazıyordu. Fazla masraflı olmayacak bir ayakkabı al derim n'olur n'olmaz




  • 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.