Şimdi Ara

333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.200
Cevap
11
Favori
549.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, ben de nisanda askerim inşallah,sayı az olduğu için sanırım uzun dönem giden sayısı bu dönem de biraz fazla olacak, bence kendimizi uzun döneme alıştırsak iyi olur sonra hayal kırıklığı yaşamayalım,kısa çıkarsa seviniriz artık.şöyle bir baktım foruma çoğu kişi kısa dönem istiyor.
  • Aman Themis61 kardeş, hayır söyle de, hayır olsun! Kısa olur iynş.
  • gserdar1907 kusura bakma ama sen bana karıştığın için öyle hakaret ettim önce sen bana hakaret ett bende cevabını verdim ama yine küçüklük bende kalsın özür diliyorum bundan sonra her işe karışma
  • şu 12 nisan gelse de kurtulsak ya ya yoksa kendime hergün gece rüyamda başka bir ilde asker gidiyyorum görüyorum
  • Arkadaşlar bi kaç haftadır forumu takip ediyodum, en sonunda bende kayıt oldum foruma. Bende sizler gibi 333. dönem gidiyorum askere. artık 1 nisan'ı bekliyoruz sınava girmek için, herkeze hayırlı teskereler şimdiden
  • allahın iziniyle bende yarın sarı zarfı alacağım ve sınav tarihini ve saatini bekleyip duracağım herkese hayırlı teskereler
  • Şafak sayan tecrübeli arkadaşlara sorum olacak;
    1- Sivilde Sağlık memuruyum -Marmara Ün. M.Y.O. mezuniyetli-
    Son bitirdiğim okul -Açık Öğ. İktisat-
    Askere gidince, tasnif ne zaman olur, sıhhiyeye mi ayrılırız?
    İlgili sağlık diplomasını ibraz etmeye gerek var mı?
    2- Yasal haklarımızı nerden okuyup öğrenebiliriz? Kısa dönem de olsak özlük haklarımız nasıl oluyor?
    hayırlı teskereler...
  • tr79 sana verilen sevk evrağında mesleği iktisat yazar. Şu an sağlık memurusun fakat son diplomana bakıyorlar. Acemilikte bir faydası olmaz ama usta birliğine gittiğinde mesleğini soracaklar o zaman söylersen revire verirler.
  • Bu konudaki kullanıcılar: ec1000, kWo, darth templar, kirmastili aga, mtartan, neverenough
    6 kayıtlı üye, 17 misafir

    diğer misafirlerimiz de kayıt olsunlar lütfen bilgi paylaşımına katılsınlar.

    bu arada bilgi paylaşımından bahsetmişken.lütfen gereksiz atışmalarımızı özel mesajla yapalım arkadaşlar, burada gereksiz mesajlar okumak hiç hoşuma gitmiyor açıkçası.hepimiz aynı devrede vatani görevimizi yapıcaz,belki aynı yerlerde görev yapıcaz, böyle atışacağımıza birbirimize destek olalım.hadi tertipler canlanalım yahu daha 37 sayfadayız
  • evet bencede biraz canlanalım hedef 100 sayfa 11 nisana kadar
  • arkadaşlar ben de nisan döneminde kısmetse gidiorum askere ama bazı şeyleri bilmiyorum.mesela şubenin verdigi yedek subay adayı ne demek ? uzun dönem mi demek oluyor ? ben kısa dönem olarak gitmek istiorum inşallah.. aydınlatırsanız sevinirim..
  • selam arkadaşlar,
    ben de nisan döneminde gidiyorum, hayırlısı bakalım uzun/kısa ne çıkarsa yapıcaz kutsal görevimizi.
    Bu hafta içinde şubeden sevk evraklarını alıcam.
    Cümleten hepimize hayırlı teskereler.
  • arkadaşlar sevk evraklarımı almaya gidicem ben de ama aklım hala daha önce bana şube tarafından verilen kagıtta yazan yedek subay adayı kısmında kaldı.. yedek subay adayı demek uzun dönem mi demek oluyor ? ben kısa dönem istiyorum tabi kısmet..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c19c19

    arkadaşlar ben de nisan döneminde kısmetse gidiorum askere ama bazı şeyleri bilmiyorum.mesela şubenin verdigi yedek subay adayı ne demek ? uzun dönem mi demek oluyor ? ben kısa dönem olarak gitmek istiorum inşallah.. aydınlatırsanız sevinirim..


    sen sadece yedek subay adayısın. nısan 10 da bellı olucak uzun yada kısa olacağı. suan hepimiz birer yedek subay adayıyız :) sabırsızlıkla nısan 10 beklıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manowar2401


    quote:

    Orijinalden alıntı: c19c19

    arkadaşlar ben de nisan döneminde kısmetse gidiorum askere ama bazı şeyleri bilmiyorum.mesela şubenin verdigi yedek subay adayı ne demek ? uzun dönem mi demek oluyor ? ben kısa dönem olarak gitmek istiorum inşallah.. aydınlatırsanız sevinirim..


    sen sadece yedek subay adayısın. nısan 10 da bellı olucak uzun yada kısa olacağı. suan hepimiz birer yedek subay adayıyız :) sabırsızlıkla nısan 10 beklıyoruz.


    şimdi anladım çok saolasın :) inşallah hepimiz hayırlısıyla yaparız vatani görevimizi ve herşey güzel gider hepimiz adına. :)
  • Merhaba arkadaşlar,

    Internetten kısa dönem askerliği araştırdığımda gördümki aslında askerlik sırasında önemli olan tek şey " düştüğün komutan ".

    Genede kötünün kötüsü durumlar için bir kaç sorum var, umarım siz askerliği yapan arkadaşlar cevaplayacak zaman bulabilirsiniz.

    1. Uzman onbaşı, kısa dönem çavuşun üstü müdür ?
    2. Uzman çavuşlar için "sivilde asla iş bulamayacak nitelikte, ezik ve cahil", kısa dönem düşmanları olarak söz ediliyor. Bu adamlar kimdir ? Nasıl bir iletişim içinde olunmalıdır ?
    3. Örnek durum, Uzman çavuş gelipte " tuvalete sıçtım, git sifonu çek " gibi abuk bir emir verdiğinde, " Emrinizi yazılı alabilir miyim komutanım ? " dersek bu adamlar " hass noluyor bulaşmayayım buna" derler mi.. Bu tür "haklarının farkında olan" ciddi ve net bir duruş, özel isteklerini yaptırmaya çalışan düşük rütbelilere geri adım attırır mı ?
    4. Sanırım geçen dönemlere göre 1/10 oranında az olacağız 333 dönem olarak, ne kadar asteğmen olmak istemesekte, örneğin jeoloji mühendisleri, çevre mühendisleri asteğmen olma şansları var mı ? ( duyduğum kadarıyla genelde avukat, bilg müh, makina mühleri yapıyorlarmış. )
    5. Spor sırasında yaşımızdan, önceki hayat standartlarımızdan ( sigara, kahve ile geçen yıllar ) dolayı koşamazsak, tıkanıp gerekli emirleri yerine getiremezsek ne oluyor ? ( iç ses : ulan koşamıyoruz işte! rambo olacağız diye yetiştirilmedik ki zorunluluktan katıldık birliğe )
    6. 15 aylık erlerin kavgalarını vs ayırmalı mıyız ? Adamların dertlerini vs dinleyip çözüm yolları sunmalı mıyız ? Yoksa " aman abi, hiç bulaşmıyorsun, direk ignore ediyorsun " durumu mu var.
    7. Acemilikte ve usta birliğinde kitap okuyabiliyor muyuz ? ( baya boş vakit oluyor mu ? )
    8. Rütbeliler, kısa dönemlere imtiyazlı davranıyorlar mı ?

    Vakit bulurda cevaplayabilirseniz sevinirim,

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemqwerty -- 14 Mart 2010; 19:23:31 >




  • 1-Erler ve uzman onbaşı ile kavga edersen mahkemeye onun üstü olarak çıkıyormuşsun. O yüzden sana bulaşmak istemezler2-Askerde tatlı sert olunmalı.. Ne ben okudum havalarına girip kibirli olmalı ne de fazla samimi olunmalı. mesafe her zaman korunmalı3-Hayat tecrübesi varsa beladan kendini uzak tutabilirsin 4- Kısa dönem olmak istiyorsan sınava 3. gün git.. ilk 2 gün gidenlerden yedek subay alımı yapacaklar diye tahmin ediyorum. 5- Spor sırasında sınırlarımızı zorlayacaklar revirlik olana kadar zorlamazlar merak etme zamanla bünyemiz alışacak 6- Görmüyorsun duymuyorsun 7- Kitap okumak serbest fakat bazı kitaplar yasaklı.. yasaklı kitaplardan değilse okuyabilirsin 8- Kısa dönemlere yaşın gereği olarak saygıda gösterdikleri oluyor tam tersine kin besleyenlerde oluyormuş. Rütbelilerden zarar geleceğini düşünmüyorum kurallara uyduğun ve emirlerden çıkmadığın müddetçe.. Bu arada ben de 12 nisanda teslim olacağım 15 günde edindiğim bilgiler bunlar.. Forumu takip etmek faydalı oluyor yeni bilgiler ediniyoruz.




  • Beyler selam daha önce yazıldıysa göremedim kusura bakmayın ; Sorum şudur ?

    Malum zaten geçen aralığa göre hele az kişiyiz , tuzla piyade okulunda sınawa girecek arkdaşlar için , girmiş tecrübeliler yanıtlarsa daha da çok sevinirim..

    -Sakal traşımızı olur sınawa gideriz , eywallah ama 10 gün kala asker traşı olmak istemiyorum , saçlar çok uzun değil gerçi ama favoriler falan gidince , komik oluyor kardeş , nedir oradaki durum ? Sınawa normal kısalıkta saçla gidersek , sıkıntı yaşarmıyız? yoksa teslim olacakmış gibi mi girmeliyiz?

    -Birde yazanlar olmuş gördüm 1-2-3 sınaw günlerinden girilen günden yola çıkılarak kısa-uzun muhabbeti tamamen atmasyon arkadaşlar yapmayın?
    Kime sorsam farklı gün için kısa çıkıyor dedi , biri birde git diyor öbürü 1 uzun 3 kısa çıkar diyor , geyik yani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur3327

    şu 12 nisan gelse de kurtulsak ya ya yoksa kendime hergün gece rüyamda başka bir ilde asker gidiyyorum görüyorum



  • işletme mezunlarının nekadarı uzun gidiyordur acaba
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.