Şimdi Ara

3200mhz ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
53
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcinin çok yüksek sıcaklıkta çalıştığını farkedip bilgisayara format ve bios update atmaya karar verdim, format ve update ile çözüm bulamayıp birazdahs inceledikten sonrs sorunun işlemcinin sıvı soğutmasının bozulduğunu farkettim ve yeni bir soğutucu aldım, yeni soğutucuyu taktıktan sonra biosu sıfırlamamla birlikte ramleri frekansı 2100 e düştü ve bunu her 3200 e yükseltmeye çalıştığımda anakartta her defasında farklı olarak sorun ışıkları yandı (CPU vram ve gpu).3 yıldır 3200 hızında kullandığım ramleri şimdi 2100 den yukarıya çıkartamıyorum, işlemci soğutucumun bozultuğunu farletmeden bilgisayarı bir süre 90 100işlrmci derecelerinde kullandım, sorunun bios update den kaynaklsndoğını düşünüyorum ama düzeltebilmek için eski biosa dönmeme rağmen bir sonuç alamadım, sorunun neyden kaynaklandığı hakkındaki tahminlerinize ihtiyacım var.

Z490gamimx gigabayt

3060zotac

İ5 10600k

Corsair 8gbx2 16cl 

• Hocam ram leri nereden yükseltiyorsunuz, xmp den mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramlerin doğru slotlara takılı olduğuna emin misiniz? Hız ayarının Windows ortamında XMP'den mi yapıyorsunuz?

• işlemci soğutucuyu montajlarken bir taraf diğer tarafa göre daha fazla sıkılmışsa buda ram sorununa neden oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.