Şimdi Ara

308 veya astra alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.2 puretech olanlarından bahsediyorum. kronikleri vs. var mı? fiyatlarını hakediyorlar mı? sizce alınır mı?

ayrıca 2008 veya 408'de listeye dahil olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 28 Ağustos 2026; 23:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

neden hocam

istanbul içi ve uzun yol kullanıcam. şöyle bir 5 yıl kullanma düşüncem var

Hocam hybrid toyota önericem ama hepsinin en iyi olduğu senaryo yok maalesef. Gönlünüz hangisini istiyorsa onu seçin. Bir yerden sonra seçmeme kararı alıyorsunuz öyle olunca 

Ben de 1.2 puretech 308 kullanıcısıyım. Elektrik-Hybrid geçişi yapmak için hanımı ikna edemedim henüz  Bizim kullanım senaryosu da %90 şehir içi kullanım.

Ekleme: 308'den memnunum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 29 Ağustos 2026; 13:10:19 >

Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Opel Corsa alınır mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alpikom A kullanıcısına yanıt

neden hocam

408’in ikinci el piyasası, 308 ve Astra’ya kıyasla daha hareketli. Tasarım olarak da beğeniliyorsa benim ilk tercihim 408 olur.

Bu değerlendirme EAT8 tam otomatik şanzımanlı versiyonlar için geçerli. Hibrit modelleri ise önermiyorum.

peki soruyu şöyle sorayım hocam. kayış ufalanmaya 60 binlerde mi başlıyor yoksa bu olay örneğin 5 bin-10 bin km gibi herhangi bir kilometre aralığında da gerçekleşebilir mi? bakımlar çok maliyetli mi normal araçlara kıyasla? ayrıca bu araçların tek sorunu triger kayışının yağda çalışması mı yoksa 1.2 puretech'in başka problemleri de var mı? ekstra kronikleri vs. elektronik vs.

Tarihin en kronik araclari bunlar 😊

• Yan sanayi bir firma kayışın zincir dönüşüm kitleri çıkardı yakın zamanda ülkemize de gelir diye düşünüyorum. Fakat öyle olsa bile alınca kayışı değiştirir 10 bin km de bir yağını değiştirip yoluma devam ederim bir sonraki değişime kadar zaten kit gelmiş olur.

Araç internette anıldığı kadar sorunlu değil fakat her Pejo alıcısının dikkat etmesi gereken sık ve kaliteli şekilde araca bakım yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Örneğin 15 bin km yağ değişimi demiş bile olsa kitapçık siz 10 bin km de bir orjinal ürünler ile değiştirin, fren hidroliği, radyatör suyu vs gibi bakımlar ihmale edilmemeli. Bu dediklerim BMW içinde geçerli bu araçlar bakım eksiklerini çok fazla tolere etmez.

İkincisi ki en önemlisi bu araçlara bakacak kesinlikle iyi bir tamirhane biliyor olmanız lazım. Her usta bu araçlardan anlamıyor, arıza kodlarını yorumlayamıyor.

Bu kriterleri sağlanıyorsa alırdım evet saçma bazı sorunlar verebiliyor Pejo araçları ama internette bahsedildiği kadar da çok sorunlu değil.

Fakat şu var, örneğin 250 bin km de Toyota Corolla Hibrit diyelim, almaktan çekinir miyim özellikle bir de servis bakımlı ise kesinlikle çekinmem. Bir Toyota'nın bazı modelleri gibi beklemeyin. Yoksa paranın karşılığı olayında nereden baktığınıza göre kmsi yüksek bile olsa 1 milyona Corolla almak daha mantıklı hale gelir.

• Sadece kayış mevzuundan bile almam, sürekli olarak kayış koparsa, motor inerse diye düşündürecek aracı kapıya koymak mantıklı değil.

• araç alımından sonrası çok önemli değilse her marka model araç alınır. ama aldıktan sonra uğraşmak istemezseniz en az sorun çıkaran araca yönelmeniz gerekir ki kore japon grubu araçlar elbette ki fransız araçlarından daha az sorun çıkarıyorlar.

Bu arabada dikkat etmen gereken tek şey 50.000km'de bir trigeri değiştirmek. Ben 52.000'de değiştirdim, 100.000'de değiştircem yine.

Atıp tutanlar neye göre atıp tutuyor anlamış değilim.

• Biraz şans biraz da bakım işi 1.2 PureTech bir otomobille başa çıkmak. Fakat şahsen ekonomik durumum da elveriyorsa hazır 308 ve Astra'ya 1.5 BlueHDi gibi kendini kanıtlamış bir motor tekrar koyulmuşken (2022 ye kadar olan 7 mm zincir muhabbetinden bağımsız olarak konuşuyorum çünkü yanlış bilmiyorsam şu an 8 mm güncellenmiş zincir kullanılıyor) o versiyonları tercih ederdim.

Şu yüzden hocam

letmegooglethat.com
    Peugeot Rezalet
    https://letmegooglethat.com/?q=peugeot+rezalet

kendi yaşadığım deneyimi hiç anlatmayayım.

• 2022 Şubat Ayında 208 1.2 Puretech 130 Bg olan Modelini aldim. Yaklaşik 5 Yıla yakındır bu motoru kullaniyorum.Toplam yaptigim kilometre 70 bin oldu bu süre zarfinda bir problem yaşamadim kronikleşen bir ariza da olmadi triger kayişini 53.500 de degiştirdigimde sapa saglamdi yirtinma aşinma yoktu boşu bosuna degiştim . Bu motoru kullanandan çok kullanmayan yorum yapiyor yagli gayiş alinmaz gibisinden. 2022 Modellerde kayiş güncellendi 2. Nesil kayişlar kullanildi yirtilma ve aşinma problemi çözüldü suan 3. Nesil kayiş kullanılıyor diye biliyorum lakin 2021 yilinda kullanilan kayişlarda problem olmuş bunu güncelleyip sorunu çözdüler . Fabrikanin istedigi yag dişinda yag kullanmaz bakimlarini aksatmazsan sorunsuz kullanirsin . B Segment içinde motor ve şanziman güncelligini korur eskimez diye bu modeli seçmiştim 5 yil geçmiş hala güncel motor. Lakin siz C Segment alacaksaniz rakipleri hayli fazla.

B Segmentte 130 bg eat8 ile rakipsizdi 5 yil önce şuan bile rakibi yok skoda fabia 1.5 TSI Dışında . Onuda kullanan fazla yok zaten fiyatlarindan dolayi

Pejonun parçasida ucuzdur yan sanayisi boldur

• 2022 model Peugeot 308 GT 1.2 PureTech sahibiyim. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve bu süreçte tek bir sorun dahi yaşamadım; aracımdan son derece memnunum. Ülkemizde kulaktan dolma bilgilerle yürütülen PSA karalama algısı yüzünden bu araçlar hak ettiği prim değerini göremiyor. Bugün aracımı satıp üzerine 1 milyon TL dahi eklesem, piyasada yeni model olup bu donanımı ve tasarımı sunabilecek bir alternatif gerçekten yok. Bugün 3 milyon TL bandına çıkıp 2024 model bir Audi A3 S line aldığınızda dahi; 308 GT'de standart gelen Matrix LED farları, 360 derece kamerayı, direksiyon ısıtmayı veya gelişmiş otonom sürüş asistanlarını bulamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeLepChe57 -- 1 Eylül 2026; 9:20:50 >

Premiumlar dahil, 308 GT'deki standart donanımın bırak aynısını bulmayı, ona yaklaşan bir C-segment araba bile bulamazsın. Ön/arka kamera (360 derece kamera), matrix led farlar, masajlı koltuklar, adaptif CC, şerit takip, kör nokta, vs. yok yok arabada. Bu donanımlar ancak full + full C-SUV'larda ve D-segment üzeri arabalarda bulunabiliyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.