Şimdi Ara

3000 TL MAKİNA TAVSİYE (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • üstadreis01 Ü kullanıcısına yanıt
    100dlere geldin demek.

    18-135mm alirsan 55-200 e gerek kalmaz.

    Makineye karar verdiyseniz makine+18-135 seklinde alin. Hediye degilse hafiza karti disinda baska da bisey almayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlerden anlamıyorum ama çok çabuk karar veriyorsun bir an önce alıyımda kurtuluyum havası var sende.. git 100d al bak bi bakalım işlerin için yeterli gelir diye umuyorum sonrada lensi alırsın forumsu hocanın dediği doğru hemen ekipman dizmişin.Bi 100d ile hevesini al sonra unutursun lensi filan paran cebinde kalır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 131murat -- 30 Ocak 2016; 15:08:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstadreis01 Ü kullanıcısına yanıt
    Dostum olay sadece makinede bitmiyor onemli olan lens.alacagin diger yuksek fiyatli makineler isolarda biraz daha iyi birde mega pixeli falan daha yuksek birde bazi suslemeli ozellikleri var vizorden drive kontrolu seri cekim vs kontroller...cekim kalitesinde inan fark yok pek cok sey fotosopta bitiyor.. ben suan 70d kulaniyorum ama eskiden 1100 d kullaniyordum cekim kalitesi ayni sayilir iyi bir lensle 100d yi costurabilirsin ama ben olsam ikinci el orta segment 60d alirim 1200 tl ye ama sen ikinci ele pek guvenmiyosun inan cok temiz makineler var gorup alabilecegin.. Merakli cok insan tanidim hepsinin makine ya yatiyor ya satildi insallah sen ole olmazsin

    Bu arada karar vermissin sanirim kit lensin yanina 17-50 tamron 2.8 al gerisini dusunme n11 de 55-250 stm 690 tl ye var istersen onuda alabilrisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavvrick -- 30 Ocak 2016; 18:20:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstadreis01 Ü kullanıcısına yanıt
    Tamronun fiyati klas fotoda daha iyi birde sakin 55-250mm II alma 590 tl ye n11 de daha yeni ve iyisi stm modeli 690 tl aman diyim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon mu nikon mu

    Ikisinide dene tarafini sec.

    Eskiden ne kapisma olurdu forumda canon nikon diye xbox one vs ps4 / amd vs intel nvidia gibisinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemelisin. Önce 2000-2500 arası bir makine al. Ben Nikon D7200 aldım ama bütçeye göre D5200 falan da olur. 18-140 ya da 18-105 kit lens ile al. Kullan...

    Lens nerede darboğaz yapıyor öğren. Hangi fotoğrafı çekmek isteyip de çekemiyorsun, bunları keşfet. Ben de bilirim 3000 liralık lensler alıp çantama koymayı ama neden yapmıyorum, zaman kaybı. Mesela de ki kendi kendine, ben uçan kuşları gözümün önündeymiş gibi çekmek istiyorum ama lens yetmiyor. İşte o zaman tele lens bakmaya başlamalısın, ya da çok geniş açıya sahip olmak istiyorum dersin, Gider Samyang 8mm alırsın(8x1.3=10,4mm olur) ve geniş açılı fotoğraflar çekersin. Mesela portre çekeceksin ve arkanın bulanık olmasını istiyorsun, buna alan derinliği denir ve bunu gerçekten yapmak istiyorsan hangi milimetreden portreler çektiğine karar verip ona uygun bir lens alman gerekir ve bu lensin diyafram değeri: f/1.4 ve f2.8 arasında olabilir. Bunlar tamamen örnek. Ne yapmak istediğine kalmış. Dağa gidip 20 metre yükseklikteki ağaçtaki baykuşu çekmek istiyorsan 500-700mm tele lens alman gerekir mesela. Bunlar tamamen örnek. Sana kalmış

    Teşekkürler




  • Hop, hortlatalim konuyu sonuç ne oldu hocam ben de ayni durumdayım da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailem bana 2-3bin arası bak dedi kendi birikmişlerimden biraz ayırsam 4bine kadar çıkarım ama yine de bunu minimum seviyede tutmak istiyorum, telefonlar sanırım pr gibi programlar kullanarak daha çekerken fotoğraf düzenliyor o yüzden mantıklı bir youtube karşılaştırması bulamadım 50000 tl makine ile 4000 tl telefon baya aynı çekiyor gibi filan görünüyor hatta telefon bazen daha iyi, acaba aynı fiyata telefon ile foto makinesi alsak foto makinesi belirgin bir şekilde üstün olur mu? Hangi özelliklere bakarak araştırmak mantıklı olur ve siz nerelere güveniyorsunuz, 2. el vs pek düşünmez ailem sağlam yer olmadıkça.
    Tarz olarak da mikro da çekerim ama asıl merakım değişik tekniklerle video veya fotoğraf çekmek, video olarak youtubeda cinecom.net var biraz onları denemek istiyorum fotoğrafta da fotoğrafları birleştirmeyi veya değişik demir yünü vs şeylerle yapılan çekimler vardı onları denemek istiyorum.
    Şimdiye kadar telefonla çektim elle ayarlamaya onda alışkınım ama bir makinede ne kadar başarılı olurum bilmiyorum, o yüzden anlaşılması aşırı zor olmasa iyi olur ama zor olsa da zamanla deneyerek üstesinden gelebilirim diye düşünüyorum.




  • 19furkan05 1 kullanıcısına yanıt
    ++
    çektiklerime baktım da hayvanları bile çeksem manzara ile çekmişim son zamanlarda ve istanbulu gezmeyi istediğimi düşününce daha çok günışığında manzara fotoğrafı çekerim diyebilirim
  • 19furkan05 1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba telefonynuzda manuel mod varsa demir yünü yakma vs. (uzun pozlama) fotoğraflar çekebilirsiniz. Trlefon tuttacağı tripod almanız lazım.



    Diğer soruların cevabı imzamdaki konuda var.



    Çok uzun okuyamam dersen Sony A6000 veya Canon 200D alabilirsin. Sıfır olarak pek seçenek yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonlar gayet yeterli bir çok şey için. Ama makinalarda daha çok seçenek var. Mesela böyle bişeyi telefonda çekemezsin

    https://youtu.be/iv41W6iyyGs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 1 Kasım 2018; 17:2:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    telefonum asus zenfone 3 max şu an kamera odak problemi var ama düzeltsem 32saniye kadar çekim yapar aslında sıkıntı yok onda ama kamera alsam çok daha fazla verim alırım diye düşündüm, biraz daha hoş görüntüler elde etmek istedim çünkü bakıyorum o kadar emek harcayarak fotoğraf çekiyorum ama daha iyi telefonu olan insanlar çok daha net fotoğraflar elde edince rahatsız oldum ve fotoğraf makinesiyle bunun üstesinden gelmeyi umuyorum
  • Özelden cevaplamak yerine buradan yazayım. Böylece genele hitap etmiş olur.

    //////////////////////

    Fotoğraf makinesi almak ve kullanmak zahmetli bir iş. Hem o kadar ekipman almak hem de onları taşımak ve ardından da fotoğrafları bilgisayar ortamında düzenlemek gerekiyor.

    Auto modda fotoğraf çekecekseniz makine işlerine hiç girmeyin zaten. O modda telefonlar çok daha iyi iş çıkarıyor.

    Makineler ile RAW çekmeniz ve sonra da düzenlemeniz lazım ki göze hoş gelen fotoğraflar elde edin. Ortama, çekerken gösterdiğiniz özene göre istisnalar olabilir tabii ki.

    Telefonların en büyük artısı son senelerde gelişen yazılımları. Buna sonra değineceğim.

    Önce işin donanım kısmına bakalım. Fotoğraf makinelerinin avantajlı yanları; büyük sensörleri olması, lenslerinin değişebilmesi. Bunlar paranız, zamanınız, sabrınız ve onları taşıyacak gücünüz varsa gerçekten harika özellikler.

    Telefonlar ise küçük sensörlere ve değişemeyen lenslere sahip. Bu bakımdan dezavantajlılar. Fakat küçük sensörler için geliştirilmiş güçlü yazılımları ve artık çoğu telefonda birden çok lens olması sebebiyle büyük avantajları da var. Ayrıca lensleri değişemiyor fakat hazır bulunan lenslerin diyafram değerleri oldukça iyi seviyede.

    Mesela ben 2 haftadır LG V30+ kullanıyorum. 2 adet kamerası bulunuyor. Biri 30mm F/1.6, diğeri ise 14mm F/1.9 lense sahip. Bunlara eşdeğer lensleri almak isterseniz en azından 5-6 bin lirayı gözden çıkarmanız lazım. Tabii ki bu lensler telefonlara göre daha keskin, daha detaylı fotoğraflar verirler ama poster falan basmayacaksanız aradaki fark çok büyük olmuyor.

    //////////////////////

    Ayrıca karar verirken ne çekeceğiniz de önem arz ediyor. Mesela makro sevdalısı iseniz telefonla olmaz. Veya portre çekecekseniz yine olmaz. Telefonlarda artık portre modu var ve fena olmayan sonuçlar da veriyorlar ama kesinlikle 85mm'lik bir portre lensinin yerini tutmuyor. Onun verdiği sığ alan derinliğini telefonda elde etmek ve etseniz bile doğal gözükmesi şu anda mümkün değil. Belki birkaç sene sonra olur.

    Makro çekerken de bu sığ alan derinliği sayesinde arkaplanı daha çok bulanık yapma şansınız var. Telefonlar da objeye yaklaşınca iyi bulanıklık veriyorlar fakat her zaman o kadar yaklaşamayabiliyorsunuz. Mesela şu fotoğrafı 1 metre civarı mesafeden çekmiştim. Telefonla çeksem 10cm'e kadar yaklaşmam gerekecekti ve o zaman da bu canlı çuçp gidecekti. Ayrıca arkaplan bu kadar sade olmayacaktı çünkü telefonlar o kadar sığ alan derinliği veremiyorlar. Sensörlerinin küçüklüğünden ve buna bağlı olarak lenslerinin odak uzaklıklarının düşüklüğünden dolayı.

     3000 TL MAKİNA TAVSİYE

    Ya da yaklaşık 20cm mesafeden çektiğim şu fotoğrafı telefonla çekmek imkansız çünkü telefonların lensleri bu kadar büyütme oranına sahip değil. Bu canlının kafası 2-3mm genişliğinde.

     3000 TL MAKİNA TAVSİYE

    Yine 1-*1.5 metre mesafeden çektiğim bu kedi portresi için telefonla en azından 20-30cm mesafeye kadar yaklaşmam gerekirdi ve o zaman da kedi çoktan gitmiş olurdu.

     3000 TL MAKİNA TAVSİYE

    Örnekler çoğaltılabilir.

    //////////////////////

    Telefonların donanım dezavantajlarına karşılık, yazılım avantajları var demiştim. Onu açıklayayım.

    Google Camera (Gcam diyeceğim bundan sonra) denen yazılım sayesinde artık daha keskin, daha düşük kumlanmalı ve çok daha yüksek dinamik aralığa sahip fotoğraflar çekmek mümkün. Bu yüzden manzara çekecekseniz telefonlar ideal. Düşük ışıkta da gayet iyi durumdalar artık çünkü Gcam birden çok fotoğraf çekip onları birleştiriyor ve size 1 tane fotoğraf sunuyor. Bu şekilde yukarıda saydığım avantajları elde etmiş oluyorsunuz.

    Telefon+Gcam mi yoksa Dslr mı daha iyi dinamik aralık verir derseniz kesinlikle telefon+gcam derim. Manzara için önemli olan da budur. Tabii ki manzara çekerken tek fotoğraf çekmek pek de mantıklı değil. Telefonun kendi HDR yazılımına bel bağlamak yerine Hedgecam gibi bir program indirip "Exposure bracketing" denen yöntem ile çok daha yüksek dinamik aralığa sahip fotoğraflar elde edilebilir. Dslr kullanan manzara fotoğrafçıları da bu yöntemle çekim yapıyorlar zaten. Yani bu yöntem telefonlara has değil fakat telefonlarda çok daha hızlı ve kolay.

    Mesele bu zaten. Fotoğraf makinelerinin sunduğu ekstralara ihtiyacınız yoksa boşuna yatırım yapmamak lazım.

    //////////////////////

    Ve "Dslr alırsam harika fotoğraflar çekerim, yanlış bile çeksem onun sensörünün kalitesi sayesinde fotoğraf Photoshop'da kurtarılabilir" gibi bir düşünce de yanlış. Tabii ki RAW dosya olarak bakarsak DSLR'dan gelen görüntü telefonun RAW dosyasına göre daha fazla düzenleme imkanı ve hata payı sunar. Fakat yine de her durumda telefondan daha iyi çekecek anlamına gelmiyor. Hatta çoğu durumda telefonlardaki HDR modları sayesinde daha iyi fotoğraflar elde edilebiliyor. Aşağıdaki videodan bunu görebilirsiniz ve bunu herkes de test edebilir. Ne ben ne de videodaki kişi "Telefonlar makinelerden daha iyi fotoğraf çeker" demiyoruz. Fotoğrafçılığı ve manuel ayarları bilmeyen biri için daha iyi sonuçlar verdiğini söylemeye çalışıyorum.

    Hangi ekipmanı kullanırsanız kullanın manuel ayarları, histogram kullanımını ve en önemlisi kompozisyon kurmayı bilmeniz lazım. Ayrıca PS veya LR gibi bir program ile fotoğrafı da düzenlemek lazım ki sizin ve başkalarının hoşuna gitsin. Değil aps-c ve full frame, orta format makine bile alsanız makineden çıktığı haliyle her fotoğraf hoş gürünmeyebiliyor. Onu tarzınıza göre, çok abartmadan düzenlemek size düşüyor.

    Son olarak şunu söyleyeyim. Belki de en önemlisi bu. Makine+lens gibi bir set yapacaksanız onu sevmeniz ve sürekli fotoğraf çekmek istemeniz lazım. Çünkü makineyi taşımak ayrı bir olay ama onunla fotoğraf çekmek için iyi bilginizin olması lazım ve bunu da sürekli dene-yanıl şeklinde yapmanız gerekiyor. "Makine zaten çok iyi, ne çekersem çekeyim güzel gözükür" gibi yanlış bir algı var çoğu kişide. Aslında tam tersi. Makinelerin güçleri ve yapabildikleri çok olduğu için onları doğru kullanmak için tecrübe ve bilgi edinmek şart. En basitinden alan derinliği telefonlara göre inanılmaz farklı. Buna dikkat edilmezse ne manzara ne de makro, portre çekimleri başarılı olur. Ayrıca makineyi sırf fotoğraf veya video çekmek için alıyorsunuz. Bu yüzden sevmeniz lazım diyorum çünkü o kadar para verip de evde yatması yazık olur. Fotoğaf çekmeyi sevmezseniz ve sizi mutlu etmiyorsa eninde sonunda o makine bir köşeye atılacak.

    Bu videoda oto modda Iphone ve Canon full frame dslr karşılaştırılıyor. İngilizceniz varsa güzel ama yoksa bile ekrana bakınca ne dediği az çok anlaşılıyor zaten. Önceden dde dediğim gibi bu videonun amacı Iphone > Canon Dslr demek değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 1 Kasım 2018; 20:29:45 >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık. "Akıllı telefon vs Fotoğraf makinesi" diye bir başlık açıp. oraya da kopyalasanız bu yazaıyı bence iyi olur. Gerektiğinde direk link veririz.



    Para verip fotoğraf makinası alınca otomatik olarak telefondan kat ve kat iyi foto çekileceği yanılgısının yanlışlığını güzel anlatmışsınız.



    Yazdıklarınızla ilgili iki noktaya değinmek istiyorum.



    Telefon ile ilgili dediklerinizin çoğu son model telefonlar için geçerli. Giriş seviyesi fotoğraf makinalarından pahalı cihazlarlar bunlar. Okuyanlar buna dikkat etmeli bence. 650D ile A6000 ile oto modda çekilmiş bir manzara fotoğrafı, aynı fiyattaki bir telefondan daha ayrıntılı bir sonuç verecektir.



    İkincisi, makinaların kadraj özelliği. 18 - 55 lens ile mesela 33mm, 46mm,.. filan sonsuz aralıkta çekilebiliyor.

    Telefonlarda ise sadece 1 seçenek var, hadi yeni çıkanlarında 2 veya 3 bu da önemli. Siz makro için örnek vermişsiniz zaten evet ama makro olmasa da uzaktaki kuleyi filan çekmek için yetersiz telefonlar. Hele bir de 24-720 lensli HX90v gibi bir seçenek bolluğu telefonla hayal bile edilemeyecek bir şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 2 Kasım 2018; 1:39:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Daha çok şey sayılabilir zaten. Ben genel farklardan bahsettim. Ayrıntılı olarak araştırır arkadaş. Makinelerin neleri yapıp neleri yapamadıkları hakkında bir çok konu açılmıştır mutlaka.

    A6000 ile daha ayrıntılı fotoğraf çekilir ama dinamik aralık olarak otomatik modda telefonlarla yarışamayacaktır. Sony ve Nikon'ların RAW dosyalarında gayet fazla düzenleme yapılabiliyor. Bu bir artıdır fakat her zaman da durumu kurtarmak mümkün olmuyor. Ne yaptığını bilen biri için fotoğraf makinesi tabii ki daha iyi olur ama ne kadar fark olacağı da tartışılır. İşi bilen kişi telefon kullanarak da bracketing ile kendi hdr uygulamasını yapar ve ortaya bir şaheser çıkarabilir. Çok fark olmuyor yani.

    Ayrıca o makinelerin kit lensleri telefonların lensleri kadar keskin olmuyor genelde. F/8 civarı değerlere çıkacaksınız ki lens en keskin halini alsın. O da her durumda kolaylıkla yapılabilecek birşey değil. Işık düşmeye başlayınca diyaframı o kadar kısmak istemezsiniz mesela.

    Telefonlar ile ilgili şeyler son modeller için sınırlı değil aslında. Gcam çoğu android telefona yüklenebiliyor. Üst modeller ile daha da iyi oluyor tabii ki ama şart da değil.

    Makine mi yoksa telefon mu alayım şeklinde düşünen biri telefon konusunda karar kılarsa V30 düşünebilir mesela. Tüm amiral gemileriyle yarışabilecek özellikleri var. Ayrıyeten 14mm'lik ultra geniş açılı F/1.9 lense sahip bir kamerası ve F/1.6 lense sahip ana kamerası var. 2500 liralık fiyatı da üst seviye telefonların artık 4000 liradan başladığını düşünürsek oldukça uygun.

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Kısacası telefonların artı ve eksilerini iyi tartıp karar vermek lazım.

    Telefonlar;

    manzara için son derece yeterliler. Makro konusunda beklentiniz "çok yüksek büyütme oranı" değilse yine yeterliler. Portrede de aynı şekilde amatör sonuçlar için son derece iyi durumdalar. Sokak fotoğrafçılığı, yemek fotoğrafçılığı, uzun pozlama gibi alanlarda tatmin ederler.

    Ama "Ben makroda 1:1 ve üstü büyütme istiyorum" veya "Tamamen profesyonel görünümlü portreler çekmek istiyorum, harici flaşlar, softboxlar vb kullanırım" deniyorsa makine almak şart. Ya da çok yüksek zoom seviyelerine çıkayım, kuş, spor fotoğrafçılığı yapayım gibi spesifik alanlar için yine makine lazım. Ayrıca ekstra lensler ve ekipmanlar da gerekli.

    Kendinizi hangi fotoğraf türlerini çekerken görüyorsanız ona göre karar verilmeli. İnsanların %90'ı yukarıda yazdığım, telefonların başarılı olduğu dallarda fotoğraf çekiyorlar. O yüzden %90'lık kesim için makine kalite anlamında ekstra pek fazla şey getirmiyor. Ayrıca kullanım zorluğu, sürekli yanınıza alamamak ve esktra ekipmanlar gerektirmesi gibi şeyler de olumsuz birer etki.

    Kalan %10'luk kısım için ise telefonlar son derece yetersiz çünkü fotoğraf makinelerini farklı lensler takarak her fotoğrafçılık türünde kullanmak mümkünken telefonlarda bu imkansız. Bu dallarda çekim yapan kişiler "telefon mu makine mi" şeklinde bir kararsızlığa düşmüyorlar zaten.




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Youtube da gördüğüm bir kıyaslamada v30 ile red weapon diye bir pahalı kamerayı karsilastiriyordu, tabi ben en çok 1080p de inceledim belki diğer kalitelerde fark eder ama v30 renk isleme özelliği de olduğundan dolayı videolarda bazen daha üstün bile oluyordu. Bir ihtimal telefon düşünürüm artik bunca şeyden sonra.Bir suredir bakamadim foruma o yüzden mesajlara bir şey yazamadım kusuruma bakmayın, teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Merhaba birkaç gündür elimden geldiğince araştırıyorum da o arada o yüzden dönemedim mesajlarınıza, hatta daha sabah telefonlara bakıyordum ama zaten sadece ekstra olarak kamera özelliğini geliştirme ihtiyacım olduğu için tekrardan fotoğraf makinesi düşüncesi aklıma oturdu ama orada da modeller arasında kaldım. rx100m4,fujix100t,olympus om d-e-m10 ve sonradan sony alpha6000 bile katıldı araya artık çok karıştırmamak için ilk 3üyle sınırladım araştırmamı ama burada sizin ve başka bilen insanların da yorumları benim için oldukça kıymetli o yüzden sormak istedim. rx sanırım daha taşınabilir,4k videosu kısa sürse de var;fujide renkler daha güzel diye okudum,duydum ve diğerlerini bilmiyorum ama fuji fotoğraf çekenlere bakınca kullandıkları filtreler güzeldi(genelde farklı kişilerden izlemek ve kimisinin otomatik modda kullanması fotoğraf düzenlendikten sonra ne sonuç verecek bilememem pek iyi karşılaştıramamama sebep oldu);olymposta lens değişebilirmiş (fujide var mı bilmiyorum). Bunlara ek olarak özellikle rx kullanan biri olarak söyleyebileceğiniz bir şeyler var mı yoksa beni bu avantaj dezavantajlarla başbaşa bırakıp bunlardan birini mi seçtireceksiniz :)? Özellikle lens değişmesi hakkında yorum yaparsanız sevinirim çünkü ileride eğer canım isterse lens değiştirmek güzel olur düşüncesi aklımı çeliyor. Ve her ne kadar zaten kafam karışsa da şu model de kafanı karıştırsın derseniz neden olmasın :D.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19furkan05 -- 5 Kasım 2018; 21:28:10 >




  • şimdi baktım da fujix100t yi de önermişsiniz farkında olmadan sizin önerileriniz etrafında dolaşmışım baya
  • 19furkan05 1 kullanıcısına yanıt
    Lens değiştirme konusu kafanızı yormasın. imzamdaki konuda ilk satırları okuyabilirsiniz.



    X100T mi RX100 mü



    eğer cebe girmeli derseniz RX100, çantada boynumda taşırım ama aşırı iyi fotoğraf kalitesi istiyorum derseniz X100T

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19furkan05 1 kullanıcısına yanıt


    İmzamdaki konuyu tekrar okuyun. Geçen süreçte güncelledim. Şimdi biraz daha bilgili olduğunuz için daha çok faydalanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.