Şimdi Ara

3000 TL civarına TV Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2-3 sene önce almış olduğum Samsung 46D6500 u artık salona alıp kendime hem pc ile kullanıma uygun
    hem de özellikle film-maç yayını izlerken sorun yaşamayacağım bir tv ye geçmeyi düşünüyorum. Aslında
    buradaki yorumları okumadan önce bir arkadaşımın çok uzun süre bekleyip aldığı ve inanılmaz da mutlu
    olduğu LG LB serisi tvlerden almayı planlıyordum ama gördüm ki bir çok sorunu sıkıntısı mevcut durumda.
    En fazla 3000 tl gibi bir bütçem var ve aslında samsung un bir çok sorununu (yavaşlık, kumanda v.s. gibi)
    görmüş yaşamış birisi olarak tekrar samsung almayı düşünmüyor gibi olsam da incelemelerim sonucunda
    tekrar samsung a yakınlık duyuyorum desem yanlış olmaz. Özellikle H7000 ve HU6900 şu anda radarımda
    olan iki televizyon gibi duruyor. Sizlerin de düşüncelerinizi almak isterim açıkçası. Bu arada her ne kadar 3D
    olsun falan diye ilk tv mi 3D almış olsam da çok fazla verim alamadığım için midir bilinmez bu 2-3 yıl içerisinde
    belki 5-6 film anca izlemişimdir. Bu nedenle belki HU gibi bir seçimle göz ardı edebilirim diye düşünüyorum.
    Şimdiden vakit ayırdığınız için ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.

    Saygılarımla,







  • Merhaba, aslinda mesajinizda yazdiklariniz tam sa benim tv konusunda ki kararsizligimi anlatiyor bende ayni modeller arasindayim ve televizyonu pc dekullanmak niyetindeyim sadece ilave olarak ucuncu bir model olan lg 49ub850 modelini de listeme ilave etmis durumdayim. Bahsettigim modellerden samsung hu6900 ve lg ub 850 4k ozellige sahip olmalarimacisindan beni cezbediyor ancak hepsini kendisine gore eksileri var ve acikcasi incelemelerim sonucu ulastigim son nokta sadece kararsizlik.
    Samsung 50hu 6900 un artisi A sinifi enerji tuketimine sahip olmasi ve 31ms gubi ortalama bir input lag degerine sahip olmasi ( oyun oynarken idare edebilecek bir deger) sseksileri ise 200 hetzlik cmr islemcisi ( izledigim 4kbir mac goruntusunde top un hizla hareket ettigi sahnelerde tv nin cuvalladigini gormek mumkun) ayrica 7cm lik bir kalinliga sahip olan kasasi tv yi demode bir gorunume sokuyor. Ve tabi kullanmasak da 3d nin olmamasi bir eksi, ayrica samsung un sitesinde tvnin paneli icin ultra clear panel yazilmasina ragmen boyle olmadigini gordum zira ultra clear pane olan samsunglarda tv kapali iken siyah bir ayna gibi durur ve samsung a o berrak goruntusunu veren de budur bakiniz 46 h7000.bunda ise yari mat bir bapel mevcut.

    Lg ub850 artilari guzel bir dizaynasahip 4 cm civarinda ince bir tv, web os isletim sistemi hizli sade ve kolay, 1000hz gibi tatmin edici bir hareketli goruntu islemcisi var 3d var ve daha pek cok ilave ozellik mevcut samsung a gore.
    Eksileri ise cihaz B sinifi enerjimtuketimine sahip ve 123 watt gibi cok denilebilecek bir elektrik sarfiyati sunuyor ve ips panel kullaniyor oldugu icin siyah seviyesi samsunglar kadar basarili degil, medya oynatma yetenegi samsung kadar basarili degil. 68ms lik input lag degeri oyun oynama icin cok yavas gibi furuyor.

    Samsung h7000 ise ultra clear panel kullaniyor olmasi beni etkiliyor ancak bolgesel karartma ozelligi yok ve 4k tv olmamasina ragmen fiyat olaak 46inc olani yukaridaki tvler ile yakin bir fiyata sahip.
    Sonuc olarak gonlum 4k bir samsung tvden yana olmasina ragmen hu6900 un fiyati guzel ama ozellik olsarak pek.cok eksiginin olmasi, bir ust model olan 7500 un ise 6000 tl gibi 2 kat fiyata sahip olmasi samsungdan model secmemi imkansiz kiliyor Lgnin ise B sinifi olmasi canimi sıkıyor kaldi ki ips panel ile ilgli pek de iyi dusunmuyorum. Bu noktada ayni parayi odeyip daha kucuk ekranli ve 4k olmayan bir tv almak mantiksiz geldigi icin h7000 i de eliyorum ve ortada kalan sey kararsizlik.
    Eksileri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.