Şimdi Ara

3000 $ maaşla İran'da çalışır mısınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
2
Favori
36.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam 3000 dolar çok yüksek bir para değil kesinlikle değmez, karını çocuğunu bırakıp gitme. 1.5 milyon lira falan diye düşünme emin ol giderin de olacak her ay en az 600 700 dolar. Ben kendi mesleğimi göz önünde tutarak mantıksız buldum ama tabi durum ihtriyaca göre değişir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paylaşımcı

    Hocam bir psikolağa git görün her konuyu İslam'a getirip bağlıyorsun. İran'ın en çok ticari ilişkide olduğu ülke Almanya mesela İran'da hiç yabancı yokmu bunlardan aileleri ile yaşamak zorunda olan yokmu onlar ne yapıyor sa arkadaşda onu yapar uyum sağlar
    O yabancı olarak orada yaşayan birisi mesela başı açık gezebiliyor mu ? şortla gezebiliyor mu ? Eğer evet ise ben özür diliyorum, ama öbür türlü boş yapmış oluyorsun. ülke şeriatla yönetilen bir ülke ve bence bu korkutucu bir şey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paylaşımcı

    İran'a 5 yılda sayısız giriş çıkış yapan birisine Amerika kolay kolay vize vermez
    sonucta is icin orada oldugu belli muhendis bir arkadas var turk firmasinda calisiyor ve firma ihracaat yaptigindan genelde tum dunyadaki fuarlara ve toplantilara sirketi adina katiliyor asya avrupa ve amerika sikintisiz vize aliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim öncelikle irana gitmiş ve iranlı biri ile evlenmiş olan devlet memuru olan biri olarak yazıyorum. Yazacaklarım sana tavsiye niteliğindedir.

    öncelikle iran denilince aklına gelen herşeyi sil kardeşim. sanıldığı gibi bir yer değil öncelikle bunu söyleyeyim. Hangi şehirden çalışma teklifi aldın bilmiyorum. türkiyede nerde çalışıyorsan onuda bilmiyorum. ama kıyaslama yapmak gerekirse ben sana tahrandan bahsedeyim. tahran çok büyük bir şehir. türkiyede ankara gibi düşünebilirsin. ama havası biraz kötü. ilk günler alışman zor olur. belli kurallar dışında iranda sıkıntı yaşamazsın. alkol içiyorsan yasal yollarda bulamazsın. ama bir telefonla kapına getirirler. bu işin ticari boyutu yüksek olduğu için yapan çok kişi var. o tvlerde gözüken iranı gidip görmen lazım. bir hafta gezersen aslında türkiyede çokta bir farkı olmadığını çok rahat anlarsın ailenle çok rahat ve güzel bir şekilde yaşayabilirsin.

    sana yapılan teklifi şuan bana yapsalar 1 dk düşünmem giderim. eşim iranlı diye demiyorum. gerçekten giderim. sana sunulan teklif çok çok iyi 3 ayda 15 gün türkiye ye geleceksin zaten perşembe cuma tatil çok kasmayan bir yer. insanları türkleri çok sever. zaten türkçe bile anlaşabileceğin bir yere ben gitmeni tavsiye ederim. bu teklifi kaçırma.

    Edit:internet olayına gelirsek ben sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. eşim devamlı ailesi ile imo üzerinden görüntülü konuşuyor. gayette iyi çekiyor. zaten her telefonda vpn var bazı programlar yasak facebook twitter youtube gibi bunlarada vpn ile giriş yapabilirsin. çok önemli bişey değil yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lolo_halo -- 22 Eylül 2019; 13:2:34 >




  • Bebegini en güzel yaşında bırakıyorsun evliligini en güzel yıllarında bırakıyorsun, gelirin güzel zaten boşver gitme herşey para degil ailenle tadını çıkart. Ne iş yapacaksın hem orda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu çağda şeriatla yönetilen bir ülkede yaşanır mı la isterse 30bin€ versin. Kuş altın kafes ikilemine benzer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger guvenliyse ve 5 yıl içinde guvenli kalacagini dusunuyorsan gidilir. insanın karşısına fırsat her zaman cikmaz.

    biri demiş trilyon verseler baska ile bile gitmem yersen.

    TRde birikim yapmak o kadar kolay degil. 5 yıl hasret cekersin ama sonra hayatını daha fazla garantiye almış olursun. bu da seni gelecek kaygisindan uzaklastirir. onlara daha iyi imkanlar sunarsın. her gun goruntulu konusma yaparsınız. 3 ayda bir 15 gun hiç fena degil. burda kenara 5 bin tl atsan bile bi ev alman 5 yılını alıyor. sen 1.5 milyondan bahsediyorsun.

    iranda calıstıktan sonra karşına daha iyi fırsatlar cikabilir. risk yoksa kazanc yoktur.
  • 5 sene az bir süre değil. Bekar olsanız mantıklı ancak az biraz genel refah seviyesinden yukarıdasınız.
    Sizin yerinizde olsam gitmezdim.
    Her şey para değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 22 Eylül 2019; 13:12:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git git onlardanda buraya gönderiyorlar zaten bizden 1 onlardan 30 geliyor çürük elma ver sağlamı al bırakın gidin ülkeyi komple
  • Ben gitmezdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sunta sektörü olduğuna emin miyiz. Türkiye'nin cari açığını düşürmek için yapılan altın ticaretlerinden olmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

    O yabancı olarak orada yaşayan birisi mesela başı açık gezebiliyor mu ? şortla gezebiliyor mu ? Eğer evet ise ben özür diliyorum, ama öbür türlü boş yapmış oluyorsun. ülke şeriatla yönetilen bir ülke ve bence bu korkutucu bir şey.

    Alıntıları Göster
    Burada da başı kapalı gezenlere laf ediliyor. Sakal yasaklanıyor. Birkaç yıl öncesine kadar başı kapalı olanlar okula bile alınmıyordu. Bence bu korkutucu bir şey.
  • Çalışacağın yer Tebriz , Tahran , İsfahan dışında bir yerdeyse gitmeni tavsiye etmem , sosyal açıdan adaptasyon sorunu yaşayabilirsin. Bu üç şehirde çok rahat yaşayabilir , aileni de yanına götürebilirsin.Güvenlik açısından çekincen varsa , çekinmen gereken tek nokta karşıdan karşıya geçerken dikkat etmen gereken mobilet sürücüleri. Esad'ı deviremeyenlerin İranı işgale edebileceğini düşünenler de var. Bildiğim en son olay 7 yıl önce bir nükleer fizikçinin aracına bomba konulması .
    Tarihe ve medeniyetlere ilgin varsa da , İran bu açıdan zengin bi ülke.
    2 yaşındaki çocuğun ,alacağın maaş vs bunlar göreceli şeyler , bu konuda bişey diyemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    Burada da başı kapalı gezenlere laf ediliyor. Sakal yasaklanıyor. Birkaç yıl öncesine kadar başı kapalı olanlar okula bile alınmıyordu. Bence bu korkutucu bir şey.

    Alıntıları Göster
    normal vatandaşın giyimine hiçbir zaman karışılmadı atma. kamuda çalışırken şalvarla gezmeyiverin bir zahmet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandeamore

    Bu çağda şeriatla yönetilen bir ülkede yaşanır mı la isterse 30bin€ versin. Kuş altın kafes ikilemine benzer
    Adam müslümansa niye yaşayamasın? Senin gibi müslüman olmayan ya da müslüman olup da müslüman gibi yaşamayanlara zor gelir orada yaşamak
  • Gitmeyin zamanı parayla alamazsın.

    Çok düşük değil maaşınız. Burada da fırsatlar gelecektir.
    5 yılda çok şey değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Olaya o kadar sığ bakmışsın ki meseleyi sadece akülü araba zannetmişsin. Büyüt yeter, asgariyle büyüten var, deyip geçmişsin. Çocuğuna bir gelecek bırakacak. Türkiye'de para kazanmak her zaman zordu. Artık korumak da zor. 5 yılda yaklaşık 1,5 milyon lira kazanacak. Bunun neresi garanti değil? En basitinden çocuğuna ev bırakabilecek. Ömür boyu ev borcu ödemekten kurtaracak. Bir ev kaç yılda alınıyor haberin var mı? Üstelik bu para evden çok daha fazlasını sağlıyor. Ev, ilk aklıma gelen şeydi. Yapacağı küçük bir yatırım ile nelere ulaşabileceğini düşün.
  • İran'da dolar tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken gerçekten 3.000 dolar alacağınızı düşünüyorsanız gidin.
  • Bu isler kolay değildir.
    Evli adamlar için hiç uygun değildir.
    Gırtlaga kadar borcun vardır, issizsindir bilemem.
    Maddi olarak güzel kazandırır. Belki de aileni bitirebilir ki, çoğu kisi de öyle oldu.


    Bende iki, iki buçuk ay önce, kanada firmasından teklif aldım.
    Irak basrada, 7 k USD. 45 çalış, 15 yat. Yeme, icme, yatma kalkma vsvs hepsi şirkette.
    Ancak evliyim ve eşimi bırakıp gidemedim.
    Zaten yakın zamanda da tahliyeye başlamışlar.


    Azerbaycan, Rusya'dan da teklif aldim. Oralarda cok çalıştım. Artık İstemiyorum oraları. Evliyim ve esimin de kendini meslek anlamında geliştirebilcegi ülkeler olmasıni istiyorum.

    Ayrica, İran, Türkmenistan gibi gibi yerlerde deport yiyip gelme ihtimalin yüksek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 22 Eylül 2019; 13:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşiniz için de orada iş soruşturun. Biliyorum çok zor ama aile vs. deyip şirketleri biraz sıkıştırabilirseniz fena olmaz. Belki mesleğinin dışında bir işte de çalışır. Eşiniz de 3000 değil 1500 almış olur ama sizin kazancınız, tüm aileyi çok ileri atar. 5 yıl sonra döndüğünüzü düşünün. Önceki yorumda da yazdım. Her şeyden önce çocuğunuz, yetişkinlikte ev borcundan bunalmayacak. Türkiye şartlarında sıkıntılı bir ilçenin kenar mahallesinde bir ev almanın insanın kaç yılını yediğini biliyorsunuzdur. Fark ettiyseniz sıkıntılı ilçe, dedim. Daha yukarısı... Ayrıca bu para, evden çok daha fazlasını verecektir. Küçük bir yatırım yapsanız neler neler alırsınız.

    Şu da önemli: Bu iş, ileride Avrupa için referans olabilir. Tabii işinizden anlamıyorum. Belki de ilgisi yoktur.

    10 bin fena değil, zam da alırsın diyen arkadaşlar, Türkiye'de alım gücünün gittikçe düştüğünün, paranın pullaştığının farkında değiller. İran sıkıntıysa burası da gül bahçesi değil. Ekonomisi en hızlı güçsüzleşen birkaç ülkeden biriyiz. Can güvenliğinin olmamasını, ayrışmayı, dolandırıcılıkları vb. söylemiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 22 Eylül 2019; 13:48:47 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.