Şimdi Ara

300-350 Lira Arası Fotoğraf Makinası Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu çok bilmişlerin tavsiye vermesinden usandığım için açtım. Halkın ihtiyacı olan fotoğraf makinesinde şu özellikler olmalı:

    *Pili çok gitsin kampanyalı olsun yanında pil de gelsin.
    *Makinayı çoluk çocuğa verdiğimizde veletlerin bizi titretmeden çekebileceği optik sabitleyicisi olsun.
    *Flashı makinenin gövdesinde olsun "Bir kapağın içinden çıkmasın.) ki şak diye içinden çıkarken ilerde bozulmasın.
    (Fuji film makinem bozuldu.)
    *Düğünde dernekte güzel video çeksin.
    *en az 8x optik zoomu olsun ki cep telefonuyla çekilemeyen yerlerde yakınlaştırıp çekeyim.
    *Wifi olsun, resmi telefona atayım, telefondan da whats appa.
    *Dokunmatik ekranı olabiliyorsa olsun ki kolay ayar yapayım.
    *Panaroma foto çekebiliyorsa o da güzel olur.
    *Hafif olsun makine. 200grı geçmesin. Bir yere götürmek için el çantamın içine atıvereyim. Bir de makine için çanta taşımayım.

    Sakın ikinci el makine tavsiye etmeyin. Kamera elde taşınan sadece bir kerecik düşmeyle içinde devre kartı çatlayabilen bıngıldağı zedelenen bir alet. Düşünmüyorum ikinci eli, aman ha sizde düşünmeyin. Elalemin makinesi kim bilir suya mı soktu, pirinçle mi kuruttu, yerde mi yuvarlandı, yağmurda mı ıslandı BİLEMEZSİNİZ.

    Az bir fark deyip üstüne 100 lira vereceğimiz makine tavsiye etmeyin bu çok bir fark. Az bir fark 10 lira ilave olur.







  • Ey bilmiş fotoğrafçı cconconlar,
    1-Herkes fotoğraf delisi olamaz.
    2-Her gittiğim yere lensler makine v.s. derken 2-3 kglik özel süngerli korumalı çantalarla gidemem.
    3-Evli çocuklu insanlar bu kadar zaman ayıramaz fotoğrafçılığa.
    4-Profesyonel bıdı bıdı diyorsunuz. nedir profesyonellik? Yaptığın işten para kazanmaktır. İnternette şurda burda herkes bedavaya çektiğini yayınlarken sen nasıl para kazanacaksın çektiğinle. Çektiğini satamazsan AMATÖRSÜN. Ekipmana verdiğin parayı bir yılda çıkartamazsan ne anladım bu işten para kazanmaktan.
    5-İnsanlar cep telefonundan farklı olarak optik zoomu olan (8x ve fazlası) gece parkta bahçede eşini dostunu flashla çekebileceği makine arıyor.
    6-Türk insanı A3-A4 ebadında fotoğraf bastırmaz. Binanın ön yüzünü kaplayacak reklam fotosu da çekmez. 10x15 cm fotoğraf kağıdına bastırır resmi, o ebatta da 10 MP de bir 15 mp de 20 mp de.
    7-Sizin dediğiniz pro kalitesi için raw formatında resim çekek lazım. Ama insanların raw formatını işlemeye photoshopla oynamaya vakti bile yok. Üstüne para veriyorsun fotoğraf stüdyosu bile yapamıyor.Jpegle çektiğin foto sıkıştırılmış foto tüm kompakt makinalarda aynı.
    8- Resim kalitesi bıdı bıdı diyorsun çektiğiniz resme 4k monitörle mi bakıyorsunuz? Yoo. Adobe renk paletini karşılayan özel monitörlerle mi bakıyosunuz. Yoo. Çözünürlüğü cep telefonu ekranından düşük laptoplarla veya en iyi ihtimalle 1920x1080lik ekranlarla bakıyosunuz fotolarınıza. Fotoğrafın boyutu ne 4000x3000. Yani ukalalık ediyosunuz ama daha çektiğiniz fotoyu tüm pikselleriyle ekranda tam olarak göremiyosunuz.
















  • Düşündüğünüz makinelerin incelemelerine cnetten bakabilirsiniz.Pop-up flaş sorun olmazsa Canon sx170is var.Bir de üslubunuz çok kaba.
  • Ben uygun fiyatlı bir fotoğraf makinası ararken çok bunaldım üslubumu ona verin. Sormuş vatandaş ne alayım diye anlayanlara hemen birisi bilmiş edalarla cevap verilmiş (Sanki kendisi NAtional Geographic'e 10 000 euroya fotoğraf satmışta):
    -O paraya anca çöp makineler alırsın. 350 üzerine 300 tl daha koy da kullanılmış slr makine al.
    Aslında şöyle diyecek de açıktan söylemiyor.
    -Gel sana garantisi bitmiş 3-5 kere yere düşürdüğüm ne zaman bozulacağı belli olmayan 3 sene öncesinin lityum ion pili kondisyonunun yarısını kaybetmiş kendi makinemi kakalayım.
    Yukarıdada günlük foto çekenlerin ihtiyaçlarını belirtmiştim tekrar uzun uzadıya yazmayım.
    Ben Sony WX80 aldım. Tireme önleme carl zeis mercek, full hd avcd veya MP4 video kaydı. Çok hoş makine. Mediamarktan 329 liraya. Telefon gibi cepte taşınabilecek ebatta. Zayıf yönü şarj girişi ve veri aktarma girişini koruyan kapak basit zamanla kopabilir. Pili pahalı. Yedek pil almak isteyenlere.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantomasds
    Ben uygun fiyatlı bir fotoğraf makinası ararken çok bunaldım üslubumu ona verin.



    Daha çoook bunalacaksınız. niye mi?
    Ben mesela şu profesyonel bıdı bıdılardanım Valla siz demişsiniz öyle, yani ne diyeyim Hemi de gerçeğinden

    Ammaaa, gel gör ki 1 senedir hanım benden makina ister, alıp da "buyur güle güle kullan" diyebilmişliğim yok. bir senedir seçemedim gitti. Anlamıyorum arkadaş, iş compact (gompak) makinaya gelince, hele bi de sohbeti açılınca bunalıyorum. Dalga geçmiyorum, ciddiyim. Profeyşınıl zamazonklarla ilgili her tür soruyu yanıtlayabilirim ama el kadar zımbırtı ile ilgili bi senedir düşünüyorum.

    El netice: etrafınızda kullananlara sorun, beğendikleri ya da beğenmedikleri yönlerini öğrenin, değerlendirin.
    Benim öyle bi şansım olmadığı için gidip 150 kaatlık nikon coolpix'den alıp kurtulacam


    Edit:
    bi önceki mesajı dikkatli okumamışım
    Neyse, almış kurtulmuşsunuz. Bunalma yok yani artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 26 Şubat 2015; 23:47:43 >




  • Sony Wx 80den gayet memnunum.Makine gayet başarılı. Telefon ekranından yönetmek de keyifli makineyi. Bunalım bitti. Özenli kullanırsam bana bir 5 yıl yeter herhalde.
    rabitelli arkadaş makineyi tavsiye ederim. Eşiniz için alacaksanız kırmızı rengi de varmış. Ben beyazını almak istedim ancak bulamadım. Mecburen siyah rengi kabul ettim.
  • Profesyonellik para kazanmak değildir bu birincisi aldığım ekipmanların parasını 2 yılda çıkarttım istesem 1 ayda da çıkartırdım tamamiyle kişiye kalmış bir durum bu ikincisi fotoğraf işi zevktir fantezidir evli olan adam fotoğrafa vakit ayıramaz kadar saçma bir cümle görmedim bu üçüncüsü amma ağladın be birader buda dört olsun madem
  • quote:

    4-Profesyonel bıdı bıdı diyorsunuz. nedir profesyonellik? Yaptığın işten para kazanmaktır. İnternette şurda burda herkes bedavaya çektiğini yayınlarken sen nasıl para kazanacaksın çektiğinle. Çektiğini satamazsan AMATÖRSÜN. Ekipmana verdiğin parayı bir yılda çıkartamazsan ne anladım bu işten para kazanmaktan.


    Güldürdü

    http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.551d439f4319c4.81799498
    profesyonel
    sıfat Fransızca professionnel
    1. sıfat Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan (kimse), amatör karşıtı
    "Profesyonel boksörden, antrenman bahanesiyle senin karşında dayak yemek işime gelmiyor, kızım!" - N. Hikmet
    2. Ustalaşmış, uzmanlaşmış

    Yani para kazanamıyorsan profesyonel değilsindir demek değil.




  • Zamanında dev yarasa makinelere heves edip 4 tane kalem pille çalışan bir makine almıştım. 10 defa zoom yapardı, çalışan vantilatörün resmini çekerken onu duruyormuş gibi gösterirdi. Peki ne oldu? Her gittiğim yere hem fotoğraf makinesi çantamla hemde kendi çantamla gider olmuştum zamanla usandım. 4 pil yanında 4 te yedek pil taşı v.s.

    Şimdiki makinem pantalon cebime kılıfıyla sığıyor, mis gibi. Varlığını unutuyorsun. Android telefonla bağlanıp kendi selfimi adam gibi telefon ekranından bakıp çekebiliyorum. Bir cep telefonuna sırf iyi resim çekiyor diye 2000+ lira para veremem ben. Kaldı ki telefon eskir düşer bozulur ama foto makinesi kolay kolay eskimez. Ucuz telefonum ve kompakt makinemle gayet mutluyum.

    Siz, dar bütçeli hangi makineyi alayım diye soran insanları 4 yaşında ellenmiş güllenmiş slr makinem var, gel sana onu satayım ki ben de daha yeni cicili bicili makinemi alabilecek parayı bulayım diye kandırmaya devam edin.

    Eskiden makineler pahalıydı halkın alım gücü yoktu, haliyle elinde makinesi (Video kamera, fotoğraf makinesi, vinç, kamyon, otobüs, matkap...) olan kraldı, iş beğenmezdi, insanlar onların önünde sıraya geçerdi iş yaptırabilmek için. Şimdi alet edavat sebil, şimdi cihazı olan iş kovalamak zorunda. Hal böyle olunca fotoğrafçılarda zorlanıyor. Diyelim galata kulesinin resmini çekecek eskiden olsa mesela 90lardarahatça çeker çektiğini satardı. Şimdi millet çılgın gibi hem de bedava çekiyor. Fotoğraf sitelerinde yayınlıyor. Düğün fotoğrafı sektörü de olmasa aç kalır fotoğrafçılar.

    EY İNSANLAR! Taşınabilir elektronik cihazın 2.eli alınmaz. Bu cihazlar sadece bir kere düşürülse anakartında çatlaklar olabilir ve sizi ne zaman yarı yolda bırakabileceği belli olmaz. Siz siz olun gücünüzün yettiği 0 ürün alın. 0 ürün alın dediysek abartıp her yıl almayın. İhtiyacınız olan ürünü kullanacağınız özellikteki ürünü alın.




  • fantomasds kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızın bazılarına katılmakla beraber,son söylediklerinize katılmıyorum.Dürüst ve güvenilir bir satıcıdan,temiz kullanılmış ikinci el bir üst model makine almak her zaman daha iyidir.Bir üst model olduğu için elinizden kolayca çıkarabilirsiniz ve döviz kurundan etkilenmezsiniz satın alırken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.