Şimdi Ara

300 (2007) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
0
Favori
12.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imdb de şuan 8.4 yani ilk 30 da daha sıralamaya girmedi ama
  • e 6 gün kaldı bekleriz dimi
  • Son 4 gün...
  • Bu filmi ne zamandır bekliyorum...

    Yani süper bir filme benziyor...Fragmanını izlediğinde bile sanki filmi izlemiş kadar etkileniyorsun...

    Filme VIP salonunda gitmeyi planlıyorum...

    O kadar heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyim ki...

    Umarım beklediğim gibi olur...

  • heyecan yaptım valla cuma gelmez şimdi
    merakla bekliyorum bende
  • fragman süper heyecanlandım şimdi süper bi film gelio
  • Release Date:
    16 March 2007 (Turkey)
    Runtime:
    117 min

    bazı arkadaşlar 90 dakka demişler,yaziim dedim
  • I. Leonidas

    Hayatı

    MÖ 480 yılında, ephorlar Leonidas'la birlikte 300 kraliyet korumasını ve 7000 müttefik askerini Thermopylae geçidine, geçidi Xerxes komutanlığındaki Pers ordusuna karşı korumak için göndermişlerdir. Günümüzdeki bir hikayeye göre, Leonidas çok az bir gücü yanında götürmüştür. Çünkü bile bile ölüme gittiğini düşünüyordur (bir kahin Sparta'nın kurtuluşunun sadece krallardan birinin ölümüyle gerçekleşeceğini söylemiştir). Aksine, görünüşe göre ephorlar bu plana Carneia festivali ve Yunan güçlerini Korint girişinde yoğunlaştırma politikaları nedenlerinden ötürü isteksiz bir şekilde destek çıkmışlardır.

    Birkaç anekdot, Leonidas ve Spartalılar'ın eski çağlarda bile cesaretleriyle ünlü olduklarını gösterir. Savaşın ilk gününde, Xerxes Yunanlılar'a silahlarını bırakmalarını söylediğinde, Leonidas şöyle cevap vermişti: Molon Labe ("Gel de al"). Üçüncü gün ise, Leonidas adamlarına güzel bir kahvaltı etmelerini, çünkü akşam yemeğini Hades'te yiyeceklerini söyledi.

    İlk iki gün boyunca Leonidas'ın adamları Persliler'in önden gelen saldırılarını durdurdular, fakat Malisli Ephialtes Pers generali Hydasnes'i dağ patikası üzerinden Yunanlılar'ın arkasına çıkartınca, Leonidas ordusunu ikiye böldü. Kendisi 300 Spartalı, 700 Thespiaeli ve 400 Thebesli asker ile geçitte kalmaya devam etti.

    Belki de Hydarnes'in ordusunun çevresini sarmayı düşünüyordu: eğer öyle ise, bu hareketi başarısızlıkla sonuçlandı, ve az sayıdaki Yunan ordusu iki taraftan saldırılarak, teslim olan Thebesliler hariç, yok edildi. Bir başka teoriye göre Leonidas geri kalan ordusunu, Persliler'e karşı başka savaşlarda savaşabilmeleri için, evlerine geri gönderdi. Geride kalan askerler ise, Persli atlıların geri çekilen askerleri yok etmemesi için geçidi savunmaya devam etti.

    Leonidas savaş sırasında öldürüld ve Spartalılar ölü vücudunu alabilmek için çabaladılar. Ancak karşılarındaki ordunun sayıca büyüklüğüne bakılınca da anlaşıldığı gibi, kralın vücudu Persliler tarafından ele geçirildi. Herodot der ki, Leonidas'ın kafası Xerxes'in emriyle kesilmiş ve kalan vücudu da çarmıha gerilmiştir.

    Leonidas onurlu bir şekilde, Spartalılar'a pek özgü olmayan feryatlarla ve yas tutularak gömülmüştür (Spartalılar normalde savaşta gerçekleşen ölümü en şanlı ölüm olarak görürlerdi ve üzüntülerini dışa vurmazlardı, fakat Delphi'deki kahin bu şekilde gömülmeyi, Sparta'yı korumak için Sparta kralının kaybı kehanetiyle birlikte emretmiştir). Aşağıdaki yazıtı içeren oymalı bir aslan anıtı, Leonidas'ın öldüğü yere, onun ve adamlarının kayıplarının anısına yapılmıştır:

    Git, Spartalılar'a söyle, buradan geçen yabancı,

    Burada, kanunlarına itaat eden bizler, yatıyoruz. –– Thermopylae'deki kitabe (Simonides'in şiiri)
    Leonidas'ın stratejisini yargılayabilmek için yeterli bilgi olmasa da, onun kahramanlığı ve kendini adamışlığı günümüze kadar gelmiş ve Leonidas, kendi zamanının yanı sıra, zamanımızda da eşsiz bir yere sahip olmuştur.




  • divxie düştü film.
  • bu film sinemada izlenmeli kesinlikle imax versiyonu da varmış galiba o süper olur
  • haklısın kesinlikle sinemada izlenmeli

    Lakin , sinemaya gidememe durumları olabilir yani divx her zaman cepte
  • Filmin orjinal reklamsiz suresi 1saat 57 dakikadir.. birileri 96 falan yazmisda bilmeniz icin soyledim.. Yurt disindan yeni geldim ve filmi izledim cok sey bekleyenler icin hayal kirikligida yaratabilir bazilari icin mukemmelde dedirtebilir.. herseye hazirlikli olun izliceginiz ana kadar zihninizi bulanik tutun.. gorusmek uzere..
  • 3 gün kaldı
  • filmin sinema çekimi usenet e düştü

    bence beklemeye değer adam gibi izlemek için
  • fragmanını 2 gün önce sinemada izledim izlenebilecek iyi filmlerden biri gibi gözüküyor
  • zınzın zınzın zınzın.... da das das da das dum dum..... son 3 gün... gelio walla... onu bunu bilmemde filmin savaş sahneleri umarım uzundur...

    LOTR kıvamında olması ümidiyle...
  • youtube'den 5dk kadar film içi izledim birisi eklemiş, bence yönetmeni bu filmi batıracak gibi yani ben çok daha fazla şey bekliyorum aslında 5dk'yı nefesimi tutarak izledim hoşuma gitti ama savaş sahneleri çok çok hareketli değil gibi kesin konuşmak istemiyorum, 5dk da ne yorum yapabilirsin?
    filmi uzun zamandır sabırsızlıkla bekliyorum inşallah boşuna beklememişimdir...
    filmden alınan görüntüler aşşağıda
    not:fragman değildir!
    http://www.youtube.com/watch?v=fWzCdxhgFEU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salatacı_remzi_usta -- 13 Mart 2007; 23:21:33 >
  • Gümbür gümbür geliyor
  • 2 gün kaldı Cuma akşam seansına gidecem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Chino

    zınzın zınzın zınzın.... da das das da das dum dum..... son 3 gün... gelio walla... onu bunu bilmemde filmin savaş sahneleri umarım uzundur...

    LOTR kıvamında olması ümidiyle...

    bu nasıl bir yorumdur
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.