Şimdi Ara

300.000-350.000 TL arası otomobil önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9katavukat 9 kullanıcısına yanıt

    Clio 5 'ten memnun kalacağını garanti ederim, kalite seviyesini yukarı taşımışlar, çok tatlı araç olmuş. Yalnız en az Touch veya daha yukarı donanım seviyesi alın, bu çok önemli..

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Değerli hocam yakıt olarak şehir içi ne kadar yakıyor? Ben araçları sakin kullanıyorum.

  • 9katavukat 9 kullanıcısına yanıt

    tüketim odaklı bişey arıyorsanız 1.2 hybrid Swift alın. yakıtı az ve yıllık MTV'si en alt dilimde. ağırlıklı şehiriçi kullanan birini fazlasıyla tatmin eder ancak çok fazla uzun yol aracı değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Aslında tek kıstasım yakıt değil, konu açarken belirtmiş olduğum kıstaslara göre arıyorum. Fakat yakıt kısmı da benim için önemli

  • 2020 ilkbaharında aynı seçenekler ve aynı beklentilerle güncel kasa Polo, Clio ve Megane arasında kalmıştım. Fikir vermesi açısından,


    -Eşimle kullanmayacak olsam Megane alırdım. Şirket filomuzda çok sayıda icon donanım var. Motor, şanzıman, genişlik, yakıt ve dış görünüş olarak gayet güzel bir araç. Fakat sedan olması eşim için dezavantajdı. Bu nedenle üzerine çok düşünmedik. İstanbul içi kullanılmayacaksa dar sokak, park yeri sıkıntısı yoksa listene alabilirsin.


    -İkinci seçenek olarak o sene yeni piyasaya çıkan Clio 5'e yöneldim. Malum Kovid-19 yeni başladığı için test aracı gibi bir seçeneğimiz yoktu. Bayilerde bulunabilmesi, lansmandan araç alan galeriler bayiden daha düşük fiyatlara araç satması ve donanım paketleri b segmente göre mükemmeldi. Hızlı bir piyasası vardı. Özellikle Icon paketini çok beğenmiştik. Bayi şartlarında tek sorunumuz arka koltuk diz mesafesiydi.


    Sarı site üzerinden iletişime geçtiğimiz bir aracı denemeye gittiğimde 1.0 turbo motor ve cvt rölanti halinde çok titreşim yapıyordu. Malum 3 silindir. Fakat rahatsız edici seviyede olunca bu aracı eledik.


    1.3 turbo edc şanzıman touch donanım için bayiden fiyat alıp üçüncü seçenek olan Polo'yu araştırmaya başladım.


    -Polo'da bayide araç bulamadığımız gibi sarı sitede de mantıklı fiyat yazılan araçlar hemen satılıyordu. Mecburen 2. ele yöneldik. Polo'da 2019 model itibariyle iyileştirme yapılmış 6 hava yastığı standart hale gelmiş comfortline ve highline donanım paketleri arasında çok bir fark kalmamıştı. Fakat donanım olarak Clio'nun çok gerisindeydi. Aracı bulup görmeye gittiğimde iç mekan kalitesi ve genişliği, motor sesi ve izolasyon, titreşim olmaması, cam tavan opsiyonu Clio'dan daha iyi yanlarıydı. Tercihimizi 1.0 Tsi DSG Comfortline Polo'dan yana kullandık.



    Araç özelinde verebileceğim bilgiler. Makyajsız kasa olandan bahsediyorum.


    -20 aylık İstanbul içi yakıt ortalaması 6.9 | Otoyolda 120'yi geçmezsen ortalama 5-5,5 litre | 140-150 arası 7,5-8 litre yakıyor.


    -1.0 Tsi 95hp güzel bir motor. Düşündüğümden iyi çıktı. DSG güzel çalışıyor ama bence hep bir acaba mı var. Eşime de gerekli bilgileri verdim. Frene tam bas, park halinde yükü şanzımana verme, dur kalkta manule geç 


    -Cam tavan bulabilirsen iyi olur. B segment araç ne kadar segmentinde geniş olsa da genele göre küçük oluyor. Bu bir avantaj.


    -Bebek yoksa max. 4 kişi bebek varsa 3 kişilik bir araç olarak düşünebilirsin. Bagaj iki kademe alt kademede flip xt3 travel sistem bebek arabası koyabiliyorum. Üst kademede tek tekerleği çıkarınca rahat sığıyor.


    -Multimedya, carplay vs. tepkisel ve işlevsel olarak iyi çalışıyor. Bir araçta bence şehir içinde olmazsa olmaz.


    -Makyajsız kasa alacaksan 2019 yılından itibaren almanı tavsiye ederim. 2018'ler iki hava yastıklı olarak geldi. 2018 araçlarda multimedya ekranında carplay vs. opsiyoneldi. Comforline'da küçük ekran manuel klima vardı.


    -Eksiklik olarak geri görüş kamerası, hız sabitleme, kapı üstü tutamaç, halojen farlar olmasını söyleyebilirim. Bu model yılında bir arabaya yakışmıyor. Zaten makyajlı kasasında çoğunu düzelttiler ama hala kapı üstü tutamaç yok 


    Uzun yıllar binmeyi düşünüyorsan en yeni aracı tercih etmelisin. Listene Corsa ve C3'ü ekleyebilirsin. Onlarda güzel araçlar. B segmentinde araçlar arasında dağlar kadar fark yok. Çok küçük belirleyici farkları var. Hakkınızda hayırlısı olsun.





  • ysnaltprmk kullanıcısına yanıt

    Hocam vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aklımın bir köşesine yazdım. Benim için çok faydalı oldu. Hyundai i20 ile ilgili de görüşleriniz ve tecrübeniz varsa dinlemek isterim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile içinde i20 var ama 2013 model. Senin aradığın bir araç değil ama yağını suyunu koy git aracı. Hiç sıkıntı çıkarmadı. Güncel modelleri için 1.4 mpi motordan uzak durun. Atmosferik motor eski ve basit teknoloji. Çok yakar, performansı düşüktür ama sorunsuzdur.

  • Ekonomi bu haldeyken turbo benzinli cift kavramalı vag’lar safi risk.

    Evliysen, orta vadede cocuk düşünüyorsan, yaşadığın yer düzlükse, bol şehiriçi kullaniyorsan. ben olsam bi önceki kasa temiz ve advance/premium dolu bir 1.6 atmosferik otomatik corolla alır rahat kafayla gezerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 27 Şubat 2022; 18:26:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sancar10 kullanıcısına yanıt

    Tam olarak benim durumu anlattınız hocam :) inceleyeceğim çok teşekkür ederim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkan hangi aracı alacağını öneremem ama eşinde kullanacagina ve uzun süre kullanacağına göre evlisin. Evliysen kesinlikle bagajı büyük bir otomatik araç bak. En azından bebek arabası sığınca ekstra yerde kalsın. Bagajsiz alacağın arabayı çocuk olunca kesin satmak zorunda kalacaksın o yüzden diyorum.


    Özetle anlattığım durumlar hep birbirine bağlı.


    Evliysen = masraf

    İleri de çocuk gelirse = bagaj+ ekstra masraf

    Aile olduğun içinde = güvenli bir araç


    Yani konfor odaklıdan ziyade, sürüş hissiyatı, sürüş keyfi gibi şeylerden ziyade sorunsuz, bagajı olan, otomatik, başına ileride fazla masraf açmayacak markalara bak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 1 Mart 2022; 2:53:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    Çok haklısın hocam, dediğinizi açıklayan başka arkadaşlar da oldu. Ona göre tercihimi değiştireceğim sanırım. Çok teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize tekrar merhaba, henüz araç alamadım  


    Dün itibariyle eski bir tanıdığımız aracını satıyormuş bana da ulaştı görüştük.

    • Araç FORD FOCUS 3.5 | 1.6 TI-VCT 125 HP | TREND X Benzin+LPG , Manuel
    • Araçta hiç hata ve tramer yok. Kendisi eski araçlarını da çok titiz kullanırdı. Bu aracı da o şekilde kullanmış
    • Araç henüz 50.000 km civarlarında

    Eskiden de hoşuma giden bir araçtı ama hiç tecrübem olmamıştı. Fiyat olarak da 290 a anlaştık sayılır. Adı belli siteden muadil araçlara baktığım zaman 325-350k bandında satıldığını gördüm. Bu bir ölçü olmamakla beraber, en azından aracın nasıl kullanıldığını ve temiz olduğunu biliyorum. Malum sitede güvenebilecek bir araç bulması da zor.

    Araç konusunda da araştırma yaptım. Genel olarak benim bütün ihtiyaçlarımı karşılayacak nitelikte. Sadece yokuşta zorlanır mı kafamda soru işareti var. Test etme imkanım da oldu. Çok hoşuma gitti. Eksikleri ve artılarıyla ilgili ve yokuştaki performansıyla ilgili tkrardan bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan yorum rica edeceğim. Hepinize güzel günler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9katavukat -- 19 Mart 2022; 13:52:9 >




  • 9katavukat 9 kullanıcısına yanıt

    125 hp benzinli araç yokuşta niye zorlansın hocam etme eyleme. Rahat rahat yürür.

  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt

    hocam bilgisizliğimi mazur gör. İlk aracım olacak o yüzden yeni yeni araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Teşekkür ederim.

  • 9katavukat 9 kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah.

    Ben bu aracın dizelini kullandım bir kere sürüş olarak Focus zaten herkesin bildiği gibi çok zevkli araçtır. Yol tutuşu, direksiyon hissiyatı standartları belirler. Benzinli motoru çok bilmiyorum ama kronik sorunu yoksa sıkıntı çıkarmaz. LPG uyumunda sorun yoktur diye düşünüyorum atmosferik motor. Manuel otomatik yazmamışsınız. Eğer otomatikse powershift şanzımanlarda sorun olabiliyor iyi bakmak lazım.

    Piyasası her daim canlıdır. Servisi parçası yaygındır. Bahsettiğiniz araçta tek sıkıntı donanımı çok zayıf. Yine de bir sürü oyuncakları olsun vs. istemiyorsanız yeterli gelir.


    Ben benzer durumda olsam yeni model araç bakarım söylemeden geçemeyeceğim. 2020 üzeri clio olur, egea olur onlara yönelirdim. Aracın model yılı ne kadar yeni o kadar iyi.

  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt

    Araç manuel onu yazmayı unutmuşum. Ford kalite olarak sanırım bahsettiğiniz modellerden daha üstte (bu konu hakkında da pek bilgim yok.)

    Benim bütün ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir araç aslında. Clio ileriki aşamalarda Allah nasip eder çocuk olursa, küçük gelir diye düşünüyorum. Egea hakkında da pek bilgim yok.


    Fakat dediğim gibi alacağım araç çok temiz kullanılmış durumda, bütün bakımları serviste yapılmış 2016 model olmasın rağmen 50.000 km'de. Yine de değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim.

  • Asagi yukari sizin ile ayni ihtiyaclara sahibim ama manuel arac bakiyorum. Ben de henuz bir modele yogunlasamadim. Giderek artan yuksek araba populasyonunun icinde kucuk aracla da kalmak istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9katavukat 9 kullanıcısına yanıt
    290 bine dediğiniz gibiyse arabayı kaçırmayın hocam.. Piyasaya göre 15-20 bin daha ucuza almış olacaksınız ve son dönemdeki sıfır fiyat artışları henüz ikinci ele yansımadı çünkü araba satışları çok durgun.. Fiyatlar artmaya başladığında çok daha avantajlı duruma geçmiş olursunuz..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt

    Hocam bana da gerçekten hem uygun hem de ihtiyaçlarıma yönelik bir araç olacak. Nasip oldu. Şu an araştırma içindeyim. En geç 1 hafta içinde haber edip almayı düşünüyorum. Sizin araç ile ilgili bilginiz varsa yorumlarınızı dinlemek isterim.

  • Basarrrr kullanıcısına yanıt

    Hocam ben yaklaşık 2 aydan bu yana bakıyorum inceliyorum. Aradığım arabayı, aradığım fiyata bulmak çok zor. O yüzden böyle bir fırsat elime geçtiği için değerlendirip kullanmak istedim. Hakkımızda hayırlısı olsun

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.